Mano vaikai irgi keksiukų fanai einamiausi kolkas šie, išbandykit, man visada pavyksta
Apelsininiai murfinai
300 g miltų
200 g cukraus
180 ml pieno
125 ml aliejaus
1 kiaušinis
1 apelsino žievelė
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 plytelė juodo arba pieniško šokolado
Gaminimas:
Kiaušinį, cukrų, pieną, aliejų bei apelsino žievelę suplakti į vientisą masę. Dubenyje sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais. Supilti plakinį į miltus ir gerai išmaišyti. Tada į masę įdėti susmulkintą mažais gabalėliais šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Į formales dedame po gerą šaukštą tešlos į kiekvieną, taip, kad tešla užpildytų apie 2/3 formelės (apie 20 keksiukų). Šaunam į 180 orkaitę ir kepam apie 30-40 min.
QUOTE(mamusiuka @ 2013 05 14, 20:40)
Mano vaikai irgi keksiukų fanai einamiausi kolkas šie, išbandykit, man visada pavyksta
Apelsininiai murfinai
Apelsininiai murfinai
o kokio skystumo tešla turi būti? nes pagal receptą tai man atrodo, kad lyg ir skystoka, ar ne? ir kokiu režimu kepat?
[quote=Latifa,2013 05 14, 21:28]
tai tame ir reikalas, kad ne ....
Latifa, greiciausia neteisingas orkaites, rezimas. Man taip anksciau budavo su biskvitais, naudodavau apacia+ventiliatorius, iskildavo ir sukrisdavo. Paskui issiaiskinau, kad reikia naudoti apatinis+virsutinis kaitinimas, temp. 180-190 l., taciau paskaitykite kokia nurodo recepte, lentyna vidurine. Taip kepu visus miltinius patiekalus, tame tarpe ir keksiukus. Pabandykite taip pat galiu pasiulyti recepta kur mikserio nereikia, o keksiukai puikiai iskyla
tai tame ir reikalas, kad ne ....
Latifa, greiciausia neteisingas orkaites, rezimas. Man taip anksciau budavo su biskvitais, naudodavau apacia+ventiliatorius, iskildavo ir sukrisdavo. Paskui issiaiskinau, kad reikia naudoti apatinis+virsutinis kaitinimas, temp. 180-190 l., taciau paskaitykite kokia nurodo recepte, lentyna vidurine. Taip kepu visus miltinius patiekalus, tame tarpe ir keksiukus. Pabandykite taip pat galiu pasiulyti recepta kur mikserio nereikia, o keksiukai puikiai iskyla
QUOTE(Fecyte @ 2013 05 14, 22:11)
Latifa, greiciausia neteisingas orkaites, rezimas.
taip pat galiu pasiulyti recepta kur mikserio nereikia, o keksiukai puikiai iskyla
taip pat galiu pasiulyti recepta kur mikserio nereikia, o keksiukai puikiai iskyla
na va, gal tikrai ventiliatorius kaltas? reiks pabandyt be jo. Parašykit prašau savo receptuką, jei tik rytoj pavyks nutaikyt laisvesnę minutę, norėčiau išbandyt (nors vis sau pažadu, kad jei jau šį kartą nesigaus, tai viskas - daugiau nekepsiu )
QUOTE(Latifa @ 2013 05 14, 21:34)
o kokio skystumo tešla turi būti? nes pagal receptą tai man atrodo, kad lyg ir skystoka, ar ne? ir kokiu režimu kepat?
Tešla nėra labai skysta ir nėra tiršta, jei viskas dedama pagal receptą Aš keksiukus visada kepu viršus-apačia rėžimu
[quote=Latifa,2013 05 15, 00:41]
na va, gal tikrai ventiliatorius kaltas? reiks pabandyt be jo. Parašykit prašau savo receptuką
Receptas 12 keksiuku
2 kiausiniai
80 ml aliejaus ( rapsu/saulegrazu)
100 ml naturalaus jogurto arba kefyro
150 g cukraus
160 g miltu
Ziupsnelis druskos
1,5 a.saukstelio kepimo milteliu
Kiausinius, cukru, alieju ir kefyra ismaisyti iki vienalytes mases, as maisau su sluotele. Sudeti miltus, k.miltelius ir druska, rekomenduojama juos atskirame inde sumaisyti, taciau ir nemaisant viiskas gaunasi. Galite deti priedu, uogu, sokolado, kokosu, aguonu, kakavos ir t.t. Kepti 190 laipsniu orkaiteje programa virsus + apacia apie 20 min, kol graziai paruduoja.
