Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna,basma ir kitomis žolėmis, 11 t

Labai dekui merginos 4u.gif
Pirmakart planuoju su zolelem dazyt, tai net neisivaizdavau kiek ju reikes. Dabar bent jau orientuosiuos 4u.gif
Ryt eisiu i kepures medziokle, nes neturiu ir tada jau galesiu makliavotis. Gal pirma kart geriau vyro prasyt kad uztepliotu g.gif Su dazais visad pati dazydavaus, bet cia kiek prisiziurejau youtube sunkokai man bus susitvarkyt rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 11 lapkričio 2012 - 13:19
goccia sveika prisijungus ir cia bigsmile.gif

as jau pora kartu daziau ax.gif pirma karta ant sausu plauku tepiau tai net tu 400g neuzteko doh.gif nebuvau dar tos temos aptikus blush2.gif antra karta tepiau jau ant dregnu plauku tai kaip ir uzteko to kiekio ,drasiau tepiau ir ant odos ties smilkiniais kur ziliukai pradeda lysti, ten napagailejau biggrin.gif nusidaze gerai ax.gif
pati uzsitepiau g.gif nera taip labai sudetinga nors plauku daug ir ilgoki ax.gif

Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 11 11, 08:47)
Labas rytas plaukuciu myletojoms.

Noreciau jungtis i jusu buri. Jus visos tikrai sauniai priziurit savo plaukucius.  smile.gif
Nebenoriu dazytis cheminiais dazais ( o dazytis reikia - zili sviecia verysad.gif ). Jau kuris laikas skaitineju senas jusu temutes. Noreciau jusu patarimo kiek mazdaug zolyciu reikes tokiems plaukams?
user posted image

Oho, nuostabus plaukai wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Chikitoka @ 2012 11 10, 23:58)
Siandie vel procedurinaus  biggrin.gif is pradziu uzmaisiau kefyra medu svoguna ir kiausini, tada isplovus dar pabuvau su muilo riesuteliu nuoviru

O butent kokiu tikslu laikote riesuteliu nuovira? As kartais plaukus juo plaudavau, bet ne itin patiko ax.gif gal jis plauka minkstina? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*melodia* @ 2012 11 11, 15:16)
O butent kokiu tikslu laikote riesuteliu nuovira? As kartais plaukus juo plaudavau, bet ne itin patiko  ax.gif  gal jis plauka minkstina?  smile.gif

kazkada anksciau MB plaudavo su muilo riesuteliais tai jis sake kad jam po to nustojo slinkt, jis pajuto po dvieju triju plovmu. Man tas nuoviras tikrai neisplauna, ir plaukai siurkstus buna, bet jei is ties pades sustabdyt slinkima, tai manau verta biggrin.gif

apie muilo riesutus
Atsakyti
Laba diena visoms 4u.gif
Senai nelankiausi temoj.Mano stazas su chna apie trejus metus.
Noriu uzduot klausima ar niekas nebandet chnos is Maximos ?Atsirado kazkokia prancuziska 100gr kainoja apie 16lt,dabar per Grozio muge apie 12lt?Spalvu daug ,vienoje " Copper"-sudetije tik chna ,o kituose jau ir basma .
Atsakyti
QUOTE(Chikitoka @ 2012 11 11, 16:06)
kazkada anksciau MB plaudavo su muilo riesuteliais tai jis sake kad jam po to nustojo slinkt, jis pajuto po dvieju triju plovmu. Man tas nuoviras tikrai neisplauna, ir plaukai siurkstus buna, bet jei is ties pades sustabdyt slinkima, tai manau verta  biggrin.gif

apie muilo riesutus

Na as buvau skaiciusi jog nuo slinkimo padeda. Dabar galvoju ar kai juos naudojau man del ju buvo apstoje slinkt ar atsitiktinumas g.gif gal reiktu vel issitraukt is savo saugyklos riesutelius ir imt naudot biggrin.gif labai plaukai slinkt pradejo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(olivka9 @ 2012 11 11, 16:13)
Laba diena visoms 4u.gif
Noriu uzduot klausima ar niekas nebandet chnos is Maximos ?Atsirado kazkokia prancuziska 100gr kainoja apie 16lt,dabar per Grozio muge apie 12lt?Spalvu daug ,vienoje " Copper"-sudetije tik chna ,o kituose jau ir basma .

