Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji pažintis su Ispanija:Andalūzija spalį

QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 11 17, 09:30)
Na tikrai kokia žavinga ta Andalūzija  wub.gif

drinks_cheers.gif žinok aš tikrai nesitikėjau, kad man čia taip patiks...atsimenu, kad kažkur rašiau, kad bijau jog nuo to baltumo man akyse raibuliuos, abejojau ar ne per ilgos atostogos, ar neatsibos, bet žinok tikrai patiko thumbup.gif

...nedaug jau tų atostogų ir beliko verysad.gif ...nepilnos trys dienelės. Šią dieną mes nusprendę praleisti už 90 kilometrų esančiame mažame Costa de la Luz pakrantės žvejų kaimelyje Zahara de los Atunes .Jis yra važiuojant vandenyno pakrante žemyn nuo Cadiz miesto link Tarifos.Apsisprendimą apsistoti šiame kaimelyje lėmė tai, kad sekantis mūsų tikslas- Tarifa ir Gibraltaras nuo jo netoli, tad nereikės anksti keltis ir toli važiuoti kol pasieksime tikslą...be to, šioje vietoje spėjome paspausti paskutinį šansą geram pasiūlymui 2 žv. viešbutyje Avenida Playa, nakvynė viešbutyje su pusryčiais dviems asmenims (dukrytė nemokamai) 40 EUR (138 LT.), parkingo viešbutis neturi, tačiau su google žmogeliuku pasižiūrėjau, kad čia ir gatvėje bus patogu laikyti automobilį, be to jau ne sezonas, tad turistų daug neturėtų būti, viešbutis yra gal apie 100 metrų nuo plataus vandenyno paplūdimio, labai jaukus ir tikrai rekomenduoju thumbup.gif

www.avenidaplayahotel.com

Šiai dienai pakeliui dar buvau suplanavusi aplankyti Vejer de la Frontera miestelį, jis man įdomus pasirodė...tačiau Guajer Sierra kalnų miestelyje sutika vokietė taip įspūdingai pasakojo apie mums taip pat pakeliui būsiantį Conil de la Frontera miestelį, jį tiesiog mums būtinai reikia pamatyti...tad nusprendėme aukoti Vejer ir užsukti į šį super rekomenduotą...ir tai buvo mano padaryta klaida-visada reikia pasikliauti savimi biggrin.gif , man jis asmeniškai įspūdžio nepaliko, jau tik į jį įvažiavus norėjau prašyti vyro apsisukti, bet...pamatę krašte nemokamą automobilių stovėjimo aikštelę, nutarėme šiek tiek pasivaikščioti- tai turistinis kurortinis miestelis, pritaikytas poilsiui su plačia pakrante ir greta linijomis išdėstytomis vilomis ( ar nameliais apgyvendinimui , net nežinau kaip teisingiau išsireiškus), daug parduotuvių, Andalūziško stiliaus pastatais , daugiau nieko... tiesa, čia mes pirmą kartą pamatėme Atlanto vandenyną, ta proga įkeliu keletą foto...net noro man čia fotografuoti nebuvo ax.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

..važiuojant į Zahara mačiau ant kalno įsikūrusį Vejer de la Frontera...vyras dar pasiūlė užsukti, tačiau gal nereikia...norisi ramiai likusį laiką praleisti ( taip kaip buvo planuota ax.gif )...bet iš tolo matėsi, kad tikrai vertėjo mirksiukas.gif thumbup.gif

Viešbutyje mus priėmė labai maloni administratorė, gavome raktus ir nuo lauko durų, ir kambario. Viešbutyje yra restoranas, kuris atviras visiems, turintis atskirą įėjimą iš pagrindinė gatvės...dabar pirmas žvilgsnis į šalia esančią gatvelę iš balkono:

user posted image

prie pat viešbučio yra XV amžiaus pilies -Castillo de las Amadrabas griuvėsiai, lygiagrečiai pilies sienos labai patogu palikti ir automobilį:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 17 lapkričio 2012 - 16:51
tokius kankorėžio formos kupolus mačiau Maro miestelyje, tik ten taip buvo dekoruotos tvoros, o čia stogai:

