Laba diena,
gal kas turite tokį receptą (aišku ir pati kažko panašaus ieškau), keksiukai riebūs, drėgni, traškiu paviršiumi, lyg su migdolų plokštelėmis ant viršaus, ir dar viduje yra šiek tiek džemo. Na laaabai jau skanūs, bet įtariu ten buvo pirktiniai
Rududu keksas su Karvutes saldainiais:
Kepiau 26 cm tortinės formoj ir laiką trumpinau. Reikia:
1 1/2 puodelio miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
110 g minkšto sviesto
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (tiesiog pusę skardinės ėmiau)
2 didelių kiaušinių
1/2 puodelio pasukų
10 smulkintų karvutės saldainių ( org. dėjos 1/2 puodelio smulkintų irisų)
Pirmą ką darau, tai sviestu ištepu kepimo formą ir padedu į šaldytuvą. O toliau seka tešla
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais, soda bei druska.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Toliau plakant sudėti virtą "kondensofkę", po vieną įmušti kiaušinius, supilti pasukas. Neišsigąsti, kad susidarys maži gumulėliai, taip nutinka kai pasukos būna ne kambario temperatūros. Belieka į šią masę įsijoti miltų mišinį ir šluotele sujungti viską. Pačiame gale įmaišyti saldainius. Gautą tešlą paskleisti kepimo formoje, pašauti į 180° orkaitę 40-50 min. Tiesiog mediniu pagaliuku patikrinti ar jau iškepęs. Ataušinti ir skanauti. Tikrai tiesa, kad ne per saldus, drėgnas. Tik man saldainės kiek į apačią nusėdo, tai kitą kartą sakiau šias ant tešlos sumėtysiu
Receptas is cia :http://aguonele.blogspot.com/search/label/keksiukai-keksas
Kepiau 26 cm tortinės formoj ir laiką trumpinau. Reikia:
1 1/2 puodelio miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
110 g minkšto sviesto
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (tiesiog pusę skardinės ėmiau)
2 didelių kiaušinių
1/2 puodelio pasukų
10 smulkintų karvutės saldainių ( org. dėjos 1/2 puodelio smulkintų irisų)
Pirmą ką darau, tai sviestu ištepu kepimo formą ir padedu į šaldytuvą. O toliau seka tešla
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais, soda bei druska.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Toliau plakant sudėti virtą "kondensofkę", po vieną įmušti kiaušinius, supilti pasukas. Neišsigąsti, kad susidarys maži gumulėliai, taip nutinka kai pasukos būna ne kambario temperatūros. Belieka į šią masę įsijoti miltų mišinį ir šluotele sujungti viską. Pačiame gale įmaišyti saldainius. Gautą tešlą paskleisti kepimo formoje, pašauti į 180° orkaitę 40-50 min. Tiesiog mediniu pagaliuku patikrinti ar jau iškepęs. Ataušinti ir skanauti. Tikrai tiesa, kad ne per saldus, drėgnas. Tik man saldainės kiek į apačią nusėdo, tai kitą kartą sakiau šias ant tešlos sumėtysiu
Receptas is cia :http://aguonele.blogspot.com/search/label/keksiukai-keksas
planuoju kepti keksiukus su kondensuotu pienu, kaip manot jeigu i vidu ideciau sokolado gabaliuka arba rududu skonio nepagadinciau? gal kuri esat bandzius?
QUOTE(Rasuteee @ 2015 09 17, 14:45)
planuoju kepti keksiukus su kondensuotu pienu, kaip manot jeigu i vidu ideciau sokolado gabaliuka arba rududu skonio nepagadinciau? gal kuri esat bandzius?
Dažnai dedu šokolado gabaliukų į kondensuoto pieno keksiukus. Visiems labai patinka
Šiandien prapjoviau savo milžiną moliūgą, rytą pradėjau nuo moliūgų blynelių, o vakarą palydėjau su aromatingu moliūgų keksu su riešutais. Nuostabus kepinys, malonus aromatas! Receptas : http://sokiaivirtuve...s-su-riesutais/
Reikės:
350 g moliūgo;
1,5 st.miltų (st.260 ml);
2 kiaušinių;
2 a.š. kepimo miltelių;
kelios saujos žemės riešutų;
aplesino;
3 šaukštų aliejaus;
1,5 a.š. cinamono;
žiupsnelio malto imbiero,druskos;
šiek tiek maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų;
200 ml cukraus.
Eiga:
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome. Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius. Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
Reikės:
350 g moliūgo;
1,5 st.miltų (st.260 ml);
2 kiaušinių;
2 a.š. kepimo miltelių;
kelios saujos žemės riešutų;
aplesino;
3 šaukštų aliejaus;
1,5 a.š. cinamono;
žiupsnelio malto imbiero,druskos;
šiek tiek maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų;
200 ml cukraus.
Eiga:
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome. Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius. Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
Pakelsiu apmirusią temą
Savaitgalį kepiau labai skanius keksiukus su pilno grūdo miltais
Receptas: Meta hobis
Savaitgalį kepiau labai skanius keksiukus su pilno grūdo miltais
Receptas: Meta hobis
mergaitės SOS
ką patartumėte :
ant šviesių iškeptų keksiukų popierėlyje, nusipirkau papuošti vaikams tokių linksmų pabarstukų :
Kaip juos "pritvirtinti" ant keksiuko viršaus? kad priliptų, nenubyrėtų, neišsilydytų ir pan.
AČIŪŪŪ kas atsakys
ką patartumėte :
ant šviesių iškeptų keksiukų popierėlyje, nusipirkau papuošti vaikams tokių linksmų pabarstukų :
Kaip juos "pritvirtinti" ant keksiuko viršaus? kad priliptų, nenubyrėtų, neišsilydytų ir pan.
AČIŪŪŪ kas atsakys
QUOTE(pal_mė @ 2016 03 03, 14:34)
mergaitės SOS
ką patartumėte :
ant šviesių iškeptų keksiukų popierėlyje, nusipirkau papuošti vaikams tokių linksmų pabarstukų :
Kaip juos "pritvirtinti" ant keksiuko viršaus? kad priliptų, nenubyrėtų, neišsilydytų ir pan.
AČIŪŪŪ kas atsakys
ką patartumėte :
ant šviesių iškeptų keksiukų popierėlyje, nusipirkau papuošti vaikams tokių linksmų pabarstukų :
Kaip juos "pritvirtinti" ant keksiuko viršaus? kad priliptų, nenubyrėtų, neišsilydytų ir pan.
AČIŪŪŪ kas atsakys
aptepkite viršų šokoladu, kokiu nors kremu arba mišiniu citrinos sultys+cukraus pudra
QUOTE(punkis @ 2016 03 03, 15:16)
aptepkite viršų šokoladu, kokiu nors kremu arba mišiniu citrinos sultys+cukraus pudra
ačiū ačiū ačiū ar gerai supratau : juos iškepus leisti visiems atvėstii?tada aptepti citrinų sultys+cukraus pudra tokiu mišiniu, toks tarsi drungnas gausis, kaip grietinės koncistencija ar ne.. ir tada iš karto ant viršaus apibarstyti... (šokol.nenoriu)
QUOTE(pal_mė @ 2016 03 03, 15:27)
ačiū ačiū ačiū ar gerai supratau : juos iškepus leisti visiems atvėstii?tada aptepti citrinų sultys+cukraus pudra tokiu mišiniu, toks tarsi drungnas gausis, kaip grietinės koncistencija ar ne.. ir tada iš karto ant viršaus apibarstyti... (šokol.nenoriu)
viskas teisingai