Na aš dar neturiu daug patirties vėlime ir veltinių šlepečių avėjime, bet taip pat norėčiau pasisakyti šia tema Pamenu iš vaikystės, kai gyvenome senamiestyje, ten grindys buvo mėdinės (tiksliau parketas, bet ne lakuotas, o reguliariai vaškuojamas), tai po kiekvieno vaškavimo mes čiužinėdavome kaip ant ledo todėl labai abejoju, kad vaškuotas veltinis neslys
O šiaip ko čia taip tylu? Juk didysis darbymetis praėjo, ar aš neteisi
Vis vėliau vaikiškus, o dabar pasirodau veltines šlepetes dideliems:
moteriškos 39 d.
ir vyriškos 46 d.
Sveikos
Man jusu slepetes
Turiu klausima kaip jus padarote tokia grazia forma? Turiu omenyje gala... prie pirstu... ir ta islenkima...?
Man jusu slepetes
Turiu klausima kaip jus padarote tokia grazia forma? Turiu omenyje gala... prie pirstu... ir ta islenkima...?
QUOTE(pecilija @ 2013 01 14, 18:51)
Sveikos
Man jusu slepetes
Man jusu slepetes
Klausimas tikriausiai senbuvėms, bet kadangi šiuo metu čia tylu, atsakysiu kaip aš darau Kadangi šiuo metu neturiu kurpalių tai šlepetes formuoju rankomis, o kad suteikti formą būtų lengviau šablonus ant kurių bus vėliau klojama vilna šlepetės vėlimui darau kiek įmanoma tikslesnės formos su visais apvalumais ir įlinkimais, kad kairė skirtųsi nuo dešinės (nežinau ar suprantamai čia parašiau), o vėliau vėliu ir formuoju įsivaizduodama kojos formą. Veltinis tuo ir unikalus, kad galima suteikti norimą formą
QUOTE(Zamba @ 2013 01 14, 20:33)
Klausimas tikriausiai senbuvėms, bet kadangi šiuo metu čia tylu, atsakysiu kaip aš darau Kadangi šiuo metu neturiu kurpalių tai šlepetes formuoju rankomis, o kad suteikti formą būtų lengviau šablonus ant kurių bus vėliau klojama vilna šlepetės vėlimui darau kiek įmanoma tikslesnės formos su visais apvalumais ir įlinkimais, kad kairė skirtųsi nuo dešinės (nežinau ar suprantamai čia parašiau), o vėliau vėliu ir formuoju įsivaizduodama kojos formą. Veltinis tuo ir unikalus, kad galima suteikti norimą formą
Ačiū už atsakymą Jaučiu, kad liga (veltinio) vis stiprėja...
Zamba, fainos tapkes O kaip tu darai kirpima sitoms isispiriamoms? Kaip ten vidus atrodo? Pabandyk ant kokiu sportbaciu formuot, ne ant rankos. As jau visokius batus isbandziau. Kurpaliu kur bepaklausi, visi senus sudegino Mielai is ko perpirkciau, kas jau naujus isigijot
QUOTE(kisiuka @ 2013 01 16, 11:45)
Zamba, fainos tapkes O kaip tu darai kirpima sitoms isispiriamoms? Kaip ten vidus atrodo? Pabandyk ant kokiu sportbaciu formuot, ne ant rankos. As jau visokius batus isbandziau. Kurpaliu kur bepaklausi, visi senus sudegino Mielai is ko perpirkciau, kas jau naujus isigijot
Pirmas įspiriamas šlepetes kirpau horizontaliai (gaila nenufotografavau , todėl neturiu kaip parodyti), bet man nepatiko Tada pabandžiau kirpti pasagos forma (tai šios, kur nuotraukose, bet vidaus kažkaip nenufotografavau, o dabar jau pas naujus šeimininkus). Turiu įvairių minčių, kai velsiu kitas reikės išbandyti jeigu pasiseks parodysiu (ir vidų)
O dėl kurpalių, tai ta pati situacija, kai paklausiau kaime tetos - oi sudeginom
QUOTE(Jumi @ 2013 01 01, 23:44)
Sveikos tapkuciu velejos. Klausimas del slepeciu iskilo. Tiksliau ne del slepeciu, o del naudojamu medziagu slepeciu padukams istepti. Istorija tokia - per muge kelias dienas teko salia velianciu kolegu stoveti. Jie turejo slepeciu, padukai nebuvo tepti niekuo ir pirkejams aiskino, kad silikonai..lateksai ir kitos priemones baisiai kenkia nesiojanciuju sveikatai ir padukus galima TIK vaskuoti o ir seip jie neslysta visai....Kiek paciai teko nesioti slepeciu, tai nusidevejus lateksui ant parketo gerokai paslydinedavau. Gryztu prie klausimo kiek is tikro sios medziagos pavojingos? Klausiu tiesiog ir sportinio idomumo, nes patys slepeciu neveliam, o po tokio kolegu pareiskimu pirkejams noretusi kazkiek aiskumo Aciu jeigu atsakysit.
