Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

Yra atskira tema apie lavandas, skaitykite ten. Bet iš tikro gerai sėti iš rudens, tik tada daugiau seklu seti reikia. Kadangi labai smulkios seklos ir mazyciai augalai, as pati saldziau seklas saldytuve ir daiginau vazone ant palanges, tik paaugusias persodinau i lauka. Sekmes ir kantrybės,
Atsakyti
QUOTE(erika_daug @ 2012 11 10, 20:04)
Labas. esu pradedanti gėlių augintoja, todėl labai praverstų Jūsų patarimai ir patirtis. Nusipirkau tikrųjų levandų sėklų ir skaičiau, kad jas seip reikia sėti pavasarį, bet kažkur radau, kad geriau sėti rudenį, tai yra apie lapkričio mėnesį, nes taip jos stratifikuosis per žiemą.. Patarkit, kada geriau sėti? Atsiprašau, jeigu įsikišau į pokalbį su tokiu paprastu klausimu, tiesiog trūksta patirties blush2.gif

as sejau pavasari be jokiu stratifikavimu. sudygo kone 100proc.( kas ten zino kiek ten tu seklu, bet sudygo tikrai gana greit ir gausiai). nepaisant to veliau visos zuvo tragiska mirtimi- vienas mazas personazas jas drauge su zememis susitepe sau i plaukus ir nutapetavo koki kvadratini metra sienos lotuliukas.gif
Atsakyti
aš levandas sėjau pavasarį, daigeliai buvo nustybę ir daigumas priešingai nei pas Voblą buvo labai kuklus, užtai tai kas pasisėja tai kaip piktžoles ravėt reikia doh.gif , ar būtent dabar yra tinkamas laikas aš tiksliai nepasakysiu, bet jei sėklų yra pakankamai paekperimentuočiau, dalį sėčiau kur darže, tik svarbu pavasarį per ankstio neišravėt smile.gif

Aispra, ačiū, tikėsimės kad ir mums ne visam amžiui su graižažiedžiais nesutart smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 11 10, 20:25)
aš levandas sėjau pavasarį, daigeliai buvo nustybę ir daigumas priešingai nei pas Voblą buvo labai kuklus, užtai tai kas pasisėja tai kaip piktžoles ravėt reikia  doh.gif , ar būtent dabar yra tinkamas laikas aš tiksliai nepasakysiu, bet jei sėklų yra pakankamai paekperimentuočiau, dalį sėčiau kur darže, tik svarbu pavasarį per ankstio neišravėt smile.gif

Aispra, ačiū, tikėsimės kad ir mums ne visam amžiui su graižažiedžiais nesutart smile.gif

pas mano pazistama irgi taip sejasi- ravi ji jas. tai daugiau nebesejau- iskart pas ja vaziavau, kad man priravetu blush2.gif . susodinau i rozyna, per vasara taip isbujojo, kad dabar atrodo, ne lavandos tarp roziu, o rozes kukliai isispraude tarp lavandu. pastarosios isfotelijo ( igavo gero foteliuko dydi unsure.gif ), o rozes is paskos nepaspeja. po sios ziemos ziuresiu ka su tuo roziu/levandu sastatu daryt, ziuresiu kaip kam seksis perziemot. gali but, kad teks lavandoms kraustytis g.gif o maniau, kad joms mano rugstus smeliukas nepatiks, plius saltos ziemos pas mane, bet kai pamaciau pas kaimyne, kokiu 5 metu levanda- kone serbentkrumio dydzio- suabejojau ar sioj parapijoj joms jau taip blogai ...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 11 10, 19:33)
pas mano pazistama irgi taip sejasi- ravi ji jas. tai daugiau nebesejau- iskart pas ja vaziavau, kad man priravetu blush2.gif . susodinau i rozyna, per vasara taip isbujojo, kad dabar atrodo, ne lavandos tarp roziu, o rozes kukliai isispraude tarp lavandu. pastarosios isfotelijo ( igavo gero foteliuko dydi unsure.gif ), o rozes is paskos nepaspeja. po sios ziemos ziuresiu ka su tuo roziu/levandu sastatu daryt, ziuresiu kaip kam seksis perziemot. gali but, kad teks lavandoms kraustytis g.gif o maniau, kad joms mano  rugstus smeliukas nepatiks, plius saltos ziemos pas mane, bet kai pamaciau pas kaimyne, kokiu 5 metu levanda- kone serbentkrumio dydzio- suabejojau ar sioj parapijoj joms jau taip blogai ...

