Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji pažintis su Ispanija:Andalūzija spalį

QUOTE(Astra777 @ 2012 11 13, 10:29)
drinks_cheers.gif ...su parkingais yra taip-ten kur mėlynos linijos reikia mokėti, ant gatvės yra automatai, bet paprastai mokamso yra trys valandos iki pietų  ir trys vakare, kitomis valandomis parkavimasis nemokamas, kur mėlynų linijų nėra, galima pasistatyti nemokamai automobilį. Pvz. Maro paplūdimys-aikštelėje ir greta kelio vienoje pusėje buvo nubrėžtos baltos linijos, šiose vietose automobilį galima statyti arba Setenil de las Bodegas, kuriame vizitą tik ką aprašiau-mes radome vietą gatvėje, kur ji buvo išplatinta ir ten stovėjo automobiliai, palikome drąsiai, nes jokių draudžiamų ženklų nebuvo.Parkavimasis sekmadieniais kur mes buvome buvo nemokamas, šeštadieniais kiek pamenu ir tik valandomis iki pietų. Jei dar laiko turite ir važiuosite panašiu maršrutu aš tęsdama reportažą parakavimosi ypatumų pasistengsiu nepraleisti, tuo labaiu, kad toliau keliaujant jie mums buvo aktualūs, tad gal padės ne tik Jums, bet ir ateityje planuojantiems kelionę  panašiais maršrutais 4u.gif

ačiū už info, Astra777 4u.gif Mielai paskaitysiu ir parkavimo niuansus, turbūt pravers jie ir te, kur ruošiamės - Alicantės pašonėje. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2012 11 13, 11:33)

Prašom, nėra už ką mirksiukas.gif 4u.gif ...parkavimosi taisyklės ir jo ypatumai kiek skaičiau visoje Ispanijoje vienodi, tad manau tikrai pravers smile.gif P.S. Šiek tiek apie parkavimąsi esu aprašiusi ir savo Alikantės reportaže, tik ten automobilį turėjome vienai dienai, tai ir su mažesnėmis problemomis susidūrėme biggrin.gif Sėkmės Jums planuojantis atostogas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 13 lapkričio 2012 - 10:47
Žinai, Astra777, mes tų dolomenų irgi nepamatėme verysad.gif , atvažiavom taip pat nuo Malagos. Kažkaip užslaptinti jie ten. Po Setenil de las Bodegas teko pavažinėti automobiliu, tai toooookių gatvelių užtikom. Mašiniukas buvo mažiukas, bet svarstėm ar pralėlįsim, o dar paskui eilė ispanų pyyyyyyyypina.... biggrin.gif Kavinaitėje gėrėm vyną, tai siena viena akmeninė, tualete lubos taip pat lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(etiu @ 2012 11 13, 13:48)
Žinai, Astra777, mes tų dolomenų irgi nepamatėme verysad.gif , atvažiavom taip pat nuo Malagos. Kažkaip užslaptinti jie ten. Po Setenil de las Bodegas teko pavažinėti  automobiliu, tai toooookių gatvelių užtikom. Mašiniukas buvo mažiukas, bet svarstėm ar pralėlįsim, o dar paskui eilė ispanų pyyyyyyyypina.... biggrin.gif  Kavinaitėje gėrėm vyną, tai siena viena akmeninė, tualete lubos taip pat lotuliukas.gif

Paguodei, etiu wub.gif Žinok aš po to gailėjausi, kad Setenil de las Bodegas ilgėliau nepabuvome, man ir rūpėjo į kokią kavinukę užeiti, bet gal būtent ši diena buvo vienintelė, kuriai per daug visko numatę buvome ax.gif ...žinok šiek tiek pavydžiu blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2012 11 11, 12:06)
Mėgaujuos Astra tavo parodytais paplūdimiais ir kalnais wub.gif Dar reikia pridėt balioną 4u.gif ir TB prie Thea padalintų, įsivaizduoju koks atsakingas darbas nešt tokį brangų "nešuliuką".

