Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai

QUOTE(Oksana79 @ 2012 11 24, 18:07)
O tai sakykite,jei reiktu rinktis is naujo(blokelius)-Arko nebesirinktumet?  Jums irgi jie skilinejo "strabuojant"? (ar kaip?)

Rašiau; "Ne tokie jau geri kaip reklamuoja, tikėjau, kol nepradėjau naudoti." smile.gif skilinėja, tikrai jie ne tokie kaip senovinės baltos plytos kur dabar dar fermos stovi, ( nors medžiaga ta pati) biggrin.gif
Dabar rinkčiausi plytas, gal ir kiek brangiau kainuotu (apie10 tūks.) esmes nekeičia.
Medžaigų namaui statyti begalės...... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2012 11 24, 16:21)
lyginti reikia ne blokelio stipruma o muro.
muro stiprumui rieksmes turi skiedinio stiprumas, siules storis, muro elementu dydis ir tustumu turis (tustingumas).

na gerai, o atmetus muro stipruma, kokiu trukumu turi haus blokeliai- gal sunku ant ju pakabint kazka ar panasiai?
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2012 11 25, 11:26)
na gerai, o atmetus muro stipruma, kokiu trukumu turi haus blokeliai- gal sunku ant ju pakabint kazka ar panasiai?

Panagrinekit sandara.
http://www.vbg.lt/st.../muro-blokeliai

Tarkim blokelis yra 500 ilgio o ismuriti reikia pvz 600 arba 550, juos pjausto ar kaip?

Imkit molines plytas ir nesukit galvos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2012 11 23, 16:46)
*** rase:
Mano galva ~20cm blokeliai 2anamui perkudi ir apskritai arko blokeliai siuo metu ne tokie tvirti kaip jie reklamuoja..

To *** :PRASOM PAGRYSTAI ARGUMENTUOTI  g.gif

Kaip supratau gavusi foto įsitikinote? kad kokybės šiek tiek, švelniai tariant trūksta smile.gif . Lyginant su jų kaina, nėra jie tokie jau geri, to dramblio neverti biggrin.gif

4u.gif
Atsakyti
Sakykite kaip Ytong blokeliai? Architektas deklaruoja , kad Ytong blokelio 30 cm ir 15 cm polesterolio visiškai užtenka šiltam namui, o mes lyg tais buvome galvoję Arko M18 ir 20 polistirolio g.gif Kokia jūsų nuomonė , kas geriau, o kas šilčiau ? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 11 25, 20:55)
Kaip supratau gavusi foto įsitikinote? kad kokybės šiek tiek, švelniai tariant trūksta smile.gif . Lyginant su jų kaina, nėra jie tokie jau geri, to dramblio neverti biggrin.gif

4u.gif

Sveiki. KAip ir sutinku-kad kokybes blokeliams (jusu atsiustoje foto) net labai truksta doh.gif
Vat tik man kazkaip keista,ar cia kokybe taip nusivaziavo,ar koks brokas pasitaike? As jusu vietoje,tai nuemes ipakavimo pleveles nuo paleciu-buciau isikvietes pardavimu vadybininka(is kur pirkta),tuo paciu ir Arko atstova ir sprendes esama problema... Tegul paaiskina-kodel taip yra?... O jei tokius jau is gamyklos isveza-tai tada tikrai NEVERTI JIE TO DRAMBLIO schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnekk @ 2012 11 29, 10:30)
Sakykite kaip Ytong blokeliai? Architektas deklaruoja , kad Ytong blokelio 30 cm ir 15 cm polesterolio visiškai užtenka šiltam namui, o mes lyg tais buvome galvoję Arko M18 ir 20 polistirolio  g.gif  Kokia jūsų nuomonė , kas geriau, o kas šilčiau ? doh.gif

Silumine varza:

ytong (link'as)30 cm + 15 cm neoporo = 2.86 + 4.54 = 7.4
arko M18 + 20 cm neoporo = 0.26 + 6.06 = 6.32

kas geriau klausima reiktu adresuoti ne architektui, o konstruktoriu ir tegu savo nuomone pagrindzia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 29 lapkričio 2012 - 10:54
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 11 29, 11:50)
Silumine varza:

ytong (link'as)30 cm + 15 cm neoporo = 2.86 + 4.54 = 7.4
arko M18 + 20 cm neoporo = 0.26 + 6.06 = 6.32

kas geriau klausima reiktu adresuoti ne architektui, o konstruktoriu ir tegu savo nuomone pagrindzia.

