Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai

pasirodo pas mane nera blokeliu ispjoivi (mamytes - tevelio), susimaisiau. Nes norejom pirkt butent tokius, bet persigavojom del kainos ir paskirties nebuvimo.

cibuli, taip klijais buvo tepama ir vertikaliai ir horizontaliai, manau nereikia sitoj vietoj taupyt ir galvot kazka kito.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 04 08, 11:21)
Lygiai tą patį sako ir mano konstruktorė. Jei blokeliai būtų mūrijami kaip plytos (vertikalios ir horizantalios siūlės), tuomet su jais viskas būtų čiki piki. Jei ne, plytos geriau.

Cibuli - TAi kiek supratau,keramika atkrito-liko silikatas ar akytbetonis(pasirinkimas). Nuspręsta gal jau?
Kiek supratau,jei pasirinkimas būtų keramika-silikatas....imtumėt silikata... ax.gif
Tai jei klijuojama(kalba apie silikatą) tai tadu galima vertikalias siules patepti,bet jei mūrijama įprastiniu skiediniu? g.gif Nu tikrai nedrėbsi košės ant vertikalių siūlių doh.gif
Uzsiemusi - klijuoti blokelius visi mūrininkai moka,tik yra vienas bet... klijavimui reikalingas labai didelis tikslumas/kruopštumas,nes truputi "pagrybavus"-bus sunku sugaudyti aukščius. O ir su "perrišimo" sienų aukščiais daug sunkiau... (forumiečiu info biggrin.gif )
Atsakyti
Tai murijant vertikalias siules nera problemu skiedinio uzkrest - tik siule pastoreja, salcio tiltai... Visas plytas taip murija.
Bet mano buves naujas daugiaaukstis, statytas is silikato bloku, su isemomis, klijuota klijais - amzina. Isirenkdamas ardziau 2 sienas - jokiu vielu ar armaturu nerasau. Blokeliai 24cm. Suklijuota - patikekit. Vertikaliai ir graziai susileide.
Isardem tas dienas, blokelius pardavem. Zmogus pirteles pertvaras susimurijo.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 08, 18:56)
Tai murijant vertikalias siules nera problemu skiedinio uzkrest - tik siule pastoreja, salcio tiltai... Visas plytas taip murija.
Bet mano buves naujas daugiaaukstis, statytas is silikato bloku, su isemomis, klijuota klijais - amzina. Isirenkdamas ardziau 2 sienas - jokiu vielu ar armaturu nerasau. Blokeliai 24cm. Suklijuota - patikekit. Vertikaliai ir graziai susileide.
Isardem tas dienas, blokelius pardavem. Zmogus pirteles pertvaras susimurijo.

Kiek teko matyti,tai silikatas gražiai susileidžia ax.gif O jei jau taip labai norima užtaisyti vertikalias siūles-mūrijant įprastu skiediniu-galima klijų pasimaišyti ir užtepti(kad ramiau būtų) biggrin.gif Bet galvočiau,kad nereikia.... g.gif (silikatui).
Atsakyti
Joo, psichologiskai ramiau (kai vertikaliai uzspakliuota). lotuliukas.gif Ypac cia vienam is musu besistatanciu, besiirenkanciu blokelius

QUOTE(Oksana79 @ 2013 04 08, 17:21)
Kiek teko matyti,tai silikatas gražiai susileidžia  ax.gif  O jei jau taip labai norima užtaisyti vertikalias siūles-mūrijant įprastu skiediniu-galima klijų pasimaišyti ir užtepti(kad ramiau būtų)  biggrin.gif  Bet galvočiau,kad nereikia.... g.gif  (silikatui).

Atsakyti
Muro misinys yra ne ta medziaga su kuria paprastai tarpai uzsitaiso. Man va rekomendavo vertikalius blokeliu tarpus nutept pigiausiais plyteliu klijais. Rezultatas tikrai sandaresnis nei plytu muras.