O as net ir nemaciau jog nauja atsiradusi ax.gif gal iseitu jums nuotrauka ikelti tos chna? 4u.gif
Atsakyti
Dekui merginos uz komplimentus plaukuciams. Siaip jais nesiskundziu ir spalva patenkinta savo naturalia (sviesiai ruda) bet dazyt reik del ziliuku doh.gif

zydrem pgalvojau, kad kaip ir viska stengiuosi kuo naturaliau naudot, o va plaukus vistik chemija dazaus. Tai nutariau zolem pabandyt ax.gif

O plaukuciai mano tokie vasaros pabaigoj buvo. Nuo rugsejo pradejo laaabai slinkt, tai dabar plonesni. Tad dabar 400 tikrai uzteks.
Atsakyti
QUOTE(*melodia* @ 2012 11 11, 16:20)
O as net ir nemaciau jog nauja atsiradusi  ax.gif  gal iseitu jums nuotrauka ikelti tos chna?  4u.gif

Aš irgi nesu niekur mačiusi tokios g.gif Gal čia paprasčiausiai chna/basmos mišiniai parduodami, įdomu, kokia jų sudėtis ir iš kokios šalies mirksiukas.gif

Goccia kaip planuojat maišyti mišinį ir kokią spalvą norėtumėt išgauti? Jei gerai matosi, nėra plaukai labai tamsūs.. Rudi? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lil'angel: 11 lapkričio 2012 - 15:25
Taip plaukai rudi. Cia dazyti truputi tamsesne nei naturalus. Noreciau kad ir butu rudi ax.gif Planuoju dvizingsniu dazyti. Ar pirmam kartui neapsimoka? Nes kiek skaiciau is jusu visu patirciu po pirmo karto vistiek beveik nekimba spalva. Tai va dabar berasydama ir suabejojau, gal vistik misini pirmakart banyt. Tada gal daryciau santyki chna ir basmos mazdaug 1/2 arba 1/2,5. Gal daugiau patyrusios patarsit rolleyes.gif

Gyvai maximoj cia minetu misiniu nemaciau, bet e-maximoj tikrai yra. mirksiukas.gif raso, kad is prancuzijos.
Atsakyti
Goccia nemanau, kad išgausit rudą dažydama dvižingsniu, greičiausiai gausis juoda g.gif Galit maišyti ir dėti daugiau basmos, negu chna, tokiu atveju įmanoma išgauti rudą (bet nuo raudono atspalvio nepabėgsit) mirksiukas.gif Prislopinti raudonumą/ryžumą, kad būtų rudesnė spalva galima dėti įvairių priedų: beržų pumpurų, mėlynių stiebų, šermukšnių žievės, juodalksnių nuoviro, graikinių riešutų miltelių, kitos sako, kad ir kiaušinio trynys rudumą paryškina, na priedų daug minima visagaliame internete mirksiukas.gif esu dėjusi santykiu 3:1 tai gavosi tamsi spalva, raudonumas tik prieš saulę išlįsdavo ax.gif Bet girdėjau, kad kai kurioms ilgai dažančioms su daug basmos ir mažai chna pradeda lysti violetinė arba mėlyna spalva blink.gif Arba galit bandyti rainbow henna, ten, mačiau, yra mišinio dažančio rudai g.gif
Po pirmo dažymo spalva turėtų matytis prieš šviesą, nes nėra labai plaukai tamsūs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(olivka9 @ 2012 11 11, 16:13)
Laba diena visoms 4u.gif

Netycia ne sita user posted image as ja norfoj pirkau irgi mazdaug uz tokia kaina.

