Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai ir keksiukai

Laba diena,

gal kas turite tokį receptą (aišku ir pati kažko panašaus ieškau), keksiukai riebūs, drėgni, traškiu paviršiumi, lyg su migdolų plokštelėmis ant viršaus, ir dar viduje yra šiek tiek džemo. Na laaabai jau skanūs, bet įtariu ten buvo pirktiniai smile.gif
Atsakyti
Keksiukai su zliuge biggrin.gif receptas is cia :http://www.7ravioli.com/zalias-keksas-su-zliuge/html
user posted image
Atsakyti
Rududu keksas su Karvutes saldainiais:
Kepiau 26 cm tortinės formoj ir laiką trumpinau. Reikia:
1 1/2 puodelio miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
110 g minkšto sviesto
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (tiesiog pusę skardinės ėmiau)
2 didelių kiaušinių
1/2 puodelio pasukų
10 smulkintų karvutės saldainių ( org. dėjos 1/2 puodelio smulkintų irisų)
Pirmą ką darau, tai sviestu ištepu kepimo formą ir padedu į šaldytuvą. O toliau seka tešla wink.gif
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais, soda bei druska.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Toliau plakant sudėti virtą "kondensofkę", po vieną įmušti kiaušinius, supilti pasukas. Neišsigąsti, kad susidarys maži gumulėliai, taip nutinka kai pasukos būna ne kambario temperatūros. Belieka į šią masę įsijoti miltų mišinį ir šluotele sujungti viską. Pačiame gale įmaišyti saldainius. Gautą tešlą paskleisti kepimo formoje, pašauti į 180° orkaitę 40-50 min. Tiesiog mediniu pagaliuku patikrinti ar jau iškepęs. Ataušinti ir skanauti. Tikrai tiesa, kad ne per saldus, drėgnas. Tik man saldainės kiek į apačią nusėdo, tai kitą kartą sakiau šias ant tešlos sumėtysiu wink.gif
Receptas is cia :http://aguonele.blogspot.com/search/label/keksiukai-keksas
user posted image
Atsakyti
planuoju kepti keksiukus su kondensuotu pienu, kaip manot jeigu i vidu ideciau sokolado gabaliuka arba rududu skonio nepagadinciau? gal kuri esat bandzius? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasuteee @ 2015 09 17, 14:45)
planuoju kepti keksiukus su kondensuotu pienu, kaip manot jeigu i vidu ideciau sokolado gabaliuka arba rududu skonio nepagadinciau? gal kuri esat bandzius? smile.gif


Dažnai dedu šokolado gabaliukų į kondensuoto pieno keksiukus. Visiems labai patinka 4u.gif
Atsakyti
Šiandien prapjoviau savo milžiną moliūgą, rytą pradėjau nuo moliūgų blynelių, o vakarą palydėjau su aromatingu moliūgų keksu su riešutais. Nuostabus kepinys, malonus aromatas! Receptas : http://sokiaivirtuve...s-su-riesutais/
Reikės:

350 g moliūgo;
1,5 st.miltų (st.260 ml);
2 kiaušinių;
2 a.š. kepimo miltelių;
kelios saujos žemės riešutų;
aplesino;
3 šaukštų aliejaus;
1,5 a.š. cinamono;
žiupsnelio malto imbiero,druskos;
šiek tiek maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų;
200 ml cukraus.
Eiga:

Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome. Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius. Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
user posted image
Atsakyti
Pakelsiu apmirusią temą smile.gif
Savaitgalį kepiau labai skanius keksiukus su pilno grūdo miltais

user posted image

Receptas: Meta hobis
Atsakyti

 i 
Forumu naudotis kaip priemone reklamai yra draudžiama.
Atsakyti
mergaitės SOS
ką patartumėte :

ant šviesių iškeptų keksiukų popierėlyje, nusipirkau papuošti vaikams tokių linksmų pabarstukų :

user posted image

Kaip juos "pritvirtinti" ant keksiuko viršaus? kad priliptų, nenubyrėtų, neišsilydytų ir pan.

AČIŪŪŪ 4u.gif kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pal_mė: 03 kovo 2016 - 13:36
QUOTE(pal_mė @ 2016 03 03, 14:34)
mergaitės SOS 
ką patartumėte :

ant šviesių iškeptų keksiukų popierėlyje, nusipirkau papuošti vaikams tokių linksmų pabarstukų :

user posted image

Kaip juos "pritvirtinti" ant keksiuko viršaus? kad priliptų, nenubyrėtų, neišsilydytų ir pan.

AČIŪŪŪ 4u.gif kas atsakys 4u.gif


aptepkite viršų šokoladu, kokiu nors kremu arba mišiniu citrinos sultys+cukraus pudra
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2016 03 03, 15:16)
aptepkite viršų šokoladu, kokiu nors kremu arba mišiniu citrinos sultys+cukraus pudra

ačiū ačiū ačiū 4u.gif ar gerai supratau : juos iškepus leisti visiems atvėstii?tada aptepti citrinų sultys+cukraus pudra tokiu mišiniu, toks tarsi drungnas gausis, kaip grietinės koncistencija ar ne.. ir tada iš karto ant viršaus apibarstyti... (šokol.nenoriu)
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2016 03 03, 15:27)
ačiū ačiū ačiū 4u.gif  ar gerai supratau : juos iškepus leisti visiems atvėstii?tada aptepti citrinų sultys+cukraus pudra tokiu mišiniu, toks tarsi drungnas gausis, kaip grietinės koncistencija ar ne.. ir tada iš karto ant viršaus apibarstyti... (šokol.nenoriu)


viskas teisingai smile.gif
Atsakyti