Jūs neįsivaizduojate kaip apsidžiaugiau pamačiusi vieną iš nurodytų krypčių -taigi čia "Dolmen Gigant" kažkur yra
Bet dideliam Jūsų nusivylimui, pasakysiu iš karto- jų taip pat nepamatėme
jau temsta...metas grįžti į namus...artėja ir 9 valanda.Vaikštinėdami El Gastor kaimeliu, parduotuvėje nusipirkome pusfabrikačių ( čia jų pasirinkimas nebuvo gausus...), gėrimų, saldumynų ir pan., nusprendėme, kad vakarosime namuose...dar pasirūpinome atsargomis rytui...vos neužmiršau ...o kaip mūsų pusryčiai...suprantu, kad juos kuo puikiausiai galėtume ir pasigaminti...bet vis viena-į kainą įskaičiuota ..reikia tą būtinai išsiaiškinti, kai prieš atostogas rašiau laišką dėl galimybės gauti vakarienę, tai man buvo parašyta, kad galimybės nėra, tačiau skaniai galima pavalgyti vietiniuose restoranėliuose, be to -pusryčius taip pat reikės nueiti pavalgyti į kitą vietą...įdomu kur
Grįžus namo...vyras išeina trumpam į lauką...girdžiu ten kažkokį triukšmą, išeinu pro duris-pasirodo čia ta pati ispanė kažką aiškinasi aš jai tuoj tuos 2 eurus, pasirodo ne tame esmė...aha-iš gestų ir dar šiek tiek kalbos pagaliau suprantu ko mūsų klausiama-ji nori sužinoti kada mes ketiname rytoj išvykti...koks jai skirtumas, yra nustatytas laikas iki pietų ir viskas...po to sumoju-raktus reikės grąžinti, tai gal ji tam laikui nori namuose būti ...pagaliau susikalbame, kad apie 10.00 val. ...bet man reikia išsiaiškinti kaip su tais pusryčiais...nepavyksta niekaip susikalbėti ...vyrui baigiasi kantrybė, jis nueina vakarienės gaminti, o aš čia pat iš namų išlindusios dukros paprašau laptopo ir interneto...(ji taip pat iš pradžių bandė pagelbėti demonstruodama anglų kalbos žinias, bet svarbiausio dalyko taip ir nesiaiškinome )...ir vėl aš jų namuose, kol mūsų dukrytę vaišina šokoladu, šeimininkų dukra jungia kompiuterį, internetą ir visagalį "google translate" ...kiek man teko išbandyti šią programą, geriausia verčia iš anglų kalbos, taip pat ir į anglų...viso vos ne pusę valandos trukusio susirašinėjimo čia neaprašinėsiu, bet kalba vyko taip-aš parašau anglų kalba, tada vertimas į ispanų...tuomet dukros pokalbis su mama ir vėl grįžtamasis ryšys...taip, pusryčius mes gausime, mums duoda dvi korteles ir iš karto šeimos vyras palydi iki vieno restorano, kur su barmenu susitariame, kad 9.00 val. ateisime pusryčių (kaip supratau buvo galima pasirinkti ir kitą maitinimo įstaigą bet mums bus gerai ir ši)...
parėjus į namus ant stalo mūsų laukia jau vyro pagaminta ir patiekta vakarienė , o po jos- dar trumpas pasivaikščiojimas prie namų esančia gatvele:
...automobilio patikrinimas ir galima tuomet ramiai miegoti
Ramiai miegoti...bent jau man -nepavyksta akys dar ilgai plačiai atmerktos buvo...kažkaip keistai jaučiausi tuose namuose, dvasios nevaikščioja, bet bet...užmigti vis neleidžia iš priešpriešais esančio namo sklindantis varstomų durų garsas, tad aš vis į balkoną pasižiūrėti kas vyksta...o gal kas į mūsų kėsintis nori ...bet ten- vienišam vaikinikui matyt nesimiega, jis vis su šuniuku pasivaiščioti išeina, o po to dar ant durų slenksčio parymo...visur kitur visiška ramybė...
