Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji pažintis su Ispanija:Andalūzija spalį

Ilgai netrunkame ir mes jau Castellar Viejo , šis mažas miestelis apsuptas arabiškos kilmės pilies sienų, kurios matosi jau iš tolo...prie pat įėjimo į pilį randame ir nemokamą automobilių stovėjimo aikštelę, kadangi ispanams vis dar tai ankstyvas sekmadienio rytas, tad prisiparkuojam be problemų ...tik išlipus į gryną orą, dėmesį atkreipiame į šalia esantį seną gyvenamąjį namą :

user posted image

ir jo mielus gyvūnėlius:

user posted image

o dabar neskubėdami galime keliauti takeliu vedančiu aukštyn, kuriuo mes turime pasiekti XII amžiaus maurų laikotarpio pilį:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

kalno papėdėje vis dar gyvena žmonės:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

visu savo grožiu prieš mus atsiveria pilis ir virš jos sklandantys ereliai:

user posted image

user posted image

user posted image

ten tie juodi taškeliai danguje..ereliai cool.gif

user posted image

pilies gynybinė siena...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
kaip supratote mes jau pilies gyvenvietėje:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

kiemelyje po tokio žygio vertėtų ir pailsėti bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Tolumoje matome Gibraltaro uolą thumbup.gif

user posted image

Iš čia mes eisime pasižvalgyti po pilį, kuri 1963 metais paskelbta A Bien de Interés Cultural , tai yra Ispanijos kultūros paveldu. Prieš 30 metų dalis jos restauruota, čia iki dabar gyvena žmonės...tačiau kelionę po šią teritoriją jei neužpyksite pratęsiu sekančią dieną .... ax.gif
QUOTE(powerpuff @ 2012 11 20, 23:26)
....  Aš jau vėl audžiu mintį ten sugrįžt dar kartą, nes oi dar yra kas nuveikt..kad ir gamtoj, kur nėra žmonių pasibastyt taip kaip jūs-oi norėčiau.. wub.gif

Dėl tų medžių įkišiu trigrašį-ten kamštmedis  biggrin.gif Niekas jų nedažo. Jam žievę nulupa, o paskui jinai vėl atauga  mirksiukas.gif

nemoku normalia žmonių kalba paaiškinti, kas ten yra tokio, bet man labai patiko ir mintis sugrįžti taip pat neapleidžia...kaip ir sakai*ten tiek visko daug yra...planuodama ir šią kelionę iš pradžių buvau ojoj užsigriebus doh.gif biggrin.gif ...bet gal geriau kitam kartui mirksiukas.gif

Ačiū, kad paprotinai dėl tų kamštmedžių...niekaip nesupratau -atrodė, kad žievė nudažyta, bet ten tokie plotai, tad žinant ispanų gyvenimo tempą nemanau, kad kas būtų apsiėmę tiek dažyti lotuliukas.gif ...reikėjo iš karto išlipti ir patikrinti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 20 lapkričio 2012 - 23:31
žvalgomės toliau po pilies gyvenvietę... iš kiemelio patenkame prie pat įėjimo įpilį, šiuo metu pilyje įrengtas viešbutis:

user posted image

user posted image

tai 3 žv. viešbutis Complejo Rural Castillo Castellar, jei ką domina nakvynė čia-kainos tikrai nesikandžioja (..patikrinau biggrin.gif ) , šiek tiek vidaus:

user posted image

user posted image

tikriausiai pagalvojote o ko mums ten prireikė g.gif ...taigi labai rūpėjo ant pilies terasos užlipti..o įėjimas iš gatvelės uždarytas unsure.gif ...tad užlipusi į antrą aukštą su viena viešbučio gyventoja išsiaiškinu, kur čia užlipimas ir ji mane nukreipia teisingu keliu...manau, kad tikrai vertėjo: thumbup.gif

koks puikus vaizdas į kalnų miestelio stogus ir Guadarranque rezervuarą:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

o čia priešinga pilies pusė nei mes atėjome...kaip matote turistai atklysta iš visų pusių mirksiukas.gif

user posted image

user posted image[/IMG]

user posted image

user posted image

viešbučio kavinukė thumbup.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 21 lapkričio 2012 - 21:28
o dabar grįžtame atgal ir einame pasivaikščioti siauromis, vingiuotomis viduramžių gatvelėmis :

user posted image

čia bažnyčios pastatas, kurioje dabar yra salė, atvira lankytojams-čia eksponuojami meno kūriniai, įėjimas bent mūsų vizito metu buvo nemokamas, fotografuoti draudžiama...