Dėkoju už atsakymą, kaip suprantu Ytongo blokeliai šiltesni ir pagal mano skaičiavimus siena išeina pigesnė g.gif Tik kaip su jų trapumu? g.gif ar reikia dar papildomai stiprinti sieną iš vidaus prieš dedant gipsą ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnekk @ 2012 11 29, 12:39)
Dėkoju už atsakymą, kaip suprantu Ytongo blokeliai šiltesni ir pagal mano skaičiavimus siena išeina pigesnė  g.gif Tik kaip su jų trapumu? g.gif  ar reikia dar papildomai stiprinti sieną iš vidaus prieš dedant gipsą ar ne? g.gif

Siena iš Ytongu bus beveik dvigubai brangesnė. Kažką netaip turbūt suskaičiavot. Pats rinkausi iš ko mūryt tai pasirinkau Arko. Rankantis svarbiausia buvo tvirtumas, o po to kaina.

Bet šiaip, turėdamas bele kiek finansų - lipdyčiau iš Ytongu didžiųjų. Būtų šiltos saramos, kvepuojančios sienos, plačios vidaus palangės ir t.t. Nežiūrint į kainą - jie turi daugiau pliusų nei minusų.

O dėl akytbetonio tvirtumo tai kažkas nenormalaus (subjektyviai vertinant). Pasiemi colinę vinį ir plika ranka sugrūdi ją visą į blokelį iki pat galo. Net juokinga smile.gif Na bet jie stori, sertifikuoti ir t.t., ir namo nugriuvusio turbūt nėvienam dar neteko matyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyriukas: 29 lapkričio 2012 - 13:06
QUOTE(Vyriukas @ 2012 11 29, 14:00)
Siena iš Ytongu bus beveik dvigubai brangesnė. Kažką netaip turbūt suskaičiavot.  Pats rinkausi iš ko mūryt tai pasirinkau Arko. Rankantis svarbiausia buvo tvirtumas, o po to kaina.

Bet šiaip, turėdamas bele kiek finansų - lipdyčiau iš Ytongu didžiųjų. Būtų šiltos saramos, kvepuojančios sienos, plačios vidaus palangės ir t.t. Nežiūrint į kainą  - jie turi daugiau pliusų nei minusų.

O dėl akytbetonio tvirtumo tai kažkas nenormalaus (subjektyviai vertinant). Pasiemi colinę vinį ir plika ranka sugrūdi ją visą į blokelį iki pat galo. Net juokinga smile.gif Na bet jie stori, sertifikuoti ir t.t., ir namo nugriuvusio turbūt nėvienam dar neteko matyti.

Nu nežinau kaip aš skaičiavau , bet pagal mano paskaičiavimus pigesni buvo Ytong blokeliai ir tas , kad polistirolo reikia tik 15 cm, o ne 20 kaip Arko.
Pvz Yton kubas prelimenariai 235 Lt. , o Arko 262 lt. Bet pataisykit jei klystu blush2.gif
Man Arko labiau patinka, bent jau savo stiprumu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnekk @ 2012 11 29, 13:16)
Nu nežinau kaip aš skaičiavau , bet pagal mano paskaičiavimus pigesni buvo Ytong blokeliai ir tas , kad polistirolo reikia tik 15 cm, o ne 20 kaip Arko.
Pvz Yton kubas prelimenariai 235 Lt. , o Arko 262 lt. Bet pataisykit jei klystu  blush2.gif
Man Arko labiau patinka, bent jau savo stiprumu  mirksiukas.gif

Sakičiuokit ne kūbais o kvadratais. Iš kūbo Arko18 išmūris beveik dvigubai daugiau sienos nei iš kūbo Ytong 30 (jei ytong butų 36 storio - tada skirtumas lygiai dvigubas)

Iš kūbo Ytongo sumūris 3,34kv. sienos
Iš kūbo Arko 5,61kv. sienos.
Kaip pvz nedilį namelį kurio mūro sienų plotas pvz 300kv. sumūrit
iš arko reiks 53 kūb. kas kainuos 13886Lt
iš ytong reiks 89 kūb. kas kainuos 20915Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyriukas: 29 lapkričio 2012 - 13:35
QUOTE(Vyriukas @ 2012 11 29, 14:21)
Sakičiuokit ne kūbais o kvadratais. Iš kūbo Arko18 išmūris beveik dvigubai daugiau sienos nei iš kūbo Ytong 30 (jei ytong butų 36 storio - tada skirtumas lygiai dvigubas)

Iš kūbo Ytongo sumūris 3,34kv. sienos
Iš kūbo Arko 5,61kv. sienos.
Kaip pvz nedilį namelį kurio mūro sienų plotas pvz 300kv. sumūrit
iš arko reiks 53 kūb. kas kainuos 13886Lt
iš ytong reiks 89 kūb. kas kainuos 20915Lt.

Dėkoju už paaiškinimą 4u.gif nors ne blondinė bet skaičiuoti pasirodo man sunkiau nei jums blush2.gif
kokio storio polistirolu šildėte savo namą ? ax.gif
Atsakyti