Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai ir keksiukai

Mano vaikai irgi keksiukų fanai biggrin.gif einamiausi kolkas šie, išbandykit, man visada pavyksta 4u.gif
Apelsininiai murfinai
300 g miltų
200 g cukraus
180 ml pieno
125 ml aliejaus
1 kiaušinis
1 apelsino žievelė
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 plytelė juodo arba pieniško šokolado
Gaminimas:

Kiaušinį, cukrų, pieną, aliejų bei apelsino žievelę suplakti į vientisą masę. Dubenyje sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais. Supilti plakinį į miltus ir gerai išmaišyti. Tada į masę įdėti susmulkintą mažais gabalėliais šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Į formales dedame po gerą šaukštą tešlos į kiekvieną, taip, kad tešla užpildytų apie 2/3 formelės (apie 20 keksiukų). Šaunam į 180 orkaitę ir kepam apie 30-40 min. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamusiuka @ 2013 05 14, 20:40)
Mano vaikai irgi keksiukų fanai biggrin.gif einamiausi kolkas šie, išbandykit, man visada pavyksta 4u.gif
Apelsininiai murfinai


o kokio skystumo tešla turi būti? nes pagal receptą tai man atrodo, kad lyg ir skystoka, ar ne? unsure.gif ir kokiu režimu kepat?
Atsakyti
[quote=Latifa,2013 05 14, 21:28]
tai tame ir reikalas, kad ne ....



Latifa, greiciausia neteisingas orkaites, rezimas. Man taip anksciau budavo su biskvitais, naudodavau apacia+ventiliatorius, iskildavo ir sukrisdavo. Paskui issiaiskinau, kad reikia naudoti apatinis+virsutinis kaitinimas, temp. 180-190 l., taciau paskaitykite kokia nurodo recepte, lentyna vidurine. Taip kepu visus miltinius patiekalus, tame tarpe ir keksiukus. Pabandykite 4u.gif taip pat galiu pasiulyti recepta kur mikserio nereikia, o keksiukai puikiai iskyla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fecyte @ 2013 05 14, 22:11)
Latifa, greiciausia neteisingas orkaites, rezimas.
taip pat galiu pasiulyti recepta kur mikserio nereikia, o keksiukai puikiai iskyla  smile.gif


na va, gal tikrai ventiliatorius kaltas? g.gif reiks pabandyt be jo. Parašykit prašau savo receptuką, jei tik rytoj pavyks nutaikyt laisvesnę minutę, norėčiau išbandyt bigsmile.gif (nors vis sau pažadu, kad jei jau šį kartą nesigaus, tai viskas - daugiau nekepsiu doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2013 05 14, 21:34)
o kokio skystumo tešla turi būti? nes pagal receptą tai man atrodo, kad lyg ir skystoka, ar ne?  unsure.gif ir kokiu režimu kepat?

Tešla nėra labai skysta ir nėra tiršta, jei viskas dedama pagal receptą mirksiukas.gif Aš keksiukus visada kepu viršus-apačia rėžimu mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kam bus gera ideja ax.gif

http://thecookieshop...ncess-cupcakes/



user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 15 gegužės 2013 - 13:04
[quote=Latifa,2013 05 15, 00:41]
na va, gal tikrai ventiliatorius kaltas? g.gif reiks pabandyt be jo. Parašykit prašau savo receptuką


Receptas 12 keksiuku
2 kiausiniai
80 ml aliejaus ( rapsu/saulegrazu)
100 ml naturalaus jogurto arba kefyro
150 g cukraus
160 g miltu
Ziupsnelis druskos
1,5 a.saukstelio kepimo milteliu

Kiausinius, cukru, alieju ir kefyra ismaisyti iki vienalytes mases, as maisau su sluotele. Sudeti miltus, k.miltelius ir druska, rekomenduojama juos atskirame inde sumaisyti, taciau ir nemaisant viiskas gaunasi. Galite deti priedu, uogu, sokolado, kokosu, aguonu, kakavos ir t.t. Kepti 190 laipsniu orkaiteje programa virsus + apacia apie 20 min, kol graziai paruduoja.
Originalus receptas is Beatos kepiniu knygos, sis koreguotas ( originale kefyras ir kakava) 4u.gif

Butinai padandykite kitu rezimu kepti ir dekite tik i pilnai ikaitinta orkaite. Parasykite kaip seksis smile.gif
Atsakyti
Fecyte, ačiū labai 4u.gif būtinai reiks išbandyti. tikiuosi, kad nereiks vėl guostis, kad sukrito doh.gif lotuliukas.gif
ne į temą, bet į temą. Man nesigauna tik keksiukai g.gif , nes tarkim vakar kepiau biskvitą - iškilo kuo puikiausiai, niekas nesukrito, o juk daugumos keksiukų receptai gi irgi panašūs į biskvitus. Kažkokie x-failai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2013 04 29, 23:01)
Kai atradau šį receptą, kokias dvi savaites kepiau kasdien smile.gif Dabar maždaug kas antra diena  biggrin.gif  Labai mėgsta vaikai. Drėgni, minkštučiai, kvepia bananu  smile.gif
Keksiukai su bananais ir šokoladu

Patrauklu drinks_cheers.gif thumbup.gif
Tik nesupratau, ar popieriaus formelese kepama? Jei taip, tai kaip ir kuo jas tepti g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2013 05 18, 19:14)
Patrauklu  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Tik nesupratau, ar popieriaus formelese kepama? Jei taip, tai kaip ir kuo jas tepti g.gif ?

Jei turite omeny, tas popierines, vienkartines formeles, tai as jas niekad, niekuom netepu. Tik dar priklauso, kokias popierines formeles turiu, jei pats popierius labai plonas, tai buna sudedu viena i kita, po 2 - 3 formeles. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2013 05 18, 19:14)
Patrauklu  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Tik nesupratau, ar popieriaus formelese kepama? Jei taip, tai kaip ir kuo jas tepti g.gif ?



Aš kepu keksiukų skardoj, kur iš viso yra 12 vnt., į jas sudedu popierines forytes ir pilu tešlą. Tepti nereikia niekuo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fecyte @ 2013 05 15, 22:49)
Butinai padandykite kitu rezimu kepti ir dekite tik i pilnai ikaitinta orkaite. Parasykite kaip seksis  smile.gif


na va, ateinu pasipasakot savo tolesnius nuotykius biggrin.gif belaukdama jūsų receptuko, nusprendžiau paeksperimentuot su mano jau anksčiau naudotais receptais. Taigi, pirmiausia kepiau šituos su kondensuotu pienu. Palikau režimą tik viršus -apačia, ir nepatikėsit, bet nesukrito thumbup.gif (tiesa kepti teko gerokai ilgiau nei parašyta recepte g.gif ) . Apimta euforijos, sumakalavau dar vienus su aguonom. Bet ir vėl tas pats - tik išėmus iš orkaitės sukrito doh.gif verysad.gif
O jūsų įdėto recepto jau nebespėjau išbandyt blush2.gif bet vis dar neprarandu vilties lotuliukas.gif doh.gif
o dabar dar tokia idėja šovė į galvą - o kažin negali man tie keksiukai sukrist vien dėl to, kad tarkim aš juos per trumpai kepu g.gif nes man kažkaip visuose receptuose nurodytas laikas atrodo per trumpas pagal mano orkaitę, ir aš kepu ilgiau, nu bet gal vistiek nepakankamai ilgai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Latifa: 20 gegužės 2013 - 13:00