Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos

Va kol nepamirsau, ligos pavadinimas "Infekcinis peritonitas".
Na net veterinare pastebejo, kaip greitai jam gereja nuo vaistu. Bandysim stabilizuot bukle. Ir su virusu galima gyvent, bet neribota laika, menesi, metus du... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryuzaki2221: 03 lapkričio 2013 - 17:55
QUOTE(Ryuzaki2221 @ 2013 11 03, 18:45)
Va kol nepamirsau, ligos pavadinimas "Infekcinis peritonitas".

Labai negera liga ax.gif Prognozės labai liūdnos.
Tikėkimės, kad gydytojas apsiriko su diagnoze. Tada vilčių bus daugiau. Ypač, jei katinui gerėja.
Atsakyti
Ryuzaki2221, laba diena,

susigraudinau pasižiūrėjusi Jūsų kačiuko nuotraukas. Iš kitos pusės, džiaugiasi širdis, kad yra tokių žmonių, kaip Jūs, kurie deda visas pastangas, kad išgelbėtų gyvūną.
Infekcinis peritonitas paprastai vadinamas tiesiog FIP. Deja, tai jau skamba kaip mirties nuosprendis, nes liga yra nepagydoma ir mirtina.
Nors visu šimtu procentu nustatyta nėra, tačiau manoma, kad FIP sukelia FIPV virusas, kuris yra korona viruso mutacijos rezultatas. Nesigilinant į subtilybes, tik noriu pasakyti, kad šiai dienai nėra jokio testo, kuris šimtu procentu nustatytų FIP. Veterinarai FIP diagnozuoja įvertinę visus tyrimų rezultatus, išoriškai apžiūrėję, tačiau nei vienas negalėtų guldyti galvos, kad diagnozė yra būtent FIP. Be to, ši liga nėra labai dažna (kaip gali pasirodyti) dėl labai paprastos priežasties: kai kačiukas yra labai sunkios būklės, daugelis kraujo tyrimo parametrų yra ženkliai nukrypę nuo normos, pasireiškia įvairūs su negalavimu susiję simptomai (silpnumas, vangumas, apetito stoka, koordinacijos sutrikimai ir t.t.) ir niekaip nepavyksta rasti kitos negalavimo priežasties, tuomet nueinama FIP diagnozavimo keliu ir tiek.
Kokią FIP formą įtaria veterinarai? Šlapią ar sausą? Ar nepasidomėjo, ar Jūsų namuose nėra daugiau kačių? Jeigu yra, ar paaiškino, kaip elgtis, kas čia per virusas, kaip jis plinta?

FIP - dar neištirta liga, yra daug klaustukų ir nėra vaistų jai išgydyti. Aš labai norėčiau tikėtis, kad tai ne FIP.
Atsakyti
Na viskas, baigesi jo kancios ka tik... Paskutine valanda baisi buvo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryuzaki2221 @ 2013 11 09, 22:56)
Na viskas,  baigesi jo kancios ka tik...  Paskutine valanda baisi buvo sad.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryuzaki2221 @ 2013 11 09, 21:56)
...  Paskutine valanda baisi buvo sad.gif

Dieve kaip baisu...jau aš taip negalėčiau, jei gydytojai nedavė vilties tikrai būčiau užmigdžiusi...juk ne viduramžių laikai. Susigadinau nuotaiką verysad.gif
Nepykit, bet jau tokia esu super jautri, kas liečia gyvūnus verysad.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 09 lapkričio 2013 - 22:32
Man labai gaila, Ryuzaki2221 angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryuzaki2221 @ 2013 11 09, 22:56)
Na viskas,  baigesi jo kancios ka tik...  Paskutine valanda baisi buvo sad.gif

Užuojautos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 11 10, 00:21)
Dieve kaip baisu...jau aš taip negalėčiau, jei gydytojai nedavė vilties tikrai būčiau užmigdžiusi...juk ne viduramžių laikai. Susigadinau nuotaiką  verysad.gif
Nepykit, bet jau tokia esu super jautri, kas liečia gyvūnus  verysad.gif


