Šį karta
Bananų keksas su riešutaisBANANŲ DUONA SU RIEŠUTAIS
250 g miltų
250 g cukraus
125 g minkšto sviesto
120 g graikiškų riešutų
2 kiaušiniai
3 dideli bananai
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1. Bananus sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi iki purumo. Tuomet dėkite minkštą sviestą ir gerai viską išplakite. Po vieną muškite kiaušinius, įdėdami po šaukštą miltų su kiekvienu kiaušiniu.
2. Dabar suberkite likusius miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite. Šiek tiek susmulkinkite graikiškus riešutus, suberkite į tešlą ir išmaišykite.
3. Išklokite 1 kg kepimo formą kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į kepimo formą ir vienodai paskirstykite. Kepkite apie 40 minučių 190ºC įkaitintoje orkaitėje, arba kol visiškai iškeps. Patikrinti ar pyragas iškepęs, galite su specialiu metaliniu iešmu, skirtu tikrinti ar pyragas iškepęs arba tiesiog mediniu iešmu. Kai pyragas iškeps, išimkite jį iš formos ir leiskite atvėsti ant grotelių.