Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai

QUOTE(TSAD @ 2013 04 03, 12:11)
P nedėjo jokio apšiltinimo,tik dekorą.Aš esu galima sakyti  pasyvaus namo šalininkas,tai ir noriu pasiteirauti ar reikėtų dar papildomai apšiltinti.Papildomos informacijos nepamaišytu.

Pasilyginkite savo blokeliu silumos perdavimo koeficienta U ar varza R su energetiskai taupiu namu ir nuspresite ar jum reikia siltinti ar ne biggrin.gif .O i pasakymus mol nereikia siuskit bent mintim ...
http://www.supermama...-1358281107.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 03 balandžio 2013 - 13:26
Lyginau tik man patinkančius blokelius.

Silikato trukumai: šaltas, problemos su armatūra.

Iš šių dviejų trūkumų man labiausiai nepatinka problema su armatūra. Kadangi visą mūrą reikia armuoti, o silikatas man patinka išmūrytas tik ant klijų, tai tarp klijų dedamos armatūros 1 metro kaina - apie 9 Lt. Tiesa, tai cinkuota "Murfor" armatūra. Jei dėti paprastą armatūrą, kurios metras kainuoja apie 1 Lt, tai tą blokelių eilę teks mūryti iš skiedinio.

Keramikos trūkumai: brangi, neatspari šalčio ciklams, sienos nelygios, neekologiška, sunki siena.

Man šiuo atveju labiausia nepatinka: sienos nelygumas, neatsparumas šalčio ciklams, neekologiškumas. Niekada negalvojau, kad lietuviškos "Alytaus keramikos" kiaurymėtos plytos atlaiko vos 15 šalčio ciklų.

Akytbetonio trūkumai: minkšta siena, prastai izoliuoja garsą, neakumuliuoja šilumos, įgeria drėgmę, problemos su sunkesnių daiktų kabinimu.

Atsakyti
Arco - net nebutina armuoti (ar plytas anksciau armuodavom ?).
Daugmaz visi isvardyti trukumai - nuo ilgo blaskymosi. Salcio atsparumas nebeaktualus apsiltinus nama, dregme- taip pat uzdejus stoga tampa nebebaisi ir t.t.
Tvirtumas - taip pat, lyg nama Korejoj atstytum, kur branduolinis gresia smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 08:04)

Iš šių dviejų trūkumų man labiausiai nepatinka problema su armatūra. Kadangi visą mūrą reikia armuoti, o silikatas man patinka išmūrytas tik ant klijų, tai tarp klijų dedamos armatūros 1 metro kaina - apie 9 Lt. Tiesa, tai cinkuota "Murfor" armatūra. Jei dėti paprastą armatūrą, kurios metras kainuoja apie 1 Lt, tai tą blokelių eilę teks mūryti iš skiedinio.

Keramikos trūkumai: brangi, neatspari šalčio ciklams, sienos nelygios, neekologiška, sunki siena.

Man šiuo atveju labiausia nepatinka: sienos nelygumas, neatsparumas šalčio ciklams, neekologiškumas. Niekada negalvojau, kad lietuviškos "Alytaus keramikos" kiaurymėtos plytos atlaiko vos 15 šalčio ciklų.

Akytbetonio trūkumai: minkšta siena, prastai izoliuoja garsą, neakumuliuoja šilumos, įgeria drėgmę, problemos su sunkesnių daiktų kabinimu.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 10:04)

Galetu buti keramzitas dar palygintas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 10:13)
Daugmaz visi isvardyti trukumai - nuo ilgo blaskymosi. Salcio atsparumas nebeaktualus apsiltinus nama, dregme- taip pat uzdejus stoga tampa nebebaisi ir t.t.
Tvirtumas - taip pat, lyg nama Korejoj atstytum, kur branduolinis gresia smile.gif

plyta nuo blokelio skiriasi, o siaip armuoti viska reikia, jau ne viena karta buvo rasyta, kad bet kuris konstruktorius ta pasakys rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 09:13)

Visą absoliučiai visą mūrą privalu armuoti. Čia ne mano išsigalvojimai, o taip konstruktorius moko. Beje, kalbėjau šiandieną su Arko blokelių gamykla. Jie pasakė, kad niekada neteigė, kad mūro nereikia armuoti. Sako konstruktoriai turi skaičiuoti.

Dėl kitų dalykų nesiginčysiu, bet mano supratimu siena turi būti tvirta. Mano sklypas prie kelio, nors ir ne itin intensyvaus, todėl man triukšmo sugeriamumas aktualus dalykas.

Tai ką aš surašiau, tai nėra absoliuti mokslinė ar dar kažkokia tiesa. Gauti vertinimai atspindi mano supratimą ir poreikius.