Na nedrįsau svetimam vyrui dalint biggrin.gif bet,kad jau liepiat tai pasitaisau 4u.gif biggrin.gif

Eikt sau, Astra su tais granatais doh.gif daugiau nebekeliausiu sezono pradžioj, kol tik žydi viskas arba noksta doh.gif lotuliukas.gif oi kiek sutaupytume ant maisto essen.gif

Kokios gražios pakelės foto, o ir tie garažiukai, namukai po uolom wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2012 11 12, 23:05)
nežinau, ar atkreipėte anksčiau dėmesį, tačiau šiame miestelyje visos pastatų durys uždengtos įvairiaspalviais ir įvairiais raštais margintais audiniais, konkrečiau-užuolaidomis blink.gif ...iš pradžių su vyru manėme, kad po jomis nieko nėra, tačiau smalsumas nugalėjo-įsitikinome, kad po jomis vis dėl to durys yra, tačiau užuolaidų paskirtis mums liko nepilnai atskleista...

Įdomu, kokia jų ten paskirtis.
Atsimenu, vaikystėje kaime marškas ar užuolaidas ant durų kabindavo nuo musių. O kam čia - smalsu. bigsmile.gif

Įdomus reportažas. 4u.gif Patiko jūsų pasivaikščiojimai po gamtą. thumbup.gif Visada intrigėlę jaučiau: "o kas toliau?", "išlis kas ar ne???". bigsmile.gif Apie gyvates irgi pagalvojau. biggrin.gif Dabar matyt visur galvosiu apie gyvates. lotuliukas.gif
Atsakyti
Thea!, ačiū už balionėlį...jau perdaviau mirksiukas.gif
QUOTE(Thea! @ 2012 11 13, 16:55)

...daugiau nebekeliausiu sezono pradžioj, kol tik žydi viskas arba noksta doh.gif  lotuliukas.gif oi kiek sutaupytume ant maisto essen.gif

drinks_cheers.gif mes su vyru taip pat pagalvojome-keliautume dviese tai pavalgę sočius pusryčius, visą dieną galėtume tuo gėriu maitintis: tuo metu viskas išnokę...na tik bananus saulutėje dar būtų reikėję panokinti ir viskas thumbup.gif ...reportažo pradžioje rašiau apie čekų automobilį prie uolų, šalia išskleista palapinė, bananų kekė ir t.t. biggrin.gif

QUOTE(linole @ 2012 11 13, 19:44)
Įdomu, kokia jų ten paskirtis.
Atsimenu, vaikystėje kaime marškas ar užuolaidas ant durų kabindavo nuo musių. O kam čia - smalsu.  bigsmile.gif

Įdomus reportažas.  4u.gif Patiko jūsų pasivaikščiojimai po gamtą.  thumbup.gif Visada intrigėlę jaučiau: "o kas toliau?", "išlis kas ar ne???".  bigsmile.gif Apie gyvates irgi pagalvojau.  biggrin.gif Dabar matyt visur galvosiu apie gyvates.  lotuliukas.gif

Smagu , linole, kad patiko wub.gif ...žinok kai kitą kartą keliausiu panašiomis vietomis ir man gyvatės prieš akis stovės bigsmile.gif tas užuolaidas kaime ir aš atsimenu biggrin.gif , o čia kam jos....gal, kad saulė durų neperkaitintų...arba g.gif nenublukintų cool.gif

