Sveikos,
Akylesnės jau turbūt pastebėjo mano nick'ą vis šmirinėjantį temos apačioje...
Trumpai prisistatysiu, ką čia veikiu. Turiu 1,6 m. sūnų ir vis taip džiaugdavausi, kai draugas fotografas atvykes pas mus, padarydavo bent porą profesionalių jo nuotraukų. O vieną dieną, pagalvojau, gal vertėtų ir man įsigyti profesionalų fotoaparatą, iki tol turėjau paprastą muilinę, su kuria ir pyškindavau belekaip, kad tik uzfiksuoti reikiamą momentą, fotografija iš vis nesidomėjau ir niekad neeksperimentavau.
Bet dabar...pradėjus rinktis fotiką, supratau, kad nieko nesuprantu, dar pasirodo ir optika skirtinga jiem taikoma, o dar yra ir tokie dalykai kaip diafragma, išlaikymas.... Žodžiu, kuo toliau, tuo neaiškiau. Bet svarbiausia, užkablevo nerealiai! Pradėjau, tas kelias laisvas valandas kasdien, kol sūnus miega, duotis po forumus, žiurinėti foto, lyginti. Pradėjau domėtis terminais, kas ir kaip... Ir supratau, kad bent teorinė dalis man labai įdomi ir patinka.
Tai va, norėčiau jungtis prie jūsu, bet nerašiau vis, nes teorija dar ne viskas, laukiau savo fotiko, kad išbandyti tai ir praktikoje. Šiandien pagaliau gavau pirmuosius objektyvus, ir nors fotiko instrukciją studijavau gal kokias 10 dienų, supratau, kad dar ilgai tai teks daryti, na, bet kai gali ne tik skaityti, o ir iškarto bandyti, viskas daug paprasčiau.
Tad tikiuosi artimiausiom dienom atlikti pirmuosius namų darbus ir, kad priimsite mane į besimokančių gretas.
Šeip vienokia, ar kitokia meno rūšis man nėra svetima, draugauju aš su jom, mokiausi dailės mokykloje, laisvalaikio metu ne svetima aplankyti kokią parodą ar klasikinės muzikos koncertą. Žiūrėsime ar ta meno gyslelė nors kiek pasireikš žvelgiant pro objektyvą. Žinau tik vieną, parasta nebus
Tad tikiuosi ir jūsų pagalbos