Įkraunama...
Įkraunama...

Ispanija

Vaziuoja autobusai dar, tik kiek ziurejau tvarkarascius, tektu is vakaro paskutiniu vaziuoti, nebent viesbutyje dar pasiklaustumete, gal spec. transporta turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo po_stalu: 21 balandžio 2009 - 00:01
labas:)
gal kas buvot salou CLUB CAP SALOU? butu idomu suzinoti:)
Atsakyti
Labas,
Skaičiau visą temą, bet neradau, o gal pražioplinau. Gal kas iš keliavusių gyveno Tossa de Mar ne viešbutyje, bet apartamentuose? Gal kas galėtų rekomenduoti?
Nes kiek ieškau internete yra visokių variantų, bet ieškau tokių, kad būtų ir malonūs gyventi ir už normalią kainą.
Atsakyti
QUOTE(NEKE @ 2009 04 21, 07:05)
labas:)
gal kas buvot salou  CLUB CAP SALOU? butu idomu suzinoti:)

as buvau Salou pernai, bet ne Club Cap Salou, bet Hotel Planas.
apie viesbuti deja nieko negaliu pasakyti, bet siaip miestelis labai tinkamas atostogoms. nuostabus papludimys, jura irgi. juros dugnas lygud lygutelis, nei vieno akmenuko.
prie Salou yra atrakcionų parkas, butinai nueikit, bet ten jau reikia visa pilna diena praleist kad viska spet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Orfika @ 2009 04 20, 00:23)
Rugsejo menesi planuojame atostogas Kosta Bravoje, bet niekaip neissirenkame ar Lloret De Mar, ar Tossa De Mar...Gal galite patarti? Gal galite rekomenduoti koki viesbutuka?  Aciu smile.gif

Nežinau, kaip yra Tossoj, bet Llorete man patiko. Visada rasi ką veikt: kavinių daug, parduotuvių irgi daug (Pimkie wub.gif ), klubai. Bet nežinau, ar tai jums aktualu. Kitą vertus, tų visų linksmybių minusas buvo tas, kad kartais gatve prasieidavo kokia įkaušusių italų (arba rusų) kompanija ką nors berėkaudama. Ir tai mes gyvenome tolokai nuo viso bruzdėlyno. unsure.gif
Atsakyti
Aš taip pat buvusi tik Lloret de Mar, Tosso'je nebusi. Tai man toks jaunimui skirtas miestelis. Labai vakarais daug ivairiu paromogu: barai, kavines, kvieciantys pas juos uzeiti tiesiog gatveje, daug gatvese surmuliuojancio jaunimo ir pan. Man patiko.

Atsakyti
Tiesa, Llorete man patiko ant to kalno užlipti (nežinau, kas jis ten per), ten tokia apžvalgos aikštelė yra, labai graži panorama paplūdimio nuo jos atsiveria. O toliau šiek tiek paėjus nuo tos aikštelės yra kavinė (ar restoranas ten gal netgi) lauke su vaizdu į jūrą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(po_stalu @ 2009 04 20, 20:36)
Marimurtra nuo Blanes traukinius stoties, pagal google yra uz 3.7 km, 10 min masiniuku, reikia visa miesteli pereiti. Turint omenyje, kad parkas 5 kehtaru, galit ir nuvargti, bet tuo paciu galetumet ir miesteli geriau apziuret.
O kaktusynas, t.y. Pinya de Rosa, yra pakeliui nuo stoties iki botanikos sodo, nuo stoties mazdaug 3 km.
Yra puslapis siu sodu, bet dabar rekonstruoja anglishka ir ispanishka versija, parasyciau, jei skaitai katalonishkai smile.gif

Tarragonoje nesu buvusi, bet pagal pasakojimus ten yra pora viaduku, nesvietishki papludimiai su mazai zmoniu (nors sako, kad ju kasmet daugeja  doh.gif ) ir dar pora dalykeliu is romenu epokos, manyciau,pusdienio uztektu, geriau jau Sitges  wub.gif  likusi laika praleist.

Ačiū smile.gif o ką veiki po stalu? mirksiukas.gif
Apie tą atstumą tai nelinksma žinia, dar pažiūrėjau per Google Earth, tai ir kelias nelinksmas, nors pajūriu būtų. Liepa bus, karštis. Atvažiavus norėsis pirma išsimaudyt, tai leistis žemyn, paskui vėl kilt ir tuo keliu? Imt mašiną vien dėl botanikos sodo – nu nafig. Žodžiu, šeimyną jau apšviečiau, kad iš visų dienų bus viena kankinystės biggrin.gif
Puslapį, ačiū, skaičiau, bet ten tik sodo planas yra, ne kaip nusigaut ir ne atstumai.

Dėl Taragonos svarstau... nežinau, ar išvis mums jos reikia. Kai paskaitau čia ach ir och, tai atrodo, kad reikia, kai „pora viadukų ir pora romėnų pastatų“ – nu matėm mes tų romėnų, kur jų nebūta. Ei, kas ten buvot, įžiebkit iniciatyvą, o tai prabūsim visą dieną Sitges – aš tais ilgais palanginiais smėlio pliažais nesižaviu, bet man labai patiko gatvių užrašai ir balkonai su gėlėm, ir ta baltuma + viena spalva, ir...

