QUOTE(Elle_ @ 2013 10 07, 10:43)
aš darausi pagal toki pat principą, bet man jis neprilimpa prie pop
nu geras tai kodel man prilipo
as kepiau varskinius keksiukus, kokius jus kepat?
QUOTE(r.p.ramunele12 @ 2013 10 15, 12:05)
Kaip pradedančiai iškilo toks klausimas - Jūs keksiukus kepate popierinėse formelėse ar silikoninėse, o kai iškepa dedate į popierines
Popierinės formelės dedamos paprastai į tą metalinę/tefloninę "daugiakeksiukinę" formą, tada pilama tešla. Jei kepsite "palaidus" keksiukus popierinėse formelėse, jie praras formą (popierius išsiskečia, keksiukai tampa blyniukais )
O kepant silikoninėj formoj, vėliau į popieriukus nebent dėl grožio galima sudėti. Bet tai tada galima taip ir kepti iškart su popieriukais, kam dėlioti vėliau..
Jei vien dėl funkcijos, kepant metalinėje formoje, popierinius įdėklus reikia dėti (nes kitaip keksiukus sunku vėliau iš formos išimti, apsidrasko). Kepant silikoninėje - drąsiai galit be jokių popieriukų, išsiims lengvai (prieš pilant tešlą į formą, ją sudrėkinkit vandeniu).
QUOTE(Namų Fėja @ 2013 10 15, 12:11)
Popierinės formelės dedamos paprastai į tą metalinę/tefloninę "daugiakeksiukinę" formą, tada pilama tešla. Jei kepsite "palaidus" keksiukus popierinėse formelėse, jie praras formą (popierius išsiskečia, keksiukai tampa blyniukais )
O kepant silikoninėj formoj, vėliau į popieriukus nebent dėl grožio galima sudėti. Bet tai tada galima taip ir kepti iškart su popieriukais, kam dėlioti vėliau..
Jei vien dėl funkcijos, kepant metalinėje formoje, popierinius įdėklus reikia dėti (nes kitaip keksiukus sunku vėliau iš formos išimti, apsidrasko). Kepant silikoninėje - drąsiai galit be jokių popieriukų, išsiims lengvai (prieš pilant tešlą į formą, ją sudrėkinkit vandeniu).
Niekada nedrėkinu formos su vandeniu, juk į visus keksiukus dedasi riebaliukas, labai lengvai išsiima iš formos ir neprilimpa
QUOTE(Namų Fėja @ 2013 10 15, 12:11)
Kaip sakoma, mokomasi is klaidu. Pirma karta kepant keksiukus popierinese formelese man kaip tik ir gavosi blyniukai
QUOTE(Eighteen @ 2013 10 17, 15:58)
Kaip sakoma, mokomasi is klaidu. Pirma karta kepant keksiukus popierinese formelese man kaip tik ir gavosi blyniukai
oj geras sitas
QUOTE(Eighteen @ 2013 10 17, 14:58)
būna ir tvirtesnių popieriukų, kurie nepraranda formos.
As keksiukus kepu popierinese formelese, bet dedu po 3. Kai keksiukai iskepa, 2 nuimu, palieku kitam kepimui. Popieriukai neissikraipo, keksiukai nepavirsta i blynukus
QUOTE(Neringiux @ 2013 10 17, 20:29)
As keksiukus kepu popierinese formelese, bet dedu po 3. Kai keksiukai iskepa, 2 nuimu, palieku kitam kepimui. Popieriukai neissikraipo, keksiukai nepavirsta i blynukus
geras sumanymas bet kam taip vargti, jei pilnos parduotuvės keksiukų formelių ir jomis prekiauja su akcijomis, t.y.už pusękainos? Tiek, kiek Jums kainuoja popieriukai, kuriuos išmetate, išeitų formelė?
O kaip padaryti, kad tie keksiukai, popierinėse formelėse iškepti, dar ir valgomi būtų? Kad nereiktų "ėsti" su visu popieriumi - būna gal tokių popierinių formelių, iš kurių galima išsilukštenti keksiuką normaliam suvalgymui ?
Visad kepu silikoninėse formelėse ir jokių problemų, bet dabar noriu į svečius nusinešti Susikrauti jau iškeptus į tuos popieriukus ? Ar neštis "plikus" keksiukus ?
Visad kepu silikoninėse formelėse ir jokių problemų, bet dabar noriu į svečius nusinešti Susikrauti jau iškeptus į tuos popieriukus ? Ar neštis "plikus" keksiukus ?