Cirkininkai. ir dar klientus klaidina, guzas tokiems.
Lateksas yra naturalus kauciukas atskiestas amoniaku, amoniakas isgaruoja, lieka tik kauciukas.
QUOTE(Besijuokianti @ 2013 01 02, 12:18)
O mano MB tai iš vis yra kategoriškai prieš lateksą. Dėl visai kitų priežasčių Jo įsitikinimu, lateksas užkemša vilną ir per padą veltiniai tada nesiventiliuoja ir jam visos lateksuotos tapkės smirda:)
Lateksas vilnos neužkemša ir išdžiūvęs nesmirdi, prie latekso nekimba jokie brudai daugiau nei prie kitų padų, apskritai, išdžiūvęs lateksas neturi būti anei truputėlio kibus, neturi blizgėti ir jokių būdu negali keisti vilnos spalvos, turi atrodyti tiesiog matinis šiek tiek porėtas sukietintas vilnos sluoksnis... ar kaip čia apibūdinti...
Tiesiog reikia teisingai tepti, o visą tai kuo veltiniautojos skundžiasi ( nekvėpuoja, limpa, blizga) yra dėl neteisingo tepimo arba pasenusio ar sušaldyto (gali būti ir perkaitinto) latekso arba neteisingo džiovinimo.
QUOTE(Juperi @ 2013 01 02, 12:21)
.marazmas- kad lateksas kenkia ...sutinku- kenkia tam kuris lateksuoja ir gal kvepuoja tuokart...
tai kuo jis pavojingas?
tai kuo jis pavojingas?
Juperi, tiesiai į taikinį.
teisybė, kenkia tepančiam, kiek žmogui kenkia garuojantis amoniakas.
Juperi, gali būti pavojingas tiems kas turi rimtą alergiją lateksui arba kaučiukui. man jau 2 tokie klientai pasitaikė, įspėjo, tada pakeičiau lateksą oda.
Latekso pliusai:
1. padai neslysta
2. padai greitai neišsidėvi (jei žinai pagrindines latekso tepimo taisykles)
3. tokias šlepetes labai lengva skalbti paprastoje skalbyklėje
4. padai kvėpuoja
5. lateksas yra naturali medžiaga
6. lateksą labai paprasta užtepti ant padų (jei žinai pagrindines taisykles)
7. latekso sąlyginai menka kaina
Latekso minusai:
1. kenkia tepančiąjam (reikia naudoti kaukę)
2. "Neatrodo" )))))) tai yra kitokie padai, jei individualiai pritaikyti, žinoma, atrodo geriau. Na bet čia priklauso nuo to, ką jus gaminate, ar tapkes - kurios turi būti praktiškos, ar kažką daugiau bandote išlaužti.
QUOTE(IngaSam @ 2013 01 16, 16:22)
Ačiū. Bet dar būtų džiugu išgirsti koks tas teisingas tepimas, teisingas džiovinimas...
Ir aš labai noriu žinoti apie teisingą tepimą ir džiovinimą
Man irgi labai įdomu, kaip ten teisingai tepti, nes kiek esu šlepečių nuvėlusi, visų padai buvo lipnūs,o panešiojus iš karto padai apipdavo visokiomis šiukšlėmis, tikrai daug daugiau, nei šiaip kokių šlepečių padai.