user posted image

user posted image

...o šia mašinyte į mūsų viešbutį atvažiavo pagyvenusi ispanų pora..man jie labai patiko- ir elgesiu, ir išvaizda...net leidau sau įsisvajoti, kad taip mums brandžiame amžiuje kas ilsėtis leistų ir kas be ko taip atrodyti ax.gif

user posted image

...išėjus į gatvę, mes automobilį pastatome prie sienos, čia stovėjimas nemokamas thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image[

user posted image

user posted image

įspūdingas viešbučio kiemelyje augančių kaktusų dydis wub.gif ...gaila, kad varteliai užrakinti:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
čia pat ir vandenynas...tik pažiūrėkit kokio pločio paplūdimiai wub.gif ...ir mes čia vieni lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

...nors saulė už debesų pasislėpus, vanduo link kranto vis artyn ir artyn slenka...tačiau mano vyro ryžto išsimaudyti vandenyne niekas "neparmuša" schmoll.gif ...lauke temperatūra šiek tiek virš 20 , vanduo panašios temperatūros.. tačiau tik saulei išlindus, tenka savo švarkelį slėpti..lauke vėl šilta thumbup.gif ...reziume-vis tik aš sugebėjau tik pėdas į vandenį įmerkti, vyras išsimaudyti savo noru...o dukrytė su viskuo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

neapsirikau pasirinkdama šią vietą poilsiui...čia gavome tokią ramybę wub.gif ...įsivaizduokite- tokio pločio ir ilgio paplūdimiai, beribis vandenynas ir mes...tik trys žmogeliukai šitoje platybėje... smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

kaip gerai, kad po dukrytė panirimo į vandenį, viešbutis greta buvo..labai greitai grįžusi rūbelius pakeičiau į kitus, gali sau toliau po smėlį vaikščioti:D

user posted image

user posted image

būtinai dar reikia ir kriauklių iš šios pakrantės prisirinkti...

user posted image

gal imam ir šią mirksiukas.gif ...neeee, tikriausiai ją teks oro uosto muitinei paaukoti unsure.gif

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

čia visur-kiekvienos gatvelės pabaigoje, štai tokie tilteliai per kopas link paplūdimių, labai patogu, nereikia per smėlį eiti...ateini iš karto į švarų paplūdimį

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

čia mūsų pirma sutikta būtybė ...kiek mačiau, paplūdimio kryptimi nukeliavo rolleyes.gif

user posted image

user posted image

user posted image

dar pasivaikščiokime po kaimelį:

user posted image

vėl tenka greta tvirtovės gynybinės sienos keliauti..tik iš kitos pusės:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 17 lapkričio 2012 - 19:12
Astra, aš kuo toliau, tuo labiau tavo dukryte žaviuosi - na tokia super keliauninke wub.gif Kad visi vaikai tokie būtų 4u.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

gaila, bet įėjus pro vartus mes už tos sienos nieko neradome...taip, tai tik griuvėsiai, viduje tuščia..matosi čia pat esančios bažnyčios sienos:

user posted image

user posted image

ir tuščia pieva su keletu ten augančių medelių...

user posted image

user posted image

ir dar šiek tiek kaimelio gatvės vaizdelių:

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

taip bevaikščiojant ateina vakarienės metas..ją renkamės čia pat, viešbučio restorane..dienos meniu 15 EUR, gėrimai neįskaičiuoti, kaip užkandėlę čia gauname tokių pat bulvyčių kaip Cherese thumbup.gif ...ir kas įdomiausia visame restorane mes trise, o prie gretimo staliuko trys vidutinio amžiaus žmonių poros...kažkaip ausis užfiksuoja lietuviškus garsus unsure.gif ...gal tik pasigirdo, bet tik pasikeliu prie barmeno dukrai paildomai šaukštelio paprašyti...ir vienas iš tų lankytojų mane užkalbina...taip, koks sutapimas tokioje vietoje tiek lietuvių sutikti: dvi poros keliavo iš Lietuvos-Kėdainių, kita pora mišri: lietuvė ir belgas, taigi belgas pigiai nupirko bilietus iš Belgijos skrydžiui į Seviliją ir jie keliauja kaip mes vis apsistodami skirtingose vietose...tik priešinga kryptimi, pasirodo jie vis paskui lietų keliauja ir visur jo "gauna", o mes vis nuo lietaus pabėgame lotuliukas.gif (...išskyrus Cheresą..), pažiūrėsim kaip bus rytoj g.gif ...dar keletą minučių draugiškai pasikalbame su keliautojais ir netrukdome vieni kitiem tęsti puikios vakarienės.Tiesa, jie mus perspėjo: saugokite Gibraltare visus su savimi turimus daiktus...taip mes lyg tą ir žinome, bet kad beždžionė iš po akių gali "nušvilpti" piniginę, tai jau tikrai nejuokinga blink.gif ...jie patys matė kaip tai atsitiko vienam vyriškiui...veltui jis bandė beždžionę vytis...liko ne tik be pinigų, bet ir be dokumentų cool.gif Taigi, gavę šiek tiek praktiškų patarimų po vakarienės dar šiek tiek po kaimelį naktinėjame:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

