Grizom ir mes pagaliau is Ispanijos. Buvom Costa Dauradoje. Ziuriu, cia daug kas per agenturas, o mes keliavom savarankiskai ir buvo visai gerai. Turejom is anksto issinuomave vila, kuri pateisino lukescius. Bazavomes kurorte Cambrils (dar toliau nuo Salou), bet man labai patiko, jaukus, geri pliazai, kavines. Lietuviu man rodos ten mazai uzklysta. Tiesa, vakarais geresnese kavinese reikedavo is anskto rezervuotis staliuka, ko mes pirma vakara nezinojom, tai likom normaliai nevalge, bet veliau ta klaida istaisem. Kadangi maitinomes savarankiskai, tai maistui pinigu isleidom is tiesu daug, bet man vis viena fainiau aptureti fine dining'a nei kur viesbutyje valgyt. Buvom Barselonoj, bet kadangi jau pries tai esam buve, tai pagrinde del shoppingo vaziavom
Buvom ir tam garsiajam Port Aventura parke, nu bet garbes zodis nesuprantu, ko ji taip giria visi. Mes buvom su dviem keturiu metu vaikais, tai tokiems maziams ride'u tikrai nedaug. Bet ir siaip is esmes as tikejausi daugiau is to portaventura. Man jis primine toki siaip sau "average" amerikanska parka. Is tiesu jei esi buves Disneyworld'e, tai i Portaventura nelabai verta vaziuot, nes tikrai nesuzaves.
QUOTE(jonka @ 2008 07 03, 18:22)
Sveiki.
Liepos 31d isskrendu i Barselona.
Gal galite suteikti siek tiek info apie Barselona:
Uz kiek euru galima rasti pigiausia nakvyne? (hosteliai ar pan. labai tinka)
Kiek kainuoja rukalu pakelis? (tarkime marlboro)
Ar su ISIC studento pazymejimu taikomos kokios nors nuolaidos? (maistui ir viesajam transportui)
Gal kas buvot naktiniam klube ir galit pasidalint ispudziais. Kokios kainos viduj? Iejimo ir alkoholio.
Ar kavinese yra rukoma?
Kiek kainuoja dusai, tarkime degalinese?
Kur skalbtis rubus?
Aciu uz info
kadangi geguzes menesi buvau savaite tik barselonoj, tai i kai kuriuos klausimus galiu atsakyt
del nakvynes nezinau, reik ieskot, bet pigiausia isivaizduoju kokiam hostalyje bus ne maziau kaip 35 eur nakciai
Cigaretes nepamenu kainuoja apie tris eurus, beje, beveik kiekvienoj kavinej yra automatai, is kuriu perki cigaretes, tik pries tai reikia paprasyt barmeno, kad ijungtu (cia taip amziu prachekina
). O siaip dar yra tokios krautuveles tabacco, kur galima nusipirkti ivairesniu cigareciu, nes tuose automatuose pagrinde marlboro raudonos
light neturi. Ruko jie visur ir daug, pastebejau kad tik turistams skirtuose restoranuose-kavinese neruko. Bet mes specialiai tik vietiniu kabokuose lankydavomes.
Del naktiniu klubu nezinau, mes eidavom is baro i bara. Geriausi barai (vietinio Barselonos jaunimo) yra aplink plaza del sol, reikia is plaza catalunya imti metro i fontana ( kelios stoteles), o ten ir suki rata po barus. Pagrinde baruose jaunimas geria alu, nepamenu kainos, bet tikrai ne kosmines, kokie 2-3 eurai uz maza bokaliuka (gal 0,25 l). Tura po barus reik pradet apie 23-23.30. Vyno taure pigiau nei alus. Beje, karta nuejom i bara turistams netoli ramblos, tai ten uz maza alaus paklojom 5 eurus. Tai vat toks skirtumas. O siaip va ko barselonoj nemegstu, tai La Ramblos. Nieko man ten grazaus, zmoniu mase ir tiek. O tie visi mimai, is viso negaliu pakest tokiu nesamoniu. Man vat idomu, ar zmonems patinka ta garsioji rambla? Nes mes ja tai ratu aplenkdavom
Tai tiek