QUOTE(Emila @ 2014 02 08, 15:56)
Nenuleiskit rankų. Iš tikrųjų diagnozė baisi ir gerų prognozių gydytojai dazniausiai neduoda. Bet mums pavyko išsikapstyti, nors situacija tikrai atrodė beviltiška. Mano katei nustatė inkstų nepakankamumą praėjusį pavasarį. Daug pagelbėjo tai, kad į gydytojus kreipėmės iš karto, pastebėję jos prastą savijautą, tad iš karto buvo pradėtas gydymas. Rodikliai buvo labai prasti. Negana to, echoskopuojant paaiškėjo, kad vienas inkstas apskritai seniai nefunkcionuoja (atrofavęsis jau anksčiau, man buvo šokas, nes niekada anksčiau nebuvau pastebėjusi jos savijautoj ko negero), o likęs taip pat nebenorėjo veikti. Manoji nejauna - 9 metų, turėjo nemazai antsvorio, tad prie geresnių prognozių tai tikrai neprisidėjo. Vaziuodavom pas gydytojus gydymui kasdien, gydytojos nurodymu papildomai šėrėm vaistais nuo kraujo spaudimo, pakeitėm maistą į gydomąjį, skirtą sergantiems inkstų ligomis (aišku ligos pradzioj - ne iki ėdimo). Panašiai po 3-4 dienų gydymo jos savijauta pradėjo akivaizdziai gerėti, bet gydytoja neleido atsipalaiduot ir vis nenorėjo duot prognozių, kol kraujo rodikliai zenkliai nepagerės. Po poros savaičių jau patikėjom, kad gyvensim. Pas gydytojus turėjom pasirodyt periodiškai -kas porą savaičių, vėliau kas porą mėnesių. Dabar jau mums leista pasirodyt tik kas pusmetį. MES GYVENAM!!!
Sveikatos jums!
Labai ačiū už paguodos žodžius,tik labai jau skaudu žiūrėti kaip linksmas smagus katulis pradeda sirgti,nors jis pas mus toks prie ligų buvo.Kažkada maždaug prieš 5 metus turėjom problemų su šlapmo pūsle,tačiau greitai nutempėm pas vetą tai neįsisirgom.Visada kontroliuodavom jo sveikatą,tik šį kartą liga parodė savo nagus.Pastebėjus kad neėda aš taip pat į gydyklą nukūriau,tik kad mūsų mieste tokios rimtesnės nėra,tai pradžioj gydė nuo gastrito[neėda,vemia]tik jau kai pastebėjau ,kad katulis nesitaiso tai vežėm į kitą miestą,na ir turim diagnozę.Jis pas mus irgi ne pirmos jaunystės [ 8metai],dabar leidžiamės vaistus,bet taip norisi ,kad rezultatas būtų iš karto ,o taip nėra[liūdnas,nežaidžia,mažai ėda].Gydytoja sakė ,kad tyrimai nėra tokie tragiški,bet šiuo metu vaizdelis nekoks.Prirašiau litaniją ,tačiau nors turiu kur išsipasakoti ir išklausyti patarimų,Tikiuosi ,kad dar užsuksiu ir su linksmesnėm žiniom