QUOTE(cibulis @ 2013 04 08, 10:21)
Lygiai tą patį sako ir mano konstruktorė. Jei blokeliai būtų mūrijami kaip plytos (vertikalios ir horizantalios siūlės), tuomet su jais viskas būtų čiki piki. Jei ne, plytos geriau.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 04 08, 19:45)
Muro misinys yra ne ta medziaga su kuria paprastai tarpai uzsitaiso. Man va rekomendavo vertikalius blokeliu tarpus nutept pigiausiais plyteliu klijais. Rezultatas tikrai sandaresnis nei plytu muras.

ne paprasčiau su montažinėm putom prieš dedant blokeli pora vertikaliu juostu per gala blokelio dėl ramaus miego.
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2013 04 08, 21:23)
ne paprasčiau su montažinėm putom prieš dedant blokeli pora vertikaliu juostu per gala blokelio dėl ramaus miego.

Sakyčiau...nereikia pulti į depresiją blink.gif biggrin.gif skiediniu,putom....Jei pamūryta/suklijuota thumbup.gif ,tai ir turi būti thumbup.gif O dar ir klijuosis šiltalas,vidus tinkas-apdaila.Koks dar vėjas g.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 04 08, 19:21)
Kiek teko matyti,tai silikatas gražiai susileidžia  ax.gif  O jei jau taip labai norima užtaisyti vertikalias siūles-mūrijant įprastu skiediniu-galima klijų pasimaišyti ir užtepti(kad ramiau būtų)  biggrin.gif  Bet galvočiau,kad nereikia.... g.gif  (silikatui).

O daug kas iš silikato statėsi, bet aš nei vieno nežinau, nemačiiau (nors planavo) kad vertikales siūles būtų skiediniu užtaisęs. smile.gif
Atsakyti
Tai kas cia do briedas iseina- vertikaliai tepant skiediniu susidaro salcio tiltai , nedarant nieko vertikaliai- pucia vejai ( kas turbut logiskai reiskia ir ta pati salti ) doh.gif Man rodos kazkur cia kazkieno biski perlenkta biggrin.gif Tai gal statom is monolitiniu bloku kokiu geriau tada lotuliukas.gif

Visi namai buvo statomi plytomis ir niekas galvu nelauze , o dabar va kas darosi kai pasirinkimas yra.. Ir pries tuos 10 metu tokios pat saltos ziemos budavo , jei ne dar saltesnes unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 04 08, 22:00)
Tai kas cia do briedas iseina- vertikaliai tepant skiediniu susidaro salcio tiltai , nedarant nieko vertikaliai- pucia vejai ( kas turbut logiskai reiskia ir ta pati salti )  doh.gif  Man rodos kazkur cia kazkieno biski perlenkta  biggrin.gif Tai gal statom is monolitiniu bloku kokiu geriau tada lotuliukas.gif

Visi namai buvo statomi plytomis ir niekas galvu nelauze , o dabar va kas darosi kai pasirinkimas yra.. Ir pries tuos 10 metu tokios pat saltos ziemos budavo , jei ne dar saltesnes  unsure.gif

Tai taip iš keramikių plytų mano nuomone ir skaitomas geriausias mūras.
Per siūles blokeliu nieko nepučia, plius reikia kruopščiau versti sumūryti. Dar reikėtų nepamiršti to, kad blokeliai ar plytos, tik konstrukcine namo dalis nėra ko pergyventi, paskui pastatas tinkuojasi šiltinasi ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 08 balandžio 2013 - 21:16
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 04 08, 22:00)
Tai gal statom is monolitiniu bloku kokiu geriau tada lotuliukas.gif
Bingo! Rimtai. Tik jei kabinetis prie gramatikos, tai arba monolito, arba stambiagabariciu bloku. Jei jau blokai, blokeliai, tai jau nebe monolitas.
Atsakyti