[quote=Té helado,2012 12 11, 00:00]
Net ir nezinau nuo ko pradeti. Pries 3 savaites Isigijom britu trumpaplauke katyte su dokumentais ir skiepu pasu is veisejos. Jau antra diena katyte viena aki vis labiau primerke, ir asarojo.
Kita diena nunesem pas veterinara, pasake kad persalimas. Suleido vaistu, dave lasu ir antibiotiku. Akyte praejo, bet jau pries tai buvau isorines ausies dalyje uzciuopusi kazka kieto, kaip koki sasa, Ji pirmom dienom nelabai leido paziureti, kas ten tokio. Po kokios savaites kai pasveiko nuo persalimo glostydama leidosi apziurima. Tas sasas buvo sviesios spalvos panasus i kietas pleiskanas... Ji pradejo vis daugiau kasyti, man pasidare labai neramu. Ir vel vykom pas veterinara, jis paeme megineli. Nustate grybeli. Dar laukiam tikslesniu rezultatu, nustatys kokios rusies tas grybelis. Veterinaras dave Itrafungol vaistu (skytu). 7 dienas viena karta per diena sumaisyti su maistu paskui 7 dienas pertrauka ir taip is viso 6 savaites. As tokia pikta ant veisejos... Ji jau 100% turejo ta grybeli, o veiseja pardave kaip sveika. Veterinaras mano, kad ji tiesiog nepastebejo ir netiki, jog veiseja, kuri profesionaliai tuo uzsiima ka nors panasaus padarytu. Patare butinai jai apie tai pranesti, tai reiskia, kad ir kitos kates, kurias ji laiko gali sirgti grybeliu. Parsiau jai E-Mail, kolkas jokios reakcijos. Islaidos tikrai dideles. Su grybeliu sunku kovoti, labai ilgas procesas. Gal kas turejot tokia problema?
Rinkit atsiskaitymo su veterinaru cekius, paimkit pazyma is veterinaro apie liga ir butinai pareikalaukit veiseja, kad atlygintu gydymo islaidas. O jeigu ji spyriosis, parasykit viesai internete apie jos veislyna ir praneskit kaciu klubui, kuriam ji priklauso. As irgi "nudegiau" su viena veiseja...Visokiu ju yra, yra labai geru zmoniu, bet yra ir labai dideliu niekadeju, kuriem tik pinigai rupi.