spalio 18 d. (ketvirtadienis)
Rytas išaušta giedras, lauke kiek vėsoka...nepamirškit, kad pirmą kartą taip anksti į lauką išeiname-pusryčiai tai ne vietoje ...ką gi, gauname pusryčius, neprabangius, bet kaip pusryčiams tiek ir turėtų pakakti: kava, skurdinta balta duona ir įvairios užtepėlės, džemas...tad šiek tiek pasisotinę, grąžiname namą prižiūrintiems žmonėms raktus ir sutartu laiku-apie 10.00 val. atlaisviname jiems namus Šiandien mes judame tolyn link vakarinės pakrantės, už nepilnai 100 km. esančio Jerez de la Frontera, važiuojame nemokamu keliu:
Likus iki Jerez de la Frontera apie 30 km. šone yra Arcos de la Frontera miestelis, apačioje su vaizdingu Guadalete upės slėniu, o viršuje stūksančia Castillo de los Arcos. Tai tipinis, vienas iš "white village" miestelių Andalūzijoje. Informaciniuose puslapiuose turistams šį miestelį randu pažymėtą kaip vieną iš lankytinų objektų, jis patraukia mano dėmesį, todėl būtinai noriu jį aplankyti...
spalio 18 d. (ketvirtadienis)
Rytas išaušta giedras, lauke kiek vėsoka...nepamirškit, kad pirmą kartą taip anksti į lauką išeiname-pusryčiai tai ne vietoje ...ką gi, gauname pusryčius, neprabangius, bet kaip pusryčiams tiek ir turėtų pakakti: kava, skurdinta balta duona ir įvairios užtepėlės, džemas...tad šiek tiek pasisotinę, grąžiname namą prižiūrintiems žmonėms raktus ir sutartu laiku-apie 10.00 val. atlaisviname jiems namus Šiandien mes judame tolyn link vakarinės pakrantės, už nepilnai 100 km. esančio Jerez de la Frontera, važiuojame nemokamu keliu:
Likus iki Jerez de la Frontera apie 30 km. šone yra Arcos de la Frontera miestelis, apačioje su vaizdingu Guadalete upės slėniu, o viršuje stūksančia Castillo de los Arcos. Tai tipinis, vienas iš "white village" miestelių Andalūzijoje. Informaciniuose puslapiuose turistams šį miestelį randu pažymėtą kaip vieną iš lankytinų objektų, jis patraukia mano dėmesį, todėl būtinai noriu jį aplankyti...
Važiuojame centro kryptimi ir šioje gatvėje paliekame automobilį.Prieš mus-Castillo de los Arcos:
Gatvėje stovėjimas mūsų atvykimo valandomis yra mokamas, tad automate sumokame už dvi valandas gal 1.50 EUR. ir keliaujame pasižvalgyti po senamiestį:
Prieš mus matomu takeliu pasikeliame į viršų:
nuo čia prasideda pilies teritorija:
Gatvėje stovėjimas mūsų atvykimo valandomis yra mokamas, tad automate sumokame už dvi valandas gal 1.50 EUR. ir keliaujame pasižvalgyti po senamiestį:
Prieš mus matomu takeliu pasikeliame į viršų:
nuo čia prasideda pilies teritorija:
akmenimis grįstu takeliu žengiame tolyn , takelis eina greta XV amžiaus pilies gynybinės sienos:
balkonėlis sienoje:
netrukus mes priartėjame prie XVI-XVIII a. pastatytos bažnyčios: Iglesia Parroquial de Santa María de la Asunción.Šioje vietoje suprataome, kad miestelis pakankamai populiarus...čia buvo turistų antplūdis, net nesitikėjome, kad čia pat ir automobilį galėjome pasilikti...gaila, bet jie trukdė padaryti normalią foto:
Įėjimas į bažnyčią mokamas-2 EUR suaugusiam, dukrytė nemokamai. Mes čia apsilankėme:
tačiau fotografuoti draudžiama,nenorėjau tvarkos pažeidinėti, todėl nuotraukų nebus
Išėję iš bažnyčios pabandėme pasižiūrėti kaip galima patekti į pilį:
