Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai

QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 09:49)
Gera savoka - akcentuotu savybiu medziagos.  biggrin.gif  Be trukumu medziagu nebuna.
Fibo ir man nepatinka (nors jei gauciau uz 0,5 kainos, jauciu pradetu patikt...

Man nepatinka centristinis požiūris. O akytbetonis būtent toks ir yra - centristas: visko turi po truputį. Aš palaikau arba kairę (šilta medžiaga) ar dešinę (tvirta medžiaga). Gal dabar aiškiau, ką reiškia akcentuotų savybių medžiaga.
Papildyta:
QUOTE(dolee @ 2013 04 04, 09:52)
Sveiki. O kokia būtų nuomonė apie Matuizų blokelius? tie kur sunkūs tokie, kaip balta plyta?

Tai čia ir yra tas pats silikatas. Tik kiek žinau, tai skiriasi Arko ir Matuizų matmenys, t.y. geometrinė forma. Arko labiau stačiakampis, o Matuizai - kvadratas. Visą kitą vienodai.
Atsakyti
Bet tai nera tokiu medziagu, turinciu tik gerasias savybes. Reikia apsisprest smile.gif))))
As suprantu termina, tik nesuprantu tamstos ilgalaikio blaskymosi. Suprantu, nes nera poreikio priimt sprendima ir statyt. mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 08:53)
Man nepatinka centristinis požiūris. O akytbetonis būtent toks ir yra - centristas: visko turi po truputį. Aš palaikau arba kairę (šilta medžiaga) ar dešinę (tvirta medžiaga). Gal dabar aiškiau, ką reiškia akcentuotų savybių medžiaga.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 10:55)
Papildyta:

Tai čia ir yra tas pats silikatas. Tik kiek žinau, tai skiriasi Arko ir Matuizų matmenys, t.y. geometrinė forma. Arko labiau stačiakampis, o Matuizai - kvadratas. Visą kitą vienodai.

na taip, daugiau vyras į šituos reikalus gilinasi, bet mes sprendėme tarp matuizų ir tarp keramikos, ir pasirinkom keramika....
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 09:56)
Bet tai nera tokiu medziagu, turinciu tik gerasias savybes. Reikia apsisprest smile.gif))))
As suprantu termina, tik nesuprantu tamstos ilgalaikio blaskymosi. Suprantu, nes nera poreikio priimt sprendima ir statyt.  mirksiukas.gif

Aš turiu maždaug savaitę apsispręsti, nes dabar kaip tik skaičiuoja konstruktyvą. Nenoriu po kurio laiko perskaičiuoti konstruktyvą, todėl dabar bandau nuspręsti iki galo ir vėliau nesiblaškyti. Blaškymasis statybų metu labai blogas dalykas. Geriau blaškytis iki statybų. biggrin.gif

Taip, idealių medžiagų nėra. Tik man nepatinka tos, kurios visko turi po truputį, pvz., keramzitas. Man patinka akcentuotos medžiagos, pvz., silikatas - tvirta, akytbetonis - šiltas.
Atsakyti
Tai nebus siena mišri akyt/silikat. Vistiek bus vienalyte... Na nesuprast man turbut tokiu statybu, kaip pries penkmeti viskas nusprendziama...

Ka ten skaiciuot sienose- imi konstrukcinius mazgus ir statai lotuliukas.gif Duodi i nagus murininkui projekta ir pirmyn.

QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 09:16)
Aš turiu maždaug savaitę apsispręsti, nes dabar kaip tik skaičiuoja konstruktyvą. Nenoriu po kurio laiko perskaičiuoti konstruktyvą, todėl dabar bandau nuspręsti iki galo ir vėliau nesiblaškyti. Blaškymasis statybų metu labai blogas dalykas. Geriau blaškytis iki statybų.  biggrin.gif

Taip, idealių medžiagų nėra. Tik man nepatinka tos, kurios visko turi po truputį, pvz., keramzitas. Man patinka akcentuotos medžiagos, pvz., silikatas - tvirta, akytbetonis - šiltas.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 10:56)
Na nesuprast man turbut tokiu statybu, kaip pries penkmeti viskas nusprendziama...

Ka ten skaiciuot sienose- imi konstrukcinius mazgus ir statai  lotuliukas.gif Duodi i nagus murininkui projekta ir pirmyn.

Tavo žinai aš žadu statyti itin šiltą, pasyvų namą. O tokiam namui reikia daug skaičiavimų ir viską iš karto nuspręsti, kad nereikėtų mėtytis.