user posted image

o dabar atsiprašau jei netyčia nuotraukos pasikartos rolleyes.gif ... ėjau, stebėjau, fotografavau...po kurio laiko ir vėl į tą pačią vietą atvingiavau ir vėl ėjau lotuliukas.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

visur šviežiai baltai nudažyti namai, fasadai puošti gėlėmis wub.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image
šią viduramžių kalnų pilies gyvenvietę labai mėgsta bohemos žmonės...čia daug įvairių rankų darbo dirbinių, paveikslų ...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

atsiprašau, kad nekomentuoju...manau tikrai nereikia biggrin.gif

user posted image

Papildyta:

dukrytė negalėjo atsitraukti nuo šių mielų katyčių... smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

o dabar paliekame viduramžių pilies gyvenvietę ir leidžiamės pažiūrėti į kitą pilies pusę:

user posted image
ko nespėjote nusipirkti pilyje...čia puiki proga tai padaryti: biggrin.gif

user posted image

user posted image

galite papozuoti ir prie šio arkliuko:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 21 lapkričio 2012 - 23:22
Va va, cia ta tikroji Andaluzijos dvasia. thumbup.gif Kiekvienam uzkoboriukyje, kiekvienoja gatveleje. ax.gif 4u.gif (ir Pietineje PT panasiai jauciausi). wub.gif

Gaila, kad pasakojimas jau i pabaiga. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2012 11 22, 00:24)
Va va, cia ta tikroji Andaluzijos dvasia. thumbup.gif Kiekvienam uzkoboriukyje, kiekvienoja gatveleje. ax.gif  4u.gif (ir Pietineje PT panasiai jauciausi). wub.gif

Gaila, kad pasakojimas jau i pabaiga. verysad.gif

Taip, Caca* drinks_cheers.gif ... ir nežinau kaip būtų buvę jei šios vietelės nebūčiau užtikusi biggrin.gif ...gal taip drąsiai nebūčiau šaukusi visiems:" aš buvau Andalūzijoje" thumbup.gif cool.gif ...o dabar jau tikrai link pabaigos...atsisveikiname su pilimi:

user posted image

user posted image

user posted image

ir vėl tuo pačiu keliu leidžiamės žemyn link Castellar:

user posted image

user posted image

nuo čia prasideda mūsų kelias atgal -Į Malagos oro uostą...bet nepamirškime, iki skrydžio dar anksti, dar tik šiek tiek po pietų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 21 lapkričio 2012 - 23:41
O kokios gatvelės aplink tą pilį bigsmile.gif Pritariu Caca-va čia tikroji Andalūzijos dvasia jaučiasi-primena Cordobą netgi. Astra, o kodėl Cordobą aplenkėt? g.gif Man jinai pati pačiausia iš Andalūzijos miestų wub.gif
Atsakyti
Kaip gerai jums su oru pasisekė biggrin.gif , o jau tie tušti paplūdimiai, pasilikčiau tokioj vietoj ilgiau, kad galima būtų pamaklinėti pajūriu biggrin.gif
Atsakyti
Paskutine vieciuke superine thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2012 11 22, 09:34)
  Astra, o kodėl Cordobą aplenkėt?  g.gif  Man jinai pati pačiausia iš Andalūzijos miestų wub.gif

