Netaskas. Stoga reikia protingai padaryt.
Ten panasu jis ne toks.
Vienpusisko sprendimo nera - nedarai ziedo, sutvarkyk stoga, murlotu tvirtinima
QUOTE(arkava @ 2013 04 05, 19:49)
Dėl vienpusiškų sprendimų sutinku. Pajuokavau. Bet ką reiškia: stogą padaryti protingai?
QUOTE(cibulis @ 2013 04 05, 20:45)
Išvada dviguba: būtina ne tik armuoti, bet ir gelžbetoninius žiedus daryti. TAŠKAS.
Tai taip išeina,kad ir kokie blokeliai bebūtų-žiedas reikalingas.
Gal kas kokią foto turite,kaip darėt žiedą-kai stogas vienšlaitis?
Jei be ziedo, paskaiciuot minimalu sienu plesima i isore, stygas normaliai padaryt (dvigubas, pazemintas), nuolydi tinkama. O ten ir keramika ant snargliu sumuryta, jei kampai virsta (kampas tvirciausia dalis, sujungimas).
Vienslaiciam nereikia jokio ziedo. Kaip ji padarysi? Jei sienu lygiai skirtingi.
Vienslaiciam nereikia jokio ziedo. Kaip ji padarysi? Jei sienu lygiai skirtingi.
QUOTE(cibulis @ 2013 04 05, 18:53)
Dėl vienpusiškų sprendimų sutinku. Pajuokavau. Bet ką reiškia: stogą padaryti protingai?
QUOTE(arkava @ 2013 04 05, 20:13)
Jei be ziedo, paskaiciuot minimalu sienu plesima i isore, stygas normaliai padaryt (dvigubas, pazemintas), nuolydi tinkama. O ten ir keramika ant snargliu sumuryta, jei kampai virsta (kampas tvirciausia dalis, sujungimas).
Na. matot, kolega, proveržis. Reikia ne spėlioti, o skaičiuoti. Pritariu jums. Skaičiuojam. Statybą pasiduoda fizikai ir matematikai. Nors aš ne matematikas (ir ne fizikas), bet žmona matematikė. Tai ramiau...
QUOTE(Oksana79 @ 2013 04 05, 21:08)
Tai taip išeina,kad ir kokie blokeliai bebūtų-žiedas reikalingas.
Kalbant apie viršutinę dalį.
Jau jums esu minėjęs kai namo vienšlaitis stogas, ten kur murlotas dėsis/veržęsi, toje vietoje priekyje ir gale daroma monolitine juosta, kuri turėtų būti kampuose užsukama nuo 1,2m - 1,8m ir taip surišami namo kampai. Juosta turėtu būti ne plonesnė nei 15-20cm su keturiomis 12mm armatūromis.
P.S
Priekyje namo galima prie mažiausio stogo nuolydžio galima juostas užsukti nes skliautai truputi aukščiau pasimurina. Pas mane padaryta.
QUOTE(arkava @ 2013 04 05, 21:13)
Vat ir man būtų įdomu kokia foto pamatyt-tas kas darė
O buvo minėta,kad žiedas daromas visu perimetru(sulig žemiausios sienos aukščiu), o kitos sienos(ta kuri bus aukštesnė) mūrijama ant viršaus žiedo. Kiek tame tiesos Gal geriau daryti prieš murlotą su bandymu kiek užsukti žiedą ant šonų
QUOTE(Oksana79 @ 2013 04 05, 21:33)
Vat ir man būtų įdomu kokia foto pamatyt-tas kas darė
O buvo minėta,kad žiedas daromas visu perimetru(sulig žemiausios sienos aukščiu), o kitos sienos(ta kuri bus aukštesnė) mūrijama ant viršaus žiedo. Kiek tame tiesos Gal geriau daryti prieš murlotą su bandymu kiek užsukti žiedą ant šonų
galima daryti ir žemiau murloto monolitinius užsukimus kampuose priekyje namo, kad juos sutvirtinti. Nenorėsite vėliau tų aukščiau matytų metalinių tokių, kurie dar neaišku ar laiko ką nors....
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 04 05, 21:29)
Kalbant apie viršutinę dalį.
Jau jums esu minėjęs kai namo vienšlaitis stogas, ten kur murlotas dėsis/veržęsi, toje vietoje priekyje ir gale daroma monolitine juosta, kuri turėtų būti kampuose užsukama nuo 1,2m - 1,8m ir taip surišami namo kampai. Juosta turėtu būti ne plonesnė nei 15-20cm su keturiomis 12mm armatūromis.
P.S
Priekyje namo galima prie mažiausio stogo nuolydžio galima juostas užsukti nes skliautai truputi aukščiau pasimurina. Pas mane padaryta.
P.S
Taip taip,pamenu
Ten kur mažiausias stogo nuolydis,tai ten kaip ir aišku-užsukti galmės,nes šonai dar kelsis aukštyn,o vat kai užsukti ten kur aukščiausia vieta?
Nu rupuž... kažko nedaeina ir viskas
Nu kas dar kantrybės nepraradot aiškinimui ?
QUOTE(Oksana79 @ 2013 04 05, 21:47)
Taip taip,pamenu
Ten kur mažiausias stogo nuolydis,tai ten kaip ir aišku-užsukti galmės,nes šonai dar kelsis aukštyn,o vat kai užsukti ten kur aukščiausia vieta?
Priekyje namo ten matosi užsuktas kampas - to pakanką.
https://www.dropbox....14td940q/11.jpg
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 04 05, 22:06)
Nu dabar jau kaip ir aišku O tai kaip "gyvai" nepamatai-sunku įsivaizduoti.