Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai ir keksiukai

QUOTE(Robinzonė @ 2013 10 24, 14:16)
O kaip padaryti, kad tie keksiukai, popierinėse formelėse iškepti, dar ir valgomi būtų? Kad nereiktų "ėsti" su visu popieriumi  g.gif - būna gal tokių popierinių formelių, iš kurių galima išsilukštenti keksiuką normaliam suvalgymui ?
Visad kepu silikoninėse formelėse ir jokių problemų, bet dabar noriu į svečius nusinešti  g.gif  Susikrauti jau iškeptus į tuos popieriukus ? Ar neštis "plikus" keksiukus ?  g.gif

O ką, išlupti nepavyksta? Lengvai nusiima. Dar yra keksiukų popieriukai tokie kaip iš folgos.
Jei jau labai nepatinka kepti su popieriukais, tada jau iškeptus sudėti. Estetiškiau ir šventiškiau atrodo.
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2013 10 24, 13:39)
O ką, išlupti nepavyksta? Lengvai nusiima. Dar yra keksiukų popieriukai tokie kaip iš folgos.
Jei jau labai nepatinka kepti su popieriukais, tada jau iškeptus sudėti. Estetiškiau ir šventiškiau atrodo.

Nea, niekaip nenusiima - net su dantimis doh.gif
Ačiū, ieškosiu kokių storesnių formelių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robinzonė @ 2013 10 24, 13:16)
O kaip padaryti, kad tie keksiukai, popierinėse formelėse iškepti, dar ir valgomi būtų? Kad nereiktų "ėsti" su visu popieriumi  g.gif - būna gal tokių popierinių formelių, iš kurių galima išsilukštenti keksiuką normaliam suvalgymui ?
Visad kepu silikoninėse formelėse ir jokių problemų, bet dabar noriu į svečius nusinešti  g.gif  Susikrauti jau iškeptus į tuos popieriukus ? Ar neštis "plikus" keksiukus ?  g.gif

Neįsivaizduoju, kokiuose popieriukuose kepėte, kad "net su dantimis nenusiima", gal įdėtumėt pakuotės nuotrauką? Man visada puikiai nusiima. Vieni net kaip tik, buvau nepatenkinta, kad pastovėjus patys atšokinėjo kraščiukai, tai tokių nebepirksiu. O visi kiti puikiausiai laikosi, bet puikiai ir nusiima, kaip ir nuo pirkinių keksiukų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2013 10 24, 15:42)
Neįsivaizduoju, kokiuose popieriukuose kepėte, kad "net su dantimis nenusiima", gal įdėtumėt pakuotės nuotrauką? Man visada puikiai nusiima. Vieni net kaip tik, buvau nepatenkinta, kad pastovėjus patys atšokinėjo kraščiukai, tai tokių nebepirksiu. O visi kiti puikiausiai laikosi, bet puikiai ir  nusiima, kaip ir nuo pirkinių keksiukų  g.gif

pritariu
Atsakyti
QUOTE(Robinzonė @ 2013 10 24, 13:16)
O kaip padaryti, kad tie keksiukai, popierinėse formelėse iškepti, dar ir valgomi būtų? Kad nereiktų "ėsti" su visu popieriumi  g.gif - būna gal tokių popierinių formelių, iš kurių galima išsilukštenti keksiuką normaliam suvalgymui ?
Visad kepu silikoninėse formelėse ir jokių problemų, bet dabar noriu į svečius nusinešti  g.gif  Susikrauti jau iškeptus į tuos popieriukus ? Ar neštis "plikus" keksiukus ?  g.gif

gal problema ne popieriuke o recepte, paciam keksiuke? Nes man vieni buna labai lengvai nusiima, o kiti prilimpa ir tada ta popieriuka buna sunku nuimti...
Nors ziuriu geriau yra keti be jokiu popieriuku, nes dauguma pirmiausia to popieriaus paragauja, o tik tada ji pamato biggrin.gif ypac vaikai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Robinzonė @ 2013 10 24, 15:05)
Nea, niekaip nenusiima - net su dantimis  doh.gif
Ačiū, ieškosiu kokių storesnių formelių smile.gif

man ir si beda budavo, tai pradejau ieskoti receptuku kitu. beto dar kiekviena popieriuka pradejau tepti sviestu, bet jis tada issiraito, issibuna, ir uzima daug laiko..man ypac sunku budavo su lenkuose pirktais popieriukais doh.gif
manau pabandykit kitu popieriuku nusipirkt, i tesla kokio sviesto idet,jei recepte nera... o siaip skaiciau,kad jei blogai popieriukas nusiima, paslapinti ji vandenuku... ar bandet kas? unsure.gif

Sveikos 4u.gif
atleiskit,kad taip isibraunu i temute, tiesiog norejau patirtimi pasidalinti ax.gif
kepu keksiukus daznai, nes vaikai ju labai praso,o receptukus imu is cia. puost nepuosiu, nes jie buna greit sudoroti ax.gif
Atsakyti
Keksiukai su varške


250gr pusriebės varškės
3kiaušiniai
1stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
125gr sviesto
žiupsnelis druskos
1a.š kepimo miltelių
1a.š vanilinio cukraus

Sviestą ištirpinti.Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.Kiaušinius išplakti su cukrumi ir žiupsneliu druskos.Į įšplaktus kiaušinius sudėti pertrintą varškę,supilti atvėsintą sviestą,viską išmaišyti.Supilti miltus ir viską permaišyti.
Kepti 170-180c kol gražiai paruduos.
Receptas iš knygos 'seni geri lietuvių valgiai'

user posted image
Atsakyti
Sveikutes,gal turit savo firminiu, pikantisku keksiuku receptuka?
Atsakyti
Sveikos,
Gal kuri esat susidūrus su tokia problema - kepiau Beatos keksiukus ir tragiškai prilipo popieriukai doh.gif ... esu kepus begales keksiukų tokiuose pat popieriukuose - tai tikrai ne jie kalti...nebesuprantu... unsure.gif
Atsakyti
Labas,

sakykit, gal kas bandėte iš keksiukų teslos daryti dideli keksa ir atvirksciai, ar normaliai ten viskas gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(Agoja @ 2013 11 09, 14:02)
Labas,

sakykit, gal kas bandėte iš keksiukų teslos daryti dideli keksa ir atvirksciai, ar normaliai ten viskas gaunasi?

Daznai kepu taip, kam dideli keksa, o nuo tos pacios teslos kelis keksiukus, kad paragauti, visada normaliai gaunasi, ar is keksiuku teslos dideli keksa, tik jau kepimo laika pasireguliuokite, bandykite drąsiai, turėtu ir jums pasisekti...
Atsakyti
Šiandien kepiau keksiukus ax.gif
user posted image
Atsakyti