Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui. Realios.

QUOTE(sotto @ 2012 11 02, 20:44)
mes sunaudojame elektros 120kW. Indukcinė kaitlentė ( bet už dujas nereikia mokėti), orkaitė , gartraukis, skalbyklė ir indaplovė - didžiausi eikvotojai. TV žiūrim labai labai labai mažai, šaldytuvas ima ypatingai mažai elektros, kompas truputį suėda.
Virdulys išnaudoja beprotiškai daug, niekada jo neturėjau ir neturėsiu. Dar neturiu kito elektros ėdiko- mikrobangės. Manau, kad labai saikingai naudojama elektra.

mes ir panašiai sunaudojam, tik pas mus viryklė dujinė, o orkaitė el. Indaplovės neturim, bet turim mikrobangę (ją naudojam kokį kartą per savaitę), džiovintuvu plaukam naudojamės ir kartą per savaitę. Virdulio el. neleido MB pirkti, nes daug el. naudoja blush2.gif Skalbiu 4-5k per savaitę (4kg skalbyklė). Televizorius ir kompas naudojami daaaažnai. Lemputės visur ekonomiškos, jei ne jos, tai turbūt el.sanaudos būtų tikrai didelės, nes šeimyna dažnai palieka lempą vonioje ypač MB doh.gif
Ar jums patiekalas normalaus dydžio orkaitėje iškepa per tiek laiko kiek nurodyta recepte? Nu man vos ne dvigubai ilgiau reikia kepti g.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2012 11 02, 20:53)
bet tai kiek kainuoja virdulys, tinkantis indukcinei(na...  ax.gif ir tinkantis prie interjero ir patinkantis) g.gif per kiek laiko uzverda g.gif

neturiu spec. virdulio. Turiu liaudiškai kalbant runduliuką biggrin.gif , t.y. puodą su rankena. Jame verdame tik vandenį kavai ( geriame senobiniu būdu užpilamą) ir arbatai. Interjerui pritaikytas, nes dera prie kitų puodų kol verda, kai neverda tupi uždaroje spintelėje. Ateityje pirkinių sąraše numatytas dailesnis runduliukas.
Papildyta:
QUOTE(raganieška @ 2012 11 02, 20:57)

Ar jums patiekalas normalaus dydžio orkaitėje iškepa per tiek laiko kiek nurodyta recepte? Nu man vos ne dvigubai ilgiau reikia kepti  g.gif

Labai priklauso nuo orkaitės. Mano senoji buvo žymiai geresnė nei dabartinė. Nustatymai lyg ir tokie patys, bet kepa ilgiau ir temperatūrą turiu nustatyti aukštesnę.
Atsakyti
aij, nenoreciau virt vandens puode, nors toki su ilga rankena turiu. seima prilaistys visur doh.gif beto man nuo uzpilamos kavos skrandis maudalioja, tai geriu itin retai 4u.gif na, virdulio dar pajegciau atsisakyti, bet kavamato niekaip schmoll.gif
Atsakyti
ar perkat, šituos produktus- labas rytas košes?
na mano vaikui labai patinka, bet nežinau bijau daug jų pirkti ir pratint.gal žinot ar sveika?
My Webpage
Atsakyti
QUOTE(laimetu @ 2012 11 02, 21:14)
na mano vaikui labai patinka, bet nežinau bijau daug jų pirkti ir pratint.gal žinot ar sveika?
My Webpage

laimetu, jei norite profesionalaus patarimo- nepirkite jų. Žymiai sveikiau ir pigiau virti pačiai įvairias kruopų košes. Grūdai turi būti sveiki, neapdoroti, t.y. neskaldyti, nespausti, ne dribsniai. Vertinga košė yra ta, kuriai paruošti reikia laiko, ypač jei reikia kruopas pamirkyti, o vėliau ilgokai virti. Greitas paruošimas reiškia, kad nuo grūdo nuimtas sėlenų sluoksnis, kuris labai stipriai įtakoja žarnyno veiklą ( o žarnynas yra pats didžiausias imunitetą reguliuojantis organas). Priedus pati gali keisti pagal nuotaiką ir skonį. Norisi saldumo- įdėkite šaukštelį medaus ar mirkytų vaisių, riešutų, norisi sūrumo- spirgučių su svogūnais. Norisi riebiau- grietinės, sviesto, grietinėlės.
Atsakyti
QUOTE(laimetu @ 2012 11 02, 21:14)
My Webpage

va 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 11 02, 20:24)
laimetu, jei norite profesionalaus patarimo- nepirkite jų. Žymiai sveikiau ir pigiau  virti pačiai įvairias kruopų košes. Grūdai turi būti sveiki, neapdoroti, t.y. neskaldyti, nespausti, ne dribsniai.

Kodėl dribsniai blogai?

