Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija, visi "už" ir "prieš"

QUOTE(Magnuna @ 2014 07 08, 22:13)
Sveika,
pabandykit tiesiog nieko nedėti ir pastebėti ar labai laižysis. Siūlės irgi nėra tokios visiškai nepatvarios. Gal pabandykit leisti katinui laisvai pabūti. Kartais geriau laisvai paleisti ir gal truputį pasilaižęs nelies siūlės.  Mano katytės vos nuo narkozės atsigavusios marškinėlius nusiraišiojo. Kai pabandžiau uždėti atgal tai iš tiesų daugiau vargo ir spardymosi buvo ir baimės kad taip tik daugiau sau pakenks. Iki savaitgalio tai jau tikrai viskas bus gerai.  4u.gif

Ačiū už atsakymą, taip ir padariau. Iš tiesų, nelabai tam katinui rūpi ta siūlė. Prausdamasis aplink plaukus išsilaižo, o siūlės vietą tik kartą mačiau, kad bandė lyžtelt, bet aš jo dėmesį nukreipiau ir jis daugiau nebebandė smile.gif Naktį buvau uždėjusi marškinėlius, bet prabudusi 5 ryto pamačiau, kad ponulis jau nusirengė, matyt karšta buvo smile.gif)) Siūlė atrodo kaip ir vakar, tai matyt nieko jai nedarė ir išsirengęs smile.gif Dabar yra akylai stebimas ir nesupranta, kodėl jam negalima būti vienam virtuvėje ir kodėl į jį vis žiūri, kai jis prausiasi biggrin.gif
Atsakyti
Na ir šaunu, kad viskas tvarkoje biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal kas susidure su tokia situacija,katineli kastravau pries penkias dienas.Anksciau turbut morciaus metu zymedavosi vonioje prie savo dezutes ir daugiau bedu nekele. o po kastracijos jau dvi naktis balos ir virtuveje, ir vonioje.Kazkas susisuko katineliui po operacijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Perseja @ 2014 07 15, 15:59)
Sveiki,
gal kas susidure su tokia situacija,katineli kastravau pries penkias dienas.Anksciau turbut morciaus metu zymedavosi vonioje prie savo dezutes ir daugiau bedu nekele. o po kastracijos jau dvi naktis balos ir virtuveje, ir vonioje.Kazkas susisuko katineliui po operacijos  g.gif

Katinas po operacijos dar gali žymėti teritoriją, nes jo organizme dar neišsivaikščiojo hormonai. Mūsų katinėlis prieš 7 dienas operuotas, tai veterinaras įspėjo, kad sulig kastracijos diena dar gali nenustot smile.gif Išplauk tas vietas kelis kartus su acto ir vandens mišiniu, kad nebūtų kvapo. Aš dar savo kvepalais papurškiau, kad nebenorėtų ten žymėti biggrin.gif Bet šiaip nežymi maniškis jau, po operacijos baigės visi gudrumai smile.gif

O jei balos didelės, tai gal pyksta arba bando pasakyti, kad kažkas negerai jam?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sweetlike: 15 liepos 2014 - 18:07
QUOTE(sweetlike @ 2014 07 15, 19:05)
Katinas po operacijos dar gali žymėti teritoriją, nes jo organizme dar neišsivaikščiojo hormonai. Mūsų katinėlis prieš 7 dienas operuotas, tai veterinaras įspėjo, kad sulig kastracijos diena dar gali nenustot smile.gif Išplauk tas vietas kelis kartus su acto ir vandens mišiniu, kad nebūtų kvapo. Aš dar savo kvepalais papurškiau, kad nebenorėtų ten žymėti biggrin.gif Bet šiaip nežymi maniškis jau, po operacijos baigės visi gudrumai smile.gif

O jei balos didelės, tai gal pyksta arba bando pasakyti, kad kažkas negerai jam?

Itariu cia kersto akcija,arba stresas.Sakiau palauksiu truputi,o jei nebaigs pokstu krest ,tai pas vet vel vaziuot reiks.
Atsakyti
Kaip priziureti katina po kastracijos?
Vetas sake nereikalinga joke prieziura, bet man kitaip atrodo, iskastravom sestadieni. viskas buvo ok. Kol siandien nepamaciau, kad viena puse blogai gyje, paraude. Aisku ir laizo.
Vet klinikose pas mus apykakliu apsauginiu nera, internetu pirkt nerandu, marskineliai nemanau, kad pades. Ka daryti? Neramu. Ryt iseinu parai i darba, baisu palikt, nes nezinau ka rasiu.
Atsakyti
QUOTE(circus @ 2014 08 26, 17:40)
Kaip priziureti katina po kastracijos?
Vetas sake nereikalinga joke prieziura, bet man kitaip atrodo, iskastravom sestadieni. viskas buvo ok. Kol siandien nepamaciau, kad viena puse blogai gyje, paraude. Aisku ir laizo.
Vet klinikose pas mus apykakliu apsauginiu nera, internetu pirkt nerandu, marskineliai nemanau, kad pades. Ka daryti? Neramu. Ryt iseinu parai i darba, baisu palikt, nes nezinau ka rasiu.

Na patinėliams tikrai jokios priežiūros nereikia:)
Turėjau tris kastruotus katinus ir vieną sterilizuotą katytę... Tai kažkaip jokių problemų nebuvo:)

Bet jei tikrai matote, kad kažkas negerai, tai grįžusi iš darbo būtinai nuvežkite jį pas veterinarą.
Atsakyti
Sveiki, pasidalinkite patirtimi, ar gali sterilizuotai katei būti morčius? Sterilizavome jauną, 7 mėnesių, šalino man atrodo tik kiaušides, be gimdos, dabar virš metų katytei ir prasidėjo morčius (rėkia, gulinėja, kelia užpakalį, trinasi)?
Atsakyti
QUOTE(rassi @ 2014 09 28, 19:32)
Sveiki, pasidalinkite patirtimi, ar gali sterilizuotai katei būti morčius? Sterilizavome jauną, 7 mėnesių, šalino man atrodo tik kiaušides, be gimdos, dabar virš metų katytei ir prasidėjo morčius (rėkia, gulinėja, kelia užpakalį, trinasi)?

Kur radote Lietuvoje tokį išmintingą veterinarą, Turėjo katei viską pašalinti, vežkite atgal tą kate jam ir tegul už dyka dabar sutvarko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irish Cool: 29 rugsėjo 2014 - 10:28
Panevėžyje, K. Paltaroko klinika wub.gif gaila katytes, jei reiktų vėl operuoti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rassi @ 2014 09 29, 12:32)
Panevėžyje, K. Paltaroko klinika wub.gif gaila katytes, jei reiktų vėl operuoti verysad.gif

skambinau veterinarui, sakė atvežti, suleis menoflavan`o, nes antinkščiuose yra likę hormonų ir katei dėl to gali užeiti morčius g.gif
Atsakyti
QUOTE(rassi @ 2014 09 29, 12:04)
skambinau veterinarui, sakė atvežti, suleis menoflavan`o, nes antinkščiuose yra likę hormonų ir katei dėl to gali užeiti morčius g.gif

Kas čia per vaistai?

Ir kodėl nešalino ir gimdos?
Atsakyti