į čia įėjus, jokių nuorodų į pilį nerandame, čia įsikūrusi kažkokia organizacija:
apeiname ratu, tačiau atsimušame į sieną ir uždarytas duris:
pažiūrėkit ant kokios smiltainio uolos stūkso istorinė miesto dalis:
iš čia atsiveria vaizdai į Guadalete upės slėnį:
Galime dar šiek tiek pasivaikščioti senamiesčiu, čia gatvelės išties labai siauros...džiaugėmės, kad mūsų automobilis normalaus platumo gatvėje paliktas, kai kur norint praleisti atvažiuojantį automobilį mums tekdavo spaustis prie sienos ar į vidų pro kokias duris įlysti
čia kuri bažnyčia nepasakysiu, nes jų mieste yra keletas, pagrinde pastatytos XVI-XVIII amžiaus laikotarpyje
dukrytė būtų galėjusi, tai pro kiekvienas atviras duris būtų lindusi vidun pasmalsauti
Papildyta:
Tikriausiai jau dabar supratote kodėl miestelio pavadinime yra žodis "Arcos"
Ne tik šiame miestelyje, bet ir kituose mūsų lankytuose pastebėjome taip dekoruotus namo fasadus:
Papildyta:
Vaikščiojant po senamiestį, pastebėjome, jog čia daug Tapas barų, jie čia tikrai nebrangūs, priklauso nuo dydžio..2-4-6 EUR, taip pat daugelyje vietų siūlomas dienos meniu, kaina prasideda nuo 8.50 EUR.
...mes jau priartėjome prie naujosios miestelio dalies, čia neužsibūname, grįžtame į automobilį ir keliaujam tolyn :
iš čia atsiveria vaizdai į Guadalete upės slėnį:
Galime dar šiek tiek pasivaikščioti senamiesčiu, čia gatvelės išties labai siauros...džiaugėmės, kad mūsų automobilis normalaus platumo gatvėje paliktas, kai kur norint praleisti atvažiuojantį automobilį mums tekdavo spaustis prie sienos ar į vidų pro kokias duris įlysti
čia kuri bažnyčia nepasakysiu, nes jų mieste yra keletas, pagrinde pastatytos XVI-XVIII amžiaus laikotarpyje
dukrytė būtų galėjusi, tai pro kiekvienas atviras duris būtų lindusi vidun pasmalsauti
Papildyta:
Tikriausiai jau dabar supratote kodėl miestelio pavadinime yra žodis "Arcos"
Ne tik šiame miestelyje, bet ir kituose mūsų lankytuose pastebėjome taip dekoruotus namo fasadus:
Papildyta:
Vaikščiojant po senamiestį, pastebėjome, jog čia daug Tapas barų, jie čia tikrai nebrangūs, priklauso nuo dydžio..2-4-6 EUR, taip pat daugelyje vietų siūlomas dienos meniu, kaina prasideda nuo 8.50 EUR.
...mes jau priartėjome prie naujosios miestelio dalies, čia neužsibūname, grįžtame į automobilį ir keliaujam tolyn :
Po tiek dienų keliavimo mes pirmą kartą ...didmiestyje , o čia ir didmiesčio problemos prasideda: jei į vieną gatvę neįsukai, tai po to ratu kelis kvartalus apvažiuoji ...Artėjant link centro, mūsų viešbučio kryptis kaip ir daugelio kitų nurodyta lentelėse, tad drąsiai galime važiuoti pagal ženklus...Pagrindinis kriterijus dėl ko čia pasirinkome nakvynę buvo tas, kad čia buvome rezervavę bilietus į Flamenco šou ir pasitaikė super gera kaina viešbutyje , nesvarbu, kad tai 1 žv., tačiau kambaryje viskas yra kas turi būti, o dar ir pusryčiai įskaičiuoti, ir kas svarbiausia-prie pat visų centrinių objektų , taip pat jau nebesvarbu, kad parkingo viešbutis neturi, bet kai už tokią kainą, jei reikės-gatvėje automatui pamokėti galėsime ...berašydama net neparašiau kokia tai kaina , taigi už vieną naktį viešbutyje Nuevo Hotel su 50 proc. nuolaida, kaina buvo 27 EUR (93,23 LT.)