QUOTE(Orfika @ 2009 04 20, 21:28)
Aciu uz nuomone...O gal zinote kaip is Tossa De Maro paieskti Gironos oro uosta, nes mums ten reikia buti 6h ryto, bet niekaip nerandu transporto be taxi... Aciu labai 4u.gif

Abejoju, kad būtų viešas naktinis transportas. Geriausia būtų tą naktį užsisakyti nakvynę Gironoj. Bet kuriuo atveju, nesvarbu, kur gyvensit. Aš taip supratau, kad jūs savarankiškai keliaujat – tai kurių galų tada tie visų agentūrų siūlomi kurortai? Paslankiok su Google Earth – kuri tau vieta atrodys gražiausia, ten ir ieškok apartamentų (ar viešbučio). Man, pvz., Santa Cristina, tarp Blanes ir Lloret, gerai atrodo – mažai namų, paplūdimiai neužkimšti. Aišku, nuo poreikių dar priklauso. Jei žmogui reikia triukšmo, barų, naktinių klubų ir parduotuvių, t. y. to, kas ir Vilniuj yra, tai viena. Jei to, ko čia nepatirsi – turbūt Lloret nesirinksi.
Jeigu aš nebūčiau pasirinkus šeimynai parodyt Barselonos ir šio to už jos, paprasčiau sakant, jei aš skrisčiau ne į El Pratą, o į Gironą, tai važiuočiau ne į pietus – važiuočiau pro Figueres į Cadaques, Salvadoro Dali vaikystės atostogų miestelį, jo „kiaušinių“ gimimo miestelį.

Spausti.

O ten per kalnus jis ir namą turėjo, jau kai paseno. Jis tebėra, kaimelis vadinasi Port Lligat.

Na, čia tiems, smalsiems gal pravers blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Utopia @ 2009 04 22, 13:57)
yra kavinė (ar restoranas ten gal netgi) lauke su vaizdu į jūrą thumbup.gif

Bet dvi savaites kavineje nesedesi, pabos. Papludimyje irgi visalaik nesivartaliosi, nebent ieskot pasyviu atostogu varianto.

QUOTE(Savūnė @ 2009 04 22, 21:47)
*Atvažiavus norėsis pirma išsimaudyt, tai leistis žemyn, paskui vėl kilt ir tuo keliu?

**O tai prabūsim visą dieną Sitges – aš tais ilgais palanginiais smėlio pliažais nesižaviu, bet man labai patiko gatvių užrašai ir balkonai su gėlėm, ir ta baltuma + viena spalva, ir...

***važiuočiau pro Figueres į Cadaques, Salvadoro Dali vaikystės atostogų miestelį, jo „kiaušinių“ gimimo miestelį.

*Tai tas sodas netoli papludimio, kiek pamenu marsruta. Tai galit iskart nuo stoties tiesiai i papludimi, tada pakrante/pakrantes keliu pasivaiksciot parko link ir tada pakilti.
** Tarragonoje turetu buti idomu, bet ir Sitges vilioja. Jei tik dviese vaziuojat, siulau ir nakciai Sitges pasilikt, kokteiliai nepigus, bet juk tai geju sostine, nerealios diskotekos, lauko terasos ir apskritai naktinis gyvenimas. Vaziuojant masina pajurio keliu labai grazus vaizdai atsiveria.
O dar patarciau Vilanova, ramus miestelis katinishkam poilsiui su puikiu papludimiu, baltais namukais, parkais ir nerealiom ledainem. Gaila nuotrauku neturiu, nes saules tuomet smugi gavau, tad leisgyvei jau ne tas rupejo.
*** thumbup.gif Cadaques tai suzavejo, pasiklydom savo noru tu gatveliu raizgalynuose, tai net isvaziuot nesinorejo. Tik vaziavom masina, tai per kalnus gal 1,5 h uztrukom. Imesiu ta proga keleta foto is jo.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Dar nuo BCN siaures link yra Camprodón miestelis su savo tiltu, garsus mesos gaminiais ir sausainiu rinkiniais, bet neisivaizduoju, kaip ten nuvaziuoti. Net su MB, vaikysteje ta zona puikiai zinojusiu, sugebejom pasiklysti.
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo po_stalu: 22 balandžio 2009 - 23:55
QUOTE(po_stalu @ 2009 04 23, 00:42)
Bet dvi savaites kavineje nesedesi, pabos. Papludimyje irgi visalaik nesivartaliosi, nebent ieskot pasyviu atostogu varianto.

Na, tai nebuvo tiksliai pasakyta, kaip norima praleisti laiką, tiesiog paklausė apie Tossą ir apie Lloret. Atsakiau.
Galų gale, jeigu važiuoji su agentūra, tikrai siūloma pakankamai daug ekskursijų (mes 2 savaites buvom ir tai ne į visas nuvažiavom), o kur dar galimybė savarankiškai važinėt tarp tų kurortų ar į pačią Barsę wink.gif tik čia jau, aišku, finansai gali koją pakišti.

Šiaip jeigu antrą kartą važiuočiau į Ispaniją, tai jau tikrai negulinėčiau vienoj vietoj, norėčiau pamatyt Salvadoro ir Gala namus. wub.gif ir Barselonoj dar visko nepamačiau. Et..
Atsakyti
Gal kas esate buvusios Calella de Palafrugell arba Palamos miesteliuose? Gal galite kažką apie juos trumpai pasakyti?Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Utopia @ 2009 04 23, 17:22)

Šiaip jeigu antrą kartą važiuočiau į Ispaniją, tai jau tikrai negulinėčiau vienoj vietoj, norėčiau pamatyt Salvadoro ir Gala namus. wub.gif

Tikrai ten labai idomu-man labai patiko thumbup.gif Ir Dali muzieju butinai!
Atsakyti