QUOTE(Naujokai @ 2013 02 07, 12:05)
Labas visims ir visiems. turim ir mes didele beda. Persas labai pradejo laizytis nugara, nerealiai stipriai, ispesa kaili ir toliau brauko liezuviu per oda, ji tuoj atsivers atvira zaizda. Pries tai turejo blusu pasigaves, o i lauka niekada neiseina. Nugara visa jautri, jam niezti ten. Gal kas susidure su tokiu kaciu negalavimu?
Pabandysiu atsakyti iš savo situacijos. Mano 7 metų katė valgė maistą kartu su kačiuku, kuriam buvo duodamas Royal Canin iki 6 mėn., po to iki 1 metų. Dabar jau abu valgo sterilizuotoms katėms. Matomai tas maistas buvo per riebus sterilizuotai 7 metų katei ir ji labai stipriai nupliko, tuo pačiu laižėsi nesustodama - kojas, pilvą ir t.t., nes jai labai niežėjo. Na, kaip minėjau, dabar pakeitėm maistą į RC sterilizuotoms katėms ir katytei specialiai nupirkau aliejaus vet. vaistinėje,
vadinasi Vitaderm aliejus, sudarytas iš 50 proc. žuvies taukų ir 50 proc. sojų aliejaus, skirtas šunų ir kačių dermatitui ir kailio atstatymui. Sumaitinti reikia po 1 šaukštelį į dieną, aš maitinu per švirkštą. Nors nepavyzdinga "gydytoja" esu, ir neprisilaikau kasdienio režimo, bet pirmiausia pastebėjau, kad katei praėjo noras laižytis iki begalybės, ir kailiukas jau po truputį atsistatinėja, plaukučiai auga. Manyčiau, toks produktas nepakenks ir gal pasinaudosit šiuo patarimu, sėkmės