Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės

QUOTE(Rittule @ 2012 12 09, 10:50)
o kokio tipo tavo veltinukai? įspiriami ar su užkulniu? iš karšinio veli?
aš naudoju Aris, jie gerokai siauresni nei H2009, išglostau apglostau, nieko nesuprantu  g.gif

Rittule, veliu iš BG sluoksnos, į vidų dedu 22mikronų, o iš išorės tą storą, maniškės su užkulniu.
Turiu vienus kurpalius Aris, tai dukra dabar išsimatavo ant jų veltas tapkutes, nu sako idealiai jos plotis thumbup.gif , nors su apystorėm kojinytėm matavosi. Mano koja vidutinio pločio, bet ir man ant Aris kurpaliaus ne plačios g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2012 12 09, 10:50)
...
moteriškų daugiau lyg ir nėra apart mano minėtų ar klystu?

klysti, tikrai labai labai daug. Gamykloje gali pasirinkti iš dešimčių modelių
Atsakyti
QUOTE(stewie @ 2012 12 09, 12:43)
Rittule, veliu iš BG sluoksnos, į vidų dedu 22mikronų, o iš išorės tą storą, maniškės su užkulniu.
Turiu vienus kurpalius Aris, tai dukra dabar išsimatavo ant jų veltas  tapkutes, nu sako idealiai jos plotis thumbup.gif , nors su apystorėm kojinytėm matavosi. Mano koja vidutinio pločio, bet ir man ant Aris kurpaliaus ne plačios g.gif

ačiū 4u.gif pastebėjau,kad pločiu paprastai skundžiasi tomis, kuriossu užkulniu ir iš sluoksnos, et

QUOTE(raganele @ 2012 12 09, 14:54)
klysti, tikrai labai labai daug. Gamykloje gali pasirinkti iš dešimčių modelių

na va, dėkui žinosiu 4u.gif aš moteriškus rinkausi pagal pasiūlytus el.paštu modelius, tai buvo tie H2009 platesni ir Aris siauresni..
Atsakyti
labas rytas,
Aš po vakarykščio kone naktinio vėlimo ir norėčiau pagalbos. Pirmą kartą mėginau velti klumpes ax.gif Beja, labai ačiū Rasai ir Eglei už internetines pamokėles 4u.gif 4u.gif
Taigi, jeigu kas galit man patarti, mielai lauksiu jūsų pasisakymų smile.gif

Norėjau vienspalvių klumpyčių 23 dydžio. Suklojau vilną, apvėliau, prakirpau, išėmiau šabloną, toliau vėliau taip
user posted image
ir taip (apatinė klumpė)
user posted image
Ir veliant būtent taip, per tą iškirpimą pade man ėmė jaustis, kad vilna kažkaip plonėja blink.gif Todėl išsigandau ir toliau vėliau tik šonu sudėjus klumpes (raudonų klumpių foto), nes išsigandau, kad išdils man toj vietoj...kažin kodėl čia taip g.gif

Vėliau vėliau, vargau vargau, aišku 23 dydžio taip ir nepasiekiau doh.gif Kulnas kaip ir formuojasi, bet niekaip nesuprantu, kaip priekyje tą išlinkymą gražiai suformuoti g.gif Na prie pirštų, kad būtų prigludę, o toliau išsiriestų taip gražiai aukštyn g.gif
user posted image

Kai reikėjo prakirpti ir ištraukti šabloną, tai prakirpau tiesiai, kaip pamokėlėse nurodyta, tik pabijojau, kad išsitampyti gali ta skylė, todėl ne iki pat kraštų prakirpau. Tas prakirpimas man gražiai apsivėlė, bet jis nėr tobulas, na toks pasitampęs vis tiek doh.gif Tai noriu paklausti, tą pradinį prakirpimą jūs paskui dar patobulinat? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2012 12 14, 10:07)
labas rytas,
Aš po vakarykščio kone naktinio vėlimo ir norėčiau pagalbos. Pirmą kartą mėginau velti klumpes ax.gif Beja, labai ačiū Rasai ir Eglei už internetines pamokėles 4u.gif  4u.gif

o apskritai tapkutes jau esi vėlusi?
mant tai visai gerai žiūrisi ax.gif
-išplonėjimas spėčiau formavosi, dėl vilnos nevienodai sudėtos, gal nepakankamai tvirtai buvo apvelta iki kočiojimo g.gif
- dėl dydžio tai aš asmeniškai vis dar sugebu pritraukti iki reikiamo dydžio, tiesiog jei ir uvau nepataikiusi su šablonu, tai veltinukai gaudavosi laaaabai tvirti smile.gif Iš kokios vilnos vėlei?
- gražiam išformavimui aišku kurpaliai reikalingi, nebūtinai pirktiniai.. :ax
- prakirpimus apdailinti galima papildomai pakirpus, o paskui užglostyti rankomis, vilnos 'skepetaite'
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2012 12 14, 09:07)
labas rytas,
Aš po vakarykščio kone naktinio vėlimo ir norėčiau pagalbos. Pirmą kartą mėginau velti klumpes ax.gif Beja, labai ačiū Rasai ir Eglei už internetines pamokėles 4u.gif  4u.gif

