Skrisim į Ispaniją lapkričio gale. Leisimės Madride, pasiiimsim nuomotą auto ir vyksim į užmiestį. Planuojam apsistoti netoli Segovios. Būsim savaitę. Kadangi turėsim auto, važinėsim po apylinkes, prekinsimės. Gal kas gali patarti Madride kur geriausia prekintis (gatvių ar prekybos centrų pavadinimai praverstų)? O gal apskritai geriau verta apsipirkinėti ne didmiestyje?
QUOTE(Jusma @ 2008 10 09, 11:42)
Gal kas gali patarti Madride kur geriausia prekintis (gatvių ar prekybos centrų pavadinimai praverstų)? O gal apskritai geriau verta apsipirkinėti ne didmiestyje?
ZIurint ka jus pirkti norit
Sekmadieniais Madride buna rastro, tai didziulis didziulis sendaikciu ir ne tik turgus, galima prisipirkti niekuciu, idomiu dalykeliu, knygu, lauktuviu.
Vaziuoti su metro i Puerta de Toledo, Lavapiés arba Embajadores. Tikrai labai verta!
Centre rubeliu eiciau i Gran Via (stotele metro irgi taip vadinasi) arba Puerta del Sol, pagrindine aikste, ten daugiausia parduotuviu ir visos viena salia kitos.
I Corte Inglés eiti nepatarciau, nors ten viskas ir koncentruota, didziulis prekybos centras, bet ten brangu, geriau jau nueit i Mango, Zara ar H&M, yra ir brangesniu parduotuviu.
Uz miesto yra centro comercial Xanadu, irgi geras dalykas, ten tokiu normaliu parduotuviu daug (pigiau nei Corte Ingles), tik nezinau, kaip nuvaziuoti, gal autobusai kokie veza.. Nes as su masiniuku vaziavau
Papildyta:
QUOTE(sofokle @ 2008 11 09, 21:39)
gal galite is paskutiniu metu buvusiu ar gyvenanciu pasidalinti patarimais?
Miegamuosiuose rajonuose parkingas nemokamas, pvz jau uz Clot, Sant MArtí, Poble Nou rajonuose ar dar toliau. Kaip supratau, jus is Geronos vazinesit, tai kaip tik nereikes per miesta vaziuot.Tad siulyciau atvaziuoti anksti, palikti masiniuka viename is tokiu rajonu atokesniu ir po miesta judeti pestute arba metro.
O jei gyvensit Barselonoj.. Tai tada po astuoniu parkingas nemokamas iki kitos dienos astuoniu, tik sunku ji rasti, velgi bandyti pasistatyti masina miegamuosiuose rajonuose ir judeti metro.
Viliuos, jog nesidubliuosiu, nežinau ar buvo ši nuoroda:
Kelios būtinos frazės ispaniškai-angliškai-katalonietiškai
Šiaip visas tinklalapis vertas dėmesio.
Kelios būtinos frazės ispaniškai-angliškai-katalonietiškai
Šiaip visas tinklalapis vertas dėmesio.
Grįžom iš Ispanijos. Jei atviria, mano įspūdžiai ne kokie. nelabai man ta šalis patiko, nors MB sužavėtas. jams apskritai viskas, kas susiję su ispanų kalba, yra super.
Gyvenom Segovijos pašonėj, aplankėm Avilą, El Escorialyje esančius karališkuosius rūmus (super sodas, ypatingai vasarą ten turėtų būti gražu), Madride karališkuosius rūmus. Gaila, kad nepaskaičiau patarimų čia prieš išvažiuojant, nes taip ir neapsipirkom ten. Tikrai kad Les Cortes Ingles (nemoku ispanų, tai sorry jei netiksliai parašiau) super brangu, o H&M ir kitos pana6ios parduotuvės ten tokius skarmalus pardavinėja Vyras pora golfų prigriebė, o aš tik pižamą. Vaikui apskritai nieko nenupirkom. Nuolaidų dar nebuvo.
Patiko tik tai, kad pavalgyt viešose įstaigose galima gan už normalią kainą su vynu.
Gyvenom Segovijos pašonėj, aplankėm Avilą, El Escorialyje esančius karališkuosius rūmus (super sodas, ypatingai vasarą ten turėtų būti gražu), Madride karališkuosius rūmus. Gaila, kad nepaskaičiau patarimų čia prieš išvažiuojant, nes taip ir neapsipirkom ten. Tikrai kad Les Cortes Ingles (nemoku ispanų, tai sorry jei netiksliai parašiau) super brangu, o H&M ir kitos pana6ios parduotuvės ten tokius skarmalus pardavinėja Vyras pora golfų prigriebė, o aš tik pižamą. Vaikui apskritai nieko nenupirkom. Nuolaidų dar nebuvo.
Patiko tik tai, kad pavalgyt viešose įstaigose galima gan už normalią kainą su vynu.
