Kadangi ankstesne tema http://www.supermama...howtopic=431887 jau uždaryta, sukuriau nauja kad tęsti pokalbius apie mūsų sprendimus mūsų gyvunų labui.
Mano katytei dar nėra 6 menėsių, bet atrodo jau šią savaitę jai prasidėjo rujos laikotarpis. Dažnai voliojasi ant grindų, miaukia garsiau negu įprasta. Laukiam sterilizacijos, tik nežinau kokia klinika pasirinkti. Katyte su dovanojimo sutartimi ir radau informacija kad klinika Fiona (Stanevičiaus g.) taiko nuolaida, reiktų mokėti 80 lt. Gal kas sterilizavo savo augintinius šioje klinikoje? kokie atsielipimai?
Asmeniskai nieko negaliu pasakyti apie sia klinika, bet visiems rekomenduoju Justiniskiu vet klinika bei puiku veterinara Vida Kavaliauski, savo rusu melynaja kate sterilizavom liepos men kai jai buvo 7 men, tiesa mokejom ne 80lt, bet kazkur apie 170, likom labai patenkinti, katei nereikejo jokiu ten papildomu marskineliu ir pan. visi siulai savaime istirpo.
Sveiki,
aš penktadienį sterilizavau dvi 6 men. katytes. Klinika "Vetfauna", yra Riešėje, prekybos centro Link Molėtų patalpose. Kainavo 320už abi katytes. Atidavė katytes su marškinėliais, tačiau jos kitą vakarą viena kitai tuos marškinėlius nurišo Kiek žinau nemažai klinikų taiko nuolaidas pateikus dovanojimo sutartį. Galit pažiūrėti vetklinikos.lt - ten yra ir kainos nurodytos ir kurios klinikos taiko nuolaidas. Apie kliniką Justiniškėse esu girdėjusi gerų atsiliepimų
aš penktadienį sterilizavau dvi 6 men. katytes. Klinika "Vetfauna", yra Riešėje, prekybos centro Link Molėtų patalpose. Kainavo 320už abi katytes. Atidavė katytes su marškinėliais, tačiau jos kitą vakarą viena kitai tuos marškinėlius nurišo Kiek žinau nemažai klinikų taiko nuolaidas pateikus dovanojimo sutartį. Galit pažiūrėti vetklinikos.lt - ten yra ir kainos nurodytos ir kurios klinikos taiko nuolaidas. Apie kliniką Justiniškėse esu girdėjusi gerų atsiliepimų
Mano katei jau pavasari bus 9 metai, ar neper velu sterilizuoti? Kaciuku neturejo nekada. Per daznai kazkaip jai tas periodas uzeina.
Dar tokia mintis kilo, gal vienu metu galima ir nagus isimti, jei tokia paslauga dar atlieka kas nors. Kai buvo maza pagailiejom, o dabar norime nauju baldu 100 proc. kad sugadins apmusala
Galvojom irgi apie AH Fiona, veterinarijos klinika, bet dar neskambinau.
Man ir sterilizuoti kazkaip gaila.
Dar tokia mintis kilo, gal vienu metu galima ir nagus isimti, jei tokia paslauga dar atlieka kas nors. Kai buvo maza pagailiejom, o dabar norime nauju baldu 100 proc. kad sugadins apmusala
QUOTE(apelsinka:) @ 2013 01 02, 13:49)
Mano katei jau pavasari bus 9 metai, ar neper velu sterilizuoti? Kaciuku neturejo nekada. Per daznai kazkaip jai tas periodas uzeina.
Dėl sterilizacijos pasitarkite su gydytoju.
O nagų operavimas yra draudžiamas!!! Tai tikras gyvūno žalojimas, jei nežinojote, tokios operacijos metu katei pašainami viršutinė piršto dalis iki sąnario.
QUOTE(Erendira @ 2013 01 02, 13:53)
Dėl sterilizacijos pasitarkite su gydytoju.
