Įkraunama...
Įkraunama...

Roma ir prieškalėdinė Bavarija

QUOTE(Aruna @ 2012 11 13, 14:40)
Aha, ir ką parodys?  bigsmile.gif
Korintinės kolonos tikrai vienos gražiausių, gal todėl jūsų dukriuko  akys už jų ir užkliuvo   biggrin.gif

Sužavėjo šios skulptūros,gaila gyvai neteko jų pamatyt,gal ..kitąkart wub.gif
Puikus fotoreportažas ,ne kitaip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 13 lapkričio 2012 - 23:41
QUOTE(Aruna @ 2012 11 13, 13:40)
Aha, ir ką parodys?  bigsmile.gif
Korintinės kolonos tikrai vienos gražiausių, gal todėl jūsų dukriuko  akys už jų ir užkliuvo  biggrin.gif

QUOTE(klaara @ 2012 11 13, 23:41)
Sužavėjo šios skulptūros,gaila gyvai neteko jų pamatyt,gal ..kitąkart wub.gif
Puikus fotoreportažas ,ne kitaip smile.gif

Malonu, kad skaitote. O dar maloniau, kad reportažas jums patinka ax.gif . Gal neveltui būsiu jį pradėjęs? g.gif
QUOTE(Astra777 @ 2012 11 13, 14:05)
Arturai15, tu kaip visuomet nepamainomas rašymo meistras thumbup.gif ...Įžanga-kaip gero romano pradžia mirksiukas.gif

...dar noriu ir komplimetą JUms su žmona mirksiukas.gif -Jūs ir 2008, ir 2012 vienodai taip pat atrodote, metai Jums įtakos nedaro, vadinasi tikrai tinkamą gyvenimo būdą pasirinkę 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Dėkui už gerą žodį ir pagyrimus 4u.gif O dėl gyvenimo būdo, tai... Bet gal geriau šia tema būtų paplepėti tam skirtoje temoje mirksiukas.gif ?

Atsakyti
Ataskaita: ir aš čia įlindau, ir aš pamačiau tiek matytų objektų wub.gif Ech, gal be reikalo aš tos Romos baidausi, a g.gif
Dabar jau lauksiu prieškalėdinės Bavarijos bigsmile.gif
Smagu skaityt, ką jau ir besakysi... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2012 11 15, 21:39)
Ataskaita: ir aš čia įlindau, ir aš pamačiau tiek matytų objektų  wub.gif Ech, gal be reikalo aš tos Romos baidausi, a  g.gif
Dabar jau lauksiu prieškalėdinės Bavarijos  bigsmile.gif
Smagu skaityt, ką jau ir besakysi...  thumbup.gif

Romos baidaisi doh.gif . O man tai miestas, į kurį grįžčiau su didžiausiu malonumu.

Na, Bavarija šiek tie dar palauks, nes reikia baigti kelionę po Romą. Galiu tik pažadėti, kad pasistengsiu ilgai neužtempti su rašymu ax.gif . Tad skubu toliau:

Antrąją dieną keliamės anksti, nes norim kuo anksčiau atsidurti prie Koliziejaus, kol eilės dar nedidelės. Po pusryčių vėl keliaujame link stoties. Čia jos vaizdas:

user posted image

Romoje visos geležinkelio tvoros išpaišytos grafičiais:

user posted image

Mūsų pirmasis šios dienos tikslas – apvalioji Respublikos aikštė. Iki jos traukinys neveža, tad tenka pereiti į metro:

user posted image

Netrukus pasiekiam Respublikos aikštę. Įdomi, besisikirianti nuo kitų. aikštė:

user posted image

Viduryje aikštės – fontanas:

user posted image

Dukra fotografuoja, žinoma, šviestuvą:

user posted image

Viename šiose aikštės šonų mūsų laukė atradimas: suradome bažnyčią, apie kurią prieš kelionę nebuvau skaitęs. Ši bažnyčia mums liko antroje vietoje po šv. Petro bazilikos (jos pralenkti, žinoma, jokia bažnyčia negali):

user posted image

Jau bažnyčios durys nuteikia labai įdomiai:

user posted image

Tik įėjus, mus pasitinka nuostabus angelas, laikantis šventinto vandens taurę:

user posted image

Papildyta:
Bažnyčia tradicinės kryžiaus formos, bet ji nustebina savo dydžiu ir erdve. Daugumoje Romos bažnyčių pristatyta daugybė skulptūrų, o čia:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Didžiuliai bažnyčios vargonai:

user posted image

Čia gimė tradicija: kiekvienoje kelionėje aplankytose bažnyčiose uždegti žvakutę:

user posted image

Bet laikas keliauti link Koliziejaus. Praeiname pro Termini stotį (ir kodėl mes neužsisakėme viešbučio šiame rajone doh.gif ):

user posted image

Toliau sukam į plačiąją Via Cavour. Tokių laiptų pakeliui pamatėm keletą:

