Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai ir keksiukai

o kokie faini pastebejimai nes ir man kartais buna kad sukrenta sad.gif reiks plakt kiausini ilgeliau ir miltu daugeliau smile.gif
Atsakyti
Erikiuxxx, ačiū labai 4u.gif jaučiu, mano atveju abi tavo įvardytos problemos tinka doh.gif nes kiaušinių plakimo laiko tai tikrai niekad pagal laikrodį nesu sekus, o tešla, kiek dabar atgaminu, tai visada daugiau ar mažiau pas mane buvo poskystė g.gif nu reik dar iki šventės pabandyt kokią badomąją partiją iškept pagal anksčiau mano bandytus receptus ir bus aišku - ar receptai kalti ar kepėja lieva lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2013 05 13, 11:33)
Sveikos,

man irgi labai patinka keksiukai, bet jie man niekad nesigauna  doh.gif  verysad.gif net nežinau ką darau ne taip - bet man visada juos bekepant jie kažkuriuo momentu 'sukrinta', nors prieš tai būna iškilę kuo puikiausiai. Nors orkaitės kepimo metu tikrai nedarinėju  schmoll.gif tai net nežinau, ar aš kažkokius receptus ne tokius pasirenku, ar dar kažko apie juos nežinau. Dabar artėja dukrytės gimtadienis, labai noriu iškepti keksiukų, bet jau net nežinau pagal kokį receptą man juos kepti, nes jei ir vėl 'sukris' tai bus liūdna  verysad.gif Tai gal yra ir daugiau tokių nelaimėlių kaip aš, kurios jau rado receptuką kuris garantuotai pavyktų ir keksiukai būtų iškilę? arba jei kas turit idėjų kodėl jie man visada sukrinta, pasidalinkit, prašau, būsiu labai dėkinga už patarimus  4u.gif


Aš visuomet dedu kambario temperatūros kiaušinius, o miltus į tešlą pilu persijodama per sietelį ir lengvai maišydama. Žinau, kad sudėjus miltus, reikia kuo mažiau maišyti, net jei liks mažų gumulėlių, kepant jie patirpsta. Bet tik tokiu būdu man keksiukai nesukrinta ir pvz. dėtas šokoladas niekada nenusėda į dugną... kaip kad anksčiau doh.gif
Atsakyti
Inge, ačiū už patarimus, nu bet matyt kalti ne receptai, o kepėja doh.gif kepiau ir viską dariau pagal jūsų ir Erikiuxxx pastebėjimus, bet pasigirt, deja, neturiu kuo verysad.gif skirtumas tik toks, kad jei anksčiau jie man sukrisdavo dar bekepdami, tai šį kartą viskas buvo gerai iki tol kol ... išėmiau iš orkaitės. Tik išėmus jie tiesiog akyse 'susileido' cry.gif
kepiau pagal šitą receptą (nes tik tokius produktus po ranka turėjau).
Dabar dar berašydama galvoju, kad gal aš ne tokiu režimu ir ne tokioj temperatūroj kepu g.gif Kokioj lentynoj, kokiu režimu ir kokioj temperatūroj jūs kepat? nes aš pagal orkaitės gamintojo rekomendacijas keksiukus kepu ant žemiausios lentynos, režimas - kaitinimas iš apačios plius ventiliatorius, ir temperatūra 160 laipsnių (nors kažkada bandžiau kept ir vidurinėj lentynoj ant 180 laipsnių, bet rezultatas abiem atvejais buvo tas pats verysad.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Latifa: 14 gegužės 2013 - 14:12
Kepiau ir as siuos keksiukus, nesukrito, issipute graziai buvo..Tik siaip man tai jie nelabai patiko pagal skoni.
Atsakyti
na, skonis šiuo atveju man mažiausiai rūpėjo. Aš ieškau priežasčių kodėl man visi keksiukai, kokius bekepčiau, anksčiau ar vėliau sukrinta doh.gif o kokioj temperatūroj ir kokiam režime kepėt?
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2013 05 14, 15:51)
na, skonis šiuo atveju man mažiausiai rūpėjo. Aš ieškau priežasčių kodėl man visi keksiukai, kokius bekepčiau, anksčiau ar vėliau sukrinta  doh.gif o kokioj temperatūroj ir kokiam režime kepėt?

Dariau viska, kaip recepte parasyta smile.gif Rezimas - virsus ir apacia
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2013 05 14, 14:51)
na, skonis šiuo atveju man mažiausiai rūpėjo. Aš ieškau priežasčių kodėl man visi keksiukai, kokius bekepčiau, anksčiau ar vėliau sukrinta  doh.gif o kokioj temperatūroj ir kokiam režime kepėt?


Na man po to miltų sijojimo bent šio recepto keksiukai nesukrinta ir šokoladas tolygiai pasiskirsto... Nežinau, kaip pavyktų su kitais receptais, bet šiam sijojimas padeda biggrin.gif Kepiau ir šiandien, nebuvo labai jau išsipūtę, bet ir nesukrito. Kepu 180 temp., antroje lentynoje (nuo apačios) smile.gif taip kepu visus pyragus. Bet kepiau tikrai ne 10-15 min, o beveik 20 min., nes man pasirodė mažai pageltę. Kepu be ventiliatoriaus, paprasčiausiu režimu viršus-apačia.
Atsakyti
Patarkit šlapių keksiukų receptą.Kepiau pirmą kart gyvenime keksiukus ir pasirinkau varškinius, skanūs bet tokie sausi, tas nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2013 05 14, 14:51)
na, skonis šiuo atveju man mažiausiai rūpėjo. Aš ieškau priežasčių kodėl man visi keksiukai, kokius bekepčiau, anksčiau ar vėliau sukrinta  doh.gif o kokioj temperatūroj ir kokiam režime kepėt?


Vartinėjat orkaitės dureles gal? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2013 04 29, 22:01)
Kai atradau šį receptą, kokias dvi savaites kepiau kasdien smile.gif Dabar maždaug kas antra diena  biggrin.gif  Labai mėgsta vaikai. Drėgni, minkštučiai, kvepia bananu  smile.gif
Keksiukai su bananais ir šokoladu


Kiek cia mazdaug sokolado dedat ir kokio smulkumo ji sulauzyt?
Atsakyti
QUOTE(picco @ 2013 05 14, 18:58)
Vartinėjat orkaitės dureles gal?  smile.gif


tai tame ir reikalas, kad ne schmoll.gif ir kas įdomiausia, kad tie, kur šiandien kepiau, tai tešla jų buvo tiršta, aš jau vienu momentu pagalvojau, kad būsiu ryškiai padauginus miltų, bet kai iškepė ir perpjoviau, tai toks vaizdas, kad masės kekso vidury apskritai nebuvo, o tik oro burbulas, kuris išėmus iš orkaitės iškart ir subliuško doh.gif žodžiu, matyt nelemta man tų keksiukų išsikepti doh.gif ir kas svarbiausia, kad skonis tai vaikams labai patiko, ir dukrytė, jau užsiprašė tokių savo gimtadieniui. Bet tai kad tokių, kokie man gaunasi, tai ant stalo dėt tikrai negalima schmoll.gif pornografija kažkokia, o ne keksiukai verysad.gif nu nebent gausiai papuošti kremu, bet tai kad tada gausis ne keksiukai, o krepšeliai su kremu doh.gif
Atsakyti