sveikos kur rasti keksiuku puosimo kremo recepta? beze ziuriu daug kas puosiat...
Bandinėju kepinius su kukurūzų miltais, dalinuosi paprastu purių keksiukų receptų iš Pioneer Woman blogo.
Purūs kukurūzų keksiukai
Reikia:
1 puodelio (237 ml) kukurūzų miltų (ne kruopų!)
0,5 puodelio kvietinių miltų
1 a.š. druskos
1 valg.š. kepimo miltelių
2 valg.š. cukraus (galima ir daugiau, jei nelaistysite sirupu)
1 puodelio kefyro arba pasukų
0,5 puodelio pieno
0,5 a.š. sodos
1 didelio kiaušinio
1/4 puodelio tirpinto sviesto
vanilinio cukraus pagal skonį
dž.spanguolių (arba razinų), riešutų saujelė arba ir daugiau jei labai mėgstate
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Dideliame dubenyje sumaišyti pirmuosius penkis sausus ingredientus. Kitame dubenyje sumaišyti sekančius keturis, drėgnus (taip, sodą pilam į kefyro mišinį). Šitus drėgnus pilti į sausą mišinį ir gerai išmaišyti. Supilti sviestą, vanilę (naudokite, kokį turit vanilės variantą:ekstraktą, cukrų, vaniliną, ne esmė), dž. spanguoles ir riešutus. Tešlą išpilstyti į formeles, pateptas riebalais. Kepti apie 15-20 min, kol pagels gražiai. Palikti kelioms minutėms praaušti ir aplaistyti sirupu. Aš tiesiog turėjau saldaus kompoto, kurį pakaitinau, kad nugaruotų šiek tiek skysčio ir pasidarytų sirupas. Keksiukai bus drėgnesni ir saldesni, nes tešloje saldumo nedaug. Iš tokio kiekio gausis apie 12 standartinio dydžio keksiukų. Skanaus.
Purūs kukurūzų keksiukai
Reikia:
1 puodelio (237 ml) kukurūzų miltų (ne kruopų!)
0,5 puodelio kvietinių miltų
1 a.š. druskos
1 valg.š. kepimo miltelių
2 valg.š. cukraus (galima ir daugiau, jei nelaistysite sirupu)
1 puodelio kefyro arba pasukų
0,5 puodelio pieno
0,5 a.š. sodos
1 didelio kiaušinio
1/4 puodelio tirpinto sviesto
vanilinio cukraus pagal skonį
dž.spanguolių (arba razinų), riešutų saujelė arba ir daugiau jei labai mėgstate
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Dideliame dubenyje sumaišyti pirmuosius penkis sausus ingredientus. Kitame dubenyje sumaišyti sekančius keturis, drėgnus (taip, sodą pilam į kefyro mišinį). Šitus drėgnus pilti į sausą mišinį ir gerai išmaišyti. Supilti sviestą, vanilę (naudokite, kokį turit vanilės variantą:ekstraktą, cukrų, vaniliną, ne esmė), dž. spanguoles ir riešutus. Tešlą išpilstyti į formeles, pateptas riebalais. Kepti apie 15-20 min, kol pagels gražiai. Palikti kelioms minutėms praaušti ir aplaistyti sirupu. Aš tiesiog turėjau saldaus kompoto, kurį pakaitinau, kad nugaruotų šiek tiek skysčio ir pasidarytų sirupas. Keksiukai bus drėgnesni ir saldesni, nes tešloje saldumo nedaug. Iš tokio kiekio gausis apie 12 standartinio dydžio keksiukų. Skanaus.
Trapusis kekstas su džiovintomis slyvomis ir kokoso drožlėmis
30 cm ilgio keksui iškepti
Reikės:
* 200 gr minkšto sviesto ( ne riebalų mišinio ar tuo bal margarino)
* 150 gr rudojo cukraus
* 150 gr kvietinių miltų
* 150 gr Spelta miltų
* 1 kupinas arbat.š. kepimo miltelių
* 4 kiaušiniai
* 200 gr kokoso drožlių
* 200 gr supjaustytų džiovintų slyvų
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180-200°C.
1. Išsijoti dviejų rūšių miltus su kepimo milteliais.
2. Inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi, po vieną įplakti kiaušinius. Įmaišyti išsijotus miltus.
3. Suberti kokoso drožles, sudėti pjaustytas džiovintas slyvas - viską atsargiai permaišyti.
4. Paruoštą kekso tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir kokoso drožlėmis pabarstytą kepimo formą, paviršių išlyginti.
5. Pastatyti kepti orkaitėje ~ 60 min.
6. Iškepusį keksą (tikrinti įsmeigus medinį iešmelį jis turi likti švarus, neaplipęs tešla) ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti ant metalinių grotelių.
7. Patiekti ragauti prie kavos ar arbatos , o gal su gardžiais plombyro ledais.
Skanaus
30 cm ilgio keksui iškepti
Reikės:
* 200 gr minkšto sviesto ( ne riebalų mišinio ar tuo bal margarino)
* 150 gr rudojo cukraus
* 150 gr kvietinių miltų
* 150 gr Spelta miltų
* 1 kupinas arbat.š. kepimo miltelių
* 4 kiaušiniai
* 200 gr kokoso drožlių
* 200 gr supjaustytų džiovintų slyvų
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180-200°C.