čia viešbučio puslapis, jei kam kada prireiktų:
http://www_nuevohotel_com/galeria.html
...kad nuvažiuoti iki viešbučio, pirmiausia aš turėjau išlipti iš automobilio ir dar kartą įsitikinti, kad tokioje siaurutėje gatvėje galima pravažiuoti automobiliui ir nėra kokių nors draudžiamų ženklų ...kai priartėjame prie viešbučio...gatvėje visos vietos užstatytos...bet-kitoje kelio pusėje, priešais duris yra rezervacinė juosta viešbučio klientams-iki 30 min., mums čia kaip tik tinka ...viešbutyje gauname raktus, televizoriaus pultelius, administratorė dar paaiškina, kad parkavimasis mėlynose juostose iki 17.00 val. nemokamas, vėliau reikia mokėti iki 20.00 ar tai 21.00 val (tiksliai nepamenu)...ir ką aš pamatau atvėrusi kambario duris...nesitikėjau, bet buvo taip, kaip buvo- bookingo puslapyje buvo rašyta, kad šiame viešbutyje įrengtas vienas kambarys maurų stiliumi ( jo nuotraukų nebuvo)...ir tik pamanykit-mes tame kambaryje ...jei įdomu, galite žvilgtelėti kaip mes čia parą gyvensim ( kaip gerai, kad parą ...nes jau antrą eičiau apsikeisti ir ne dėl to, kad kas blogai, bet paprasčiausiai man tas kambarys per "šaltas" pasirodė, o dar ir vonios su tualetu patalpa vos ne bendra ... apie 2 m. aukščio pertvara atskirta)
,,,bet už tai balkonai net du:vienas iš kambario, kitas iš vonios...
Argi ne Alhambra
vaizdas iš kambario balkono:
Kaip žinome Jerez de la Frontera arba Cheres de la Frontera, kaip čia teisingiau parašius net nežinau, bet ispanai taria Cheres, garsėja ypatingu chereso vynu, čia yra daug bodegų, kurias galima lankyti nustatytomis valandomis, iš pradžių ir aš turėjau planų užsisakyti ekskursiją po vyno rūsius ir degustaciją, tačiau pamaniau, kad gal užteks vieno "renginio" šiai dienai . Tiesa, buvau radusi informacijos, kad kai kuriose bodegose degustacija nemokama, tačiau aš asmeniškai naršydama internete tokių neradau, vis viena visur už įėjimą reikėjo mokėti...