powerpuff, žinok tikrai turėjau realių planų jį aplankyti, net savo bloknote buvau pasižymėjusi mirksiukas.gif be to tu ir savo reportaže rašei, kad tai pats pačiausias Andalūzijos miestų, etiu ją rekomendavo, nuoširdžiai patarė aplankyti wub.gif , bet merginos tikrai ne iš blogos valios..ten gražu, bet mes nenorėjome tokiu dideliu ratu keliauti, kažką tada čia būtų reikėję aukoti... verysad.gif tad Jaen, Kordoba, Sevilija...vienu žodžiu tas aukštesnysis kampas liko sekančiam kartui...manau, kad mes ten tikrai grįšime...kartais svajonės taip greitai išsipildo, kad net bijau prognozuoti kada rolleyes.gif Tik dabar norėčiau jau skrydžio į Seviliją, pavažinėti tuomet kita puse, galbūt aplankyti ir Portugalijos pietinę pakrantę wub.gif

Aruna taip drinks_cheers.gif oras tokiu metų laiku vis viena buvo jau prie rizikos dalykų, tad tikrai pritariu, kad mums "pasisekė" lotuliukas.gif ...o jei dar paskutinį pusdienį pajūryje saulė būtų visą laiką švietusi ax.gif ...tai orą galėčiau ir dešimtuku vertinti 4u.gif

Cobre, jau plepsiukuose tik grįžusi rašiau, kad man ta vieta buvo pati pačiausia mirksiukas.gif drinks_cheers.gif ....praėjo jau mėnuo po atostogų ir mano nuomonė ir šiandien tokia pati biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 22 lapkričio 2012 - 13:31
QUOTE(Astra777 @ 2012 11 22, 13:22)
...vienu žodžiu tas aukštesnysis kampas liko sekančiam kartui...manau, kad mes ten tikrai grįšime...kartais svajonės taip greitai išsipildo, kad net bijau prognozuoti kada rolleyes.gif Tik dabar norėčiau jau skrydžio į Seviliją, pavažinėti tuomet kita puse, galbūt aplankyti ir Portugalijos pietinę pakrantę wub.gif

Va va-čia geras planas bigsmile.gif Mes paskutinį kartą irgi iki Cordobos nedavažiavom, nes norėjosi link Tarifos, bet man asmeniškai tas "viršus" labiau patiko negu pakrantė. O Portugalija tai išvis.. wub.gif Atskiros kelionės verta. Nu tai žinant, kad mano palinkėjimai turi tendenciją pildytis greitai, tai linkiu būtinai sugrįžt ir aplankyt viską, ką palikot kitam kartui laugh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2012 11 22, 15:54)
Va va-čia geras planas  bigsmile.gif  Mes paskutinį kartą irgi iki Cordobos nedavažiavom, nes norėjosi link Tarifos, bet man asmeniškai tas "viršus" labiau patiko negu pakrantė. O Portugalija tai išvis.. wub.gif  Atskiros kelionės verta. Nu tai žinant, kad mano palinkėjimai turi tendenciją pildytis greitai, tai linkiu būtinai sugrįžt ir aplankyt viską, ką palikot kitam kartui  laugh.gif  4u.gif

Ačiū, powerpuff už palinkėjimus wub.gif ...aš tame viršuje tokių neblogų vietelių nužiūrėjus buvau ax.gif ...gal tai buvo pagrindinis kriterijus, kodėl mes ten nevažiavome- visko, ko norėjau tikrai nebūčiau spėjusi pamatyti, o iki Tarifos, Gibraltaro kaip ir privalėjau važiuoti... šis planas buvo ankstesnis biggrin.gif , tad geriau tas gėris kitam kartui lieka...kaip ir Guadix...o jei rimtai, tai tam kraštui bent mėnesio reikėtų, tada jau sakyčiau, kad maždaug planas pamatyti Andalūziją įvykdytas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 22 lapkričio 2012 - 15:05
Nu jo mėnesis visai nieko būtų laugh.gif Nors gal taip ir geriau, po truputį, per kelis kartus aplankyt, kaip kokį skanėstą po biškį ragaut, o ne praryt visą iš karto biggrin.gif
Atsakyti