[quote=Latifa,2013 05 20, 14:58]
o dabar dar tokia idėja šovė į galvą - o kažin negali man tie keksiukai sukrist vien dėl to, kad tarkim aš juos per trumpai kepu nes man kažkaip visuose receptuose nurodytas laikas atrodo per trumpas pagal mano orkaitę, ir aš kepu ilgiau, nu bet gal vistiek nepakankamai ilgai?
Kai ijungiu rezima virsus ir apacia kepu apie 20-25 min, kazkur, nes i laikrodi neziuriu, ziuriu i kepini kiek pamenu kepant su karsto oro srautu iskepdavo greiciau, bet jau senokai ji naudojau kepiniams, todel negaliu pasakyti tiksliai
Margas keksas
250 gr. miltų
arb. šaukštelis kepimo miltelių
150 gr. cukraus
150 gr. sviesto
5 M dydžio kiaušiniai
3 šaukštai kakavos
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus standžiai išplakti. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos šviesios masės, mušti po vieną trynį gerai perplakant. Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir palengva įmaišyti baltymus. Masę padalinti į dvi dalis, į vieną dalį suberti kakavą. Į kepimo formą dėti sluoksnį baltos, sluoksnį rudos tešlos, susluoksniavus mediniu iešmeliu permaišyti, kad spalvos susilietu.
Kepti 180 C 35 min.
250 gr. miltų
arb. šaukštelis kepimo miltelių
150 gr. cukraus
150 gr. sviesto
5 M dydžio kiaušiniai
3 šaukštai kakavos
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus standžiai išplakti. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos šviesios masės, mušti po vieną trynį gerai perplakant. Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir palengva įmaišyti baltymus. Masę padalinti į dvi dalis, į vieną dalį suberti kakavą. Į kepimo formą dėti sluoksnį baltos, sluoksnį rudos tešlos, susluoksniavus mediniu iešmeliu permaišyti, kad spalvos susilietu.
Kepti 180 C 35 min.
QUOTE(Ulė @ 2013 05 21, 19:45)
Margas keksas
Ule - nenervuokit nuo ryto nu taip skaniai atrodo keksas, nu labai
del kepimo sukritimo, gal per mazai kepimo milteliu, arba miltu.
man dar nei karto nekrito keksiukai , kepu 160 laipsniu, apacia virsus oras, apie 22 min.
ir kad ne tusciai snekeciau, atnesu varskes keksiukus
QUOTE(*Keila* @ 2013 05 22, 10:55)
pasidalinkit receptu varskiniai, niam niam, dar tokiu nekepem
QUOTE(b.kite @ 2013 05 22, 12:54)
pasidalinkit receptu varskiniai, niam niam, dar tokiu nekepem
http://www_neringa-b...tom-slyvom.html
QUOTE(*Keila* @ 2013 05 22, 16:46)
sie musu mylimiausi, kai tik ADRIJA juos rekomendavo nuo tada dazniausiai mano kepami
cia irgi jie puosti mano cukriniais
QUOTE(Murciux @ 2013 05 24, 20:41)
Kiek kartu kepiau keksiukus, tai vis nepatenkinta pastoviai man jie iskyla smailiom virsunem kazkokiom, tada pratruksta ir dar tesla isbega tada per ta virsu... kame cia esme? Cia su temperatura gal kas blogai? atrodo ir temperaturoj visokioj bandziau kept, vistiek tas pats...
O koks kepimo rėžimas nustatytas? Jei iš viršaus ir apačios, tai gal per aukštai juos dedate? Nes man panašu, kad viršus iškepa, o apačia ir viduriukas vis dar kepimo procese, tuomet viduriukas kyla toliau ir plėšia viršutinį, jau iškepusį sluoksnį ir bėga lauk. Pabandykite groteles statyti žemiau, kad tolygiau keptų
QUOTE(Nima*** @ 2013 05 25, 11:42)
O koks kepimo rėžimas nustatytas? Jei iš viršaus ir apačios, tai gal per aukštai juos dedate? Nes man panašu, kad viršus iškepa, o apačia ir viduriukas vis dar kepimo procese, tuomet viduriukas kyla toliau ir plėšia viršutinį, jau iškepusį sluoksnį ir bėga lauk. Pabandykite groteles statyti žemiau, kad tolygiau keptų
Nu rezimas buna virsus apacia, ir bleka dedu visa laika i pati viduri.
QUOTE(Murciux @ 2013 05 25, 16:14)
Nu rezimas buna virsus apacia, ir bleka dedu visa laika i pati viduri.
pamazinkit temperatura kepdama, as buna paziuriu jei jau labai kyla tai vos prisuku nes reik susidraugauti su savo orkaite.
QUOTE(ramune.v @ 2013 05 25, 16:27)
pamazinkit temperatura kepdama, as buna paziuriu jei jau labai kyla tai vos prisuku nes reik susidraugauti su savo orkaite.
Tai reiks pabandyti pareguliuoti temperatura, as kazkaip visa laika buvau isitikinus, kad negalima jau temperaturos sukioti, kai kepa, nes gal sukris , kaip koks biskvitas