čia visau puiki vieta poilsiui, greta vaikų žaidimų aikštelė...dukrytei prieš miegą čia labai tiko: thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ir pabaigai dar vandenyną aplankome...vanduo praktiškai lieptelį pasiekęs...tad pavojinga eiti tolyn pakrante...čia dar kartą susitinkame su lietuvaičiais, palinkime vieni kitiems labos nakties, ir dar kartą geros kelionės. ..dabar jau tikrai labanakt wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 17 lapkričio 2012 - 19:47
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 11 17, 20:29)
Astra, aš kuo toliau, tuo labiau tavo dukryte žaviuosi - na tokia super keliauninke  wub.gif Kad visi vaikai tokie būtų  4u.gif

Ačiū, Vasariuk wub.gif ...manau ir daugiau tokių vaikučių yra, tik ne visos mamos čia apsilanko...nors g.gif šį forumą gal žino visos mamos Lietuvoje, tik gal ne kiekviena užklysta į kelionių temas...apskritai tai galvoju, jei čia nebūtų mamų forumas, tai ko gero mano reportažai būtų kitokie, o dabar man norisi šiek tiek padrąsinti ir tuos tėvelius, kurie nesiryžta su mažais vaikais keliauti, tikrai verta bent pabandyti...netiks ar nepatiks, bent žinosit, kad tikrai bandėt smile.gif ...todėl kartas nuo karto stengiuosi atkreipti dėmesį ir į dukrytę, gal kai kam tas ir nepatinka, bet toks mano stilius rolleyes.gif

spalio 20 d. (šeštadienis)

Ar pajautėt kaip greitai prabėgo savaitė Andalūzijoje...liko tiek nedaug. Pusryčiai viešbutyje patiekiami atskirai kiekvienam, renkiesi-arbata ar kava, šviežiai spaustos sultys...mano jau čia spėti pamėgti trinti pomidorai su alyvuogių aliejumi, skrudinta duona, džemai, užtepėlė...juos čia duoda tik nuo 9.30 val. , pritaikyta poilsiautojams, kuriems niekur nereikia skubėti...o mes norime greičiau išvykti, tiek planų dar šiandien biggrin.gif

Taigi, pakrante leidžiamės vis piečiau Ispanijos:

user posted image

Iki Tarifos tik 40 km., kelias geras, nemokamas...bet tik pažiūrėkit kokie juodi debesys užtemdo dangų doh.gif :...ir jau kad prasidės lietus...galvoju viskas, teks keisti planus...

user posted image

...bet priartėjus Tarifą-stebuklas įvyksta thumbup.gif -juodi debesys išsisklaido ir saulytė vėl mus šiluma džiugina:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Štai mes ir piečiausiame kontinentinės Europos taške-Tarifoje. Automobilį pastatome centre netoli uosto esančioje, gatvėje mėlynomis linijomis paženklintoje vietoje.Nusiperkame stovėjimą 2 valandoms ir iš karto einame jūros kryptimi...