QUOTE(Jusma @ 2008 12 04, 17:26)
Grįžom iš Ispanijos. Jei atviria, mano įspūdžiai ne kokie. nelabai man ta šalis patiko, nors MB sužavėtas. jams apskritai viskas, kas susiję su ispanų kalba, yra super.
Jei ne paslaptis, kokiu tikslu vaziavot? Apsipirkti, ar paziureti? Ir kas nepatiko, jei patiko sodas, rumai, maistas? Ar pirma karta buvot Ispanijoj? Zodziu, tavo zinute man pasirode gana priestaringa ir paliko daug klausimu. O jei vaziavot apsipirkti, tai reikejo pasidometi, kada tos didziosios nuolaidos prasideda. Ko gero, kaip ir visoj Europoj, iskart po kaledu, nuo 26-osios
QUOTE(langana @ 2008 12 08, 13:40)
Ko gero, kaip ir visoj Europoj, iskart po kaledu, nuo 26-osios
Siaip Ispanijoj nuolaidos nuo sausio 6 prasideda, nes jie dovanelem ne per Kaledas, o per Tris Karalius keiciasi, todel prekybininkams bent jau anksciau neapsimokejo po 26 nuolaidas daryti, nes pats ikarstis pirkimo.
Madridas bent jau man graziausias pavasari arba ankstyva vasara, kol viskas zalia ir nekarsta. Tuomet eini ir , ypac grazus Botanikos sodas, el parque de Buen Retiro salia Museo de Prado.
Rubu ten niekas pernelyg graziai nedelioja, nes per 5 min vel jovalas buna, bet tikrai yra graziu rubeliu, ir mango/zara pigiau nei LT. Aisku, stebuklu uz zema kaina ten nerasi, nebent per ispardavimus.
O ar buvote pacioje Segovijoje? As buvau vasario pradzioje, tai tooooks grozis, krokai kalnuose zydejo, ejom i karaliskaja uzmiescio rezidencija apziurineti nuostabiuju parku
Zodziu, viskas priklauso nuo skonio, nuomones ir nusiteikimo.
Man Madridas nepatinka savo saltumu ir uzterstumu, bet viskuo kitu -
Mes tai visą Andalūziją jau išmaišėm (tik Cordoboj ir Granadoj nebuvom, bet dar bus laiko po naujų).
Apie kiekvieną miestą atskirai reikėtų kalbėt, bet visi savaip gražūs ir žmonės labai draugiški ir paslaugūs. (tik kai kur niekas angliškai nekalba, o mes "hablamos un poco espanol" )
Apie kiekvieną miestą atskirai reikėtų kalbėt, bet visi savaip gražūs ir žmonės labai draugiški ir paslaugūs. (tik kai kur niekas angliškai nekalba, o mes "hablamos un poco espanol" )
Andalusia yra geris! Man labai patiko Tarifa, Cádiz ir siaip visi like miestai Bo man ta arabishka kultura ziauriai patinka. Beliko Almeria pamatyt kadanors, o sausio planai - Portugalija arba Salamanca. Vasara gal pavyks ir i siaure isdumti.
hm. o tai, Jusma, tik gyvenot prie Segovijos ar ir ja dar aplanket? man rodos vien is jos ispudziu pakanka. o negi i Salamanka neuzleket? nuodeme nepamatyt.
tikrai idomiai, hm hm.
tikrai idomiai, hm hm.
Sveiki
Su šeima planuojame birželio mėnesį apsilankyti Andalūzijoje. Kažkiek pakeliauti, kažkiek patinginiauti.. T.y. gyventi vienoje vietoje ir aplinkui pavažinėti..
Ir maršrutus jau aptarėm.. ir apartamentus nusižiūrėjom.. Ir perskaitėm keliautojų atsiliepimus bei patarimus
Viena problema - nėra normalių lėtuvo bilietų į Malagą Kainos labai didelės.. ir dar su 2 persėdimais..
Kaip manote, ar situacija pagerės, ar tik blogės? Prieš Naujus dar buvo pusėtini bilietai su 1 persėdimu, bet dabar tokių nebėr
Su šeima planuojame birželio mėnesį apsilankyti Andalūzijoje. Kažkiek pakeliauti, kažkiek patinginiauti.. T.y. gyventi vienoje vietoje ir aplinkui pavažinėti..
Ir maršrutus jau aptarėm.. ir apartamentus nusižiūrėjom.. Ir perskaitėm keliautojų atsiliepimus bei patarimus
Viena problema - nėra normalių lėtuvo bilietų į Malagą Kainos labai didelės.. ir dar su 2 persėdimais..
Kaip manote, ar situacija pagerės, ar tik blogės? Prieš Naujus dar buvo pusėtini bilietai su 1 persėdimu, bet dabar tokių nebėr
Aš manyčiau bandykit skristi į Madridą, o po to persėsti į traukinį. Kaži ar ne pigiau būtų? Traukiniai pasiekia labai greitai. Pora valandų ir būsit vietoj.
Mes taip važiavom iš Madrido į Valenciją. Suspėjom ir nuvažiuoti, ir pabuvoti, vakare atgal grįžom į Madridą.