Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija, visi "už" ir "prieš"

QUOTE(Dzindziliaa @ 2013 06 22, 19:44)
Ar kastruoti katinai žymi teritoriją  g.gif ?

Mano net katė žymi... sterilizuota ji 8 mėnesių, bet pastoviai kieme žymi krūmus grynai kaip katinas pakėlus uodegą g.gif gal kad aplink kaimynų katinai vaikšto, nežinau, bet taip jau yra
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2013 05 17, 07:34)
Nėra tai naujiena.

Pjūvis gal gaunasi ir mažesnis, bet minusai yra tokie:

- per šoną neiškastruosi katingos katės arba jei yra gimdos uždegimas. Radus nėščią gimdą, nusispjauni, užsiuvi šoną ir eini pjauti pilvo.
- išskustas šonas labiau pastebimas, nei pilvukas. Jei katė laukinė, tai iššaukia aplinkinių dėmesį - "o, žiūrėk, šita katė matyt grybelį turi" (nes pjūviuko tikrai nelabai matosi, vienas siūlas ir tiek), ir nėra tai gerai - aplina prieš tokią katę nusiteikia priešingai. Plius yra nemažai atvejų, kai išskustoje vietoje ataugo kitos spalvos plaukai ir tas plėmas labai matosi net ir praėjus kuriam laikui.

Didelio pliuso kastracijoje per šoną nematau  4u.gif

Aš neesu veterinarė, bet antras teiginys yra mano akimis, švelniai tariant 'absurdiškas' - tai nėra naujiena ir laaabai retas aplinkinis žmogus pjūvi gali sumaišyt su grybu, tuo labiau kad yra skiriamasis ženklas dar - pakirpta ausyte. O kas nusiteikęs prieš laukinę katę tam giliai dzin kas ten pas ją su kailiu, ausim ar pan. Kitas dalykas šerejai visada yra įspėjami ( bent mūsų tarnybos ) apie tai kaip bus kastruota. Ir man labai keista kai nepagalvojama apie tai kaip geriau pačiai katei, ypač laukinei. O matant kaip gyja tie pjuveliai ( mūsų globotines jau kokius ketverius metus sterilizuojamos TIk kairiniu pjūviu ) ir kaip kate nejaučia diskonforto - aš tik už šonine sterilizacija. Kate neišsilaižo žaizdos, jai netempia šokinejant, vaikštant ir kas aktualu lauko katem - joms nereikia miegot ant pliko pilvo (o kates dažniausiai taip guli ) ir jei jau taip nutiko kad kate turi paaugusių kačiukų jie neišdrasko savo nagučiais siules čiunkdami. O ir pjuviukas daug mažesnis nei pilvo ertmei.
Kitas dalykas, taip, neščios kates neišoperuosi, bet jeigu veterinaras apčiuopos metu nejaučia ,kad kates pilve kačiukai - tai man jau keista smile.gif (na nekalbu, kai neštumas poros sav.)
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Ieskojau labai daug internete, bet niekur nerandu tokio atveju, gal kuri buvote susidurusi?

Mano katytei persei jau 16 metu, bet ji labai gyvybinga, niekuo nesiskusdavo.
Bet koks pusmetis pradejo labai daug daryti ant grind, kniaukti, be proto daug lakti vandens.
Siandien nuvezeme i veterinarijos klinika ir jie surado dvi didziules cistas gimdoje.
Pasake kad vienintelis variantas pasalinti gimda. Nes cistos gali bet kada trukti ir tik bloges.
Uzsirasem rytojui operacijai. Bet labai baisu kad katyte neatlaikys. Ar tikrai nera kito budo pagydyti?
Vienavertus kam dar senole kankinti, bet jeigu cistos truks tai mirs skausmuose, o po operacijos gal suistvarkys viskas ir dar pagyvens..

Gal kas turejot panasia situacija?
Labai pergyvenu. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Elleth @ 2013 10 10, 20:58)
Sveikos smile.gif
Vienavertus kam dar senole kankinti, bet jeigu cistos truks tai mirs skausmuose, o po operacijos gal suistvarkys viskas ir dar pagyvens..