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

Čia, prie pat uosto yra Castillo Guzmán el Bueno, Tarifai skiriant daugiau laiko, manau ją tikrai būtina aplankyti...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Tarifa pakrantėje yra labai populiari tarp burlentininkų ir jėgos aitvarų mėgėjų dėl stiprių vėjų sąsiauryje. Mes būtinai norime pamatyti ir šiuos paplūdimius, ir vietą, kur Viduržemio jūra su Atlanto vandenynu susijungia...tad sukame pro uostą ir einame tolyn link priekyje matomos salos- Isla de Las Palomas...

user posted image

priekyje aukštai ant uolos štai tokia pilis stūkso...

user posted image

drįsčiau pavadinti pilis-vaiduoklis, man ji tokį paslaptingą įspūdį paliko:

user posted image

user posted image
Papildyta:
Priartėjus kelią į salą štai toks stendas įkastas į žemę...kaip suprantu čia ko gero reikėtų visiems prie jo nusifotografuoti : "AŠ ČIA BUVAU" thumbup.gif

user posted image

user posted image

smėlėti vandenyno pakrantės paplūdimiai:

user posted image

user posted image

user posted image

čia Viduržemio jūros platybės:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Toliau gal jau nebesvarbu kas, pasigrožėkime jūra ir vandenynu..manau šieta ideali poilsiui su šeima...miestelis gražus ir jaukus, paplūdimiai platūs, smėlėti...nori prie jūros guli, nori prie vandenyno...vietos tikrai visiems užteks...o ir lankytinų objektų čia netrūksta...

user posted image

per juodus debesis (...taip pat ir fotoaparato techninių galimybių) tolumoje man nepavyko tinkamai užfiksuoti jėgos aitvarų daugybės blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

prieš mus sala, tačiau į ją patekti draudžiama, įvažiuoti galima kaip supratau tik su specialiais leidimais:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 17 lapkričio 2012 - 21:23
Astra, bet kokios nuostabios nuotraukos, kokie debesys wub.gif
Smagu su jumis keliauti.
Atsakyti
o čia nardymo pamokos vyksta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

grįžtant vis dar bandau tuos aitvarus užfiksuoti...gal čia geriau matosi unsure.gif

user posted image

Jei turite laiko, Tarifai būtinai skirkite daugiau laiko nei mes...o mums metas važiuoti tolyn. Sekantis mūsų tikslas - Jungtinės Karalystės užjūrio teritorija, besiribojanti su Ispanija- Gibraltaras, kuris tik už 50 km. nuo Tarifos. Nors visur pabrėžiama, kad tai tik uola, o Anglijos dvasios čia nepajusi, ( o man jos ir nereikia...esu ją tikrą pajutus prieš dešimt metų rolleyes.gif ), vis tik šį kartą apsisprendimą čia apsilankyti nugalėjo noras pabūti tokioje unikalioje vietoje, kur oro uostu pėstieji vaikšto ir beždžionės vis dar laisvėje gyvena, ir gal dar šiek tiek dėl to "pliusiuko"- " ir aš čia buvau" lotuliukas.gif Į planus jokių lankytinų objektų netraukėme, pažadėjome dukrytei beždžiones parodyti ir patys šiek tiek pasivaikščioti...ir žinoma planas: "važiuoti į patį Gibraltarą automobiliu" thumbup.gif

QUOTE(akcent @ 2012 11 17, 23:02)
Astra, bet kokios nuostabios nuotraukos, kokie debesys wub.gif
Smagu su jumis keliauti.

akcent, ačiū wub.gif smagu, kad patinka biggrin.gif ...tik dėl tų nuotraukų...gal paguosti norėjai unsure.gif ...man šį kartą labai jau nesisekė su fotoaparatu, pradžioje rašiau...bet jei nuotraukomis vis tik sugebėjau kažkiek perteikti to grožio, tai labai džiaugiuosi rolleyes.gif

Artėjame link Gibraltaro...

user posted image

user posted image

debesys vėl tamsėja...

user posted image

priekyje jau matome Gibraltaro uolą:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 17 lapkričio 2012 - 22:13
Astrut, kaip tu nupasakojai pradžioj, maniau, kad išvis nieko įmatyti neis - viskas susilieję bus biggrin.gif blush2.gif Bet gavosi, kad per savikritiška buvai savo nuotraukoms. Man nuoširdžiai labai patinka 4u.gif
Atsakyti
užklumpa mus ir vėl lietus, ir vėl giedra...