user posted image
Atsakyti
Tiesą sakant, laiptus ne tik pamatėme biggrin.gif … Nors viešbutyje gavome labai gerą Romos žemėlapį, bet tai buvo pirmoji mūsų kelionė, tad žemėlapiu, o dar labiau - savimi nepasitikėjome schmoll.gif . Norėjom artimesniu keliu pasiekti Koliziejų, tad nusprendžiam eiti ne pagrindine gatve, o nukirsti kampus. Tad pasiekus tokius laiptus, merginas palieku apačioje, pats lipu į viršų, patikrinu, ar yra praėjimas, toliau leidžiuosi žemyn (mobilaus telefono nenaudojau – taupiau blush2.gif ), pasikviečiu merginas, ir keliaujam toliau – ir taip kelis kartus. Bet taip eidami, atrandam dar vieną bažnyčią – San Pietro in Vicolli:

user posted image

user posted image

Bažnyčioje dvi įžymybės: vienas krikščionių religijos artifaktų – šv. Petro grandinės, kuriomis jis buvo surakintas prieš mirtį:

user posted image

Antroji įžymybė – Mikelandželo Mozės skulptūra, dažnai vadinama Moze su ragais:

user posted image

Pats likimas ištaisė planavimo klaidas, atvedęs mus į dvi nuostabias bažnyčias. Bet juk mūsų tikslas Koliziejus. Jau laikas pradėti skubėti. Bet šalia ką tik lankytos bažnyčios dėmesį patraukia pastatas, prie kurio nemažai jaunimo:

user posted image

Tai tikriausiai vienas iš universitetų. Tai patvirtina pastato fasadas:

user posted image

Ir pagaliau prieš akis išnyra Koliziejus:

user posted image

Sienos pajuodavę nuo automobilių išmetamųjų dujų:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Koliziejus – didžiulis amfiteatras, pastatytas 80 m.e. metais, bet žavintis ne vien savo dydžiu ir architektūra, bet ir inžineriniais sprendimais: juk Koliziejaus grindinį buvo galima apsemti vandeniu, plukdyti laivus, po to vėl viską išleisti ir rengti gladiatorių kautynes.

Mus pasitinka nemaža eilė, bet ji juda labai greitai. Tad netrukus mes jau viduje. Išlandžiojome jį beveik viską, apėjome visus aukštus:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

O čia – šiuolaikinių barbarų palikti autografai doh.gif ant senųjų plytų:

user posted image

Iš Koliziejaus gerai matosi Romos forumai:

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Prie Koliziejaus galima pasivėžinti karietomis:

user posted image

Eilė padidėjusi kelis kartus, tad dar kartą pasitvirtino taisyklė: į tokius objektus reikia ateiti kuo anksčiau:

user posted image

Didingoji Konstantino arka:

user posted image

Pamatome ir italų jaunavedžių porelę, kuri įsiamžina istorijos fone:

user posted image

Paauglė dukra rimtu veidu pareiškia, kad jos vestuvės bus Romoje. Man su žmona belieka nusišypsoti biggrin.gif .
Atsakyti
Išeiname iš Koliziejaus. Aplink – žmonių minios. O Koliziejaus sienos pažymėtos bėgančio laiko ženklais:

user posted image

Bilietai į Koliziejų suteikia teisę aplankyti ir Palatino kalvą. Nusprendžiame tuom pasinaudoti. Bet žmona pareiškia, kad jai neįdomūs schmoll.gif griuvėsiai. Paliekame ją prie Konstantino arkos mėgautis pavasario saulutės spinduliais:

user posted image

Aš su dukra patraukiame link Palatino kalvos, kur prasidėjo Amžinojo miesto istorija. Pakeliui pamatome Open Tour autobusą:

user posted image

Į tokį autobusą galima nusipirkti bilietą, kuris galioja dieną ar dvi. Jie stoja prie žymiausių objektų. Gali kada nori išlipti ir įlipti. Bet dabar galvoju g.gif : Romos centras toks nedidelis, galima jį išvaikščioti pėsčiomis, tad mano subjektyvia nuomone, pirkti bilietų neapsimoka.

Vaikštome po Palatino kalvą:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Griuvėsiai mūsų šeimynai nelabai įdomūs schmoll.gif , bet dukra ir čia sugeba surasti, kas ją, kaip kelionės pagrindinę fotografę, domina:

user posted image

user posted image

Po truputį ima jaustis nuovargis, o ir skrandžiai pradeda urgzti. Todėl tik taip išeina įsiamžinti Koliziejaus fone biggrin.gif :

user posted image

Grįžtame pas žmoną. Ji pailsėjo, priėmė saulės vonias thumbup.gif . Todėl negaišdami keliaujame toliau link Venecijos aikštės. Pakeliui vis senovės Romos griuvėsiai:

user posted image

user posted image

Ant sienos – granitiniai žemėlapiai, rodantys kaip augo ir nyko Romos imperija:

