Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, skarelės, skrybelaitės

QUOTE(Deimantine Saule @ 2012 11 09, 13:08)
tos, kurios įdedat šią lentelę, ar tikrai ją vadovaujatės g.gif
pastebėjau, kad net to paties amžiaus vaikučių galvytės skiriasi. cm skaičiukai gali plius minus svyruoti, bet šioje lentelėje pateikti cm. man nesuprantami blink.gif
kaip pvz. parašyta, kad trimečiui vaikui, viršugalvio skersmeniui reikia 13,5 cm. tai yra visiška nesąmonė, (per mažai) bent jau aš tokio vaikučio dar nebuvau sutikusi, o gal aš ne taip suprantu, ką čia turi omeny rašydami viršugalvios skersmuo g.gif

Viskas su ta lentele gerai mirksiukas.gif Prisiminkim ką mokėmės mokykloje per matematikos pamoką mirksiukas.gif Apskritimo ilgis (t.y. galvos apimtis) yra lygus apskritimo skersmeniui padaugintam iš pi (3,14). Padauginkit lentelėje nurodytus skersmenis iš 3,14 ir gausite normalią galvos apimtį. Pvz suaugusio žmogaus galva yra apie 56-57 cm. Lentelėje nurodytas skersmuo yra 18 cm

Galvos apimtis: 18 x 3,14 = 56,52 cm

šiuo atveju lentelėje nurodyta kokio skersmens blynuką reiktų megzti, kad gauti tinkamos galvos apimties kepurytę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2012 11 09, 17:28)
Viskas su ta lentele gerai  mirksiukas.gif Prisiminkim ką mokėmės mokykloje per matematikos pamoką 

Tiesiog neišsami lentelė
Dėkui Lacei, už paaiškinimą. 4u.gif
manau, jei žmogus nesigaudo kaip čia tą galvos apimtį neriant apskaičiuoti, tai jam nė į galvą neateitų, kad pateiktus skaičius dar reik dauginti iš pi
t.y. iš 3,14.

Nes aš nerdama kepurytes būten ir apskaičiuoju remiantis pi.
Tiesiog galvos apimtį dalinu iš pi.
pvz. galvos apimitis 50 cm tai 50 dalinu iš 3,14 ir gaunu, kad blynuką reikia nerti apie 16 cm. Manau tai kur kas suprantamiau
Atsakyti
man ta lentelė viskas norma g.gif Aš jomis dabar aklai nepasikliaunu, bet pačioje pradžioje man jos buvo tikras išsigelbėjimas. Aišku dabar jau turiu savo lentutę pasidariusi nes turiu nerti visada mažesnį blyną, tarkim pav 50 cm apimčiai darau 15 cm blyną ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimantine Saule @ 2012 11 09, 15:25)
atnešu parodyti savo kempiniuko
user posted image

kokia faina bigsmile.gif neiziuriu rasciuko. Ar cia kur tas 'kablys' tipo g.gif

QUOTE(Niktė @ 2012 11 09, 16:00)
man ta lentelė viskas norma  g.gif Aš jomis dabar aklai nepasikliaunu, bet pačioje pradžioje man jos buvo tikras išsigelbėjimas. Aišku dabar jau turiu savo lentutę pasidariusi nes turiu nerti visada mažesnį blyną, tarkim  pav 50 cm apimčiai darau 15 cm blyną  ax.gif

gal ir su mumis pasidalintum savo rezultatais, kuo daugiau patirties tuo tikslesne lentute gautusi. O as pagal ta lentele neriau ne viena kepuryte ir mazoka man gaunasi, labai apspaudzia galvyte g.gif gal cia mano toks mezgimas nevykes, bet kur nurodytas skersmuo minimum 1 cm turiu pridet kad gautusi normaliai kartais ir 1.5 cm dadedu tam blynukui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MRSA @ 2012 11 09, 18:08)
kokia faina bigsmile.gif neiziuriu rasciuko. Ar cia kur tas 'kablys' tipo  g.gif

taip, čia tas raščiukas su tuo kabliu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimantine Saule @ 2012 11 09, 17:07)
taip, čia tas raščiukas su tuo kabliu biggrin.gif

sorry uz toki issireiskima mano, bet as ji taip suprantu tai taip ir vadinu biggrin.gif Perziurejau jusu darbelius tai atsigrozet negalejau viena uz kita grazesnes kepurytes 4u.gif

Dar norejau paklaust del begonijos siulu, turiu ju nemazai (mama atsiunte, nes jus cia isgyret sita siula, tai nusprendziau pabandyt). Sakykit visi jie dazo ar tik kai kurie g.gif
Atsakyti
man asmeniškai tik raudona dažė doh.gif nėriau diržą juodai-mėlynai-baltą ir bijojau kad bus charachiri, bet nieks nedažė bigsmile.gif bet raudona doh.gif pastebėjau, kad dauguma raudonų dažo, ne tik begonijos.
Atsakyti
Labas rytas.

Niu ir as imesiu nauja savo darba, kuriuo esu patenkinta, tik bumbulas kazkaip sone gavos... nors pritaisiau tai pagal kepures vidury, bet cia pakeist ore galima rolleyes.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
"katašapka"sunui
user posted image
Atsakyti
QUOTE(strazdaniux @ 2012 11 10, 12:17)
Labas rytas.

oi kaip gražu wub.gif

QUOTE(son @ 2012 11 10, 19:20)

labai gražutė. gal schemutė galima? nes kažkaip įdomus mezgimas atrodo, labai spalvytės gražios
Atsakyti
Va, tokią numezgiau
user posted image
Atsakyti
Išbandžiau vieną ravelrinį receptą

Kepurę mezgiau sau (teko adaptuoti aprašymą, nes ten tik vaikiški dydžiai), bet mažei taip patiko, kad tik su ja sutiko pas močiutę važiuoti doh.gif biggrin.gif

user posted image

Atsakyti