QUOTE(Deimantine Saule @ 2012 11 09, 13:08)
tos, kurios įdedat šią lentelę, ar tikrai ją vadovaujatės
pastebėjau, kad net to paties amžiaus vaikučių galvytės skiriasi. cm skaičiukai gali plius minus svyruoti, bet šioje lentelėje pateikti cm. man nesuprantami
kaip pvz. parašyta, kad trimečiui vaikui, viršugalvio skersmeniui reikia 13,5 cm. tai yra visiška nesąmonė, (per mažai) bent jau aš tokio vaikučio dar nebuvau sutikusi, o gal aš ne taip suprantu, ką čia turi omeny rašydami viršugalvios skersmuo
pastebėjau, kad net to paties amžiaus vaikučių galvytės skiriasi. cm skaičiukai gali plius minus svyruoti, bet šioje lentelėje pateikti cm. man nesuprantami
kaip pvz. parašyta, kad trimečiui vaikui, viršugalvio skersmeniui reikia 13,5 cm. tai yra visiška nesąmonė, (per mažai) bent jau aš tokio vaikučio dar nebuvau sutikusi, o gal aš ne taip suprantu, ką čia turi omeny rašydami viršugalvios skersmuo
Viskas su ta lentele gerai Prisiminkim ką mokėmės mokykloje per matematikos pamoką Apskritimo ilgis (t.y. galvos apimtis) yra lygus apskritimo skersmeniui padaugintam iš pi (3,14). Padauginkit lentelėje nurodytus skersmenis iš 3,14 ir gausite normalią galvos apimtį. Pvz suaugusio žmogaus galva yra apie 56-57 cm. Lentelėje nurodytas skersmuo yra 18 cm
Galvos apimtis: 18 x 3,14 = 56,52 cm
šiuo atveju lentelėje nurodyta kokio skersmens blynuką reiktų megzti, kad gauti tinkamos galvos apimties kepurytę