Siūlyčiau pasitikėti veterinarais, iš tiesų po operacijos gal viskas susitvarkys. Be to, gimdos pašalinimas nėra tokia baisi operacija, paslaugysite savaitėlę, gal dvi, kol sugis pjūvis ir siūlė ir manau, kad katytė tikrai dar pilnai atsigaus, be to, ir jos kankinimas ( operacija ) - na tikrai nėra kažkas žiauraus. Jeigu katytė neturi kitų negalavimų, dar galės ilgai ir ramiai gyventi, ko ir linkiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elleth @ 2013 10 10, 20:58)

Turėjom. Tik mano persienei tuomet buvo 8 metai, bet viskas taip pat: pradėjo šlapintis ne vietoje, nuolat, visur, veterinaras iš karto pasakė, kad reikia operuoti, tai ir operavom. Pašalino viską, pjūvis didokas buvo, nes uždegimas išplitęs, bet sugijo puikiai, narkozę katė irgi gerai ištvėrė. Savaitė antibiotikų, tada išėmė siūles, greitai nei žymės neliko rando. Po operacijos katė atsigavo, tarsi atjaunėjo, pradėjo vėl žaist, lakstyt, kailis pagražėjo... Dabar jai 13 metų, su sveikata tvarka thumbup.gif
Atsakyti
Aciu labai uz atsakymus, nuraminot smile.gif

Operuosimes sianden, uzdegimas lyg ir neisplites pas mus labai, pradzia tik slapimo uzdegimo.
Sake siulai bus istirpstantys, tai nereikes isimti.

O po operacijos skaiciau kad siltai labai laikyti reikia, bet kad net sildymas neprasidejes, o sildytuvas tik vejelis... Tai bandysim gal vonioj, nes ten labai silta.

Zodziu, pranesiu, kaip istverem smile.gif labai tikiuosi kad ir manoji persiene antra gyvenima prades.
Atsakyti
Elleth - viskas bus gerai, tiesiog po operacijos paglobokite labiau, pastebėkite, nes gali būti ir nerami, kai nustos vaistai veikti gali jai ir paskaudėti, dėl to gal bandys keltis ir eiti iš vietos vieton. Tiesiog nusiteikite kad gali būti nerami naktis bet viskas susitvarkys. Ir vandenuko šalia padėkite jeigu naktį norės gerti. Yra tekę patirti panašią operaciją bet ne katei o mano šunei smile.gif Pirmą naktį miegojau šalia ant grindų kad neliptų į lovą smile.gif Taigi kuo dideliausios sėkmės ir greito atsigavimo 4u.gif
Atsakyti
Persienei gal kailinukai gelbės nuo to šaltuko po narkozės smile.gif , maniškė kažkaip ramiai labai elgėsi. O va katinas, atsibudęs po kastracijos, tai vis bandė ant stalo keberiotis, kol supratau, kad nori po staline lempa palįst šildytis. Teko atiduot katinui lempą, tada nurimo po ja sušilęs biggrin.gif
Atsakyti
planuoju penktadienį sterilizuot katę. gal kas turit padovanot ar laikinai paskolinti plastikinį gaubtą, dedamą ant kaklo katei, kad nenusidraskytų?
gyvenam žirmūnuose, vilniuje

Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2013 10 22, 14:27)
planuoju penktadienį sterilizuot katę. gal kas turit padovanot ar laikinai paskolinti plastikinį gaubtą, dedamą ant kaklo katei, kad nenusidraskytų?

Mano katei nieko nedėjo schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Mes jau pasveikom, nors pries operacija pasake, kad labai didelis inkstu nepakankamumas, ir gali tik pablogeti, bet dabar lakstom desimt metu atjauneje.
Sugerem antibiotikus, vaistukus nuo inkstu ir labai atsigavo katyte. Ir akys sviesesnes, kailis labai isgrazejo, net priaugo simta gramu ( nes labai kudute ji pas mus).
Labai dziaugiuosi musu veterinare, fabijoniskese. Jei kam reikia geros daktares vilniuje - labai labai rekomenduoju.

O kaciukui po sterilizacijos tik pleistriuka ant pilvo klijavo. Ir tai nukrito jau tam ju bokse iskarto, nieko nenutiks, tik atrodo baisu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2013 10 22, 14:27)

Siaip turetu veterinarineje duoti. Mano katei tiek po sterilizacijos tiek po kitos operacijos dave. Bent jau Jakovo klinikoje.
Atsakyti