user posted image
Atsakyti
Prieiname Venecijos aikštę. Joje stūkso Palazzo Venezia – viduramžių ir renesanso ginklų, baldų, skulptūros muziejus. Tiesa, rūmai tuo metu buvo restauruojami, todėl dalis fasado paslėpta po statybiniu tinklu:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Aikštės viduryje – paminklas pirmajam susivienijusios Italijos karaliui Viktorui Emanueliui II:

user posted image

Toliau lendame į Romos centrą (dar viena klaida: beplanuodamas pražiopsojau doh.gif nuostabiąją Kapitolijaus kalvą, kuri yra už šių rūmų – nekartokite mano klaidos):

user posted image

Vienoje iš panašių gatvelių (o gal būtent toje, kuri nuotraukoje) padavėjas labai maloniai pakviečia papietauti. Per daug nesispyriojame, nes skrandžiai baigia prikepti prie stuburo biggrin.gif . Užsisakome, aišku, picų. Aš dar nusprendžiu pasimėgauti itališku alumi drinks_cheers.gif . Kiek pamenu, jis buvo visai neblogas.

Po vėlyvų pietų (o gal ankstyvos vakarienės g.gif ) nueiname iki Piazza del Popolo (Tautos aikštės). Aikštėje stūkso 13 a.pr.Kr. Egipto obeliskas:

user posted image

Čia stovinti Santa Maria del Popolo bažnyčia (ją daug kas žino iš romano „Angelai ir demonai“) restauruojama, todėl uždaryta. Aikštėje vyksta kažkoks roko koncertas. Pastovime, pasiklausome.

Dar paklaidžiojame Romos gatvelėmis:

user posted image
Atsakyti
Bet įspūdžių perteklius ir fizinis nuovargis ima daryti savo. Nusprendžiame grįžti į viešbutį ir vėlai vakare sugrįžti atsisveikinti su Roma. Bet viešbutyje ištiesus kojas, nebesinori vėl pusvalandį traukiniu važiuoti iki centro. Va dėl ko rekomenduoju viešbučius užsisakyti arčiau centro. Dar išeiname pasivaikščioti po aplinkinį rajoną, pasižiūrėti, kur gyvena italai, kas jų parduotuvėse:

user posted image

user posted image

user posted image

Viešbutyje susitariam su administratore, kad kitą dieną mums anksčiau paruoš pusryčius, nes skrydis ankstyvas, iš viešbučio reikia išvykti 7 valandą ryto.

Ryte atsisveikinam su svetingu viešbučio personalu, tabako kioskelyje perkame bilietus į traukinį. Netrukus po persėdimo į kitą traukinį pasiekiame oro uostą. Kadangi praeitų dienų nuovargis niekur nedingęs, pasinaudojame horizontaliais eskalatoriais:

user posted image

Atliekame visus formalumus. Netrukus jau sėdime airBaltic lėktuve. Bet kilimo tenka palaukti, kadangi patenkame į tikrą lėktuvų kamštį: prie išvažiavimo į kilimo taką dukra suskaičiuoja berods 10 išsirikiavusių lėktuvų. Bet lėktuvai kyla kas porą minučių, tad netrukus pro iliuminatorių pamatome jūrą:

user posted image

user posted image

O netrukus – ir Alpių snieguotas viršūnes:

user posted image

Taigi, ARRIVEDERCI, ROMA bye1.gif.

Dvi dienos, praleistos šiame mieste, paliko neišdildomą įspūdį. Paliko didžiulį norą kada nors sugrįžti atgal, pasivaikščioti po Trastavere, dar kartą pabūti šalia didžiųjų meno ir architektūros šedevrų, pamatyti naktinę Romą wub.gif . Mano manymu, tai miestas, kuris nepalieka abejingų – net jei nepatiko iš pirmo karto, reikia pabandyti dar kartą...

O aš tikiu, kad kada nors ten grįšiu. Tuo labiau, kad dar nepamiršau dukros pažado, išsakyto Koliziejuje mirksiukas.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 11 16, 02:26)
O aš tikiu, kad kada nors ten grįšiu. Tuo labiau, kad dar nepamiršau dukros pažado, išsakyto Koliziejuje mirksiukas.gif ...

Žiūriu, kad 2 dienų mažoka šiai sostinei unsure.gif
Ir įdomu ar dukra dar prisimena, ką yra prisišnekėjusi biggrin.gif
Reportažas apie Romą puikus 4u.gif Daug minčių ir idėjų kilo jį perskaičius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 16 lapkričio 2012 - 11:42
Ačiū labai Artūrai wub.gif 4u.gif gražią šeimynišką išvyką turėjot wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 11 16, 00:33)
Bet laikas keliauti link Koliziejaus. Praeiname pro Termini stotį (ir kodėl mes neužsisakėme viešbučio šiame rajone doh.gif ):

Ką tik pasinaudojau jūsų patarimu ir kitai kelionei užsakiau viešbutį Termini rajone. drinks_cheers.gif

Ačiū už pasakojimą. 4u.gif
Manau, daug ką panaudosiu savo programos kūrime. thumbup.gif
Atsakyti