Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai

QUOTE(cibulis @ 2013 03 13, 12:35)
Paskaičiuojam. Vertinau taip: jei geriausia savybė - 4 balai, jei blogiausia - 1 balas, nes iš viso yra keturios medžiagos.

Iš principo neteisinga vertinimo metodika, nes medžiagos skirtumas gali skirtis vos keliais procentais, bet čia patenka į kitą kategoriją ir jei duodam sumažintus 25% ar net 75%. Ta prasme labai stipriai diskretizotas vertitinimas. Pademonstruosiu kodėl:

Turim tris automobilius. Lambordžini, Ferari, ir zaporožietį.

Greitis
1 Ferari - 3 balai
2 Lambordžini - 2 balai
3 Zaporožietis - 1 balas

Degalų sąnaudos
1 Zaporožietis - 3 balai
2 Feraris - 2 balai
3 Lambordžini - 1 balas

Geriausias automobilis
1 Ferari - 5 balai
2 Zaporožietis - 4 balas
3 Lambordžini - 2 balai

Panašu į tiesą?

Pamenu, statistikos dėstytojas pasakė tokią frazę - "Statistika, tai yra moksliškai pagrystas melas". Kuo toliau, tuo labiau sutinku su jo išsakyta fraze.

Nevertink statybinių medžiagų, taip tarsi vykdytum statistinę apklausą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 kovo 2013 - 08:39
QUOTE(mintas @ 2013 03 14, 08:39)
Turim tris automobilius. Lambordžini, Ferari, ir zaporožietį.

Greitis
1 Ferari - 3 balai
2 Lambordžini - 2 balai
3 Zaporožietis - 1 balas

Degalų sąnaudos
1 Zaporožietis - 3 balai
2 Feraris - 2 balai
3 Lambordžini - 1 balas

Geriausias automobilis
1 Ferari - 5 balai
2 Zaporožietis - 4 balas
3 Lambordžini - 2 balai

Panašu į tiesą?

Žinoma, kad tiesa. Tu pasirinkai du kriterijus. Pagal vieną jų zapas geriausias. Nenuostabu, kad laimi.

Jei įvestum daugiau vertinimo kriterijų (patogumas sėdėti, valdymas, važiavimo malonumas, komfortas, įrangos gausa, saugumas, prestižas) zapas labai skaudžiai gautų nuo kitų dviejų automobilių.

Lygiai tas pats ir su blokeliais. Pagal mano parinktus kriterijus išėjo, kad keramzitas nėra geriausias. Jei kam nepatinka kriterijai, gali pasirinkti savus. Ir vertinti gali ne balais, o procentais ar dar kažkuo.

Pvz., čia kažkas rašė, kad gali gauti keramikos už pusę kainos. Tai jo vertinimo kriterijai labai aiškūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 kovo 2013 - 09:06

Yra melas, dydelis melas ir yra.... statistika. lotuliukas.gif
Taip pat, nuo saves prideciau - statybose, yra teorija, popieriniai projektai, lukesčiai, siekiamybes ir ... praktine statyba bei realybe.

Todel ir nesoku virs bambos - statysiu siuolaikini ekonomiska 2-ra namuka. (kol LT PN ant pirstu skaiciuojami) mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 08:04)
Žinoma, kad tiesa. Tu pasirinkai du kriterijus. Pagal vieną jų zapas geriausias. Nenuostabu, kad laimi.

Jei įvestum daugiau vertinimo kriterijų (patogumas sėdėti, valdymas, važiavimo malonumas, komfortas, įrangos gausa, saugumas, prestižas) zapas labai skaudžiai gautų nuo kitų dviejų automobilių.

Lygiai tas pats ir su blokeliais. Pagal mano parinktus kriterijus išėjo, kad keramzitas nėra geriausias. Jei kam nepatinka kriterijai, gali pasirinkti savus. Ir vertinti gali ne balais, o procentais ar dar kažkuo.

Pvz., čia kažkas rašė, kad gali gauti keramikos už pusę kainos. Tai jo vertinimo kriterijai labai aiškūs.

