Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai

O aš ir vėl kovoju su slinkimu... Jau buvo aprimę, nedidelę krūvelę surinkdavau iškritusių, o dabar vėl visur pilna, ant pagalvės, rubų, kėdžių, per plaukus perbraukus saujos pilnos doh.gif
Gal dėl streso, dabar daug darbo darbe, mažai miegu g.gif
Atsakyti
Aš tikiuosi, kad po kurio laiko galėsiu sakyti, kad su savo bėda susitvarkiau... Mano atveju, tai veikiausiai feritino trūkumas. Jo pas mane atrado 22,9 mkg/l (norma 15-150 mkg/kg). Esant šiam rodikliui mažiau už 70 mkg/l jau gali pasireikšti plaukų slinkimas. Kažkada anksčiau jau esu dariusi platesnį kraujo tyrimą su feritino nustatymu, bet šeimos gydytoja tepasakė, kad visi rodikliai tvarkoje. O čia vien tvarkos nepakanka, turi būti geriau, nei tvarka. Skaičių tuomet nesiaiškinau, nes apie juos nieko neišmaniau. Žinokit, vakar meldžiau prastų rezultatų. Nes gydytis neaišku nuo ko tai jau man įgriso iki gyvo kaulo. Žinant priežastį (jei ji tokia), su problema kovoti yra kur kas lengviau.
Daug galvojau, kas atsitiko, kad nei iš šio, nei iš to man prieš kelis metus jie pradėjo slinkti. Dabar, kai viską bandau suvesti į feritino stoką, lyg ir viskas pasiaiškintų. Prieš tuos kelis metus porą kartų metų bėgyje esu davusi kraujo. Studentiška mityba nebuvo pati geriausia, bet ir po mokslų buvo valgoma nebent vištiena, retai raudona mėsa. Organizmas nelabai iš ko ir turėjo atsistatyti. Apskritai, moterys juk šiam trūkumui dar jautresnės.
Aš esu įsitikinusi, kad bent jau esant tokiam užsitesusiam plaukų slinkimui, ant galvos galima tepti bet ką, skirtumo veiksmingumo atžvilgiu menkai. Gal pavyks atrasti priemonę, kuri padeda tam kartui, bet ne ilgalaikėje perspektyvoje. Visos problemos ateina iš vidaus, tad visų pirma, reikia gerai po tą vidų pasikuisti
Atsakyti
laba diena,

Ši tema mane privertė susimąstyti ir parašyti. Plaukai man pradėjo slinkti 11 klasėje. Slenka daugiau mažiau iki dabar( po šešerių metų studijų). Daug kas gali sakyti, kad jei dar neplinka, tai kokios problemos? Bet. per tuos metus niekada mano plaukai nebuvo vienodo ilgio, o be to šonuose, ties smilkiniais matosi, kad plaukų gerokai mažiau. Vizualiai. Ypač viename šone.
Jau pusmetį tepu aliejumi, štai
tokiu

Aišku, vėl matau atsugusių plaukų, bet ir nemenką suplonėjimą. Tiesiog manau, kad aliejus apsunkina plaukus.
Net nežinau, ką daryti. unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2013 07 12, 15:17)
Aš tikiuosi, kad po kurio laiko galėsiu sakyti, kad su savo bėda susitvarkiau... Mano atveju, tai veikiausiai feritino trūkumas. Jo pas mane atrado 22,9 mkg/l (norma 15-150 mkg/kg). Esant šiam rodikliui mažiau už 70 mkg/l jau gali pasireikšti plaukų slinkimas. Kažkada anksčiau jau esu dariusi platesnį kraujo tyrimą su feritino nustatymu, bet šeimos gydytoja tepasakė, kad visi rodikliai tvarkoje. O čia vien tvarkos nepakanka, turi būti geriau, nei tvarka. Skaičių tuomet nesiaiškinau, nes apie juos nieko neišmaniau. Žinokit, vakar meldžiau prastų rezultatų. Nes gydytis neaišku nuo ko tai jau man įgriso iki gyvo kaulo. Žinant priežastį (jei ji tokia), su problema kovoti yra kur kas lengviau.
Daug galvojau, kas atsitiko, kad nei iš šio, nei iš to man prieš kelis metus jie pradėjo slinkti. Dabar, kai viską bandau suvesti į feritino stoką, lyg ir viskas pasiaiškintų. Prieš tuos kelis metus porą kartų metų bėgyje esu davusi kraujo. Studentiška mityba nebuvo pati geriausia, bet ir po mokslų buvo valgoma nebent vištiena, retai raudona mėsa. Organizmas nelabai iš ko ir turėjo atsistatyti. Apskritai, moterys juk šiam trūkumui dar jautresnės. 
Aš esu įsitikinusi, kad bent jau esant tokiam užsitesusiam plaukų slinkimui, ant galvos galima tepti bet ką, skirtumo veiksmingumo atžvilgiu menkai. Gal pavyks atrasti priemonę, kuri padeda tam kartui, bet ne ilgalaikėje perspektyvoje. Visos problemos ateina iš vidaus, tad visų pirma, reikia gerai po tą vidų pasikuisti