ir pas mane rožės kukliai tarp levandų atrodė, bet jos pas mane sąžinigai nunyksta, visgi šaltis jai gal tiek nėra blogis, kiek pastovus šaknų užmirkimas, dabar vanduo pas mus ir gėlyne ir virš pievutės vietomis, vienžo, va čia išbandymas, kas pas mane tokiomis sąlygomis gyvens
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 10 lapkričio 2012 - 19:39
4u.gif
esu daugiau skaitove, nei rasytoja, bet kad apie alergijas prakalbot, nors ir ne toj temoj, tai parasysiu, o gal visigi kam nors tai pades....
Mano drauges dukrai 16, nuo pat gimimo mergaite buvo alergiska daug kam. Nuo kokiu ketveriu alergija pasireiksdavo ne tik asarojimu ir slogavimu, bet prasidejo berimas panasus i dermatita. Taip vargo iki praeitu metu, per visa ta laika teko vartoti visokiu baisiu ir labai baisiu vaistu.... Vienzo, pernai kreipesi pas homeopata, rezultatai stulbinantys. Alerginiu slogu ir asarojimu praktiskai sia vasara nebebuvo, jau gali atvaziuoti pas mus i svecius, o seniau ne, nes mes laikom juru kiaulytes. Oda dar visiskai nesusitvarke, bet gydytojas sako kad tam reikia laiko, kol organizmas issivalys nuo viso s... tame tarpe ir nuo vaistu kurie buvo naudoti vos ne visa jos gyvenima....
Kaip tik siuo metu kai augalu nesezonas butu gal pats metas tai padaryti, ta prasme gal pavyktu kazkokiu rezultatu pasiekti iki pavasarinio zydejimo. Drauge lankesi pas Misiu, tik pas ji sunkoka patekti, dar yra berods Medikanoje Ivanauskas, taip pat zinomas homeopatas. jot.ka cia labiau tau tinka, nes tu pajuryje ax.gif tikrai pabandyt verta.
Papildyta:
tiesa neparasiau, kad drauges mergaitei buvo nustatyta visa eile augalu kuriems ji alergiska; plius dulkiu erkei ir sunims, katemes ir t.t. Lengviau ko gero buvo suskaiciuoti kam nealergiska doh.gif
Atsakyti
Ačiū labai už pasidalinimą patirtimi.Tūrbūt teks paeksperimentuoti kaip vobla ir rašė ir laukti pavasario 4u.gif
Atsakyti
jot.ka, gaila, kad su ta alergija taip. Bet gal tie astrai/chrizantemai alergizuoja tik namuose, o lauke ne? Ta prasme, lauke jų koncentracija per menka, kad pridaryti bėdų.
Jau minėjau, kad savaitgalį buvau pas gėliukų liekanas. Tai nėr taip blogai, kaip tikėjausi – dar yra gyvų. Juoduliai astrai žydi sau, kaimiškieji šilokai bais spalvingi, netgi persikinis sidabrakrūmis dar žiedelių prilaiko, o ir lapeliai jo dar nenurudę. Pamiltoji notrelė itin gyva ir toliau muša fotogeniškumo rekordus. Labiausiai knietėjo pamatyti melvenes. Ar pavyko joms pasiauksuoti? Nenuvylė - dar savaitė, ir galėsiu nešti priduoti į lombardą... smile.gif

user posted image

Į ežerą įsibridę smilgūnai irgi aiškiai prie aukso gulėję... smile.gif

user posted image

Pasiekę gilią senatvę, nužilę ir suvisam nugulę žolynai prisiprašė fotoįamžinimo...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 12 lapkričio 2012 - 21:40
QUOTE(vi_ @ 2012 11 12, 22:36)

