o kokie faini pastebejimai nes ir man kartais buna kad sukrenta reiks plakt kiausini ilgeliau ir miltu daugeliau
Erikiuxxx, ačiū labai jaučiu, mano atveju abi tavo įvardytos problemos tinka nes kiaušinių plakimo laiko tai tikrai niekad pagal laikrodį nesu sekus, o tešla, kiek dabar atgaminu, tai visada daugiau ar mažiau pas mane buvo poskystė nu reik dar iki šventės pabandyt kokią badomąją partiją iškept pagal anksčiau mano bandytus receptus ir bus aišku - ar receptai kalti ar kepėja lieva
QUOTE(Latifa @ 2013 05 13, 11:33)
Sveikos,
man irgi labai patinka keksiukai, bet jie man niekad nesigauna net nežinau ką darau ne taip - bet man visada juos bekepant jie kažkuriuo momentu 'sukrinta', nors prieš tai būna iškilę kuo puikiausiai. Nors orkaitės kepimo metu tikrai nedarinėju tai net nežinau, ar aš kažkokius receptus ne tokius pasirenku, ar dar kažko apie juos nežinau. Dabar artėja dukrytės gimtadienis, labai noriu iškepti keksiukų, bet jau net nežinau pagal kokį receptą man juos kepti, nes jei ir vėl 'sukris' tai bus liūdna Tai gal yra ir daugiau tokių nelaimėlių kaip aš, kurios jau rado receptuką kuris garantuotai pavyktų ir keksiukai būtų iškilę? arba jei kas turit idėjų kodėl jie man visada sukrinta, pasidalinkit, prašau, būsiu labai dėkinga už patarimus
man irgi labai patinka keksiukai, bet jie man niekad nesigauna net nežinau ką darau ne taip - bet man visada juos bekepant jie kažkuriuo momentu 'sukrinta', nors prieš tai būna iškilę kuo puikiausiai. Nors orkaitės kepimo metu tikrai nedarinėju tai net nežinau, ar aš kažkokius receptus ne tokius pasirenku, ar dar kažko apie juos nežinau. Dabar artėja dukrytės gimtadienis, labai noriu iškepti keksiukų, bet jau net nežinau pagal kokį receptą man juos kepti, nes jei ir vėl 'sukris' tai bus liūdna Tai gal yra ir daugiau tokių nelaimėlių kaip aš, kurios jau rado receptuką kuris garantuotai pavyktų ir keksiukai būtų iškilę? arba jei kas turit idėjų kodėl jie man visada sukrinta, pasidalinkit, prašau, būsiu labai dėkinga už patarimus
Aš visuomet dedu kambario temperatūros kiaušinius, o miltus į tešlą pilu persijodama per sietelį ir lengvai maišydama. Žinau, kad sudėjus miltus, reikia kuo mažiau maišyti, net jei liks mažų gumulėlių, kepant jie patirpsta. Bet tik tokiu būdu man keksiukai nesukrinta ir pvz. dėtas šokoladas niekada nenusėda į dugną... kaip kad anksčiau
Inge, ačiū už patarimus, nu bet matyt kalti ne receptai, o kepėja kepiau ir viską dariau pagal jūsų ir Erikiuxxx pastebėjimus, bet pasigirt, deja, neturiu kuo skirtumas tik toks, kad jei anksčiau jie man sukrisdavo dar bekepdami, tai šį kartą viskas buvo gerai iki tol kol ... išėmiau iš orkaitės. Tik išėmus jie tiesiog akyse 'susileido'
kepiau pagal šitą receptą (nes tik tokius produktus po ranka turėjau).
Dabar dar berašydama galvoju, kad gal aš ne tokiu režimu ir ne tokioj temperatūroj kepu Kokioj lentynoj, kokiu režimu ir kokioj temperatūroj jūs kepat? nes aš pagal orkaitės gamintojo rekomendacijas keksiukus kepu ant žemiausios lentynos, režimas - kaitinimas iš apačios plius ventiliatorius, ir temperatūra 160 laipsnių (nors kažkada bandžiau kept ir vidurinėj lentynoj ant 180 laipsnių, bet rezultatas abiem atvejais buvo tas pats ).
kepiau pagal šitą receptą (nes tik tokius produktus po ranka turėjau).
