Aš tikiuosi, kad po kurio laiko galėsiu sakyti, kad su savo bėda susitvarkiau... Mano atveju, tai veikiausiai feritino trūkumas. Jo pas mane atrado 22,9 mkg/l (norma 15-150 mkg/kg). Esant šiam rodikliui mažiau už 70 mkg/l jau gali pasireikšti plaukų slinkimas. Kažkada anksčiau jau esu dariusi platesnį kraujo tyrimą su feritino nustatymu, bet šeimos gydytoja tepasakė, kad visi rodikliai tvarkoje. O čia vien tvarkos nepakanka, turi būti geriau, nei tvarka. Skaičių tuomet nesiaiškinau, nes apie juos nieko neišmaniau. Žinokit, vakar meldžiau prastų rezultatų. Nes gydytis neaišku nuo ko tai jau man įgriso iki gyvo kaulo. Žinant priežastį (jei ji tokia), su problema kovoti yra kur kas lengviau.
Daug galvojau, kas atsitiko, kad nei iš šio, nei iš to man prieš kelis metus jie pradėjo slinkti. Dabar, kai viską bandau suvesti į feritino stoką, lyg ir viskas pasiaiškintų. Prieš tuos kelis metus porą kartų metų bėgyje esu davusi kraujo. Studentiška mityba nebuvo pati geriausia, bet ir po mokslų buvo valgoma nebent vištiena, retai raudona mėsa. Organizmas nelabai iš ko ir turėjo atsistatyti. Apskritai, moterys juk šiam trūkumui dar jautresnės.
Aš esu įsitikinusi, kad bent jau esant tokiam užsitesusiam plaukų slinkimui, ant galvos galima tepti bet ką, skirtumo veiksmingumo atžvilgiu menkai. Gal pavyks atrasti priemonę, kuri padeda tam kartui, bet ne ilgalaikėje perspektyvoje. Visos problemos ateina iš vidaus, tad visų pirma, reikia gerai po tą vidų pasikuisti
Na man irgi knieti sita tyrima pasidaryti...bet islekiu atostogu viska nukeliau grizimui... merginos labai rekomenduoju selective priemones uzsakiau ampules plaukai kaipsilkas ten naudoti po ceminiu sviesinimu ir t. Lb lb geros o bandziusi esu ląaaabai daug visko. Turiu ju ir seruma nuo slinkimo bet dar nzn geras ar blogas jis.