Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai

QUOTE(zigiz @ 2013 02 21, 20:22)
muro sienos liaunis (aukscio ir plocio santykis) pvz 3/0.12=25, toks liaunis galimas tik murui is plytu ar blokeliu, kuriu stiprio marke >50. Skaiciuojant tokio muro stipruma reikes vertinti liaunio koef. 0,43, todel nera logikos ploninti siena pirkti didelio stiprumo muro gaminius o rezultate tureti 57proc silpnesni mura.

Smagu , kad mano atrodo paprastas klausimas iziebe tokias diskusijas thumbup.gif
Tik si atsakyma uzskaitau, nes protingesniu kaip ir neperskaiciau. Aciu jums uz paaiskinima mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Oksana79 @ 2013 02 21, 20:26)
Arba aš kažko nebesuprantu,......... g.gif  Kam monolitinis žiedas vidinei sienai?Neužtenka g/b žiedo išorinėms sienoms? O ir Arko kaip ir nerekomenduoja jo išvis,tai klausymas ar 1 aukšto namukui išvis jo reikia?(nu aišku,dar reikia žiūrėti koks stogas bus)
O ir jei vidinės nenešančios,tai išvis kaip ir murloto nereikia(nes nebus galima į jas nieko remti),o jei nešanti(vidinė),tai ant M12 blokelio nejau neuždėtų 120*120mm (ar 100*100mm) murloto?
Gal nebediskutuokim,kol Agnekk suteiks daugiau informacijos apie jų būsimą namelį(projektą)
thumbup.gif  4u.gif
Papildyta:

Ramiai ir aiškiai  thumbup.gif

Nelabai zinau , ka daugiau cia teikti biggrin.gif Bijau , kad del kvailu mano teiginiu *** temos neuzdarytu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nu dabar jei rimtai tai namo perdanga medine, stogas skarda mirksiukas.gif todel ir uzklausiau , gal galima vidine (laikancioji) siena plonesne mirksiukas.gif
Atsakyti
Apie silikatinius blokelius.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 26, 10:18)

Aplenkei mane. Vertetu paskaityt tiem kurie cia klause ar eitu is 12 statyt nesancias sienas. Zodziu siuolaikinis silikatas sunkus kaip ir anksciau o trapus kaip siuolaikinis duju silikatas mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 26, 12:00)
Aplenkei mane. Vertetu paskaityt tiem kurie cia klause ar eitu is 12 statyt nesancias sienas. Zodziu siuolaikinis silikatas sunkus kaip ir anksciau o trapus kaip siuolaikinis duju silikatas mano nuomone.

Dar pridėčiau: nesąmonės, kad silikatinių nereikia armuoti. Bet kuris konstruktorius pasakys, kad absoliučiai visą mūrą reikia armuoti. Čia tik silikatas visus mausto, kad nereikia.
Atsakyti
geriausias statybinis blokelias - silikatinis. tik rinktis reikia tarp Silibloko (taciau jo forma kvaila) arba dar yra lenkiski - Silka. Tik nenaudokite ARKO, ju kaina didziausia tarp silikatiniu blokeliu, o kokybe kogero pati prasciausia, nes jau ne viena nusiskundima girdejau, kad sie blokeliai toli grazu neatitinka savo deklaruojamu savybiu. Va vienas pvz:

http://verslas.delfi...i.d?id=60774775
Atsakyti
geriausias statybinis blokelias - silikatinis

o cia priejo Kindziulis ir pasake...
"geriausias blokelis"... skamba isdidziai. ir kvailai. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastea @ 2013 02 26, 13:22)
geriausias statybinis blokelias - silikatinis. tik rinktis reikia tarp Silibloko (taciau jo forma kvaila) arba dar yra lenkiski - Silka. Tik nenaudokite ARKO, ju kaina didziausia tarp silikatiniu blokeliu, o kokybe kogero pati prasciausia, nes jau ne viena nusiskundima girdejau, kad sie blokeliai toli grazu neatitinka savo deklaruojamu savybiu. Va vienas pvz:

http://verslas.delfi...i.d?id=60774775

Na po šio straipsnio pašiurpau verysad.gif mes ir galvojome Arko blokeliais statytis, bet dabar jau galvoju gal reikės kitos firmos rinktis g.gif Niekur nerandu Silka blokelių pardavėjų Lietuvoje ir techninių charakteristikų ? Gal kas žinote kas jais prekiauja, jų kaina ?
Atsiliepimai apie šiuos blokelius ir nepamaišytų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnekk @ 2013 02 26, 13:50)
Na po šio straipsnio pašiurpau  verysad.gif mes ir galvojome Arko blokeliais statytis, bet dabar jau galvoju gal reikės kitos firmos rinktis g.gif  Niekur nerandu Silka blokelių pardavėjų Lietuvoje ir techninių charakteristikų  ? Gal kas žinote kas jais prekiauja, jų kaina ?
Atsiliepimai apie šiuos blokelius ir nepamaišytų  4u.gif