as su ja paskutini karta daziau, tai pirmas ispudis buvo labai labai superinis, labai grazi spalvyte gavos ir ganetinai tolygiai uzdaze zilus ir nezilus, bet labai greit spalva nusiplove, ir vel atrodau dazyta sruogelem lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chikitoka: 11 lapkričio 2012 - 16:18
QUOTE(Gaya @ 2012 11 10, 07:22)
aš tai prisiekusi dažytoja chna ir jau su visu 6 metų stažu biggrin.gif po sūnaus gimimo pražilo plaukų sruoga - teko imtis dažų. Tik ta sruoga tokia ryyyyški vis gaunasi, kai likę plaukai tamsūs. Kaip ir pripratau, bet norėtųsi suvienodinti... vis galvoju apie chna su basma, bet dar nesiryžau...  įmaišyta kava ne ką tepadėjo...
kokia faina schema  thumbup.gif o kokiomis proporcijomis tu maišai chna ir basmą, kad gautųsi tamsi spalva?

o  kodėl ajerus pačiam draudžiama kasti???

Sakoma kad labai individualu, bet beieškodama apie basmą buvau radus tikslias proporcijas kada kiek dėti cha, kada kiek basmos.
Dėl žilų plaukų... jie yra tuščiaviduriai, todėl pirma juos tonuoja kokiais tai pusžaliais dažais bent jau chemiškai kai dažo kirpykloj. Pati dar nesugalvojau kaip ten ką daryt, bet po truputį mąstau ta linkme blush2.gif Planuoju paeksperimentuoti su baltais vilnoniais plaukais.

Tai va dėl indigo... apie natūralų dažymą kažkiek domėjausi, tik nežinojau ar basma ir yra ta indigažolė. Paguglinusi radau kad tikrai taip. Bet!!! Indigažolė dažo indigo spalva tik po fermentacijos. Fermentuojama yra bedeguonėja terpėja, paskui džiovinama ir malama. Gaunasi tokie tamsiai mėlyni miltukai. To negana, indigo pigmentas tirpsta šarme, tai audinį (tiek vilną, kas yra mūsų plaukai taip pat, tiek medvilnę) ten ir merkia (pelenus dėdavo). O gražiai pamėlynuoja tik oksidacijos metu, na jau kai džiovina. Be basmos yra ir kitų augalų, vienas auga net lietuvoje ant mindomų takų biggrin.gif . Mes naudojam basmą paprastam žaliam pavidale, todėl kaip jinai dažo manau nelabai kas bendro su indigo dažais g.gif . Nors... matyt kokia tai oksidacija ir "mėlynavimas" vyksta, nes radau kad dažant kažkokiu santykių chna su basmą plaukai po ilgesnio laiko gali įgautį baklažaninį ar vyšninį atspalvį.

Ramunėlės nešviesina plaukų schmoll.gif , jos nudažo geltonai. Taigi pilkas plaukas įgavęs gelsvumo tiesiog atrodo šviesesnis, labiau žvilgantis. Ramunėles reikėtų dėti į chną norint švaresnės/geltonesnės oranžinės spalvos. Ugninę spalvą taip pat priduoda jonažolė. Tik reik matyt nepagailėt tų žolyčių ir viralą tokį atominį daryti... gana brangiai jai pirkt g.gif

Labai gražiai rudai radau nusidažiusią moterį, grynai mano plaukų spalva, tik jin nepražilus... Ji chna maišo su kava. Bet kavą pliko net 9 šaukštus su kaupu doh.gif tokiam vandens kiekiui, kuriuo užpila chna. Chnos nesupratau kiek, tik kad 5/6 pakelius, atrodė tokie mažiukai, gal po 125 ml g.gif
Papildyta:
Va ką rašo apie spalvas (čia jai šviesūs plaukai... žili irgi):
Vibrant red Color - 100% Pure Henna Powder
Light Brown - 2/3 Henna & 1/3 Indigo Powder
Medium Brow/Golden - ½ Henna & ½ Indigo Powder
Deep Brown - 1/3 henna & 2/3 Indigo Powder
Black - To Achieve black, use henna First Then Indigo step by step Note: these colors are also available premixes to achieve better result.
Taip pat imni kad oksiduojantis indigo nudažo ... tai kaip ir be maišiuko geriau dažyt su basma g.gif
Atsakyti