dabar jau galime išeiti pasižvalgyti po miestą, lauke oras vėsta, pradeda slinkti debesys:
Iš viešbučio einame centro kryptimi ir prieš mus, gal tik už dviejų šimtų metrų Plaza del Arenal ("mūšio vieta"), čia prieš kelis šimtmečius vykdavo dvikovos, o šiomis dienomis yra centrinė miesto aikštė :
Aikštės centre paminklas: Miguel Primo de Rivera
čia viešbučio puslapis, jei kam kada prireiktų:
http://www_nuevohotel_com/galeria.html
...kad nuvažiuoti iki viešbučio, pirmiausia aš turėjau išlipti iš automobilio ir dar kartą įsitikinti, kad tokioje siaurutėje gatvėje galima pravažiuoti automobiliui ir nėra kokių nors draudžiamų ženklų ...kai priartėjame prie viešbučio...gatvėje visos vietos užstatytos...bet-kitoje kelio pusėje, priešais duris yra rezervacinė juosta viešbučio klientams-iki 30 min., mums čia kaip tik tinka ...viešbutyje gauname raktus, televizoriaus pultelius, administratorė dar paaiškina, kad parkavimasis mėlynose juostose iki 17.00 val. nemokamas, vėliau reikia mokėti iki 20.00 ar tai 21.00 val (tiksliai nepamenu)...ir ką aš pamatau atvėrusi kambario duris...nesitikėjau, bet buvo taip, kaip buvo- bookingo puslapyje buvo rašyta, kad šiame viešbutyje įrengtas vienas kambarys maurų stiliumi ( jo nuotraukų nebuvo)...ir tik pamanykit-mes tame kambaryje ...jei įdomu, galite žvilgtelėti kaip mes čia parą gyvensim ( kaip gerai, kad parą ...nes jau antrą eičiau apsikeisti ir ne dėl to, kad kas blogai, bet paprasčiausiai man tas kambarys per "šaltas" pasirodė, o dar ir vonios su tualetu patalpa vos ne bendra ... apie 2 m. aukščio pertvara atskirta)
,,,bet už tai balkonai net du:vienas iš kambario, kitas iš vonios...
Argi ne Alhambra
vaizdas iš kambario balkono:
Kaip žinome Jerez de la Frontera arba Cheres de la Frontera, kaip čia teisingiau parašius net nežinau, bet ispanai taria Cheres, garsėja ypatingu chereso vynu, čia yra daug bodegų, kurias galima lankyti nustatytomis valandomis, iš pradžių ir aš turėjau planų užsisakyti ekskursiją po vyno rūsius ir degustaciją, tačiau pamaniau, kad gal užteks vieno "renginio" šiai dienai . Tiesa, buvau radusi informacijos, kad kai kuriose bodegose degustacija nemokama, tačiau aš asmeniškai naršydama internete tokių neradau, vis viena visur už įėjimą reikėjo mokėti...
dabar jau galime išeiti pasižvalgyti po miestą, lauke oras vėsta, pradeda slinkti debesys:
Iš viešbučio einame centro kryptimi ir prieš mus, gal tik už dviejų šimtų metrų Plaza del Arenal ("mūšio vieta"), čia prieš kelis šimtmečius vykdavo dvikovos, o šiomis dienomis yra centrinė miesto aikštė :
Aikštės centre paminklas: Miguel Primo de Rivera
toliau Chereso siauros vingiuotos gatvelės:
ir nespėjame normaliai apsižvalgyti, kai dangus pradeda niauktis ir kilti vėjas,einame arčiau prekybos vietų, kad lietui prasidėjus būtų galima kur nors pasislėpti ir pagaliau nors kartą ir po parduotuves pasižvalgyti :
čia netoliese yra Tio Pepe vardo restoranas, kadangi jau išalkę, pats metas čia užsukti...aš su vyru užsisakome keptos žuvies miksą-10 EUR, porcija ( bet dviems sunkiai įveikiama ), vyno, alaus, o dukrytei mėsos kukuliukus....tik kaip nustembu, kai padavėjas ant stalo pirmiausia atneša mažą dubenįlį su virtomis bulvėmis, apipiltomis alyvuogių aliejumi ir užpjaustytos svogūnais...pirmiausia pagalvojau..o varge ...ką aš dukrytei užsakiau, teks naujai užsakinėti...bet tuoj akyse prašviesėja-atneša ir kukulius pasirodo šiame regione čia tokia užkandėlė prieš maistą tiekiama...visai patiko...kol mes pietavome, lauke tokia audra praėjo, kad lauko skėčiai ir tie buvo pradėję kilti...kaip gerai, kad mes laiku čia taip jaukiai įsitaisėme...