user posted image

user posted image

user posted image

Mes jau La Linea de la Concepción...iš šio miestelio galima įvažiuoti į Gibraltarą... važiuojame Gibraltaro kryptimi ir žiede stojame į mums reikalingą juostą...bet tik pažiūrėkit kokia automobilių eilė ratu sukasi įvažiavimui į Gibraltarą doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

pirmiausia iškyla klausimas...ar verta g.gif ...gal automobilį palikti čia pat apačioje esančioje aikštelėje ir keliauti pėsčiomis kaip ir daugelis kitų unsure.gif ...aikštelėje tik keletas automobilių...

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 17 lapkričio 2012 - 22:43
Bet, geras pusvalandis kantrybės ir mes judame per muitinę thumbup.gif ...muitininkai patikrina pasus ir pirmyn thumbup.gif ...kertame lėktuvų pakilimo taką:

user posted image

user posted image

ir važiuojame pagal ženklus "Cabel car"... taip, Jūs teisingai supratote, keltuvu norime pakilti ant uolos ir ten apsižvalgyti. Kiek ir iš ko gavau informacijos-niekas nerekomendavo į uolą lipti patiems ( o be reikalo...pasirodo čia viskas galima: ir užlipti, ir automobiliu užvažiuoti iki tam tikro taško bigsmile.gif ...tik ar už tai reikėtų susimokėti, čia kitas klausimas...į kurį nežinau atsakymo unsure.gif )...Kažkuriame viešbutyje mes jau buvome pasirūpinę Gibraltaro žemėlapiu, matome čia vos dvi pagrindinės gatvės, tačiau iš pirmo karto vis viena nepasukame kur reikia lotuliukas.gif

bet čia kaip sakant paklysti nėra kur cool.gif ....ir mes jau aikštelėje prie keltuvų...puiku, aikštelėje parkavimasis nemokamas thumbup.gif ...oras lauke taip pat thumbup.gif +28 laipsniai...kaip matote debesys prieš mus vėl išsisklaidyti spėjo...

user posted image

user posted image

perkame bilietą dviems suaugusiems į vieną pusę, kainos surašytos Gibraltaro Svarais sterlingų ir eurais: eurais vienam žmogui lyg 11.25 EUR, į abi puses tik nežymiai brangiau-13.75 EUR. , vaikams, berods iki penkių metų nemokamai...

user posted image

...ir tuoj kilsime mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

nespėjus dar išlipti iš keltuvo mus pasitinka ši Gibraltaro beždžionė biggrin.gif

user posted image

....tik išėjus į apžvalgos aikštelę čia jų dar daugiau doh.gif ( ...atleiskit jei šią dienos dalį pavadinsiu "Beždžionių fotosesija", bet panašiai taip ir buvo...negalėjau praleisti progos jų nenufotografavus, nors šiaip, tai nėra mano mėgstamiausi gyvūnai :mmm )
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 17 lapkričio 2012 - 23:28
user posted image

user posted image

Jūs tik pasižiūrėkit į šią beždžionėlę su savo mažyliu, argi negražu? wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

kadangi mes nenumatę lankyti čia konkrečiai jokių objektų, tad pagal turimą miesto planą nutariame eiti rekomenduojama turistams pasivaikščiojimo trasa, ji eina tokiu puslankiu žemyn...be to, kažkaip dar reikia rasti nusileidimą žemyn...perkant bilietus kasininkė sakė, kad atgal lipant reikės įveikti daug laiptelių...tik ji nepasakė, o mes nepaklausėm kurioje pusėje jie yra lotuliukas.gif blink.gif ...trasa matome, kad eina keliu...bet gal jo pabaigoje tie laiptukai rolleyes.gif

Prieiname beždžionėlių susibūrimo vietą biggrin.gif ...čia kaip tik vieni iš autobusėlio bando nekviestą svečią išprašyti lotuliukas.gif ...na nelipa ji niekaip iš ten..

user posted image

user posted image

user posted image

..o ši-prieš pat mums prieinant išmaldos prašė...o dabar pasislėpė bigsmile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 18 lapkričio 2012 - 00:14