Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai ir keksiukai

[quote=Latifa,2013 05 20, 14:58]
o dabar dar tokia idėja šovė į galvą - o kažin negali man tie keksiukai sukrist vien dėl to, kad tarkim aš juos per trumpai kepu g.gif nes man kažkaip visuose receptuose nurodytas laikas atrodo per trumpas pagal mano orkaitę, ir aš kepu ilgiau, nu bet gal vistiek nepakankamai ilgai?


Kai ijungiu rezima virsus ir apacia kepu apie 20-25 min, kazkur, nes i laikrodi neziuriu, ziuriu i kepini ax.gif kiek pamenu kepant su karsto oro srautu iskepdavo greiciau, bet jau senokai ji naudojau kepiniams, todel negaliu pasakyti tiksliai smile.gif
Atsakyti
Margas keksas

user posted image

250 gr. miltų
arb. šaukštelis kepimo miltelių
150 gr. cukraus
150 gr. sviesto
5 M dydžio kiaušiniai
3 šaukštai kakavos

user posted image

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus standžiai išplakti. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos šviesios masės, mušti po vieną trynį gerai perplakant. Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir palengva įmaišyti baltymus. Masę padalinti į dvi dalis, į vieną dalį suberti kakavą. Į kepimo formą dėti sluoksnį baltos, sluoksnį rudos tešlos, susluoksniavus mediniu iešmeliu permaišyti, kad spalvos susilietu.
Kepti 180 C 35 min.

Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 05 21, 19:45)
Margas keksas



Ule - nenervuokit nuo ryto biggrin.gif nu taip skaniai atrodo keksas, nu labai thumbup.gif

del kepimo sukritimo, gal per mazai kepimo milteliu, arba miltu.
man dar nei karto nekrito keksiukai g.gif , kepu 160 laipsniu, apacia virsus oras, apie 22 min.

ir kad ne tusciai snekeciau, atnesu varskes keksiukus
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 22 gegužės 2013 - 10:57
QUOTE(*Keila* @ 2013 05 22, 10:55)

ir kad ne tusciai snekeciau, atnesu varskes keksiukus


pasidalinkit receptu varskiniai, niam niam, dar tokiu nekepem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2013 05 22, 12:54)
pasidalinkit receptu varskiniai, niam niam, dar tokiu nekepem smile.gif

http://www_neringa-b...tom-slyvom.html
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2013 05 22, 16:46)

sie musu mylimiausi, kai tik ADRIJA juos rekomendavo nuo tada dazniausiai mano kepami smile.gif
cia irgi jie puosti mano cukriniais smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 22 gegužės 2013 - 18:25
Kiek kartu kepiau keksiukus, tai vis nepatenkinta g.gif pastoviai man jie iskyla smailiom virsunem kazkokiom, tada pratruksta ir dar tesla isbega tada per ta virsu... kame cia esme? Cia su temperatura gal kas blogai? atrodo ir temperaturoj visokioj bandziau kept, vistiek tas pats... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Murciux @ 2013 05 24, 20:41)
Kiek kartu kepiau keksiukus, tai vis nepatenkinta g.gif  pastoviai man jie iskyla smailiom virsunem kazkokiom, tada pratruksta ir dar tesla isbega tada per ta virsu... kame cia esme? Cia su temperatura gal kas blogai? atrodo ir temperaturoj visokioj bandziau kept, vistiek tas pats... doh.gif

O koks kepimo rėžimas nustatytas? Jei iš viršaus ir apačios, tai gal per aukštai juos dedate? Nes man panašu, kad viršus iškepa, o apačia ir viduriukas vis dar kepimo procese, tuomet viduriukas kyla toliau ir plėšia viršutinį, jau iškepusį sluoksnį ir bėga lauk. Pabandykite groteles statyti žemiau, kad tolygiau keptų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2013 05 25, 11:42)
O koks kepimo rėžimas nustatytas? Jei iš viršaus ir apačios, tai gal per aukštai juos dedate? Nes man panašu, kad viršus iškepa, o apačia ir viduriukas vis dar kepimo procese, tuomet viduriukas kyla toliau ir plėšia viršutinį, jau iškepusį sluoksnį ir bėga lauk. Pabandykite groteles statyti žemiau, kad tolygiau keptų  4u.gif


Nu rezimas buna virsus apacia, ir bleka dedu visa laika i pati viduri.
Atsakyti
QUOTE(Murciux @ 2013 05 25, 16:14)
Nu rezimas buna virsus apacia, ir bleka dedu visa laika i pati viduri.

pamazinkit temperatura kepdama, as buna paziuriu jei jau labai kyla tai vos prisuku smile.gif nes reik susidraugauti su savo orkaite.
Atsakyti
[quote=ramune.v,2013 05 25, 16:27]
pamazinkit temperatura kepdama, as buna paziuriu jei jau labai kyla tai vos prisuku smile.gif nes reik susidraugauti su savo orkaite.

Ramune o kokioje formoje kepat keksiukus? Kokie ismatavimai keksiuko? Noriu pirkt forma bet didelis pasirinkimas:)
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 05 25, 16:27)
pamazinkit temperatura kepdama, as buna paziuriu jei jau labai kyla tai vos prisuku smile.gif nes reik susidraugauti su savo orkaite.


Tai reiks pabandyti pareguliuoti temperatura, as kazkaip visa laika buvau isitikinus, kad negalima jau temperaturos sukioti, kai kepa, nes gal sukris , kaip koks biskvitas biggrin.gif
Atsakyti