pas mane akytbetonis ir armavom labai paprastai : kas tris eiles dare du griovius ir dejom 6mm armatura. Kadangi akytbetonis lengvai pasiduoda grioviu darymui tai buvo paprasciau ir geriau,nei skandinti armatura klijuose.
Va tokie irankiai buvo naudojami :
O cia kaip visks atrode naturoje, gaila neturiu geresnes kokybes nuotraukos. Matyt pirma eile su iklota armatura.
QUOTE(S.B @ 2013 04 07, 21:30)
Turiu klausima Cibuliui (gal jau ir kazkas minejo nepamenu) kodel atmetei tarkim kaip mano atveju keraminius Lode blokelius 25cm?
Dėl to, kad jie labai nesandarūs. Vakar kaip tik vaikščiojau po statybas ir lyginau silikatinių ir keraminių blokelių sienas. Silikatinių blokelių siena turi tarpų, bet jų daug mažiau nei keraminių blokelių sienoje. Pridėjau ranką prie Lode keraminių blokelių, tai vertikaliuose sujungimuose vėjas košia kiaurai. Žinoma, tinkas iš vidaus ir apšiltinimas pagerina reikalą, bet esu girdėjęs, kad padarius rozetes ir pan. vėl vėjai sienoje švilpia. Žodžiu, man nepatinka, kad nesandari siena.
Papildyta:
QUOTE(mfsouth @ 2013 04 07, 23:32)
pas mane akytbetonis ir armavom labai paprastai : kas tris eiles dare du griovius ir dejom 6mm armatura. Kadangi akytbetonis lengvai pasiduoda grioviu darymui tai buvo paprasciau ir geriau,nei skandinti armatura klijuose.
Vakar paskaitinėjau apie akytbetonį, tai įmanomi du armavimo variantai: arba tas tinklelis, arba armatūra. Tik nežinau iš kokių blokelių jūs mūrijote, bet Aeroc rekomenduoja dėti 8 mm armatūra.
QUOTE(arkava @ 2013 04 08, 09:23)
Visuose blokeliuose, kur netepamos vertikalios siules švilps vejas per plysius.
Nieko cia nepadarysi
Nieko cia nepadarysi
Tai tas pats ir su akytbetonio blokeliais , ar ne? Tai kur tas blokeliu pranasaumas lyginant su plytomis?
Beja ekspertuose skaicia ,kad ne kiekvienas murininkas zino ir moka teisingai tuos blokelius su klijais sulipdyti.
Is sio kampo ziurint, tada geriau blokelius ne klijuot, o muryt
Gal ir ne kiekvienas moka, bet ten nieko nera ismokt. Tik irankiu reik turet - šukas ir t.t.
Gal ir ne kiekvienas moka, bet ten nieko nera ismokt. Tik irankiu reik turet - šukas ir t.t.
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 04 08, 08:47)
Tai tas pats ir su akytbetonio blokeliais , ar ne? Tai kur tas blokeliu pranasaumas lyginant su plytomis?
Beja ekspertuose skaicia ,kad ne kiekvienas murininkas zino ir moka teisingai tuos blokelius su klijais sulipdyti.
QUOTE(arkava @ 2013 04 08, 10:14)
Lygiai tą patį sako ir mano konstruktorė. Jei blokeliai būtų mūrijami kaip plytos (vertikalios ir horizantalios siūlės), tuomet su jais viskas būtų čiki piki. Jei ne, plytos geriau.
QUOTE(cibulis @ 2013 04 08, 11:21)
Lygiai tą patį sako ir mano konstruktorė. Jei blokeliai būtų mūrijami kaip plytos (vertikalios ir horizantalios siūlės), tuomet su jais viskas būtų čiki piki. Jei ne, plytos geriau.
Na va ir dar sis tas naudingo paaiskejo
is foto nematyt, kad įpjovos (mama/tete) vertikaliai yra. Kokie cia blokai?
Vertikaliai klijais tepe?
Vertikaliai klijais tepe?
QUOTE(mfsouth @ 2013 04 08, 10:48)
svilps vejas ir akytbetoni. Pas mane akytbetonis susikabinantis, kuriam pasak gamintoju nereikia siuliu vertikaliu, bet visvien statybininkai dejo, nes sako patirtis rodo,kad tai daryt butina.
QUOTE(arkava @ 2013 04 08, 10:14)
Na, gal jau nereikia eksperimentuoti su mūrijimais Jeigu tam yra klijai, tai ir reikia klijuoti.
Pas mus akytbetonis. Buvo klijuojama ir horizontaliai, ir vertikaliai, kaipsakant-skylutėms NE Ką pataria blokelių gamintojas, tai dar ne viskas teisinga, kad būtų gerai
Papildyta:
QUOTE(mfsouth @ 2013 04 08, 11:48)
svilps vejas ir akytbetoni. Pas mane akytbetonis susikabinantis, kuriam pasak gamintoju nereikia siuliu vertikaliu, bet visvien statybininkai dejo, nes sako patirtis rodo,kad tai daryt butina.
Pritariu Nes ne iš noro, o jau iš reikalo reikia
QUOTE(mfsouth @ 2013 04 08, 11:48)
O jūs vertikalias siūles tais pačiais klijais tepėt, t.y. klijavot blokelius ir vertikaliai, ir horizontaliai?