Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai ir keksiukai

QUOTE(poniajurate @ 2013 06 04, 12:04)
Varškės keksiukai su šlapios bezė kremu smile.gif
http://s61.radikal.r...b352e33419b.jpg[/img][/url]

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif fan-tas-ti-ka wub.gif
Atsakyti
Daniellita, labai grazus keksiukai smile.gif Kur pirkot popierelius?
Atsakyti
Sakykite, o kiek dienų keksiukai išlieka šviežūs (domina varškės ir šokoloadiniai)? Prieš kiek dienų galima išsikept anksčiausiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2013 06 04, 12:04)
Varškės keksiukai su šlapios bezė kremu smile.gif



thumbup.gif
o kas per kremas? ax.gif
Atsakyti
Man varškės keksiukai skaniausi silti ax.gif ,o siaip skanu ir kita diena dar,bet šviežiai kepti patys skaniausi smile.gifO šlapia bezė tai baltyminis kremas,padarytas palengvintu būdu,nuziurejau iš tortų temos smile.gif
Atsakyti
nesaldus? baltyminiai dažniausiai baisiai saldūs būna, o vasarą norisi gaivesnio kokio..

bet vis tiek, jei nesunku, pasidalinkit receptu. ačiūūūū drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(agente25 @ 2013 06 04, 13:54)
Daniellita, labai grazus keksiukai smile.gif Kur pirkot popierelius?


Čia ne mano foto, čia poniosjurates 4u.gif
Atsakyti
Oj kaip nesmagu apsiziurejau:) Ne ta zinute pacitavau:) atsiprasau poniajurate:)
Atsakyti
Kremas iš čia : http://www.supermama...?...8104&st=108

Kremas „Šlapia” beze
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
Gaminimas
Baltymus šiek tiek suplakti, sudėti cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus
Indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu, bet kad indas nesiektų vandens paviršiaus (aš taip dariau) ir plakame apie 10-15 min ( man užteko apie 10 min). Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį. (Manau, kad galima ir pabaigoje įdėti, tada galima pasireguliuoti kremo skonį). Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar paplakame apie 3 – 5 minutes (kremą sunku nukratyti nuo mikserio šluotelių, kremas turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį). Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas). Jeigu reikalinga ne viena spalva, dalinti į kiek reikia dalių, įdėti dažus (jeigu sausi dažai, praskiesti šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu išplakti.Tortas buvo apteptas plikytu sviestiniu kremu.
Mano pastebėjimai, kremu puoštą tortą laikiau šaldytuve, tai ant kremo paviršiaus tik vos vos užsidėjo tokia plutelė. Kremas skanus, saldžiarūgštis. Jeigu liko kremas, galima iškepti beze sausainukų.

Papildymas:
Užvirinti vandenį, ant puodo su užvirintu vandeniu dėti paplaktus baltymus su cukrumi (prieš dedant paplakti, kad patirptų cukrus), geriausia būtų metalinis indas, jis greičiau įkaista ir daryti galima ne ant garų, o indui plaukiojant verdančiame vandenyje , gali šiek tiek sumažėti gaminimo laikas.
As ant šio kiekio dejau 1 a.š.citrinos rugštelės,tai kremas gavosi saldžiarūgštis ir dar pora lašų citrinos kvapo,tai labai tiko,keksiukai saldus,kremas saldžiarūgštis su citrinų aromatu smile.gif
O keksiukų popieriukus parvežė iš Anglijos,bet galima ir internetu jų užsisakyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2013 06 04, 14:48)
Sakykite, o kiek dienų keksiukai išlieka šviežūs (domina varškės ir šokoloadiniai)? Prieš kiek dienų galima išsikept anksčiausiai ax.gif

Man irgi skaniausi dar šilti, bet ne prastesni ir kitą dieną. O kad išsilaikytų nesuvalgyti dar ilgiau, neteko tiek laikyti, dingsta labai greitai pas mane jie biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2013 06 04, 19:35)


ačiū 4u.gif

reiks savaiytgalį išbandyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2013 03 03, 21:20)
Aš imu indelį philadelphia ar panašaus sūrelio, išplaku jį su maždaug 80g sviesto, žiupsneliu citrinos rūgšties ir apie 50g cukraus (jei norisi saldžiau, galima dėti daugiau). Dedu valandžiukei į šaldytuvą, o tada puošiu.
Dievinu šitą kremą, nes jis nebūna per saldus.



Norėjau paklausti: ar sviestas turi būti kambario temp.? Ką geriau dėti cukrų ar cukraus pudrą? Nes daug kas deda cukraus pudrą g.gif
Atsakyti