Man rodos galima ND ir su A ar S daryt. Svarbu suprastu kaip keisti parametrus.
QUOTE(Rittule @ 2012 10 30, 20:25)
Nikon'e -> Menu -> Retouch -> Straighten
Vovere, tai to ir pakanka Parenki diafragmą, išlaikymą ir iso, visų šitų dalykų sandauga ir yra ekspozicija.
tai jums sekasi, aš iš prigimties daug ką darau kreivai, pvz. nemoku tiesiai popieriaus perkirpti, ir peizažų horizontas paprastai kreivuoja, galiu prie jūros valandą stovėt, bet lygaus vaizdo negausiu, mano net antakiai kreivoki vienu žodžiu ne kas
Vovere, tai to ir pakanka Parenki diafragmą, išlaikymą ir iso, visų šitų dalykų sandauga ir yra ekspozicija.
tai jums sekasi, aš iš prigimties daug ką darau kreivai, pvz. nemoku tiesiai popieriaus perkirpti, ir peizažų horizontas paprastai kreivuoja, galiu prie jūros valandą stovėt, bet lygaus vaizdo negausiu, mano net antakiai kreivoki vienu žodžiu ne kas
Pabandysiu
Na kai daiktas niekur nebega ir nejuda, tai galima viska suziureti
Peonyblossom - šaunuolė dar kartą už fs ir pasirengimą jai. Tikrai įdomi ir graži fs. Kas man užkliuvo, kad vaikučiai nenatūraliai įsitempę. Na aišku ne modeliai jie, bet norisi to natūralumo ir nerūpestingumo.
Žiūriu, senus savo kadrus ir mąstau, kad daug ką prisiminti reikia Tiksliau pradėti matyti iš naujo.
Žiūriu, senus savo kadrus ir mąstau, kad daug ką prisiminti reikia Tiksliau pradėti matyti iš naujo.
QUOTE(Rittule @ 2012 10 30, 20:25)
Supratau
QUOTE(Maggie @ 2012 10 30, 20:40)
namu darbuS (kai bus perdaryti su M rezimu, nes as tai maniau, kad tai butinybe. o ne?) i 1 psl siulau deti. labai tvarkingi, minimalistiniai. dar jb uzvaryciau
Oiiii... neapsakomai smagu man ir gera nuo tokių komentarų Tik bėda, jei rytoj bus šviesa kitokia ir man nebeišeis taip nufotografuoti...
Tiesa, padariau kelis ir nespalvotus kadrus, nes lygiai taip pat pamąsčiau, kaip tu Tinka toms lemputėms jb, tikrai.
Pries ruosdamasi keleto valandeliu miegui, staiga dirstelejau pro langa, i musu kieme auganti didziuli kleva. Pagalvojau, koks visdelto tylus ir tuscias ruduo. Ypatingai paskutines dienos iki kol medziai taps visiskai "nuogi"...
Kas nepatingesit pasakyti savo nuomone ar pastebejimus, busiu labai labai dekinga.
Kas nepatingesit pasakyti savo nuomone ar pastebejimus, busiu labai labai dekinga.
Krsitukass, visgi dešinioji (2foto) labai žiūrisi, tos visos šakos, tas baltas dangus, būtų smagiau matyti pasibaigusias viršuje šakas,o dabar jos nukirstos.
Ka, už naują temą, už naują atrastą fotografę (čia man naujai atrasta)
QUOTE(Vilnis @ 2012 10 30, 20:11)
Peonyblossom - šaunuolė dar kartą už fs ir pasirengimą jai. Tikrai įdomi ir graži fs. Kas man užkliuvo, kad vaikučiai nenatūraliai įsitempę. Na aišku ne modeliai jie, bet norisi to natūralumo ir nerūpestingumo.
Aciu Tokie pasiruosimai mane veza. Daznai turiu tik plika ideja, neturiu uzsibrezus pilnos spalvines gamos, rastu, detaliu. Ieskojimo budu atrandu, tada jau spalvinu viska, derinu... Kad ir pvz siai fotosesijai, pradzioj galvojau, kad staltiese bus vientisai juoda, bet ieskodama medziagos pamaciau juoda su baltais burbulais, wuolia galvoju dar geriau. Veliavelems irgi medziagas atsitiktinai aptikau, siaudeliams 'moliugelius' bene paskutine diena, pastebejau tuos oranzinius burbulus rankdarbiu reikmenu parduotuveje ir pagalvojau, kad visai but gera dekoracija siaudelius papuosti.
O del modeliu nenaturalumo, nemanau, kad jie isitempe, tiesiog ten tiek visko buvo, kad galet abu susirupine buvo ar spes viska nuversti O maniskis ir siaip toks is naturos rimtuoliukas, vis kazka giliai masto, o paskui darbuojasi jau
QUOTE(Afrė @ 2012 10 30, 22:49)
Krsitukass, visgi dešinioji (2foto) labai žiūrisi, tos visos šakos, tas baltas dangus, būtų smagiau matyti pasibaigusias viršuje šakas,o dabar jos nukirstos.
Arba kvadrata kirpt. Nes visos sakos kadre nebutu graziai ziurejesi. Bandziau.
QUOTE(kristukass @ 2012 10 30, 21:51)
Arba kvadrata kirpt. Nes visos sakos kadre nebutu graziai ziurejesi. Bandziau.
pažiūrėjau jau kvadratą, nu nesižiūri taip kaip dabar
QUOTE(Afrė @ 2012 10 30, 22:55)
pažiūrėjau jau kvadratą, nu nesižiūri taip kaip dabar
Ta prasme, taip geriau ziurisi kaip dabar? As kai sutvarkiau net negalvojau karpyti. Kazkaip nejauciu jog to reikia. O viska as darau tik nuojautos vedima.
QUOTE(kristukass @ 2012 10 30, 21:58)
Ta prasme, taip geriau ziurisi kaip dabar? As kai sutvarkiau net negalvojau karpyti. Kazkaip nejauciu jog to reikia. O viska as darau tik nuojautos vedima.
Taip,kaip dabar yra Mane traukia tos šakos ir tie keli klevo lapai