O nagų operavimas yra draudžiamas!!! Tai tikras gyvūno žalojimas, jei nežinojote, tokios operacijos metu katei pašainami viršutinė piršto dalis iki sąnario.
Nu sterilizacijos metu irgi pasalinama gimda, man cia dar baisiau skamba. Bet kazkaip visi tai daro.
Girdejau, kad galima uzdeti ant nagu kazkokius plasmasiukus, gal ka girdejote kur galima nusipirkti?
QUOTE(apelsinka:) @ 2013 01 02, 13:13)
Nu sterilizacijos metu irgi pasalinama gimda, man cia dar baisiau skamba. Bet kazkaip visi tai daro.
Girdejau, kad galima uzdeti ant nagu kazkokius plasmasiukus, gal ka girdejote kur galima nusipirkti?
O ne paprasčiau tiesiog reguliariai karpyti nagus? Žinau ne vienus namus, kur yra katės ir sveiki, neapdraskyti odiniai baldai.
QUOTE(katydid @ 2013 01 02, 14:15)
O ne paprasčiau tiesiog reguliariai karpyti nagus? Žinau ne vienus namus, kur yra katės ir sveiki, neapdraskyti odiniai baldai.
Odinius baldus sunku apdraskyti. O pvz. grazu siuvineta gobelena labai paprasta. Nepirmus metus turime kate, aisku nagus kerpame.
QUOTE(apelsinka:) @ 2013 01 02, 14:13)
galima nusipirkti silikoninius antnagius, vadinasi lyg soft claws, ebay visos perka
nelyginsiu šių dviejų operacijų, jų paskirtis ir prasmė visiškai skirtinga.
Na žinote, pas mane baldai irgi ne vieną tūkstantį kainavę, ir turiu aš ne vieną katę, bet kažkaip tie baldai vis dar sveiki ir nei viena ten nagų nedrąsko... Nagų išoperavimas yra draudžiamas ir tai traktuojama kaip gyvūno suluošinimas. Sterilizacija tai nėra gyvūno žalojimas, tai yra pagelbėjimas katei, nes ši rujodama kankinasi. Nereikia lyginti dviejų, visiškai skirtingą paskirtį turinčių dalykų... Nenoriu jūsų įžeisti ar panašiai, apelsinka, bet joks veisėjas jums neparduotų kačiuko, jei ketintumėte jam išoperuoti nagelius... Jau geriau pasidomėkite kitokiais būdais, kaip apsaugoti baldus nuo kačių, o ne luošinimo metodais...
QUOTE(Erendira @ 2013 01 02, 14:41)
galima nusipirkti silikoninius antnagius, vadinasi lyg soft claws, ebay visos perka
Aciu labai pasidomesiu
Del sterilizacijos jau uzsirasiau AH Fiona, galejo priimti ir siandien, bet kazkaip moraliskai dar nepasiruosiau. Pasakaiu, kad kate prisivalgius ir kad persas, tai rytoj vaziuosim. Seip is bendravimo man patiko. Ziuresim kaip toliau. Tikiuosi nebus kaip Buivydiskese, kastravom katina atejom pasiimti, o ant stalo kruva visokiu plauku ir ispjauti kiausiukai gulejo.
QUOTE(apelsinka:) @ 2013 01 02, 15:17)
Aciu labai pasidomesiu
Del sterilizacijos jau uzsirasiau AH Fiona, galejo priimti ir siandien, bet kazkaip moraliskai dar nepasiruosiau. Pasakaiu, kad kate prisivalgius ir kad persas, tai rytoj vaziuosim. Seip is bendravimo man patiko. Ziuresim kaip toliau. Tikiuosi nebus kaip Buivydiskese, kastravom katina atejom pasiimti, o ant stalo kruva visokiu plauku ir ispjauti kiausiukai gulejo.
Viskas ten neblogai Gal neblizga, gal nenuglostys jūsų, gal be plastikinių šypsenų, bet mano akimis, dirba sąžiningai... vežiau ten abu savo katinus... Ši klinika nemažai padeda benamiukams, man tai pliusas