Originalus receptas is Beatos kepiniu knygos, sis koreguotas ( originale kefyras ir kakava)
Butinai padandykite kitu rezimu kepti ir dekite tik i pilnai ikaitinta orkaite. Parasykite kaip seksis
na va, gal tikrai ventiliatorius kaltas? reiks pabandyt be jo. Parašykit prašau savo receptuką
Receptas 12 keksiuku
2 kiausiniai
80 ml aliejaus ( rapsu/saulegrazu)
100 ml naturalaus jogurto arba kefyro
150 g cukraus
160 g miltu
Ziupsnelis druskos
1,5 a.saukstelio kepimo milteliu
Kiausinius, cukru, alieju ir kefyra ismaisyti iki vienalytes mases, as maisau su sluotele. Sudeti miltus, k.miltelius ir druska, rekomenduojama juos atskirame inde sumaisyti, taciau ir nemaisant viiskas gaunasi. Galite deti priedu, uogu, sokolado, kokosu, aguonu, kakavos ir t.t. Kepti 190 laipsniu orkaiteje programa virsus + apacia apie 20 min, kol graziai paruduoja.
Originalus receptas is Beatos kepiniu knygos, sis koreguotas ( originale kefyras ir kakava)
Butinai padandykite kitu rezimu kepti ir dekite tik i pilnai ikaitinta orkaite. Parasykite kaip seksis
Fecyte, ačiū labai būtinai reiks išbandyti. tikiuosi, kad nereiks vėl guostis, kad sukrito
ne į temą, bet į temą. Man nesigauna tik keksiukai , nes tarkim vakar kepiau biskvitą - iškilo kuo puikiausiai, niekas nesukrito, o juk daugumos keksiukų receptai gi irgi panašūs į biskvitus. Kažkokie x-failai
ne į temą, bet į temą. Man nesigauna tik keksiukai , nes tarkim vakar kepiau biskvitą - iškilo kuo puikiausiai, niekas nesukrito, o juk daugumos keksiukų receptai gi irgi panašūs į biskvitus. Kažkokie x-failai
QUOTE(Inge1 @ 2013 04 29, 23:01)
Kai atradau šį receptą, kokias dvi savaites kepiau kasdien Dabar maždaug kas antra diena Labai mėgsta vaikai. Drėgni, minkštučiai, kvepia bananu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Patrauklu
Tik nesupratau, ar popieriaus formelese kepama? Jei taip, tai kaip ir kuo jas tepti ?
QUOTE(Raile @ 2013 05 18, 19:14)
Patrauklu
Tik nesupratau, ar popieriaus formelese kepama? Jei taip, tai kaip ir kuo jas tepti ?
Tik nesupratau, ar popieriaus formelese kepama? Jei taip, tai kaip ir kuo jas tepti ?
Jei turite omeny, tas popierines, vienkartines formeles, tai as jas niekad, niekuom netepu. Tik dar priklauso, kokias popierines formeles turiu, jei pats popierius labai plonas, tai buna sudedu viena i kita, po 2 - 3 formeles.
QUOTE(Raile @ 2013 05 18, 19:14)
Patrauklu
Tik nesupratau, ar popieriaus formelese kepama? Jei taip, tai kaip ir kuo jas tepti ?
Tik nesupratau, ar popieriaus formelese kepama? Jei taip, tai kaip ir kuo jas tepti ?
Aš kepu keksiukų skardoj, kur iš viso yra 12 vnt., į jas sudedu popierines forytes ir pilu tešlą. Tepti nereikia niekuo
QUOTE(Fecyte @ 2013 05 15, 22:49)
Butinai padandykite kitu rezimu kepti ir dekite tik i pilnai ikaitinta orkaite. Parasykite kaip seksis
na va, ateinu pasipasakot savo tolesnius nuotykius belaukdama jūsų receptuko, nusprendžiau paeksperimentuot su mano jau anksčiau naudotais receptais. Taigi, pirmiausia kepiau šituos su kondensuotu pienu. Palikau režimą tik viršus -apačia, ir nepatikėsit, bet nesukrito (tiesa kepti teko gerokai ilgiau nei parašyta recepte ) . Apimta euforijos, sumakalavau dar vienus su aguonom. Bet ir vėl tas pats - tik išėmus iš orkaitės sukrito
O jūsų įdėto recepto jau nebespėjau išbandyt bet vis dar neprarandu vilties
o dabar dar tokia idėja šovė į galvą - o kažin negali man tie keksiukai sukrist vien dėl to, kad tarkim aš juos per trumpai kepu nes man kažkaip visuose receptuose nurodytas laikas atrodo per trumpas pagal mano orkaitę, ir aš kepu ilgiau, nu bet gal vistiek nepakankamai ilgai?