Prieš kelias savaites domėjausi langais. Langininkai manęs klausė, kokias darysiu sienas. Sakau, galvoju apie Arko M24. Sako geriau nesirink, nes kai tvirtiname langus, trūkinėja tie blokeliai, t.y. galime pritvirtinti ir į silikatinius blokelius, bet jie trūkinėja. Tą patį patvirtino ir mano architektas. Žodžiu, aš pasirinkau keramines plytas.

Be to, architektas ir konstruktorius sako, kad net ir Arko M24 reikia armuoti, todėl neišeis mūryti ant klijų arba teks daryti įgraužas, arba mūryti ant paprasto skiedinio. Atkrenta dar vienas silikato privalumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 vasario 2013 - 14:15
o kokie atsiliepimai būtų apie keraminius blokelius? Ar geras pasirinkimas būtų?
Atsakyti
Jai normaliai suprojektuotas namas keraminiam blokeliam tai viskas ok, kitaip norint isgaut kokius nors nestandartinius aukscius nemazai reikia papjaustyt, uzdulka visas rajonas..
Galima naudot kaikur plytas kaikur blokelius norint isgaut aukscius, tokiu atveju patogiausia kad blokelio aukstis ne 2.5 plytos o dvieju plytu aukscio.

QUOTE(zabukas @ 2013 02 26, 14:15)
o kokie atsiliepimai būtų apie keraminius blokelius? Ar geras pasirinkimas būtų?

Atsakyti
Jo... Nejau ant tiek silikatas nusivažiavo? g.gif Kažkaip sunku patikėti... -nes pagal straipsnį,statytojas kažkaip nenori iki galo išsiaiškinti,kodėl ir kas kaltas???
Straipsnio ištraukos kurios verčia susimastyti :
1. teko kreiptis į Statybos inspekciją, tačiau ji pasiūlė kreiptis į teismą, nes toks ginčas – ne jos kompetencija. Į Valstybinę ne maisto produktų inspekciją blokelių įsigijęs asmuo sakė nesikreipęs, nes pritrūko kantrybės ir laiko.....
Pritrūko kantrybės g.gif Blokeliams pagal straipsnį išleido 15-20 tūkst lt ir pritrūko kantrybės? Keista.....
2. Manau, kad tapau reklamos auka, su „Silikatu“ išsiaiškinti nepavyko ir pagal įstatymus aiškinausi su rangovu. Teko samdyti techninę priežiūrą, advokatą, tada rangovas pradėjo su manimi kalbėtis, - vardija Arūnas
Nesuprantu,jei blokelis neatitinka tai ko yra deklaruota-kuom čia rangovas kaltas?O gal rangovas-todėl kad nekokybiškai atlikti darbai(gal nekokybiški pamatai)? Keista...
3. Namo savininkas Arūnas DELFI sakė, jog svarstė galimybę „Silikatą“ paduoti į teismą, tačiau jam nerimo kėlė tai, kad teismo procesai ilgam sustabdys statybas, o laikui bėgant vis sunkiau bus įrodyti savo argumentus
Nu va ir "viršūnė".... Tyrimai,inspekcijos.... Sunku bus įrodyti.... Nu kaip čia taip g.gif
Yra argumentų,kad Arko kokybė paprastėjusi,bet kad taip....
Kažkuom čia "kvepia"....... g.gif
Atsakyti
Man tai geriausiai patiko kokybes inspekcijos poziuris, man taip pat teko kreiptis i ja del kitu statybiniu medziagu, tai rezultatas nulinis is jos naudos, manau jinai skirta tik karui tarp konkurentu, kas pastate zmogu i sia vieta tas ramus del savo produkcijos apsaugojimo nuo konkurencijos. Siaip idomu kodel sita istorija iskilo tik po metu, jauciu cia prasideda karas tarp gamintoju viesoje erdveje, kur tik koks brokas buvo iskiles tai is kart rekimas, maza ta rinka lietuveleje, siemet vieniems antireklama pavare, po metu pasimirs, apyvarta vel atsistos i savo lygi, kitais metais kitiems i pasirdzius. Laukiam tesinio, galbut ne tokiu dar dalyku isgirsime kas darosi su visais gamintojais, ne tik blokeliu srityje, cia kaip su jautienos ir arklienos skandalu doh.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 26 vasario 2013 - 19:58