QUOTE(lil'angel @ 2012 11 09, 09:11)
Bytte, dėl ajaro ežinau, bet šviesina medus tai tikrai jei norit išgauti ne tokią ugninę spalvą, galit bandyti dėti ciberžolės, ji duoda daugiau geltonumo
Žili plaukai visada nusidažo ryškiau, bet esu mačiusi gyvai, tai atrodo lyg plaukai būtų sruogelėm dažyti, vaizdas tikrai geras, o tą spalvos intensyvumą juk galima reguliuoti įvairiais priedais košėje
Žili plaukai visada nusidažo ryškiau, bet esu mačiusi gyvai, tai atrodo lyg plaukai būtų sruogelėm dažyti, vaizdas tikrai geras, o tą spalvos intensyvumą juk galima reguliuoti įvairiais priedais košėje
Va aš labai norėčiau išvengt tų medaus ar vario atspalvių, man prie veido jie . Ryžas pigmentas man į plaukus labai gerai kimba kažkodėl, po pirmo dažymo su chna likau tokia purvinai tamsiai ryža (mano plaukai ganėtinai tamsūs), be to nors kiek šviesesnio tono, nei savo cheminiai dažai irgi duodavo ryškų ryžumą, kaip ir cheminis šukavimas... po jo buvau variniais plaukais.
Dėl tų sruogelių... kai močiutė dažydavosi buvo jau taip 50% pražilus ir gaudavosi tolygi spalva. Sruoginimas manęs irgi nepuošia ir jo norėčiau išvengti .
... vaikystėj prisimenu rusės labai mėgo mūsuose pražilusios dažytis su gryna chna... tai rezultatas mano akimis pošlykštis, kaip dabartinių pigiųjų cheminių dažų
Dėl spalvų ... yra toks fintas, kuris kiek žinau naudojamas visuose plaukų dažuose: raudoną spalvą gesina žalia, o kadangi chna yra oranžinė, t.y. raudonos ir geltonos derinys, tai basma (žalia) neutralizuoja raudoną ir lieka tokie gelsvai rusvi plaukai. Čia kaip ir viskas būtų man gerai , tik spalva gaunasi per sodri, tokia labai tamsiai ruda, vos ne juoda.
Va pigmentų maišymo schema, kokia spalva ką neutralizuoja (turėtų teoriškai gautis ruda be spalvinių blikų):
Dėl ajerų poveikio plaukams... visur randu tik kad jame esančios dervos gerina odos būklę ir mažina pleiskanas, kažkokios karčiosios medžiagos suaktyvina kraujotaką, o fitestrogenai padeda plauko svogūnėliui (atseit skatina kažkaip ten jo maitinimą ir ilgina jo amžių). Ir prierašą kad skalaujant ajerų šaknų nuoviru plaukai šviesėja.
Iš kur gaut ajerų nežinau , tik žinau kad pačiam kast draudžiama. Bet reiks paieškot, labai jau stebuklingas tas ajeras