1. Išsijoti dviejų rūšių miltus su kepimo milteliais.
2. Inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi, po vieną įplakti kiaušinius. Įmaišyti išsijotus miltus.
3. Suberti kokoso drožles, sudėti pjaustytas džiovintas slyvas - viską atsargiai permaišyti.
4. Paruoštą kekso tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir kokoso drožlėmis pabarstytą kepimo formą, paviršių išlyginti.
5. Pastatyti kepti orkaitėje ~ 60 min.
6. Iškepusį keksą (tikrinti įsmeigus medinį iešmelį jis turi likti švarus, neaplipęs tešla) ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti ant metalinių grotelių.
7. Patiekti ragauti prie kavos ar arbatos , o gal su gardžiais plombyro ledais.
Skanaus
Sveikos,
labai prašau patarimo, gal kuri galite patarti kokį patį paprasčiausią keksiukų receptą, Jų prikepti turiu labai nemažai (dideliam vaikiškam gimtadieniui), todėl noriu labai nesudėtingo ir išbandyto recepto. Ačiū
labai prašau patarimo, gal kuri galite patarti kokį patį paprasčiausią keksiukų receptą, Jų prikepti turiu labai nemažai (dideliam vaikiškam gimtadieniui), todėl noriu labai nesudėtingo ir išbandyto recepto. Ačiū
QUOTE(helpn @ 2013 02 28, 19:36)
Sveikos,
labai prašau patarimo, gal kuri galite patarti kokį patį paprasčiausią keksiukų receptą, Jų prikepti turiu labai nemažai (dideliam vaikiškam gimtadieniui), todėl noriu labai nesudėtingo ir išbandyto recepto. Ačiū
labai prašau patarimo, gal kuri galite patarti kokį patį paprasčiausią keksiukų receptą, Jų prikepti turiu labai nemažai (dideliam vaikiškam gimtadieniui), todėl noriu labai nesudėtingo ir išbandyto recepto. Ačiū
Kondensuoto pieno keksiukai lengvai pagaminami, nedaug produktu reikia ir begalo skanus as su miltais kartais sumaisau pora saukstu kakavos ir i tesla (jau pabaigoje) imaisau sokolado pabarstuku - tada gaunasi taip pat begalo skanus kakaviniai/sokoladiniai keksiukai tikrai rekomenduoju
QUOTE(*rasa* @ 2013 02 28, 22:48)
Kondensuoto pieno keksiukai lengvai pagaminami, nedaug produktu reikia ir begalo skanus as su miltais kartais sumaisau pora saukstu kakavos ir i tesla (jau pabaigoje) imaisau sokolado pabarstuku - tada gaunasi taip pat begalo skanus kakaviniai/sokoladiniai keksiukai tikrai rekomenduoju
labai ačiū, atrodo išties puikus receptas
QUOTE(Rožinė @ 2013 02 01, 18:46)
drystu papriestarauti. kremu puosti keksiukai gali buti kepami diena pries
QUOTE(*Keila* @ 2013 03 02, 14:01)
drystu papriestarauti. kremu puosti keksiukai gali buti kepami diena pries
žinoma gali , bet kremas nebus kaip šviežias, gali apdžiūti, subliukšti, nučiuožti, ištižti, jei laikysite šaldytuve- įgauti šaldytuvo kvapą, be to iš šaldytuvo išėmus ar pastovėjęs kremas ne toks skanus. Kurį jūs rinktumėtės- šviežią ar vakarykštį?
QUOTE(Rožinė @ 2013 03 02, 15:24)
žinoma gali , bet kremas nebus kaip šviežias, gali apdžiūti, subliukšti, nučiuožti, ištižti, jei laikysite šaldytuve- įgauti šaldytuvo kvapą, be to iš šaldytuvo išėmus ar pastovėjęs kremas ne toks skanus. Kurį jūs rinktumėtės- šviežią ar vakarykštį?
esu laaabai daug jus iskepusi ir su kremu dariusi ir zinau ka sakau. skonis nesikeicia ir niekas nesubliuksta neistezta
QUOTE(*Keila* @ 2013 03 02, 21:08)
esu laaabai daug jus iskepusi ir su kremu dariusi ir zinau ka sakau. skonis nesikeicia ir niekas nesubliuksta neistezta
QUOTE(*Keila* @ 2013 03 02, 19:08)
esu laaabai daug jus iskepusi ir su kremu dariusi ir zinau ka sakau. skonis nesikeicia ir niekas nesubliuksta neistezta
O su kokiu kremu puosi kesiukus ???
nes as 2 kart daraiu su maskarpones kremu, tai sekancia diena jis subliuska, sumazeja jo , ir negrazus darosi
===========
cia artejant velykoms ideja is cia http://www.cupcakepr...n-real-egg.html