Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Savory @ 2012 10 31, 23:01)
Rytine saule, ideja tai super antram namu darbui, skirtumas bent jau man gerai matosi biggrin.gif  bet tikrai, viskas griuva ant sono...

Svajone musu, sveika pargrizus 4u.gif

Man tas ir svarbiausia buvo, ar tinkama idėja. Žadu per šias dienas važiuot prie krioklio, pro kelis fonatanus tai tą ir norėjau išgirsti - ar stot laiko gaišimui, kad nufotkinti ar ne 4u.gif
Dėkoju už pritarimą.
Atsakyti
QUOTE(RytineSaule @ 2012 10 31, 22:19)
Man tas ir svarbiausia buvo, ar tinkama idėja. Žadu per šias dienas važiuot prie krioklio, pro kelis fonatanus tai tą ir norėjau išgirsti - ar stot laiko gaišimui, kad nufotkinti ar ne 4u.gif
Dėkoju už pritarimą.

na as dabar susimasciau po Vilnies komentaro, ar tikrai tinkama... blush2.gif gal geriau palauk daugiau senbuviu komentaru 4u.gif
Atsakyti
RytineSaule, Vilnis gerai parase del namu darbo. Blogai Tavo padaryti, esme siu ND yra diafragma, o ne islaikymas 4u.gif Perdaryk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilnis @ 2012 10 31, 23:13)
RytineSaule - antrojo namų darbo esmė, kiek aš suprantu yra ryškumo gylys. Jei A padėtyje keisi diagramą, išlaikymas bus keičiamas automatiškai. Kas bus M padėtyje? smile.gif
Ši nuotrauka daugiau įrodo išlaikymo keitimo pasekmes, nei diafragmos. Gal gali nurodyt puslapį, kuriame skaitei? Turiu tą knygą pažiūrėsiu apie ką kalba bei rašo ten.

1. aš visad fotkinu M padėtyje. M padėtyje aš galiu keist diafragmą, iso, išlaikymą. g.gif Ta prasme M padėtyje aš viską pati reguliuojuosi ko man reik. blink.gif nejau kažkas negerai tame ir turėčiau fotkinti kokiam kitam režime?
2. knyga šita. Aš kalbu apie pačią idėją. Pats autorius yra pateikęs tokį pavyzdį, o kuriam puslapyje tai žinok negaliu pasakyti, nes knygą buvau tik pasiskolinusi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(RytineSaule @ 2012 10 31, 22:34)
f/3,5   1/250sec
f/11 1/25sec
f/22  1/8sec

o čia ne diafragmos keitimas? g.gif Diafragmą keičiu, prie jos derinu ir ISO ir ekspoziciją. Kame čia negerai? g.gif na pasijaučiau blondine - išaiškinkite blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RytineSaule: 31 spalio 2012 - 22:48
QUOTE(RytineSaule @ 2012 10 31, 21:43)
o čia ne diafragmos keitimas? g.gif Diafragmą keičiu, prie jos derinu ir ISO ir ekspoziciją. Kame čia negerai? g.gif  na pasijaučiau blondine - išaiškinkite blush2.gif

Keist islaikyma reikia tik tiek, kad sviesos uztektu keiciant diafragma, o ne tikslu vandeni/judesi sulieti ilginant islaikyma. Paziurek iki kokio ilgumo esi nustacius islaikyma. Tikrai nesupratai ND esmes. Dar karta siulyciau isiskaityti i uzduoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peonyblossom: 31 spalio 2012 - 22:52
Aj va.. sena auto atnešu.. Nerodžiau tai parodysiu.. Aš kaip visad vulgari.... biggrin.gif

user posted image

vienintele , ohooo... bigsmile.gif kokia draugystė.. thumbup.gif galima ir wubiką? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Peonyblossom @ 2012 10 31, 23:51)
Keist islaikyma reikia tik tiek, kad sviesos uztektu keiciant diafragma, o ne tikslu vandeni/judesi sulieti ilginant islaikyma. Paziurek iki kokio ilgumo esi nustacius islaikyma. Tikrai nesupratai ND esmes. Dar karta siulyciau isiskaityti i uzduoti  mirksiukas.gif

Na kad jis ir buvo reguliuotas, kad būtų idealus šviesos santykis. O ne kažkas spec. Aš ažkaip manau, kad visos užsikabinote prie to, jog parašiau išlaikymą. Būčiau jo neparašius, nė viena nesikabinėtumėte prie to blush2.gif
Na bet tiek to.

Ar pati idėja tinkama namų darbui? Man tai svarbiau
Atsakyti
QUOTE(RytineSaule @ 2012 10 31, 22:03)
Ar pati idėja tinkama namų darbui? Man tai svarbiau

Netinkama. Pasiziurek i voverytes ND, pasirinkt objekta ir uz jo marga fona. Fontana palik ramybeje biggrin.gif
Atsakyti
Mintį pagavau. Pas jus jokių nukrypimų hihihi.gif taip kaip pavyzdyje pateiktą taip ir reik daryt. OK. Man nesunku bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RytineSaule: 31 spalio 2012 - 23:14
QUOTE(RytineSaule @ 2012 10 31, 22:09)
čia namų darbas nr2

Taip antras voveraites ND2 zinute32
Ar matai skirtuma? Ar bent supranti ko norima is sio ND? Ar suvoki kas yra diafragma ir kas keiciasi ja atveriant, priveriant? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peonyblossom @ 2012 11 01, 00:14)
Taip antras voveraites ND2 zinute32
Ar matai skirtuma? Ar bent supranti ko norima is sio ND? Ar suvoki kas yra diafragma ir kas keiciasi ja atveriant, priveriant?  g.gif

no comments. Neverta smile.gif
Atsakyti
Aš nesuprantu.. Aiškina kaip padaryt, o vistiek ginčyjasi.. Ir proto bokštus vaidina... doh.gif
Nepatinka kritika, tai kam tada išvis čia lyst, patikėk, užpakali tiek spardys, mokykis jau susitaikyt...
NEGERI ND. Nori perdarai, nenori perdaryt, tai.... Tavo keliai.. Rinktis tau... Foto išvis be ryšio, tu matai pavizdines foto? Taip ir daryk. Stenkis lygiuotis į geriausius, o ne į blogiausiu..
Tikrai, kad NO COMMENTS. user posted image
Atsakyti