Atsakyti

ne uz puse, o uz oficialia kaina, kuria pardavineja gamintojas.
man patinka kada zmones argumentu "pigu todel sh.." bando pridengti savo nuomone thumbup.gif tema yra kiek KAINUOJA, o ne KAS PIGIAU.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 03 14, 10:02)
ne uz puse, o uz oficialia kaina, kuria pardavineja gamintojas.
man patinka kada zmones argumentu "pigu todel sh.." bando pridengti savo nuomone  thumbup.gif  tema yra kiek KAINUOJA, o ne KAS PIGIAU.

Prabuskit, ponia. Aš niekur nerašiau, Š...

Be to, tema, ne kiek kainuoja, o kokius blokelius rinktis.

Dar, be to, aš nurodžiau blokelių kainas. Jūs parašėte, kad galite gauti daug pigiau. Todėl aš ir sakau, kad jūsų pasirinkimo kriterijus šiuo atveju yra aiškus, nes kaina labai daug ką lemia.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 14, 11:06)
Prabuskit, ponia. Aš niekur nerašiau, Š...

Be to, tema, ne kiek kainuoja, o kokius blokelius rinktis.

Dar, be to, aš nurodžiau blokelių kainas. Jūs parašėte, kad galite gauti daug pigiau. Todėl aš ir sakau, kad jūsų pasirinkimo kriterijus šiuo atveju yra aiškus, nes kaina labai daug ką lemia.

Galvočiau,kad ne tik Loreciuko pasirinkimo kriterijus toks-o (galvočiau) kad kokį 90 proc statytoju-renkasi pagal kainą. Ar ne taip? blush2.gif Vat ir mes,renkamės-Lode 17,5 ar Arko M18? Kolkas mes už keramika,nes:
Blokai didesnin,nei silikato-mažiau reiškias reikės,lengvesni-mažesnis spaudimas(svoris)į pamatą,bet vat su tuom žiemojimu..... g.gif Silikatas geriau žiemoja nešiltintas-kas mum labai aktualu unsure.gif O taip pamąstant-daug ką nulems turbūt kaina.... blush2.gif Nors skaitau labai atidžiai,ką jūs patariate thumbup.gif drinks_cheers.gif
Skykite,kaip apytiksliai apskaičiuoti skiedinio ir klijų kaina mūrui? Didelis kainos skirtumas-skiedinio ir klijų?(neskaitant darbo-jiems paruošti)?
Ir nepamirštam apie sienų konservavimą....(kaip tai daroma?)
Atsakyti
Kodėl neaptarinėjami betoniniai blokeliai?
Visais parametrai (išskyrus šiltumą) lenkia konkurentus ir kaina mažiausia. Esant poreikiui galima užbetonuoti bet kiek armatūros.
Atsakyti
s ju neimciau del.... saltumo (vidines sienos puses - betonas). Kalbu grynai apie fizini sienos pavirsiaus saltuma....
Pamatams, cokoliui - geras daiktas

QUOTE(BangaS @ 2013 03 14, 10:54)
Kodėl neaptarinėjami betoniniai blokeliai?
Visais parametrai  (išskyrus šiltumą) lenkia konkurentus ir kaina mažiausia. Esant poreikiui galima užbetonuoti bet kiek armatūros.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 14, 12:11)
s ju neimciau del.... saltumo (vidines sienos puses - betonas). Kalbu grynai apie fizini sienos pavirsiaus saltuma....
Pamatams, cokoliui - geras daiktas

Ar jūs manot, kad silikato sienos vidinis paviršius bus aukštesnės temperatūros? Kuo remiatės?
Masyvesnė ir laidesnė siena turės didesnią termomasę ir geriau "suvalgys" saulės prikaitinimus ir sušvelnins šildymo sistemos netolygų galingumą.

