Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai

QUOTE(Loreciukaz @ 2013 03 13, 14:28)
Labai geras daktas, tik padaryta klaida - neaisku ka su kuo lyginat.
Pvz:
As keraminius blokelius galiu uzsimerkusi gauti po 35 ( Roku keramika ) - 42 ( Lode ir Wienerberger ) lt uz kv.m. Kalba eina apie 175 mm blokelius.
Jei jau lyginat kazka su kazkuo tai teiketu lyginti vienodo storio medziagas.
cia matyt nauja mada apie radioaktyvuma plytose sneket... kaip tie graikai ir romenai nemutavo i kokius tai zveris kada akmens mase, plytos, marmuras ir granitas toikie radioaktyvus? keramika blogai, akmens mases plyteles blogai, cementas blogai, samotas blogai.. gyvenkim tada medinese trobose ir sildykimes atvira liepsna.
kaip pries 5-7 metus buvo pshichoze del "svino" langu remuose dabar naujas anekdota kuriamas... nejuokinkit svieto  drinks_cheers.gif

Arko kainas ėmiau 25 cm storio.
Rokų keramika - 25 cm storio.
Akytbetonio - AEROC EcoTerm Plus 30 cm storio.
Fibo - 25 cm storio.

Kas čia negerai su kaina? Aš ėmiau kainas internete, be nuolaidų. Jei nepatinka mano kaina, išmeskite kainas ir skaičiuokite rezultatą savaip. Aš tik tendencijas parodžiau.

O kas blogai dėl radioaktyvumo? Nepatinka, neskaitykit. Bus kam reikės tokios informacijos.

Norėjau palyginti kiek kiekvienas blokelis triukšmo suvalgo, bet ne visi gamintojai skelbia.

Be to, galima ir daugiau palyginimo parametrų sugalvoti: sienos lygumas, tinko storis tinkuojant, langų tvirtinimo patogumas, armatūros kiekis, sienos kvadrato kaina su apšiltinimu ir tinkavimu (R-10) ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 13, 15:48)
Arko kainas ėmiau 25 cm storio.
Rokų keramika - 25 cm storio.
Akytbetonio - AEROC EcoTerm Plus 30 cm storio.
Fibo - 25 cm storio.

Kas čia negerai su kaina? Aš ėmiau kainas internete, be nuolaidų. Jei nepatinka mano kaina, išmeskite kainas ir skaičiuokite rezultatą savaip. Aš tik tendencijas parodžiau.

O kas blogai dėl radioaktyvumo? Nepatinka, neskaitykit. Bus kam reikės tokios informacijos.

Norėjau palyginti kiek kiekvienas blokelis triukšmo suvalgo, bet ne visi gamintojai skelbia.

Be to, galima ir daugiau palyginimo parametrų sugalvoti: sienos lygumas, tinko storis tinkuojant, langų tvirtinimo patogumas, armatūros kiekis, sienos kvadrato kaina su apšiltinimu ir tinkavimu (R-10) ir t.t.

Ne,nu tai tada išvis pasidaro nebeaišku-iš ko statyti-ir kokiame gyventi g.gif
Vieni skyla,kiti pernelyg trapūs,dar kiti radioktyvūs.... doh.gif Tai kokia išvadą iš visa to reiktų padaryti?(apart-spreskit patys iš ko statysit...)
Pagal pateiktą informacija(bent jau man aktualiu klausymu) jei keramika atlaikytu geriau šalčio ciklus(f-50) tai kaip ir viena iš favoričių būtų?
Gal kas truputį aiškiau paaiškintu-kas tas atsparumas šalčio ciklams?Ar čia jau labai blogai jei viena medžiaga F-25 o kita F-50? Ar nereikia į tai jau labai kreipti dėmesį?
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 13, 17:31)
Ne,nu tai tada išvis pasidaro nebeaišku-iš ko statyti-ir kokiame gyventi  g.gif
Vieni skyla,kiti pernelyg trapūs,dar kiti radioktyvūs.... doh.gif   Tai kokia išvadą iš visa to reiktų padaryti?(apart-spreskit patys iš ko statysit...)
Pagal pateiktą informacija(bent jau man aktualiu klausymu) jei keramika atlaikytu geriau šalčio ciklus(f-50) tai kaip ir viena iš favoričių būtų?
Gal kas truputį aiškiau paaiškintu-kas tas atsparumas šalčio ciklams?Ar čia jau labai blogai jei viena medžiaga F-25 o kita F-50? Ar nereikia į tai jau labai kreipti dėmesį?

