QUOTE(arkava @ 2013 04 04, 09:13)
Arco - net nebutina armuoti (ar plytas anksciau armuodavom ?).
Daugmaz visi isvardyti trukumai - nuo ilgo blaskymosi. Salcio atsparumas nebeaktualus apsiltinus nama, dregme- taip pat uzdejus stoga tampa nebebaisi ir t.t.
Tvirtumas - taip pat, lyg nama Korejoj atstytum, kur branduolinis gresia
Visą absoliučiai visą mūrą privalu armuoti. Čia ne mano išsigalvojimai, o taip konstruktorius moko. Beje, kalbėjau šiandieną su Arko blokelių gamykla. Jie pasakė, kad niekada neteigė, kad mūro nereikia armuoti. Sako konstruktoriai turi skaičiuoti.
Dėl kitų dalykų nesiginčysiu, bet mano supratimu siena turi būti tvirta. Mano sklypas prie kelio, nors ir ne itin intensyvaus, todėl man triukšmo sugeriamumas aktualus dalykas.
Tai ką aš surašiau, tai nėra absoliuti mokslinė ar dar kažkokia tiesa. Gauti vertinimai atspindi mano supratimą ir poreikius.
Prieš metus buvau įsitikinęs, kad silikatiniai blokeliai geriausi, bet kažkas įkalbėjo, kad keramika geriau. Prabėgus metams ir vėl viską perskaičiavus - atsakymas tas pats. Silikatas geriau. Matyt, kad keramika dar nuo sovietų laikų, kai trūko statybinių medžiagų ir apšiltinimo, buvo geriau vertinama, nes yra šiek tiek šiltesnė už silikatą. Greičiausiai tai istorinis, tradicijų palikimas, bet ne faktai.
Papildyta:
QUOTE(santropez @ 2013 04 04, 09:26)
Galetu buti keramzitas dar palygintas
Visiems nedirbu, nebent papildomai sumokėsit. O keramzitas man nepatinka.
Papildyta:
QUOTE(santropez @ 2013 04 04, 09:26)
plyta nuo blokelio skiriasi, o siaip armuoti viska reikia, jau ne viena karta buvo rasyta, kad bet kuris konstruktorius ta pasakys
Gal bendrom jėgom gražinsim SM statybininkus į doros kelią.