Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai ir keksiukai

QUOTE(Cola 777 @ 2014 08 31, 00:21)
tik kokybiskus popierelius tinka nauduoti, kurie brangiau kainoja, arba naudoti silikono formeles, islupai ir dedi i popieriuka ax.gif

Tai jau spuratau, kad kokybiskus, bet kokie tie kokybiski g.gif Parekomenduokit mirksiukas.gif
Atsakyti
Keksiukai su agrastais
2 didelių kiaušinių
120 g lydyto sviesto
140 g cukraus
160 g miltų
Šaukštelio vanilinio cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Apie 120 g nuplautų ir nusausintų agrastų

Sviestą išlydykite ant nedidelės ugnies ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirame dubenyje. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė suputos, pabals ir gerokai pasipūs. Jeigu naudositės mikseriu, užtruksite kokias 5 min. Į kiaušinių plakinį supilkite sviestą, įsijokite birius produktus ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų išeiti tokia vidutinio tirštumo tešla. Dėkite po šaukštą jos į kiekvieną popierinį sijonėlį, įberkite po 3 – 5 agrastus ir paslėpkite juos po dar šiek tiek tešlos. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 min.
Atvėsusius keksiukus papuoškite plakta grietinėle. 250 ml gerai atvėsintos 35 arba 36 proc. riebumo grietinėlės pradėkite plakti dideliu elektrinio plaktuvo greičiu, o kai tik pasirodys pirmosios putos, greitį sumažinkite, įdėkite šaukštą cukraus pudros ir kantriai plakite kol pasieksite norimą konsistenciją.
user posted image
Atsakyti
Šokoladiniai keksiukai su maskarponės kremu

user posted image

Apie 15 keksiukų

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

Keksiukams:

1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
1/2 stiklinės kakavos
1 stiklinė pieno
2 kiaušiniai
50 ml. aliejaus
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Kremui:

250 gr. maskarponės sūrio
250 ml. grietinėlės 35 %
1 v.š. citrinos sulčių
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį)

Keksiukai. Dubenyje sumaišome visus ingredientus, išskyrus kiaušinius ir druską. Kiaušinius su druska plakame mikseriu apie 5 min., kol jie tampa tiršti ir jų tūris padidėja tris kartus. Supilame kiaušinius į sumaišytus ingredientus ir viską gerai išplakame mikseriu. Tešla būna labai skysta. Užpildome ja 2/3 keksiuko formelės ir kepame 180°C apie 30 min.

Kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišome į maskarponę. Konditeriniu švirkštu papuošiame kremu atvėsusius keksiukus. Skanaus smile.gif

http://www.aj-recept...askarpones.html

4u.gif
Atsakyti
Šokoladinis cukinijų keksas su lazdyno riešutais ir bruknėmis

user posted image

10 х 30 cm. kekso formai

3 kiaušiniai
180 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
80 ml. aliejaus
260 gr. cukinijos
100 gr. lazdyno riešutų
0,5 a.š. cinamono
150 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. kakavos
žiupsnelis druskos
4-5 v.š. bruknių džemo/uogienės
50 gr. juodojo šokolado (papuošimui)

Cukinijas sutarkuojame burokine trintuve. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 5 min., kol masė taps šviesiai geltonos spalvos. Pabaigoje plakdami plona srovele supilame aliejų. Sudedame cukinijas (prieš tai gerai nuspaudę skystį) ir cinamoną. Atsargiai šaukštu išmaišome. Įmaišome iki mažų gabaliukų sumaltus lazdyno riešutus. Miltus, kakavą, kepimo miltelius persijojame per sietelį įmaišome į tešlą. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje: 40 min. 160°C, tuomet padidiname temperatūrą iki 180°C ir kepame dar 15 min., arba kol vidurys bus iškepęs (tikriname mediniu pagaliuku). Keksą atvėsiname, horizontaliai perpjauname į 2 dalis. Pertepame bruknių džemu. Viršų apšlakstome tirpintu šokoladu. Skanaus!

P.S. Turtingo skonio keksas. Nuo cukinijų jis tampa drėgnas, o riešutų, šokolado ir bruknių džemo skonis tarpusavyje dera geriau, nei galima tikėtis! Keksas po kelių dienų tapo dar skanesnis.

http://www.aj-recept...su-lazdyno.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 03 rugsėjo 2014 - 09:05
[quote=Nova,2014 09 03, 10:04]
Šokoladinis cukinijų keksas su lazdyno riešutais ir bruknėmis

super atrodo,net seiles susikaupe biggrin.gif bandysiu ir as , turiu tik spanguoliu,manau skonis nenukentes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2014 08 31, 21:52)
Keksiukai su agrastais
36 proc. riebumo grietinėlės pradėkite plakti dideliu elektrinio plaktuvo greičiu, o kai tik pasirodys pirmosios putos, greitį sumažinkite, įdėkite šaukštą cukraus pudros ir kantriai plakite kol pasieksite norimą konsistenciją.
user posted image

Sakykite, o kokią tai turi reikšmę galutiniame rezultate? Visada plauku vienodu greičiu,tai net neįsivaizduoju g.gif
Atsakyti
Receptas is interneto platybiu,tik nepamenu is kur,nes turiu isbandymui prikaupus daug,o nuorodu kazkaip nesugalvojau issisaugot.Darbo eiga as visada koreguoju pagal save,jei man atrodo ,kad as ne taip daryciau smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

perskaiciau visas temas, kai jau turiu savus namus, kazkaip noras kepti atsirado, radau cia l.daug receptu ax.gif thumbup.gif
Pabandziau kepti citrinini keksa, viskas ok, iskilo, iskepe, suskilo kaip ir priklauso, o isemus susmego doh.gif
Tikrai ne zalias, iskepes, dejau gramais pagal recepta, drauge yra pagal ji kepus, jai gavosi g.gif
Gal taip yra kam buve? doh.gif
Atsakyti
kaip manot ar ta cukiniju keksa su bruknem iseitu isvartyt i keksiukus? atrodo nereliai skanus dalykas
Atsakyti
Patarkit ką patogiau naudoti - silikoninę keksiukų formą ar atskiras silikonines formeles?
Atsakyti
QUOTE(Lux @ 2014 09 15, 18:39)
Patarkit ką patogiau naudoti - silikoninę keksiukų formą ar atskiras silikonines formeles?

Niekuo nesiskiria smile.gif Nebent del kiekio. Silikonine formoje per viena karta iskepsi pora kartu maziau keksiuku nei atskirai susideliojus formeles wink.gif
Atsakyti
Sveikos. Kokiais kremais puošiat keksiukus? Plakta grietinėlė atsibodo, sviestinis per riebus.... koki galima panaudoti, kad kepurėlė graži išeitų? blush2.gif
Atsakyti