Įkraunama...
Įkraunama...

Būtiniausi skiepai

Mano sunus del dideles alergijos paskutini karta buvo skiepytas tik vos gimus ligonineje ir 1 men. Kitu skiepu neturejome. Sunui dabar 1 metai ir 8 men. Esu tikra kad is visu praleistu skiepu, daugelis jau nera gyvybiskai reikalingi. Kolkas dar vaiko neskiepysiu, nes alergijos neisaugam, todel puse metu dar teks palaukt. Noriu paklausti kokius skiepus turetume pasirinkt.
Atsakyti
Visi profilaktiniai skiepai vaikui yra būtini, ypač alergiškam. Labai svarbu jį paskiepyti nuo kokliušo, difterijos, stabligės,poliomielito, nes tai yra pakankamai sunkios ligos, ir vaikui augant yra vis didesnė tikimybė apsikrėsti jomis ir susirgti. Jeigu vaikas yra alergiškas, ar turi kokias kitas problemas ,dėl kurių Jūs bijote jį skiepyti, tokiu atveju galite skiepytis stacionare- Pediatrijos centre Santariškėse. heart.gif
Atsakyti
Jau minejot kad skiepai mano vaikui butini (nors abejoju jog isdrysiu skiepyt nuo kokliuso, del galimu reakciju), todel norejau paklausti, kiek skiepu priklausytu. Pav iki metu vaikus skiepyja nuo tos pacios ligos po tris ar du kartus pakartotinai, taigi ar mano sunui teks iskest tiek pat skiepu ar jau uzteks tik vieno skiepo?
Atsakyti
Tikrai nereikėtų bijoti skiepų- nes kai kurios vakcinos (mokamos ) yra išgrynintos - t.y. išvalytos nuo tų medžiagų, kurios duoda reakcijas. O jei Jūs skiepysitės stacionare, manau, nieko neatsitiks. Ten Jūs galėsite pasirinkti, su kokia vakcina vaiką paskiepyti. O vieno karto tiktai neužteks, nes be pakartotinų revakcinacijų, skiepas nebūna efektyvus, nes nesusidaro pakankamas imunitetas.
Tikrai nenorėčiau, kad Jūsų vaikas susirgtų kokliušu, nes tai yra labai varginanti liga, kai kosulys neleidžia vaikui ir visai šeimai miegoti naktimis net 6 mėn.
Nuoširdžiai patariu pasitarti su gydytoja ir vaiką paskiepyti.
heart.gif
Atsakyti