QUOTE(kykute @ 2013 05 17, 07:34)
Nėra tai naujiena.
Pjūvis gal gaunasi ir mažesnis, bet minusai yra tokie:
- per šoną neiškastruosi katingos katės arba jei yra gimdos uždegimas. Radus nėščią gimdą, nusispjauni, užsiuvi šoną ir eini pjauti pilvo.
- išskustas šonas labiau pastebimas, nei pilvukas. Jei katė laukinė, tai iššaukia aplinkinių dėmesį - "o, žiūrėk, šita katė matyt grybelį turi" (nes pjūviuko tikrai nelabai matosi, vienas siūlas ir tiek), ir nėra tai gerai - aplina prieš tokią katę nusiteikia priešingai. Plius yra nemažai atvejų, kai išskustoje vietoje ataugo kitos spalvos plaukai ir tas plėmas labai matosi net ir praėjus kuriam laikui.
Didelio pliuso kastracijoje per šoną nematau
Aš neesu veterinarė, bet antras teiginys yra mano akimis, švelniai tariant 'absurdiškas' - tai nėra naujiena ir laaabai retas aplinkinis žmogus pjūvi gali sumaišyt su grybu, tuo labiau kad yra skiriamasis ženklas dar - pakirpta ausyte. O kas nusiteikęs prieš laukinę katę tam giliai dzin kas ten pas ją su kailiu, ausim ar pan. Kitas dalykas šerejai visada yra įspėjami ( bent mūsų tarnybos ) apie tai kaip bus kastruota. Ir man labai keista kai nepagalvojama apie tai kaip geriau pačiai katei, ypač laukinei. O matant kaip gyja tie pjuveliai ( mūsų globotines jau kokius ketverius metus sterilizuojamos TIk kairiniu pjūviu ) ir kaip kate nejaučia diskonforto - aš tik už šonine sterilizacija. Kate neišsilaižo žaizdos, jai netempia šokinejant, vaikštant ir kas aktualu lauko katem - joms nereikia miegot ant pliko pilvo (o kates dažniausiai taip guli ) ir jei jau taip nutiko kad kate turi paaugusių kačiukų jie neišdrasko savo nagučiais siules čiunkdami. O ir pjuviukas daug mažesnis nei pilvo ertmei.
Kitas dalykas, taip, neščios kates neišoperuosi, bet jeigu veterinaras apčiuopos metu nejaučia ,kad kates pilve kačiukai - tai man jau keista
(na nekalbu, kai neštumas poros sav.)