Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Man rodos galima ND ir su A ar S daryt. Svarbu suprastu kaip keisti parametrus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2012 10 30, 20:25)
Nikon'e -> Menu -> Retouch -> Straighten
Vovere, tai to ir pakanka  mirksiukas.gif Parenki diafragmą, išlaikymą ir iso, visų šitų dalykų sandauga ir yra ekspozicija.
tai jums sekasi, aš iš prigimties daug ką darau kreivai, pvz. nemoku tiesiai popieriaus perkirpti, ir peizažų horizontas paprastai kreivuoja, galiu prie jūros valandą stovėt, bet lygaus vaizdo negausiu, mano net antakiai kreivoki biggrin.gif vienu žodžiu ne kas  doh.gif biggrin.gif

Pabandysiu bigsmile.gif
Na kai daiktas niekur nebega ir nejuda, tai galima viska suziureti biggrin.gif
Atsakyti
Peonyblossom - šaunuolė dar kartą už fs ir pasirengimą jai. Tikrai įdomi ir graži fs. Kas man užkliuvo, kad vaikučiai nenatūraliai įsitempę. smile.gif Na aišku ne modeliai jie, bet norisi to natūralumo ir nerūpestingumo. biggrin.gif

Žiūriu, senus savo kadrus ir mąstau, kad daug ką prisiminti reikia lotuliukas.gif Tiksliau pradėti matyti iš naujo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2012 10 30, 20:25)
Vovere, tai to ir pakanka  mirksiukas.gif Parenki diafragmą, išlaikymą ir iso, visų šitų dalykų sandauga ir yra ekspozicija.

Supratau 4u.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 10 30, 20:40)
namu darbuS (kai bus perdaryti su M rezimu, nes as tai maniau, kad tai butinybe. o ne?) i 1 psl siulau deti. labai tvarkingi, minimalistiniai. dar jb uzvaryciau biggrin.gif

Oiiii... neapsakomai smagu man ir gera nuo tokių komentarų ax.gif 4u.gif Tik bėda, jei rytoj bus šviesa kitokia ir man nebeišeis taip nufotografuoti... biggrin.gif
Tiesa, padariau kelis ir nespalvotus kadrus, nes lygiai taip pat pamąsčiau, kaip tu smile.gif Tinka toms lemputėms jb, tikrai.
Atsakyti
Pries ruosdamasi keleto valandeliu miegui, staiga dirstelejau pro langa, i musu kieme auganti didziuli kleva. Pagalvojau, koks visdelto tylus ir tuscias ruduo. Ypatingai paskutines dienos iki kol medziai taps visiskai "nuogi"...

user posted image user posted image
Kas nepatingesit pasakyti savo nuomone ar pastebejimus, busiu labai labai dekinga. smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 30 spalio 2012 - 21:34
kristukass,labai patinka antroji foto, spalvos. Man atrodo, gamtos objektams apskritai mažiau pastabų galima pasakyt nei kokiems portretams...
Atsakyti
Krsitukass, visgi dešinioji (2foto) labai žiūrisi, tos visos šakos, tas baltas dangus, būtų smagiau matyti pasibaigusias viršuje šakas,o dabar jos nukirstos.

Ka, už naują temą, už naują atrastą fotografę (čia man naujai atrasta) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 30 spalio 2012 - 21:50
QUOTE(Vilnis @ 2012 10 30, 20:11)
Peonyblossom - šaunuolė dar kartą už fs ir pasirengimą jai. Tikrai įdomi ir graži fs. Kas man užkliuvo, kad vaikučiai nenatūraliai įsitempę. smile.gif Na aišku ne modeliai jie, bet norisi to natūralumo ir nerūpestingumo. biggrin.gif

Aciu 4u.gif Tokie pasiruosimai mane veza. Daznai turiu tik plika ideja, neturiu uzsibrezus pilnos spalvines gamos, rastu, detaliu. Ieskojimo budu atrandu, tada jau spalvinu viska, derinu... Kad ir pvz siai fotosesijai, pradzioj galvojau, kad staltiese bus vientisai juoda, bet ieskodama medziagos pamaciau juoda su baltais burbulais, wuolia galvoju dar geriau. Veliavelems irgi medziagas atsitiktinai aptikau, siaudeliams 'moliugelius' bene paskutine diena, pastebejau tuos oranzinius burbulus rankdarbiu reikmenu parduotuveje ir pagalvojau, kad visai but gera dekoracija siaudelius papuosti.
O del modeliu nenaturalumo, nemanau, kad jie isitempe, tiesiog ten tiek visko buvo, kad galet abu susirupine buvo ar spes viska nuversti lotuliukas.gif O maniskis ir siaip toks is naturos rimtuoliukas, vis kazka giliai masto, o paskui darbuojasi jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 10 30, 22:49)
Krsitukass, visgi dešinioji (2foto) labai žiūrisi, tos visos šakos, tas baltas dangus, būtų smagiau matyti pasibaigusias viršuje šakas,o dabar jos nukirstos.

Ka, už naują temą, už naują atrastą fotografę (čia man naujai atrasta) 4u.gif

Arba kvadrata kirpt. Nes visos sakos kadre nebutu graziai ziurejesi. Bandziau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2012 10 30, 21:51)
Arba kvadrata kirpt. Nes visos sakos kadre nebutu graziai ziurejesi. Bandziau.  smile.gif

pažiūrėjau jau kvadratą, nu nesižiūri taip kaip dabar mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 10 30, 22:55)
pažiūrėjau jau kvadratą, nu nesižiūri taip kaip dabar mirksiukas.gif

Ta prasme, taip geriau ziurisi kaip dabar? biggrin.gif As kai sutvarkiau net negalvojau karpyti. Kazkaip nejauciu jog to reikia. O viska as darau tik nuojautos vedima. biggrin.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2012 10 30, 21:58)
Ta prasme, taip geriau ziurisi kaip dabar?  biggrin.gif As kai sutvarkiau net negalvojau karpyti. Kazkaip nejauciu jog to reikia. O viska as darau tik nuojautos vedima.  biggrin.gif  smile.gif

Taip,kaip dabar yra thumbup.gif Mane traukia tos šakos ir tie keli klevo lapai
Atsakyti