Tęsiu pažintį su Andalūzija. Primenu, kad vis dar ta pati diena-mes paliekame Setenil de las Bodegas ir važiuojame į Rondą, kur įkvėpimo savo kūriniams sėmėsi ir pats Ernestas Hemingvėjus. Iki Rondos mums netoli-vietinės reikšmės keliuku tik apie 20 km. Štai toks kelelis veda į Rondą smile.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...ir štai mes Rondoje.Iš karto važiuojame centro kryptimi ir artėdami dairomės ieškodami gatvėje vietos, kur pastatyti automobilį...ilgai ieškoti netenka, vietą mūsų mažam automobiliukui randame, paliekame štai jį čia:

user posted image

paėję dar šiek tiek į priekį įsitikinome, kad buvo galima ir arčiau pastatyti.Tiesa, šioje gatvėje parkingas nemokamas...dar iš pradžių negalėjome patikėti, bet tikrai... thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Štai ir Rondos centras-konkrečių planų neturime, norime pasivaikščioti po miestą ir būtinai savo akimis pamatyti Puente Nuevo tiltą, kurio apačioje 100 metrų gylio El Tajo kanjonas.Vaikščioti po šį miestą buvo tikras malonumas...turistų daug, tačiau vienas kitam netrukdo biggrin.gif ... oras ir toliau mus džiugino ir lepino. Vaikštome po miestą be žemėlapio ar navigacijos, labai smagu vaikščioti niekur neskubant siauromis gatvelėmis ir paprasčiausiai dairytis

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

prieš mus aikštė iš kurios Puente Nuevo tiltu galime patekti į senąją miesto dalį:

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Prieš mus 120 metrų aukštyje iškilęs Naujasis tiltas, pastatytas 1793 m. ir nuostabūs Tajo kanjono vaizdai...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

... vaikščiodami po šį miestą gal rašytojo įkvėpimo ir nepagavome, tačiau iš tiesų labai puikiai jautėmės, taigi mums rūpi patekti ir į senąją miesto dalį...jau iš tolo matosi, kad ten gyvenimas" verda"

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 13 lapkričio 2012 - 22:00
Senojoje miesto dalyje įsikūrę daug mažų ir didesnių parduotuvėlių, kuriose siūloma daug odos gaminių, įvairių suvenyrų ir t.t...nemažai restoranėlių...

user posted image

user posted image

mes čia pasivaikščiojome , nusipirkome lauktuvių ir grįžome atgal ax.gif (prisimenu, kad tuomet pagalvojau: ir kodėl aš atšaukiau Rondoje užsakytą nakvynę doh.gif) ...manau čia vakarą būtų galima puikiai praleisti, o dar taip rūpėjo nusileisti nuo tilto žemyn ir žvilgtelėti į visą tą grožį iš apačios rolleyes.gif O dabar dar šiek tiek pasivaikščiokime.Tuoj mes priartėjame prie Plaza de Toros...

user posted image

Čia yra istorinė, viena seniausių bulių kautynių arena-"Corrida Goyesca .Ji buvo pastatyta 1784 metais neoklasikiniu stilium,i architekto Chosė Martin de Aldehuela.Šis architektas taip pat sukūrė ir Puente Nuevo .

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Iėįjimas į koridą mokamas, tačiau tiksliai nepasakysiu kiek-...gal apie 7 EUR., jei ką tikrai žavi tokie objektai, manau tikrai verta paaukoti keletą eurų...o mes šiek tiek pasivaikštome po aikštę ir greta esantį parkelį:

user posted image

matot kaip čia žemė drėkinama...

user posted image

user posted image

Papildyta:
Pasivaikščioję po miestą pro šią bažnyčią grįžtame link automobilio...

user posted image

user posted image

Tik koks sutapimas: mūsų bendrakeleivius lietuvius, kuriuos tikėjomės sutikti Alhambroje (pasirodo jie tą pačią dieną planavo ją lankyti, tik į rūmus turėjo bilietus valanda vėliau), sutikome čia-būtent tuo momentu kai aš užsilipau ant šių laiptų papozuoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ...tikrai jie nesitikėjo išgirsti čia lietuviškų balsų, kaip nustebo mus pamatę...taigi, trumpai pasidalinome įspūdžiais ir vėl-iki susitikimo Malagoje assa.gif