O kur Žydraakės bandytos šlepetės? Šitas iš pamokėlių įkėlei, o ką pasakyt apie tavąsias nemačius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2012 12 15, 08:23)
O kur  Žydraakės  bandytos šlepetės?  Šitas iš pamokėlių įkėlei, o ką pasakyt apie tavąsias nemačius? g.gif

aaa, o aš maniau, kad čia jos biggrin.gif
Atsakyti
Noriu parodyti as jums savo bandyma nusivelti pirmasias tapkytes, kad kojytems butu silta :-)
Veliau ir lietuviskos vilnos (avyciu auganciu pas mus kaime). Ka pati pastebejau: per lengvai suvelta (nes tokios minkstutes, ir per kirpima pasipesiojo), skyles iskirptos truputeli nevienodai, bet apsimovus tikrai labai mielai gula ant kojytes.
Atiduodu dabar foto jusu teismui :-)
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dovillka @ 2012 12 15, 12:18)
Noriu parodyti as jums savo bandyma nusivelti pirmasias tapkytes, kad kojytems butu silta :-)
Veliau ir lietuviskos vilnos (avyciu auganciu pas mus kaime). Ka pati pastebejau: per lengvai suvelta (nes tokios minkstutes, ir per kirpima pasipesiojo), skyles iskirptos truputeli nevienodai, bet apsimovus tikrai labai mielai gula ant kojytes.
Atiduodu dabar foto jusu teismui :-)
user posted image

stai ka as vadinu "lepioshkom" !!! bigsmile.gif vis ieskodavau foto kaip vaizdines medziagos- o cia bac ir yra smile.gif pacios atejo wink.gif

Nesupyk...
UZSKAITAU kaip pirmas... ir kaip sau namuose nesiojamas...toliau tikrai bus geriau, jeigu ranku nenuleisi wink.gif sekmes ir kantrybes 4u.gif
Atsakyti
Dar būna naminė vilna ideali lepioškom kepti, pernai Kaziuko mugėj nusipirkau tobulos vilnos tokiems lepšiams, velk iki numirimo nesusivelia nors tu ką doh.gif Net skalbenkė neįveikė, taip ir liko minkštos ir beformės doh.gif Sausam vėlimui tik tiko- geri 5 kg laugh.gif

O dabar klausimas, rankom pailsint ir galvai pasukti- kodėl apvėlus tapces ir jas išdžiovinus, jos susivelia daug greičiau, nei veliant nuo-iki g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2012 12 16, 00:46)
Dar būna naminė vilna ideali lepioškom kepti, pernai Kaziuko mugėj nusipirkau tobulos vilnos tokiems lepšiams, velk iki numirimo nesusivelia nors tu ką  doh.gif  Net skalbenkė neįveikė, taip ir liko minkštos ir beformės  doh.gif Sausam vėlimui tik tiko- geri 5 kg laugh.gif

O dabar klausimas, rankom pailsint ir galvai pasukti- kodėl apvėlus tapces ir jas išdžiovinus, jos susivelia daug greičiau, nei veliant nuo-iki  g.gif

mano pamastymas...bet tik pamastymas...issiplauna riebalas ir pasikeicia plauko struktura, vis tik sarmo jau buna gavusi... g.gif g.gif bet cia pamastymai...

tokios namines, lepioshkines buvo man atnese pabandymui vietiniai ukininkai... doh.gif doh.gif ne slepkes bandziau velti bet...patylesiu... doh.gif meshkos kailis ir ne kitaip...tik kaldrom siut tinkama
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2012 12 15, 18:46)
O dabar klausimas, rankom pailsint ir galvai pasukti- kodėl apvėlus tapces ir jas išdžiovinus, jos susivelia daug greičiau, nei veliant nuo-iki  g.gif

as apie tai skaiciau pas viena rusaite, as supratau ji taip visada daro, kad nugaros perdaug nenuvarginti. Man taip isejo, kad irgi reikejo vienas davelti ir tikrai 1 cm sumazejo iskart, bet... buvo venos vyriskos, baisiai dideles ir jau suveltos buvo tikrai iki galo, baisiai kietai, norejau dar sumazinti ir ... nieko neisejo. todel ir pagalvojau, kad tikriausiai tie vilnos plauko "spygliai" buna per visa velima suslape ir prisiglaude prie plauko, kad jau nera kaip kabintis, o po isdziuvimo jie vel "issiskleidzia, pasidaro kibus ir jei yra vietos, vel kabinasi vienas prie kito. mastau.gif

pas mus tuose fermose, kur pardavineja vilna, daznai raso, kad vat sita netinka slapiam velimui, tik kimsimui ar tik sausam velimui
Atsakyti