Dabar dar berašydama galvoju, kad gal aš ne tokiu režimu ir ne tokioj temperatūroj kepu Kokioj lentynoj, kokiu režimu ir kokioj temperatūroj jūs kepat? nes aš pagal orkaitės gamintojo rekomendacijas keksiukus kepu ant žemiausios lentynos, režimas - kaitinimas iš apačios plius ventiliatorius, ir temperatūra 160 laipsnių (nors kažkada bandžiau kept ir vidurinėj lentynoj ant 180 laipsnių, bet rezultatas abiem atvejais buvo tas pats ).
Kepiau ir as siuos keksiukus, nesukrito, issipute graziai buvo..Tik siaip man tai jie nelabai patiko pagal skoni.
na, skonis šiuo atveju man mažiausiai rūpėjo. Aš ieškau priežasčių kodėl man visi keksiukai, kokius bekepčiau, anksčiau ar vėliau sukrinta o kokioj temperatūroj ir kokiam režime kepėt?
QUOTE(Latifa @ 2013 05 14, 15:51)
na, skonis šiuo atveju man mažiausiai rūpėjo. Aš ieškau priežasčių kodėl man visi keksiukai, kokius bekepčiau, anksčiau ar vėliau sukrinta o kokioj temperatūroj ir kokiam režime kepėt?
Dariau viska, kaip recepte parasyta Rezimas - virsus ir apacia
QUOTE(Latifa @ 2013 05 14, 14:51)
na, skonis šiuo atveju man mažiausiai rūpėjo. Aš ieškau priežasčių kodėl man visi keksiukai, kokius bekepčiau, anksčiau ar vėliau sukrinta o kokioj temperatūroj ir kokiam režime kepėt?
Na man po to miltų sijojimo bent šio recepto keksiukai nesukrinta ir šokoladas tolygiai pasiskirsto... Nežinau, kaip pavyktų su kitais receptais, bet šiam sijojimas padeda Kepiau ir šiandien, nebuvo labai jau išsipūtę, bet ir nesukrito. Kepu 180 temp., antroje lentynoje (nuo apačios) taip kepu visus pyragus. Bet kepiau tikrai ne 10-15 min, o beveik 20 min., nes man pasirodė mažai pageltę. Kepu be ventiliatoriaus, paprasčiausiu režimu viršus-apačia.
Patarkit šlapių keksiukų receptą.Kepiau pirmą kart gyvenime keksiukus ir pasirinkau varškinius, skanūs bet tokie sausi, tas nepatiko
QUOTE(Latifa @ 2013 05 14, 14:51)
na, skonis šiuo atveju man mažiausiai rūpėjo. Aš ieškau priežasčių kodėl man visi keksiukai, kokius bekepčiau, anksčiau ar vėliau sukrinta o kokioj temperatūroj ir kokiam režime kepėt?
Vartinėjat orkaitės dureles gal?
QUOTE(Inge1 @ 2013 04 29, 22:01)
Kai atradau šį receptą, kokias dvi savaites kepiau kasdien Dabar maždaug kas antra diena Labai mėgsta vaikai. Drėgni, minkštučiai, kvepia bananu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Kiek cia mazdaug sokolado dedat ir kokio smulkumo ji sulauzyt?
QUOTE(picco @ 2013 05 14, 18:58)
Vartinėjat orkaitės dureles gal?
tai tame ir reikalas, kad ne ir kas įdomiausia, kad tie, kur šiandien kepiau, tai tešla jų buvo tiršta, aš jau vienu momentu pagalvojau, kad būsiu ryškiai padauginus miltų, bet kai iškepė ir perpjoviau, tai toks vaizdas, kad masės kekso vidury apskritai nebuvo, o tik oro burbulas, kuris išėmus iš orkaitės iškart ir subliuško žodžiu, matyt nelemta man tų keksiukų išsikepti ir kas svarbiausia, kad skonis tai vaikams labai patiko, ir dukrytė, jau užsiprašė tokių savo gimtadieniui. Bet tai kad tokių, kokie man gaunasi, tai ant stalo dėt tikrai negalima pornografija kažkokia, o ne keksiukai nu nebent gausiai papuošti kremu, bet tai kad tada gausis ne keksiukai, o krepšeliai su kremu