QUOTE(Renri3 @ 2012 11 20, 20:23)
Nesu niekada jungusis, atsilikau nuo gyvenimo per 2 vaiko auginimo metus
o aš, nors ir esu vaiko auginimo atostogose, negaliu atsilikti
dirbu, neturėjau nei dienos atostogų
QUOTE(salutvera @ 2012 11 20, 20:26)
O tai kada tam darbuotojui reikia pildyti tą formą gyventojai.sodra puslapyje? Kai baigiasi biuletenis? Ir čia tam, kad gautum pašalpą už dvi dienas?
Man taip pat dar neteko susidurti su biuleteniais iš tos pusės
gali pildyti, kad ir iš karto, kai tik gauni biuletenį, o kai darbdavys pateiks NP-Sd, tai tik tada galėsi gauti pašalpą.
QUOTE(Renri3 @ 2012 11 20, 20:28)
Ne, tai turbut ne uz tas 2 dienas, kur moka darbdavys, o matyt, kad Sodra ismoketu..
O nuo kada cia tokia tvarka? jei darbuotojas neuzpildys, tai negaus pasalpos? Reikia tada ispet saviskius, kai gaus biuletenius..
prašymas sodrai dėl sodros mokamos pašalpos. Kai pateikia buhalterė NP-SD, tai kai ateina žinutė apie priėmimą, ten būna įrašas "Praneškite savo darbuotojams, kad adresu http:/gyventojai.sodra.lt jie turi pateikti "Sodrai" elektroninį prašymą skirti ligos pašalpą arba elektroninį prašymą skirti motinystės pašalpą (tuo atveju, jei teisė į pašalpą atsirado iki 2011 06 30, prašymas motinystės pašalpai pasirašomas el.parašu)".
Tai aš visada darbuotojus įspėju, kad jie turi pateikti prašymą sodrai.
QUOTE(salutvera @ 2012 11 20, 20:34)
Tai vadinasi galiu nors ir trečią ligos dieną teikti prašymą pašalpai gauti, nepaisant to, kada baigsis mano biuletenis?
gali kad ir trečią dieną, gali ir pirmą
QUOTE(Daidute @ 2012 11 20, 20:36)
Man buvo atvejis kai žmogutis tik už pusmečio sugebėjo susitvarkyti
, kol pati Sodra nepradėjo klibibti
Žinau, esu ragana-buhalterka
Bet nešokinėju apie darbuotojus
atrodo per pusmetį ir galima kreiptis dėl pašalpos, nes paskui prapuola, tai matyt sodra ir pradėjo klibinti, kai niekas pinigų nepasigedo
Nesi tu ragana, čia tik mes pačios išlepinamdarbuotojusa ir jie nori, kad už juso viskas būtų padaryta... kai ateina deklaravimo metas, tai nors imk ir slėpkis nuo jų, nes užpuola kaip širšės
QUOTE(Ramunytėė @ 2012 11 20, 20:38)
Trečią nelabai pateiksi, nes kažin ar darbovietė jau bus NP pateikus
nebūtinai darbovietė pirma turi būti pateikusi. Tik jeigu pateiksi prašymą anbksčiau, nei darbovietė NP-SD pateiks, tai gausi iš sodros žinutę, kad darbovietė dar nepateikė NP-SD. Bet tavo prašymą dėl pašalpos vistiek priims.