O mes štai tokiu keliuku "riedame" link savo nakvynės vietos, Balcon de los pueblos Blancos vadinamu (Baltųjų kaimelių balkonu ar kažkaip panašiai ax.gif ) El Gastor kaimelį.Iki jo-apie 30 km.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
El Gastor miestelyje mes užsisakę vieną nakvynę [COLOR=green]Alojamiento Rural Rincón Andaluz,[/COLOR Jaboneria, 5, 11687 El Gastor
Ši viešbutį buvo galima rezervuoti be kreditinės kortelės.Kaina dviem asmenims su pusryčiais -35 EUR (120 .85 LT). Parkingas-viešas-nemokamas ant gatvės.Pagalvojau, kad mažame kaimelyje problemų tikrai neturi būti su parkavimusi gatvėje ax.gif El Gastor mes pasiekiame pakankamai greitai. Tai gražus, nedidelis Andalūziškas kalnų kaimelis kaimelis su vingiuotos akmenimis gatvelėmis. Nors pagrindinės gal tik trys gatvės, tačiau kiek mes ratų aplink kaimelį tais vingiais padarėme doh.gif ...na niekaip mūsų navigacija neatveda prie reikiamo adreso, aš jau ir per langus dairausi...vis viena kažkokia iškaba turi būti...bet nieko verysad.gif Pagaliau mums šone rodo, kad yra tokia gatvė...privažiuoti neina, tad vyras lieka automobilyje, o aš su rezervacijos lapu pasileidžiu į viešbučio hihihi.gif paieškas ...taip, tavę randu, štai ji:

user posted image

...tik gal kas galite pasakyti kaip čia automobiliu pravažiuoti g.gif ...įsuku į gatvelę ir štai-man prieš akis reikalingas namo numeris...tik čia jokios iškabos nėra:unsure: ...mano džiaugsmui ant laiptų sėdi keturios kaimo moterėlės, aš vos tik spėjau savo rezervacinį lapą į viršų kilstelėti, kad dar kartą adresą pasitikslinti...o čia tik strykt viena moterėlė prie laiptų ir už rankos temptis mane ...aš jai rodau lapą, ir bandau anglų kalba klausti ar čia pataikiau, o ji "taip, taip" ir tempisi į priešingą gatvelės pusę...pagaliau supratau, kad ji mane į savo namus, esančius priešais, parsivedė...galvoju negi čia mus apgyvendins unsure.gif ...virtuvėlėje ji susirado booking. com atspausdintą lapą ir teiraujasi ar čia mes- aš tik žvilgt į lapą...neeee-čia prancūzų, mes lietuviai biggrin.gif (tik spėjau pagalvoti, kad ne mes vieni šia vietele susižavėjome lotuliukas.gif ), ši moteris nuo paso įsirašo reikalingus duomenis ir aš bandau atsiskaityti...kadangi iš 100 EUR grąžos neturi, tad duodu 33 EUR ir skolą susitariame (pirštų judesiais), kad 9 val. vakaro atnešiu...po to ji palydi mane į namą, kuriame ir buvo užsakyta nakvynė, duoda raktus nuo lauko ir vieno kambario durų ir iki bigsmile.gif
Dabar galiu į apartamentus ir savo šeimą pasikviesti...kaip gerai, kad mes čia vieni, tad naudotis galime visu pirmu aukštu, kur įrengta svetainė, valgomasis , virtuvė su visa buitine technika ir valgymo įrankiais...pagaliau mano smalsumas patenkintas-Jei tik būdavo galimybė , visuomet pro praviras duris slapčiomis dirstelėdavau į vietinių gyventojų būstus, o dabar patys turime galimybę čia pagyventi thumbup.gif Pirma foto iš balkono ax.gif :

user posted image

Ir nors nuotraukos booking svetainėje atitinka realų vaizdą, tačiau keletą vis viena įkelsiu.