Mergaitės, o kiek gramų tarkim 39 dydžio 1 šlepetei dedate vilnos???
pagrindinė taisyklė - tepti ant drėgno veltinio, ne šlapio, varvančio o drėgno. Tokio kai atrodo kaip sausas, bet yra dar drėgnas, kaip jūs tapkes iki tokio lygio išgręšite - jūsų reikalas, ar į frotinius rakšluoščius suksite ir gręšite, ar kitaip, kiekvienos išmislas tepant ant tokio veltinio, latekso susinaudoja daaaug daugiau, bet tai apsimoka, mat lateksas atsiskiesdamas vandeniu įsigeria į veltinį daug giliau nei tepant ant sauso.
džiovinti 19-21 temperatūroje, jokiu būdu ne tiesioginėje saulėje.
Išdžiūti turi maždaug per 24 valandas, kitaip jei džiovinate su kurpaliu ar dar kažkuom viduje, gali atsirasti blogas kvapas.
visą kitą merginos turite sau atrasti pačios - bandymų ir eksperimentų būdu.
geriausias būdas imti daug vienodai kietai suvelto veltinio gabaliukų, tokio kaip jūsų tapkės, sausesniu ir šlapesnių) ir ant jų tepti lateksa, ant vienų daugiau latekso ir leisti susigerti ant kitų mažiau).
išdžiovinus lateksą tuos gabaliukus pjaustykite - žiūrėkite kiek latekso įsigėrė, teisingai yra, kai įsigeria maždaug 1/3 ar daugiau; jei perėjo "kiaurai" - blogai, kojai nemalonu, nors nemanau kad kenksminga ir kad visiškai nebekvėpuoja padas;
lankstykite, veltinis turi būti sukietėjęs, net šiek tiek spiruokliuoti;
žiūrėkite kaip atrodo paviršius, jei užtepsite ant per sauso, bus "pošlai" blizgus, jei buvo per daug vandens bus per skystas, per porėtas ir bla bla bla.
Žodžiu, viskam reikalinga praktika, teorijos neužtenka...
o jei man dar kas pasakys , kad latesas kenksmingas lai nueina tokie "gudručiai" i sex shopą artimiausią, ten tas pats lateksas tik nudažytas įvairiomis spalvomis ir labai brangus, skirtas tepti tiesiai ant kųno, mat dabar tokios fetisho mados, nebe lateksiniai rūbai, o lateksas tiesiai ant kūno būtų nesveika, niekas neleistų pardavinėti.
Papildyta:
vienai 39 dydžio šlepetei nuo 95 iki 105 g.
bus vidutiniška, nei stora nei plona
džiovinti 19-21 temperatūroje, jokiu būdu ne tiesioginėje saulėje.
Išdžiūti turi maždaug per 24 valandas, kitaip jei džiovinate su kurpaliu ar dar kažkuom viduje, gali atsirasti blogas kvapas.
visą kitą merginos turite sau atrasti pačios - bandymų ir eksperimentų būdu.
geriausias būdas imti daug vienodai kietai suvelto veltinio gabaliukų, tokio kaip jūsų tapkės, sausesniu ir šlapesnių) ir ant jų tepti lateksa, ant vienų daugiau latekso ir leisti susigerti ant kitų mažiau).
išdžiovinus lateksą tuos gabaliukus pjaustykite - žiūrėkite kiek latekso įsigėrė, teisingai yra, kai įsigeria maždaug 1/3 ar daugiau; jei perėjo "kiaurai" - blogai, kojai nemalonu, nors nemanau kad kenksminga ir kad visiškai nebekvėpuoja padas;
lankstykite, veltinis turi būti sukietėjęs, net šiek tiek spiruokliuoti;
žiūrėkite kaip atrodo paviršius, jei užtepsite ant per sauso, bus "pošlai" blizgus, jei buvo per daug vandens bus per skystas, per porėtas ir bla bla bla.
Žodžiu, viskam reikalinga praktika, teorijos neužtenka...
o jei man dar kas pasakys , kad latesas kenksmingas lai nueina tokie "gudručiai" i sex shopą artimiausią, ten tas pats lateksas tik nudažytas įvairiomis spalvomis ir labai brangus, skirtas tepti tiesiai ant kųno, mat dabar tokios fetisho mados, nebe lateksiniai rūbai, o lateksas tiesiai ant kūno būtų nesveika, niekas neleistų pardavinėti.
Papildyta:
QUOTE(pecilija @ 2013 01 16, 18:50)
Mergaitės, o kiek gramų tarkim 39 dydžio 1 šlepetei dedate vilnos???
vienai 39 dydžio šlepetei nuo 95 iki 105 g.
bus vidutiniška, nei stora nei plona