Kaip paskaitau, kaip vaikai šiais laikais maitinami, tai plaukai piestu stojasi: sūreliai, užpilamos košės ir kt. menkavertis maistas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 02 lapkričio 2012 - 20:32
QUOTE(sotto @ 2012 11 02, 20:24)
laimetu, jei norite profesionalaus patarimo- nepirkite jų. Žymiai sveikiau ir pigiau  virti pačiai įvairias kruopų košes. Grūdai turi būti sveiki, neapdoroti, t.y. neskaldyti, nespausti, ne dribsniai. Vertinga košė yra ta, kuriai paruošti reikia laiko, ypač jei reikia kruopas pamirkyti, o vėliau ilgokai virti. Greitas paruošimas reiškia, kad nuo grūdo nuimtas sėlenų sluoksnis, kuris labai stipriai įtakoja žarnyno veiklą ( o žarnynas yra pats didžiausias imunitetą reguliuojantis organas). Priedus pati gali keisti pagal nuotaiką ir skonį. Norisi saldumo- įdėkite šaukštelį medaus ar mirkytų vaisių, riešutų, norisi sūrumo- spirgučių su svogūnais. Norisi riebiau- grietinės, sviesto, grietinėlės.

Tai taip jūs teisi, sveikiausios pačių virtos kruopos...bet pas mu vienas bet mūsų vaikas nevalgiukas...tai košių visiškai jau atsisakė namie gamintų, visiškai, išskyrus manų košę, kurią stengiamės tik į savaitę kartą duoti. daugiau jokių košių nevalgo, tad užėjus į prek centrą pamačiau ryžių košę labas rytas. galvoju nupirksiu.gal bent tą valgys..ir valgo, jau 4pokelius suvalgė, bet daugiau bijau ir pirkt...lieka 2 keliai-arba pirkt ir vaikas gaus košės, kad ir nelabai sveikos, arba nepirkt ir gyvent be jokių košių. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(milaaa @ 2012 11 02, 20:30)

dėkui.labai 4u.gif
nepiksim, 2 pokus su braškėm jau suvalgė doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
o miau varškytė?
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2012 11 02, 20:31)
Kodėl dribsniai blogai?

Kaip paskaitau, kaip vaikai šiais laikais maitinami, tai plaukai piestu stojasi: sūreliai, užpilamos košės ir kt. menkavertis maistas unsure.gif

o ką siūlytumėte daryti jei tie vaikai nevalgo sveiko maisto? o menkavertis lieka kaip išganymas?ir tevams plaukai stojasi ne nuo menkavercio maisto, bet del nevalgymo doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimetu: 02 lapkričio 2012 - 20:37
QUOTE(laimetu @ 2012 11 02, 20:35)

dėkui.labai 4u.gif
nepiksim, 2 pokus su braškėm jau suvalgė doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
o miau varškytė?
Papildyta:

o ką siūlytumėte daryti jei tie vaikai nevalgo sveiko maisto? o menkavertis lieka kaip išganymas?

Miau irgi. Varskyte tiksliai nezinau, bet tas Miau pienas su braskem - tikrai.
Atsakyti
QUOTE(laimetu @ 2012 11 02, 20:35)
o ką siūlytumėte daryti jei tie vaikai nevalgo sveiko maisto? o menkavertis lieka kaip išganymas?

Nežinau, aš vaikų neturiu - man neaktualu, bet skamba šiurpiai unsure.gif Iš ko jų smegenys vystysis, jei tokį maistą valgo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 02, 20:37)
Miau irgi. Varskyte tiksliai nezinau, bet tas Miau pienas su braskem - tikrai.

to pieno neperkam.tik varškyte.
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2012 11 02, 20:38)
Nežinau, aš vaikų neturiu - man neaktualu, bet skamba šiurpiai unsure.gif Iš ko jų smegenys vystysis, jei tokį maistą valgo ax.gif

na kai turėsite vaiku, kitaip atrodys.
turbūt vaikų kurie valgo sūrelius, smegenys nesivysto, blink.gifmūsų vaikas sūrelių nemėgsta, tik miau varškytė ir ta labas ryto košė pabandyta, nuo jų turbūt irgi nesivysto smegenys.... doh.gif
ps:tikrai sutinku kad tai nera sveikiausi maisto produktai ir butent vaikui, bet nemanau kad tai jau visiškas visiškas š parduodamas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimetu: 02 lapkričio 2012 - 20:44
QUOTE(Sophi @ 2012 11 02, 20:38)

Musu vaikysteje labai sveikai irgi niekas nemaitino g.gif Kosiu isvis tevu namuose nepamenu, nebent manu g.gif Nu bet nesijauciu neissivysciusi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaiciukas1: 02 lapkričio 2012 - 20:45