Pasibaigus lietui, mes pasivaikštome po Chereso gatveles , tiesa-mūsų automobilis paliktas vis dar toje pačioje viešbučiui rezervuotoje vietoje ...vyras grįžta vienas, kaip tik randa vietą automobiliui perstatyti, susimoka už valandas apie 2 EUR. ir galime toliau vaikščioti be jokio tikslo, tiksliau išsireiškus-slampinėti. Vakare apie 21.00 val. grįžtame į viešbutį, reikia pasiruošti flamenkui...
flamenko šou rezervavau per šį puslapį www.flamencotickets.com ...pasirodymo kaina asmeniui -15 EUR, bilietus rezervavau su Tapas, viso kaina vienam asmeniui buvo 20 EUR, tad už du-40 EUR (138 LT.), dukrytei įėjimas nemokamas. Bilietai buvo ir su pasiūlymais dienos meniu, bet vakarui mums tapų turėjo užtekti. Šou pradžia 22.30 val., rekomenduojamas atvykimas 21.30 val...aš iš karto buvau nusprendusi, kad iki tavernos vyksime pėsčiomis...kas mums 1200 metrų ..be to prie tapos ir vyno turėtų būti, tad prie vairo geriau nerizikuoti...bet kaip aš klydau ...aišku savo atspausdintą žemėlapį su maršrutu pėsčiomis kažkur saugiai padėjau , navigacija nepakrauta, o rankose žemėlapis tik su didesnių gatvių pavadinimais...bet nusiteikusi ryžtingai- išėjome po 21.00 val....o čia iš karto toks vaizdas...kaip įspūdingai Chereso Katedra atrodo...ji visai netoli viešbučio:
einant toliau taip pat mačiau akiai patrauklių objektų...tačiau neturiu laiko fiksuoti, reikia abiem galvas suglaudus žemėlapį studijuoti ...dar kiek paeiname, gatvės apšvietimas nėra pakankamas, kad gerai orientuotis...ir pasižiūrėję į laikrodį, kad artėja 22.00 val. turime apsispręsti: ar vis dar eiti pėsčiomis , tuomet išlieka didelis šansas tavernos nerasti arba ateiti į renginio pabaigą, arba grįžti, pasiimti automobilį -tada daugiau šansų, kad šou pamatysime...grįžtame ...nurodytu adresu navigacija atveda greitai (...P.S. automobiliu iki čia gal 1 km. toliau), išlipę gatvėje bandome dairytis, kur ta taverna...kaip gerai, kad akis įžvalgi-ten kieme, giliai, už tvoros matosi lentelė: La Taberna Flamenca - dabar supratau, kad kaip puiku, kad vykome automobiliu Viduje jau visi ruošiasi šou pradžiai, mes greitai prie barmeno , parodome savo rezervacijos lapą ir gauname vietą prie staliuko netoli scenos
...mums patiekiama savo paties išrinkto vyno po taurę (..ėmėme skirtingus-išgerti man vienai reikės ) lėkštelę burokėlių salotų, kita lėkštelė su morkų salotomis ir dar kita su kumpiu ir sūriu, balta duona...sakyčiau visai neblogai
Flamenko šou labai laukė ir dukrytė, pasirodyme buvo dvi moterys ir keturi vyrai, mums patiko, tačiau antrą kartą ko gero jau neičiau...vieno karto užteko, kad susidaryti pilną vaizdą apie šį šokį...o ypač patiko dukrytei, ji per visą pasirodymą (truko valandą laiko) kartojo šokėjų judesius ant kėdės..po renginio jai padėkojo ne tik keletas moterų sėdėjusių netoliese, bet ir pats pagrindinis šokėjas padėkodamas galvelę paglostė
Grįžus į viešbutį jau nebesvarbu buvo baltos šaltos sienos ir arkos virš galvos, paragavus dar šiek tiek vietoje nusipirkto chereso, einame miegoti.