Keramika - labai plati sąvoka. Aš manau, kad jūs galvojate apie keraminius blokelius. Nes keraminė gali būti ir plyta. Aš asmeniškai pasirinkau keraminę plytą.

O apie šalčių ciklus. Jei namo sienas pastatote vasarą ir iki žiemos namą apšiltinate, tai šalčio ciklai jums visiškai dzin. Bet jei lieka žiemoti nuogos namo sienos, tada prasideda aritmetika su šalčio ciklais. Jų esmė: oro sąlygų pasikeitimas nuo teigiamų į neigiamas. Jei visą žiemą bus stabilus minusas, tai jūsų namo sienos bus patyrusios vieną šalčio ciklą, nes kai ateis pavasaris, oras atšils.

Bet jei bus labai permaininga žiema, kai tai šąla kelias dienas, tai vėl atšyla kokia savaitei, o tada vėl užšąla, o dar blogiai, kai tokie ciklai kartojasi po kelis kartus per dieną...

Žodžiu, jei rudenį neapšiltinate namo, tai iki kito pavasario jo sienos bus patyres bent keletą atšilimo-užšalimo ciklų.

Ar matėte neapšiltintas senų namų sienas. Jei tai silikatinė plyta, tai joms dzin: stovi namas kaip ką tik pastatytas. Bet neapšiltintos keraminių plytų sienos po kažkiek laiko būna aptrupėjusios, sueižėjusios.

Dėl radiacijos. Neimkit per daug dėl jos į galvą, nes valstybinės institucijos kontroliuoja situaciją. Beje, ar žinote, kas skirdamas lėktuvu iš Vilniaus į Londoną gaunate daugiau radiacijos nei skirsdamas į, pvz., Turkiją. Be to, namo sienos nėra blogiausias dalykas dėl radiacijos. Daug blogesnis dalykas yra radonas patalpose, kuris mus dažniausiai pasiekia iš grunto. Geriau rūsį ar namo grindis izoliuokite ir bus nebaisi ta radiacija, nes jei bent kartą per metus nueinate rentgeno, tai gaunate didesnę apšvitos dozę nei keraminių plytų name. Blogas dalykas ir dažnas skraidymas lėktuvu.

O dėl radiacijos statybinėse medžiagose. Atitikties deklaracijoje, kurią gaunate pirkdamas blokelius, jei įsigysite silikatinius blokelius, tai nebus nurodyta jokia radiacinės saugos klasė, bet jei pirksite keraminius blokelius, bus nurodyta, kokią radiacinės saugos klasę jie atitinka.

Be to, jei atkreipėte dėmesį, tai keraminės plytelės, kurios klijuojamos voniose, keraminiai praustuvai ir t.t. spinduliuoja daugiau jonizuojančios spinduliuotės nei grynai keraminiai blokeliai, plytos.

O jei visai paprastai. Aš turiu knygą apie radiaciją statybinėse medžiagose ir radoną patalpose. Kalbėjau su mokslininke, kuri gynėsi disertaciją iš radiacijos statybinėse medžiagose (būtent jos ištraukas ir įdėjau), tai ji man pasakė labai paprastai: naudok, kurias nori medžiagas. Visos geros, patikrintos, saugios.

Gal tik kiek keistas sutapimas buvo tas, kad aš apie šias medžiagas domėjausi penktadienį kovo 10 dieną, o kitą dieną, šeštadienį, kovo 11 d., sprogo Fakušima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 kovo 2013 - 18:09
QUOTE(cibulis @ 2013 03 13, 18:57)
Keramika - labai plati sąvoka. Aš manau, kad jūs galvojate apie keraminius blokelius. Nes keraminė gali būti ir plyta. Aš asmeniškai pasirinkau keraminę plytą.

O apie šalčių ciklus. Jei namo sienas pastatote vasarą ir iki žiemos namą apšiltinate, tai šalčio ciklai jums visiškai dzin. Bet jei lieka žiemoti nuogos namo sienos, tada prasideda aritmetika su šalčio ciklais. Jų esmė: oro sąlygų pasikeitimas nuo teigiamų į neigiamas. Jei visą žiemą bus stabilus minusas, tai jūsų namo sienos bus patyrusios vieną šalčio ciklą, nes kai ateis pavasaris, oras atšils.

Bet jei bus labai permaininga žiema, kai tai šąla kelias dienas, tai vėl atšyla kokia savaitei, o tada vėl užšąla, o dar blogiai, kai tokie ciklai kartojasi po kelis kartus per dieną...

Žodžiu, jei rudenį neapšiltinate namo, tai iki kito pavasario jo sienos bus patyres bent keletą atšilimo-užšalimo ciklų.

