Keksiukai su agrastais
2 didelių kiaušinių
120 g lydyto sviesto
140 g cukraus
160 g miltų
Šaukštelio vanilinio cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Apie 120 g nuplautų ir nusausintų agrastų
Sviestą išlydykite ant nedidelės ugnies ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirame dubenyje. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė suputos, pabals ir gerokai pasipūs. Jeigu naudositės mikseriu, užtruksite kokias 5 min. Į kiaušinių plakinį supilkite sviestą, įsijokite birius produktus ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų išeiti tokia vidutinio tirštumo tešla. Dėkite po šaukštą jos į kiekvieną popierinį sijonėlį, įberkite po 3 5 agrastus ir paslėpkite juos po dar šiek tiek tešlos. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 25 min.
Atvėsusius keksiukus papuoškite plakta grietinėle. 250 ml gerai atvėsintos 35 arba 36 proc. riebumo grietinėlės pradėkite plakti dideliu elektrinio plaktuvo greičiu, o kai tik pasirodys pirmosios putos, greitį sumažinkite, įdėkite šaukštą cukraus pudros ir kantriai plakite kol pasieksite norimą konsistenciją.