Paimkit visiškai priešingą variantą kai siena iš liktinių EPS klojinių, kur viduje 5cm putplasčio. Ar ten sienos fiziškai šiltesniu paviršiumi, dėl to kad EPS prastai praleidžia šilumą?
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 13, 21:45)
O kas per daiktas vadinamas "sienų konservavimas"kai nėra stogo?  Kaip visa tai atrodo?  g.gif

konservavimas - laikinas stogas
Atsakyti
Liktinių kloginių siena (viduj 5 cm putos) fiziskai bus siltesne (net ir tinkuota, G/K-niuota.
Vaikyste praleides taryb name, kur siena viduj net serksnydavo. To nebenoriu.
p.s. o ar teko kada saltyje miegoti ant EPS ploksciu - man teko, iki -10 nesildomam stat namely, striukes nereikejo....

As nesiremiu skaiciavimais, medziagos (betono, EPS, ) laidumais, varzomis - kalbu apie fizini (palietus ranka) siltuma. Jei siena siltesne - patalpa taip pat.

Vienas pazistamas dare experimenta su Korund - istinkavo juo maza kambareli, sienos 3-6 laipsniais siltesnes uz iprastai tinkuotas. Oro temperatura - taip pat. thumbup.gif

p.s. silikatas taip pat saltas. Rinksiuos tik is akytbetonio

quote=BangaS,2013 03 14, 11:25]
Ar jūs manot, kad silikato sienos vidinis paviršius bus aukštesnės temperatūros? Kuo remiatės?
Masyvesnė ir laidesnė siena turės didesnią termomasę ir geriau "suvalgys" saulės prikaitinimus ir sušvelnins šildymo sistemos netolygų galingumą.

Paimkit visiškai priešingą variantą kai siena iš liktinių EPS klojinių, kur viduje 5cm putplasčio. Ar ten sienos fiziškai šiltesniu paviršiumi, dėl to kad EPS prastai praleidžia šilumą?
[/quote]
Atsakyti
[quote=arkava,2013 03 14, 12:48]
Liktinių kloginių siena (viduj 5 cm putos) fiziskai bus siltesne (net ir tinkuota, G/K-niuota.
Vaikyste praleides taryb name, kur siena viduj net serksnydavo. To nebenoriu.
p.s. o ar teko kada saltyje miegoti ant EPS ploksciu - man teko, iki -10 nesildomam stat namely, striukes nereikejo....

As nesiremiu skaiciavimais, medziagos (betono, EPS, ) laidumais, varzomis - kalbu apie fizini (palietus ranka) siltuma. Jei siena siltesne - patalpa taip pat.

Vienas pazistamas dare experimenta su Korund - istinkavo juo maza kambareli, sienos 3-6 laipsniais siltesnes uz iprastai tinkuotas. Oro temperatura - taip pat. thumbup.gif

p.s. silikatas taip pat saltas. Rinksiuos tik is akytbetonio

quote=BangaS,2013 03 14, 11:25]

[/quote]
[/quote]

Pagal jūsų logiką karkasinis namas turėtų būtį pats "šilčiausias".
Mano nuomone jūsų praktiniai pastebėjimai teisingi tik tokiu atveju kai nepalaikoma pastovi temperatūra.
Kalbėti apie apšerkšnijančias sienas nelogiška, nes jos buvo neapšiltintos.

Dėl tinko buvo tik patirtas subjektyvus jausmas. Jeigu tinkas pakeltų temperatūrą patalpose +1C, tai visi juo tinkuotų ir ne vienu sluoksniu...
Jeigu norite pasakyti, kad tas tinkas "atspindi šilumą", tai irgi netiesa, nes atspindėti turi paviršius (dažai) ir tai geriausia atliktų poliruotas sidabro paviršius ir kiti "veidrodiniai" paviršiai.

Masyvių betoninių sienų privalumai pasirodo tada, kai jos yra pilnai apšiltintos iš išorės ir betonas būna +20C, kai kambaryje +22C. Tokiu atveju niekaip nepajaustumėte iš kokių blokelių sulipdytos sienos.

Problemos prasideda dėl šalčio tiltų ir sienos "atvėsimo" iki +10C...12C, tada tikrai nemalonu prie tokios sienos. Bet tai ne blokelių, o šiltinimo problema.

Atsakyti