Ar matėte neapšiltintas senų namų sienas. Jei tai silikatinė plyta, tai joms dzin: stovi namas kaip ką tik pastatytas. Bet neapšiltintos keraminių plytų sienos po kažkiek laiko būna aptrupėjusios, sueižėjusios.

tai jau taip,kalba apie keraminius blokus(tik blokus)
Nu tai gerai....o papraščiau galima paaiškinti.... Reiškias,nešiltinta ir palikta žiemoti siena iš silikatinių blokų -bus dauk kartų atsparesnė,nei siena su keraminias blokais?(lode). silikatas ant klijų-keramika-ant įprastinio skiedinio.
Gal kas žinote,kaip yra konservuojamos sienos,kai nėra stogo,o pastatą reikia palikti žiemoti?
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 13, 18:24)
tai jau taip,kalba apie keraminius blokus(tik blokus)
Nu tai gerai....o papraščiau galima paaiškinti....  Reiškias,nešiltinta ir palikta žiemoti siena iš silikatinių blokų -bus dauk kartų atsparesnė,nei siena su keraminias blokais?(lode).  silikatas ant klijų-keramika-ant įprastinio skiedinio.
Gal kas žinote,kaip yra konservuojamos sienos,kai nėra stogo,o pastatą reikia palikti žiemoti?

Dar paprasčiau: Keraminių gaminių atsparumas šalčiui matuojamas ciklais. Standartinių bandymų metu plyta 48±1 valandoms panardinama į vandens talpyklą, o paskui dedama į šaldymo kamerą, kur temperatūra per 3–5 valandas laipsniškai turi nukristi iki -15 ºC±3 ºC. Nusistovėjus temperatūrai bandiniai šaldomi dvi valandas. Kai šaldymas pasibaigia, bandiniai panardinami į 20±5 ºC vandenį ir atšildomi. Šis procesas kartojamas tol, kol pradeda kisti plytos duomenys.

Žodžiu, jei pastatysite dėžę, kurios neapšiltinsite kažkiek metų, tai gali nukentėti sienos blokelių kokybė. Geriau: dar tą pačią vasarą/rudenį apšiltinti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 13, 19:27)

Žodžiu, jei pastatysite dėžę, kurios neapšiltinsite kažkiek metų, tai gali nukentėti sienos blokelių kokybė. Geriau: dar tą pačią vasarą/rudenį apšiltinti.

Tai jau ir taip aišku,kad geriausia apšiltinti tais pačiais metais,bet yra žodelis bet....
O tas bet - statome be jokių paskolų-tai finansai sudelioti gan dideliu tikslumu.Gyventi turime nuosavą būstą,tad labai skubėti(imti paskola-įklampinti save į skolas/parduoti savo nekilnojamą turtą) kažkaip nematome kolkas tikslo...
P.s. dėžutė nešiltinta stovėtu vienus metus.
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 13, 18:42)
Tai jau ir taip aišku,kad geriausia apšiltinti tais pačiais metais,bet yra žodelis bet....
O tas bet - statome be jokių paskolų-tai finansai sudelioti gan dideliu tikslumu.Gyventi turime nuosavą būstą,tad labai skubėti(imti paskola-įklampinti save į skolas/parduoti savo nekilnojamą turtą) kažkaip nematome kolkas tikslo... 

Viena žiema sienoms gal ir nieko tokio. Čia jau nežinau - pasiduodu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 kovo 2013 - 19:15
QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 13, 19:42)

pas mus panasi situacija, tai irgi zodelis su bet... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 13, 19:42)

reikia stoga uzdengti, kad muras nedregtu.
sausas muras ir be apsiltinimo simtus metu gales stoveti.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 03 13, 21:26)
reikia stoga uzdengti, kad muras nedregtu.
sausas muras ir be apsiltinimo simtus metu gales stoveti.

O kas per daiktas vadinamas "sienų konservavimas"kai nėra stogo? Kaip visa tai atrodo? g.gif
Atsakyti

Musu konstruktorius sake, kad tais atvejais, kai keramika padengiama apsiltinimu ir dar poto tinku/klinkeriu ir pan., atsparumo salciui rodiklis pasidaro nebeaktualus.

QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 13, 18:31)

Atsakyti
As tai, jei stogo nebutu, ziemai uzdengciau sienas visu perimetru kokia plevele, kad
neslaptu begantis zemyn vanduo i taskas. mirksiukas.gif

QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 13, 19:45)
O kas per daiktas vadinamas "sienų konservavimas"kai nėra stogo?  Kaip visa tai atrodo?  g.gif

Atsakyti