As saviski uzmigdziau, bet ten jau nebuvo visiskai jokios vilties, o cia gi daktarai sake, kad gali but visokiu tos ligos perspektyvu... Galiu pasakyt, kad ir priimt sprendima uzmigdyt ir tas uzmigdymo procesas man asmeniskai buvo labai sunku, lygiai taip pat, kaip matyt besikankinanti gyvuna...
Atsakyti
Sveiki, ar yra kam taip buve klausmas ar imanoma kad katinas ciaudetu nuo maisto sauso??? Ciaudeja jau menesi laiko, is pradziu maziau, dbr jau nebejuokinga. pora kart pas vet veziau, pirma kart apziurejo skyre antibijotikus ir tabletes nuo alergijos, bet nepagerejo, ko kito apsilankymo, sako jokio cia uzdegimo ner ALERGIJA. tik dbr zinok kam ta alergija. jei maistui butu manau pasireikstu berimais ant odos, ar viduriavimu, bet ne ciaudejimu. vakar tiek ciaudejo ir nosi matyt tiek niezti kad net susriesdamas dviem letenom nosi trynesi. ir tikrai pastenejau kad atejes est prie bliudelio ima ciaudet. sako gal dubeneliai blogi (metaliniai tokie blyzgantys, du indeliai su stoveliu) bet is ju jau nuo vaikystes jis eda. maistas royal canin persams skirtas, ede tapati 4men. nebezinau kam jis gali but alergiskas, jei tai alergija.
Atsakyti
QUOTE(zemaituke @ 2013 11 14, 14:03)
Sveiki, ar yra kam taip buve klausmas ar imanoma kad katinas ciaudetu nuo maisto sauso??? Ciaudeja jau menesi laiko, is pradziu maziau, dbr jau nebejuokinga. pora kart pas vet veziau, pirma kart apziurejo skyre antibijotikus ir tabletes  nuo alergijos, bet nepagerejo, ko kito apsilankymo, sako jokio cia uzdegimo ner ALERGIJA. tik dbr zinok kam ta alergija.  jei maistui butu manau pasireikstu berimais ant odos, ar viduriavimu, bet ne ciaudejimu. vakar tiek ciaudejo ir nosi matyt tiek niezti kad net susriesdamas dviem letenom nosi trynesi. ir tikrai pastenejau kad atejes est prie bliudelio ima ciaudet. sako gal dubeneliai blogi (metaliniai tokie blyzgantys, du indeliai su stoveliu) bet is ju jau nuo vaikystes jis eda. maistas royal canin persams skirtas, ede tapati 4men. nebezinau kam jis gali but alergiskas, jei tai alergija.


Kai yra spėjama alerginė katės diagnozė, labai sunku nustatyti alergeną, nes juo gali būti praktiškai bet kas. Galima daryti kraujo tyrimus, siųsti į, pavyzdžiui, Vokietiją. Sumokėsite grubiai apie pusę tūkstančio ir tie tyrimai gali tiesiog atskleisti, kad Jūsų katė tapo alergiška dulkėms. O jų išvengti neįmanoma. Todėl aš Jūsų vietoje šių tyrimų nedaryčiau.
Mėginkite savo namuose keisti vis po vieną daiktą: maistą, kraiką, buityje naudojamas chemijos priemones. Pakeitusi vieną daiktą, palaikykite apie savaitę, jeigu nepadės, mėginkite keisti kažką kitą ir stebėkite.
Alergija nebūtinai turi pasireikšti bėrimais, viduriavimu. Lygiai taip pat gali būti čiaudėjimas, kosulys. O čiaudulys yra vienintelis matomas požymis? Ar nėra išskyrų iš nosies, akių?
Pradžiai keisčiau maistą.
Ir dar: jeigu vaistai "nuo alergijos" yra steroidiniai, kurių skyrimas yra labai paplitęs tarp Lietuvos veterinarų, niekuomet nesutikčiau jų duoti savo katei. Kartais steroidiniai preparatai yra vienintelė išeitis, tačiau Jūsų atveju taip tikrai dar nėra. Juolab, tokius vaistus galima skirti per inhaliatorių (jeigu jau neišvengiama), tačiau tabletėmis? Kas tai? Spėju populiarusis prednizolonas "nuo visų ligų" doh.gif
Atsakyti
vetas sake kad tos tabletes hormonines, 4dienas po puse tab davem, dbr liepe tevagylio pasert 5dienas.kad nuimtu ta alergija kazkuriam laikui... jis kai ima ciaudeti per sustojimo kokius 5 k maziausiai tai ir akys apsiasaroja ir snargliukas pateka, tada valos su letelene ir vel sudirgina nosyte vel ima ciaudeti.. pakeiciau dubenelius del sventos ramybes, teks ir maista pakeisti...pastebeti. bet mes maistui naujam jautrus ,turi buti pereinamasis laikotarpis, kai senojo mazini, o naujojo maistelio kieki dididni, kitaip ima viduriuot.. koki kazin dbr maisteli parinkti geresni? dbr royal canin paskaiciau sudeti buvo pagrindas vistiena ir ryziai, kazkur skaiciau kad reikia keisti baltymu saltini, jei buvo vistiena tai db kazka kito.
Atsakyti