spalio 19 d. ( penktadienis)
Rytas po lietaus ir vėjo išaušo gražus.Pusryčiai buvo patiekiami vietinėje kavinukėje...arbata, kava, sultys, vaisiai, sausi pusryčiai, jogurtas, džemai, užtepėlės, sūris, kumpis, duonos skrudintos patiekia-išvardijau todėl, kad pati nustebau, kad už tokią kainą buvo ir pusryčiai pakankami, ir aptarnaujantis personalas puikus Šiandien ryte mūsų planai šiek tiek pasikeitė: vakar galima sakyti nieko nepamatėme ...pasivaikščiokime nors netoliese, iš viešbučio išsiregistruoti galima iki pietų ( kaip ir visuose mūsų užsakytuose), tad laiko turime;
ši aikštė taip pat netoli viešbučio, tačiau šio objekto (lyg bažnyčia ) negaliu įvardinti:
Papildyta:
Štai ir vakar susižavėjimą mums sukėlusi Katedra:
vaizdas nuo Katedros laiptelių:
kol mes vaikštome, atidaro įėjimą į Katedrą...gaila, kad tai nenumatyta mūsų planuose...
Papildyta:
kitoje gatvės pusėje parkelis, tad juo grįškime link savo viešbučio...
flamenko šou rezervavau per šį puslapį www.flamencotickets.com ...pasirodymo kaina asmeniui -15 EUR, bilietus rezervavau su Tapas, viso kaina vienam asmeniui buvo 20 EUR, tad už du-40 EUR (138 LT.), dukrytei įėjimas nemokamas. Bilietai buvo ir su pasiūlymais dienos meniu, bet vakarui mums tapų turėjo užtekti. Šou pradžia 22.30 val., rekomenduojamas atvykimas 21.30 val...aš iš karto buvau nusprendusi, kad iki tavernos vyksime pėsčiomis...kas mums 1200 metrų ..be to prie tapos ir vyno turėtų būti, tad prie vairo geriau nerizikuoti...bet kaip aš klydau ...aišku savo atspausdintą žemėlapį su maršrutu pėsčiomis kažkur saugiai padėjau , navigacija nepakrauta, o rankose žemėlapis tik su didesnių gatvių pavadinimais...bet nusiteikusi ryžtingai- išėjome po 21.00 val....o čia iš karto toks vaizdas...kaip įspūdingai Chereso Katedra atrodo...ji visai netoli viešbučio:
einant toliau taip pat mačiau akiai patrauklių objektų...tačiau neturiu laiko fiksuoti, reikia abiem galvas suglaudus žemėlapį studijuoti ...dar kiek paeiname, gatvės apšvietimas nėra pakankamas, kad gerai orientuotis...ir pasižiūrėję į laikrodį, kad artėja 22.00 val. turime apsispręsti: ar vis dar eiti pėsčiomis , tuomet išlieka didelis šansas tavernos nerasti arba ateiti į renginio pabaigą, arba grįžti, pasiimti automobilį -tada daugiau šansų, kad šou pamatysime...grįžtame ...nurodytu adresu navigacija atveda greitai (...P.S. automobiliu iki čia gal 1 km. toliau), išlipę gatvėje bandome dairytis, kur ta taverna...kaip gerai, kad akis įžvalgi-ten kieme, giliai, už tvoros matosi lentelė: La Taberna Flamenca - dabar supratau, kad kaip puiku, kad vykome automobiliu Viduje jau visi ruošiasi šou pradžiai, mes greitai prie barmeno , parodome savo rezervacijos lapą ir gauname vietą prie staliuko netoli scenos
...mums patiekiama savo paties išrinkto vyno po taurę (..ėmėme skirtingus-išgerti man vienai reikės ) lėkštelę burokėlių salotų, kita lėkštelė su morkų salotomis ir dar kita su kumpiu ir sūriu, balta duona...sakyčiau visai neblogai
Flamenko šou labai laukė ir dukrytė, pasirodyme buvo dvi moterys ir keturi vyrai, mums patiko, tačiau antrą kartą ko gero jau neičiau...vieno karto užteko, kad susidaryti pilną vaizdą apie šį šokį...o ypač patiko dukrytei, ji per visą pasirodymą (truko valandą laiko) kartojo šokėjų judesius ant kėdės..po renginio jai padėkojo ne tik keletas moterų sėdėjusių netoliese, bet ir pats pagrindinis šokėjas padėkodamas galvelę paglostė
Grįžus į viešbutį jau nebesvarbu buvo baltos šaltos sienos ir arkos virš galvos, paragavus dar šiek tiek vietoje nusipirkto chereso, einame miegoti.