Prieš metus buvau įsitikinęs, kad silikatiniai blokeliai geriausi, bet kažkas įkalbėjo, kad keramika geriau. Prabėgus metams ir vėl viską perskaičiavus - atsakymas tas pats. Silikatas geriau. Matyt, kad keramika dar nuo sovietų laikų, kai trūko statybinių medžiagų ir apšiltinimo, buvo geriau vertinama, nes yra šiek tiek šiltesnė už silikatą. Greičiausiai tai istorinis, tradicijų palikimas, bet ne faktai.
Papildyta:
QUOTE(santropez @ 2013 04 04, 09:26)
Galetu buti keramzitas dar palygintas  biggrin.gif

Visiems nedirbu, nebent papildomai sumokėsit. O keramzitas man nepatinka. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(santropez @ 2013 04 04, 09:26)
plyta nuo blokelio skiriasi, o siaip armuoti viska reikia, jau ne viena karta buvo rasyta, kad bet kuris konstruktorius ta pasakys  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif Gal bendrom jėgom gražinsim SM statybininkus į doros kelią. biggrin.gif
Atsakyti
Beda su konstruktorium, oj beda.
Man tai patinka akytbetonis, nes jie faini labai, silti, chemijos (polistirolo) maziau reik klijuot, lengviau tampyt ir klijuot. Sienos lengvos, lygios, uzteks gipsiniu plonasluoksniu tinku pratraukt. pamatu paprastesniu uztenka.
As cia is praktikos smile.gif

Matai, galvoju, kad negalima aklai pasitiket visais super-duper konstruktoriais, teoretikais. Yra ir praktiniai dalykai, ne vien kas pabraizyta ir nupiesta.
Arco, daug kas net VGTU nerekomenduoja armuot.

QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 08:35)
Visą absoliučiai visą mūrą privalu armuoti. Čia ne mano išsigalvojimai, o taip konstruktorius moko. Beje, kalbėjau šiandieną su Arko blokelių gamykla. Jie pasakė, kad niekada neteigė, kad mūro nereikia armuoti. Sako konstruktoriai turi skaičiuoti.

Dėl kitų dalykų nesiginčysiu, bet mano supratimu siena turi būti tvirta. Mano sklypas prie kelio, nors ir ne itin intensyvaus, todėl man triukšmo sugeriamumas aktualus dalykas.

Tai ką aš surašiau, tai nėra absoliuti mokslinė ar dar kažkokia tiesa.  Gauti vertinimai atspindi mano supratimą ir poreikius.

Prieš metus buvau įsitikinęs, kad silikatiniai blokeliai geriausi, bet kažkas įkalbėjo, kad keramika geriau. Prabėgus metams ir vėl viską perskaičiavus - atsakymas tas pats. Silikatas geriau. Matyt, kad keramika dar nuo sovietų laikų, kai trūko statybinių medžiagų ir apšiltinimo, buvo geriau vertinama, nes yra šiek tiek šiltesnė už silikatą. Greičiausiai tai istorinis, tradicijų palikimas, bet ne faktai.
Papildyta:

Visiems nedirbu, nebent papildomai sumokėsit. O keramzitas man nepatinka.  4u.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif Gal bendrom jėgom gražinsim SM statybininkus į doros kelią.  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 10:35)

O keramzitas man nepatinka.  4u.gif

o gal butu galima suzinoti kodel? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2013 04 04, 09:42)
o gal butu galima suzinoti kodel? mirksiukas.gif

Jie pagal savo savybes yra viduriukas: nei šilti, nei tvirti. Man labiau patinka akcentuotų sąvybių medžiagos, o ne tos kurios turi visko po truputį.
Atsakyti
Gera savoka - akcentuotu savybiu medziagos. biggrin.gif Be trukumu medziagu nebuna.
Fibo ir man nepatinka (nors jei gauciau uz 0,5 kainos, jauciu pradetu patikt...

QUOTE(cibulis @ 2013 04 04, 08:45)
Jie pagal savo savybes yra viduriukas: nei šilti, nei tvirti. Man labiau patinka akcentuotų sąvybių medžiagos, o ne tos kurios turi visko po truputį.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 09:42)
Man tai patinka akytbetonis, nes jie faini labai, silti, chemijos (polistirolo) maziau reik klijuot, lengviau tampyt ir klijuot. Sienos lengvos, lygios, uzteks gipsiniu plonasluoksniu tinku pratraukt. pamatu paprastesniu uztenka.
As cia is praktikos  smile.gif

Sakai mažiau chemijos reikia (polistirolo)? O tai kaip su akytbetonio drėgmės įgėrimu? Jei nori, kad siena netaptų kempine, reikės nemažai kažkokio šmarliaus tepti ant sienų, kad ji neprigertų drėgmės. O tai ką ne chemija? Ir dar namo viduje, o ne išorėje?

Man irgi akytbetonis patinka. Visos trys medžiagos, kurias lyginau patinka, bet kiekviena turi savų privalumų ir trūkumų. Kiekvienam savo.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 10:42)
Beda su konstruktorium, oj beda.
As cia is praktikos  smile.gif

Matai, galvoju, kad negalima aklai pasitiket visais super-duper konstruktoriais, teoretikais. Yra ir praktiniai dalykai, ne vien kas pabraizyta ir nupiesta.
Arco, daug kas net VGTU nerekomenduoja armuot.

o jeigu jus butumet konstruktorius, idomu ar lieptumet armuoti, kai ten detumet savo parasa ir paskui reiktu prisiimti atsakomybe, jeigu kas nutiktu, atsakymas manau aiskus biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki. O kokia būtų nuomonė apie Matuizų blokelius? tie kur sunkūs tokie, kaip balta plyta?
Atsakyti