Jau gal gana statybos metu eskperimentuoti, nes pilna Lietuva niekam tikusių eksperimentų stovi.
Atsakyti
Mes apie blokelius sienoms tik kalbam, ne apskritai apie PN. Ir beveik dzin, kokia (is ko) bus laikancioji konstrukcija.

Paskaiciuosi dabar, uz metu-kitu atsiras naujoviu - grauši nagus, pamatysi. Ir sie skaiciavimai eis i Grigiskes

QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 10:00)
Tavo žinai aš žadu statyti itin šiltą, pasyvų namą. O tokiam namui reikia daug skaičiavimų ir viską iš karto nuspręsti, kad nereikėtų mėtytis.

Jau gal gana statybos metu eskperimentuoti, nes pilna Lietuva niekam tikusių eksperimentų stovi.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 11:12)
Mes apie blokelius sienoms tik kalbam, ne apskritai apie PN.  Ir beveik dzin, kokia (is ko) bus laikancioji konstrukcija.

Paskaiciuosi dabar, uz metu-kitu atsiras naujoviu - grauši nagus, pamatysi. Ir sie skaiciavimai eis i Grigiskes

Gal tu ir teisus, neneigiu. Bet norėčiau, kad taip nebūtų, todėl ir knisuosi, skaičiuoju.
Atsakyti
Tai arch/konstrukt gi skaicioja? Uz tai dar babkes gauna. Kam perskaiciuot? doh.gif
Niekaip nedaena. Kiekvienas dirbkim savo darba.
As va konstruktoriu nesamdau, pats primetu, pasibraizau, pasiskaiciuoju ir su statybininku igyvendinsiu. (Išeliminuodamas klaidas, kurias iki siol esam padare) smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 10:57)
Gal tu ir teisus, neneigiu. Bet norėčiau, kad taip nebūtų, todėl ir knisuosi, skaičiuoju.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 12:02)
Tai arch/konstrukt  gi skaicioja?  Uz tai dar babkes gauna. Kam perskaiciuot?  doh.gif
Niekaip nedaena. Kiekvienas dirbkim savo darba.
As va konstruktoriu nesamdau, pats primetu, pasibraizau, pasiskaiciuoju ir su statybininku igyvendinsiu. (Išeliminuodamas klaidas, kurias iki siol esam padare) smile.gif

Teisingai viską skaičiuoja jie. Bet iš ko skaičiuoti turiu nuspręsti aš. Man reikia pasirinkti medžiagas, nes iš visų galima pastatyti namą. Klausimas kitas: kainos, darbų kokybės, greitumo, sienų lygumo, ekologijos ir t.t. Aš būtent apie šiuos skaičiavimus, nes tokių dalykų jie neskaičiuoja.

Be to kiekvienas konstruktorius ir architektas turi savo požiūri į medžiagas. Vienam labiau vienas dalykas patinka, kitam kitas, o užsakovui - trečias.
Atsakyti
Nu suprantu, bet gi paskui skaiciuoji visa sumustini, stotrius, U, R. Ar cia uzsakovo reikalas? smile.gif)))) Uzsakovo reikalas -siltas, PN. i vsio
Ai, zodziu.....

QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 11:10)
Teisingai viską skaičiuoja jie. Bet iš ko skaičiuoti turiu nuspręsti aš. Man reikia pasirinkti medžiagas, nes iš visų galima pastatyti namą. Klausimas kitas: kainos, darbų kokybės, greitumo, sienų lygumo, ekologijos ir t.t. Aš būtent apie šiuos skaičiavimus, nes tokių dalykų jie neskaičiuoja.

Be to kiekvienas konstruktorius ir architektas turi savo požiūri į medžiagas. Vienam labiau vienas dalykas patinka, kitam kitas, o užsakovui - trečias.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 12:15)
Nu suprantu, bet gi paskui skaiciuoji visa sumustini, stotrius, U, R. Ar cia uzsakovo reikalas? smile.gif))))  Uzsakovo reikalas -siltas,  PN.  i vsio
Ai, zodziu.....

Viskas labai paprasta. Skaičiavimai rodo, kad su akytbetoniu būtų geriau: šiltesnis, pasyvesnis namas už tuos pačius pinigus išeitų. Tačiau mano architektas ir konstruktorė už keramines plytas. O mano skaičiavimai rodo, kad geriausi silikatiniai blokeliai. Štai kur šuo pakastas. Trys skirtingos nuomonės, o sprendimą priimti reikia man.
Atsakyti