spalio 19 d. ( penktadienis)
Rytas po lietaus ir vėjo išaušo gražus.Pusryčiai buvo patiekiami vietinėje kavinukėje...arbata, kava, sultys, vaisiai, sausi pusryčiai, jogurtas, džemai, užtepėlės, sūris, kumpis, duonos skrudintos patiekia-išvardijau todėl, kad pati nustebau, kad už tokią kainą buvo ir pusryčiai pakankami, ir aptarnaujantis personalas puikus Šiandien ryte mūsų planai šiek tiek pasikeitė: vakar galima sakyti nieko nepamatėme ...pasivaikščiokime nors netoliese, iš viešbučio išsiregistruoti galima iki pietų ( kaip ir visuose mūsų užsakytuose), tad laiko turime;
ši aikštė taip pat netoli viešbučio, tačiau šio objekto (lyg bažnyčia ) negaliu įvardinti:
Papildyta:
Štai ir vakar susižavėjimą mums sukėlusi Katedra:
vaizdas nuo Katedros laiptelių:
kol mes vaikštome, atidaro įėjimą į Katedrą...gaila, kad tai nenumatyta mūsų planuose...
Papildyta:
kitoje gatvės pusėje parkelis, tad juo grįškime link savo viešbučio...
Štai mes prie XI amžiaus maurų tvirtovės...tikrai jau pradedu nervintis...kodėl vakar mums oras pasivaikščiojimą sugadino...tiek būtume pamatę...
kaip tik čia turistų grupės jau plūsti pradeda:
Alkazaro kiemelis...
Papildyta:
sodas
kas čia lankysitės, rekomenduočiau pasidomėti labiau šia tvirtove ir ją aplankyti, o mes artėjame prie viešbučio:
bet ne-šioje vietoje sustokime, mes vakar čia buvome, greta pietavome, dar norisi užeiti į parduotuves lauktuvių nupirkti... šiek tiek skirkime tam laiko...
O štai ir turgus...vakar čia buvo tuščia ...tikriausiai per vėlai lankėmės
į vidų vis viena norisi užeiti, čia turgaus tradicinės prekės...gale matau, kad šviežia žuvimi prekiauja, labai smalsu pasižiūrėti :
o čia-kokio dydžio kardžuvė ( manau čia tikrai ji ) išskrosta:
ant gatvės-ir žolelės, ir česnakai...
dabar jau tikrai metas pakuotis daiktus:
Papildyta:
kol daiktus dedamės, dukrytė dar šiek tiek paišdykauja
...atsiskaitome su viešbučiu ir važiuojame link Atlanto vandenyno pakrantės.Paskutiniai Chereso kadrai pro langą:
Papildyta:
į vidų vis viena norisi užeiti, čia turgaus tradicinės prekės...gale matau, kad šviežia žuvimi prekiauja, labai smalsu pasižiūrėti :
o čia-kokio dydžio kardžuvė ( manau čia tikrai ji ) išskrosta:
ant gatvės-ir žolelės, ir česnakai...
dabar jau tikrai metas pakuotis daiktus:
Papildyta:
kol daiktus dedamės, dukrytė dar šiek tiek paišdykauja
...atsiskaitome su viešbučiu ir važiuojame link Atlanto vandenyno pakrantės.Paskutiniai Chereso kadrai pro langą:
Papildyta:
Na tikrai kokia žavinga ta Andalūzija