QUOTE(Magnuna @ 2013 10 09, 21:48)
Pirmą kartą su tuo susidūriau kai turėjau šunį - iš pradžių pastebėjau kad vyzdžiai pasikeitę, po to - kad nemato kai saulė šviečia į akis. Veterinarai pasakė kad tai katarakta progresuoja. Lešiukas susidrumsčia todėl kitaip laužia atsipindinčią šviesą ir dėl to matom pasikeitusią lešiuko spalvą. Dėl susidrumsčiusių baltymų lešiuke blogėja regėjimas. Mano šunei tai nutiko dėl amžiaus - namie jai puikiai užteko tiek kiek matė, tik lauke saulėtą dieną matydavau kad jai sunkiau orientuotis ir prietemoje laiptinėje tekdavo pakontroliuoti kad nuo laiptų nenukristų. Po to tą patį pastebėjau ir vienam iš turėtų katinų - jam buvo tik pirmi požymiai, kad jis būtų nuo to blogiau matęs ar jam tai būtų trukdę - nepastebėjau Taigi jeigu katinukas į lauką neišeina ir tuo labiau pažeista tik viena akis - nejaus jokio diskomforto. Veterinarijoj man buvo išrašę lašiukų akims - nemanau kad lašiukais galima atstatyti bet pristabdyti vystymąsi tai turbūt galima. Tuo labiau kad mano patirtis koių 15 m. senumo - dabar gal yra ir geresnių vaistų ir šiaip priemonių pagydyti.
Ar polinkis į kaaraką gali būti paveldimas tikrai nežinau, iš kitos pusės susidrumstęs lešiukas glai būti ir sužeidimo pasekmė
Ar polinkis į kaaraką gali būti paveldimas tikrai nežinau, iš kitos pusės susidrumstęs lešiukas glai būti ir sužeidimo pasekmė
Ačiū, labai naudinga informacija. Šeimininkė pasakojo, kad namie katinukas neturi jokių problemų, bet jie kasdien eina į lauką ir ten sakė katinukui akivaizdžiai sunkiau orientuotis. Ir jis labai jaunas, dar net metų nėra. Labiausiai mane dabar domina kaip ta katarakta galėjo atsirasti, nes abu tėvai jokių bėdų neturi dėl akių...