Na man irgi knieti sita tyrima pasidaryti...bet islekiu atostogu viska nukeliau grizimui... merginos labai rekomenduoju selective priemones uzsakiau ampules plaukai kaipsilkas ten naudoti po ceminiu sviesinimu ir t. Lb lb geros o bandziusi esu ląaaabai daug visko. Turiu ju ir seruma nuo slinkimo bet dar nzn geras ar blogas jis. cool.gif
Atsakyti
O as uzsisakiau aparata D'arsonval. Ji rekomendavo kauno gatvej dermatologe. Siaip nepatiko man jos apziura, net nepaziurejo is arciau i plaukus, is tolo nustate, kad man hormoninis plauku slinkimas. Sake tirtis hormonus. Skydliaukes hormonus savo poliklinikoje tyriausi pries menesi, tai yra norma, tik skaiciuku nezinau. Kraujo tyrima irgi dariausi, tai sake gelezies irgi yra norma, bet as dariau nemokama tyrima, o dabar paskaitau, kad gelezies tyrimas turi buti mokamas doh.gif Zodziu israse minoxidilio 5 proc., bet perskaiciau, kad 5 proc moterims yra per stiprus, tai dabar bijau ir pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2013 07 12, 19:39)
O as uzsisakiau aparata D'arsonval. Ji rekomendavo kauno gatvej dermatologe. Siaip nepatiko man jos apziura, net nepaziurejo is arciau i plaukus, is tolo nustate, kad man hormoninis plauku slinkimas. Sake tirtis hormonus. Skydliaukes hormonus savo poliklinikoje tyriausi pries menesi, tai yra norma, tik skaiciuku nezinau. Kraujo tyrima irgi dariausi, tai sake gelezies irgi yra norma, bet as dariau nemokama tyrima, o dabar paskaitau, kad gelezies tyrimas turi buti mokamas  doh.gif  Zodziu israse minoxidilio 5 proc., bet perskaiciau, kad 5 proc moterims yra per stiprus, tai dabar bijau ir pirkti  g.gif

Turbut apie hemoglobina rasote. Pas mane HMG irgi normoje buvo, bet as vis delto paprasiau papildomai padaryti ir feritino tyrima, tai kainavo 4-5 litus, jau nepamenu. Ir pasirodo nesuklydau, nes skaicius nesieke normos. Dabar geriu gelezi. Tik tiek, kad organizmas ja pasisavintu, yra daug visokiu reikalavimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprantama @ 2013 07 12, 20:58)
Turbut apie hemoglobina rasote. Pas mane HMG irgi normoje buvo, bet as vis delto paprasiau papildomai padaryti ir feritino tyrima, tai kainavo 4-5 litus, jau nepamenu. Ir pasirodo nesuklydau, nes skaicius nesieke normos. Dabar geriu gelezi. Tik tiek, kad organizmas ja pasisavintu, yra daug visokiu reikalavimu  smile.gif