Atsiprašau visų, tačiau reportažo negaliu pratęsti....photobucket neleidžia atidaryti albumo verysad.gif ...nesuprantu kodėl, gal kokį limitą dienos išnaudojau unsure.gif
Visiems gero vakaro 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 13 lapkričio 2012 - 23:47
kaip įdomu wub.gif . Lauksiu tęsinio 4u.gif
Atsakyti
Tęsiu savo pradėtą darbą...gaila, kad vakar nepavyko visko ką planavau parašyti ir parodyti, be to, kaip matau neišvengiau ir klaidų blush2.gif , tad atsiprašau...bet gal visi supratote ką norėjau parašyti (...dėl per greito klavišų spaudymo nepamačiau, kad kai kurios raidės prašoko cool.gif )
Mes jau tikruose Andalūziškuose namuose, ( P.S. fotografuota prie dirbtinio apšvietimo, tad nuotraukų kokybė "prie prastesnių" blush2.gif , tačiau medinių žaliuzių nuo langų mes jau nekėlėme, o kam-tuoj vis viena sutems rolleyes.gif) ...atvėrus dvivyres duris pamatome laiptus į antrąjį aukštą, taip dekoruoti vidaus laiptai būdingi šio regiono namams, kiek jų pavyko pamatyti pro namų praviras duris, visi buvo panašūs:

user posted image

user posted image

niša po laiptais...

user posted image

šioje svetainėje ( kadangi kaip skaitėte buvome vieni) labai puikiai praleidome vakarą:

user posted image

user posted image

čia valgomojo zona:

user posted image

user posted image

už šios raižiniais dekoruotos medinės sienelės-virtuvės zona:

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

užllipus į antrąjį aukštą prieš mus štai toks vidinis balkonas po atviru dangumi..

user posted image

atsirakinę grotuotų durų spyną apsižvalgome:

user posted image

user posted image

žvilgsnis į apačią- pirmame aukšte toks pat įrengtas:

user posted image

Mūsų kambarys nedidukas, tačiau pakankamai jaukus, vonios kambarys gal tik 1.5 kvadrato biggrin.gif ...į jį įėjus man iš karto patiko šie dailūs rankšluostėliai rankoms:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Apsižvalgėme po mūsų vienos nakties namučius, galime išeiti po miestelį pasivaikščioti...svarbiausia iki vakaro 9.00 grįžti, reikia gi "skolą" grąžinti...ir dar-įdomu kaip būtų viskas buvę jei tų Ispanijos moterėlių ten būčiau neradus, radusi užrakintas duris be jokios iškabos, nežinau ar būčiau drįsusi po kitus namus klaidžioti g.gif ...o tikimybė tikrai buvo, nes man ta moteris ( kaip supratau ir vėliau įsitikinau ji čia buvo tik prižiūrėtoja, šeimininkų įpareigota įleisti klientus ir paimti pinigus)...tik padavusi raktus, kažkur vėl "prapuolė", gerai, kad laiku atvažiavome thumbup.gif ... dar nepaminėjau, kad automobilį labai sėkmingai pastatėme prie pat gatvės pradžios esančioje vienoje laisvoje vietoje, privalumas buvo tas, kad išėję į balkoną automobilio didžiąją dalį matėme rolleyes.gif
Papildyta:
Čia yra tik kelios gatvelės, dvi kavinės, gal dvi ar trys maisto parduotuvės ir dvejos drabužių...gal ir viskas g.gif biggrin.gif ...bet kaip tokio dydžio kaimeliui tai tikrai pakankamai.Šioje nuotraukoje galite įžiūrėti mūsų palikto automobilio kampą:

user posted image

user posted image

vaikščiodami siauromis ir vingiuotomis kaimelio gatvelėmis, kartais ne visada supratome-ar čia tik pėstiesiems skirta ar ir automobilių eismas leidžiamas blink.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

kaimelio centras:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 14 lapkričio 2012 - 22:21