QUOTE(Nanita @ 2014 03 03, 16:13)
Gal kotletai,labiau kasdieniska patiekalas.Kugeli,reciau kepame.Bet dar prisiminiau,karbonadas orkaiteje,"advokatas",sultinga gaunasi mesyte ir kartu,tuoj pacioj skardoj,bulvytes iskept galima.
Karbonadas orkaiteje taip pat geras variantas, ypac del to, kad prie puodu stovet nereikia. Mano sesei ziauriai skani ir sultinga mesa gaunasi!

Tiksliai nzn kaip ji daro, bet mazdaug: sprandine supjausto gabaliukais, kaip karbonadui, vos pamusa, paprieskoniuoja, deda i didele orkaites skarda, glaudziant gabaliukus vienas prie kito; tada aptepa majonezu, apibarsto kapotais svogunais (galvutes) ir gausiai apibarsto tarkuotu fermentiniu suriu. Kepa. Niu, pirsciukus aplaizyti tik belieka.

Bet tokie patiekalai man labai patinka, jie yra labai universalus, galima naudoti bet ka, kas saldytuve yra. Kiauliena, vistiena, ivairiausias darzoves pagal skoni, pagal skoni ivairius surius, aptepti mesyte galima garstyciom, tomatu, majonezu, ar savo pacios pagaminta uztepele itt.
Kas liecia kotletukus. Ziurint koks pas jus pasisedejimas, ar koks jubiliejus, kita proga balius ar tiesiog seimos pietus.
Kaip jau kazkas minejo, kotletus galima is vakaro prisikepti, o kita diena belieka patroskinti, jusu pasirinktame padaze, ju ivairove labai didele. Man pvz., labai skanu grietineles (galima ir truputi sultinuko imaisyti) su dziovintais baravykais, mmm..., jau vien grybu kvapas.
Arba musu seimai taip pat esu gaminus
kotletus turkiskai. Labai skanu, o ir vienoj skardoj visi pietus, su garnyru. Taip pat galima prideti ir kitu megiamu darzoviu. Tik mano pastebejimas toks, kad to pomidoru padazo tikrai tiek daug nedeciau

labai jau jis jautesi, buvo per daug saldu - rugstu. Uzpilciau, kad ir tiesiog sultinuku (nors ir is kubelio). Tik tai aisku, jau proporcijas reikia pakoreguoti pagal zmoniu skaciu ir kepti dideleje skardoje nuo orkaites.