As irgi paprasiau, kad gelezi istirtu, bet moketi nieko nereikejo, tai kazin cia apie ta pati snekam ar ne ax.gif
Atsakyti
Nemokamai feritino netiria, tyrimo kaina apie 30 Lt. Man ištyrė ir buvo 13, gydytoja sakė, kad feritinas turi būti apie 100. Tad liepė gerti Ferrofolgammą po 2 kapsules pusę metų, po to vėl tirtis. Pakartijau tyrimus ir po pusmečio sąžiningai vartotų vaistų mano feritinas buvo tik 30. Tad dabar net nežinau, reikėtų vėl eiti pas gydytoją, arba kažkokių geležies papildų pavartoti dar kurį laiką. Bet feritino trūkumas, manau, elementariausia plaukų slinkimo priežastis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adera777 @ 2013 07 13, 14:56)
Nemokamai feritino netiria, tyrimo kaina apie 30 Lt. Man ištyrė ir buvo 13, gydytoja sakė, kad feritinas turi būti apie 100. Tad liepė gerti Ferrofolgammą po 2 kapsules pusę metų, po to vėl tirtis. Pakartijau tyrimus ir po pusmečio sąžiningai vartotų vaistų mano feritinas buvo tik 30. Tad dabar net nežinau, reikėtų vėl eiti pas gydytoją, arba kažkokių geležies papildų pavartoti dar kurį laiką. Bet feritino trūkumas, manau, elementariausia plaukų slinkimo priežastis.  smile.gif

Tai kad ta gelezi organizmas sunkiai pasisavina. Mano geriamos gelezies anotacijoje parasyta, kad vartojant preparata reikia vengti kavos, arbatos, pieno produktu ir tt. Gerti valanda pries valgi. Zodziu, reikia papluseti biggrin.gif Tikrai ne visada turiu laiko daryti toki dideli intervala, be to, atsisakyti kavos ir arbatos neiseina. Galvoju, gal tiesiog ilgesni laiko tarpa pavartoti preparata, vis sis tas uzsiliks ax.gif
Atsakyti
Kokius geležies preparatus vartojate? Aš konsultavausi tik su vaistininke, rekomendavo gerti Feroglobin B12, bet skaitau atsiliepimus, kad tai viso labo polivitaminai su geležimi, pradėjau abejoti dėl veiksmingumo
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2013 07 14, 12:18)
Kokius geležies preparatus vartojate? Aš konsultavausi tik su vaistininke, rekomendavo gerti Feroglobin B12, bet skaitau atsiliepimus, kad tai viso labo polivitaminai su geležimi, pradėjau abejoti dėl veiksmingumo

O jums trūksta Fe? smile.gif Nes jei gyd. neišrašė, t.y. jums netrūksta geležies, o norite 'profikaltiškai' (kas nėra tikslinga ir gerai), reiškia ir pirkite tuos "polivitaminus", nes antraip gyd. skiria Fe vaistus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arguendo @ 2013 07 14, 17:09)
O jums trūksta Fe?  smile.gif Nes jei gyd. neišrašė, t.y. jums netrūksta geležies, o norite 'profikaltiškai' (kas nėra tikslinga ir gerai), reiškia ir pirkite tuos "polivitaminus", nes antraip gyd. skiria Fe vaistus mirksiukas.gif

Mūsų feritino kiekis yra per žemas (23 vietoje rekomenduojamų 70). Išrašyti geležies preparatų kaip dar ir nebuvo kam, nes feritino išsityrimas buvo savarankiškas veiksmas po apsilankymo pas dermatologę dėl plaukų slinkimo. Dermatologė sakė atsiųsti jai el. paštu duomenis išsityrus, gal ji šiuo metu atostogauja, atsakymo kol kas nesulaukiau. Neiškenčiau ir tą pačią dieną po blogų tyrimų atsakymų nusipirkau vaistinėje ką nusipirkau. Šeimos gydytoją po kelių nesamonių vertinu itin kritiškai, į ją šiuo klausimu tikrai nesikreipsiu, veikiausiai tai bus paskata keisti gydytoją
Atsakyti