Jau minėjau, kad savaitgalį buvau pas gėliukų liekanas. Tai nėr taip blogai, kaip tikėjausi – dar yra gyvų. Juoduliai astrai žydi sau, kaimiškieji šilokai bais spalvingi, netgi persikinis sidabrakrūmis dar žiedelių prilaiko, o ir lapeliai jo dar nenurudę. Pamiltoji notrelė itin gyva ir toliau muša fotogeniškumo rekordus. Labiausiai knietėjo pamatyti melvenes. Ar pavyko joms pasiauksuoti? Nenuvylė - dar savaitė, ir galėsiu nešti priduoti į lombardą... smile.gif

Vi, nekantriai laukiau reportažo apie gėliukus. Smagu, kad viskas gerai, o melvenių nuotrauka labai meniška wub.gif Ežeras nuostabus, daug ramybės.

Aš irgi vis dar neatsidžiaugiu savo smailiažiedžiais lendrūnais. Bendro vaizdo jau nėra, bet jie į šieną man visai nepanašūs smile.gif Kad jau kažkada prašėte raportuoti apie smilgūnų būklę, tai pasirodau biggrin.gif
user posted image

O miskantai susigarbanojo biggrin.gif Bet šluotelės vis dar laikosi puikiai.
user posted image
user posted image
Atsakyti
aš irgi laukiau reportažų smile.gif, dabar jie apretėję, tai kiekvienas foto ar tekstinis reportažas taip atgaivina širdį, vis laukiau ką vi_ papasakos apie juodąjį astrą, pasirodo žydi smile.gif, nes mama irgi vis neatsidžiaugia, kad ''Lady in black'' vis dar naujus žiedeliukus skleidžia, vadinasi man irgi reikia, nes manieji jau viskas, susirinko skudurėlius iki kitų metų. gražus pas jus sodyboj ruduo, tokiais vaizdais dalinatės wub.gif , ačiū.
Aisprai kaip visąlaik, komplimentai už foto, negaliu atsigrožėt wub.gif

na ir aš šiandien išėjau į kiemą, tai jau ir foto pasiėmiau, kol kas tokios dienos retenybė, tai ir fotoaparatas ilsisi

tokie miskantai būna itin retai, kai lietus jų nesuklijuoja, tai stovėjau šiandien iš akys džiaugėsi pūkuotomis uodegėlėmis, ir sudžiūvėliai lapai, tokių gražių ir įvairių rusvų atspalvių...

user posted image

kraujalakė obtusa, dabar man irgi labai graži smile.gif

user posted image

žvaigždūnių ištvermingumas ir nepalaiujamas žydėjimas stebina

user posted image

ir katžolė dar pavienius žiedelius kelia į ''Matroną'' įsirangius

user posted image

astrancija dar irgi nenori rudenio miego eiti

user posted image
Atsakyti
aispra, ačiū už gražų žodį link mano pafotografavimų. Kas dėl meno, tai manau, vienoje vietoje jam atsirasti boluojantis šiltnamis patrukdė, kitur dar kažkas... Žodžiu, iki meno dar teks paėjėti gerą šmotą... O vat jus tai jau įsimiklinote gėliukus paveiksluoti palankiausiose jiems pozose - visada atvirukiškais išeina (turiu omenyje tuos brangius atvirukus, kuriuos mažai kas perka, nes juose nėra rožių ar bent orchidėjų...). smile.gif Net miskantai bordavi gavosi, nors realybėje turbūt šienavi jie? smile.gif Beje, apie smilgūnų spalvos keitimą klaustelėjau šitų reikalų žinovės, kurios vardo neminėsiu be reikalo (ir taip aišku kurios... smile.gif ). Tai va, su tais spalvos keitimaisis mūsų platumose visaip gaunasi, tad ne faktas, kad, tarkim, miskantukas ‘Pupurascens‘ kožną rudenį pas mumis ims ir paraus. Pasidėjau tai ant omens.

Labai maloniai nustebino kaimiškųjų šilokų išvaizda tokį vėlyvą metą. Įmetu foto (eglišakiai čia ne užuomina į Kalėdas ar meną, tiesiog, jiems pasitaikė atsistoti prie žiemai į šiltus aprėdus įkutulotos hortenzijos). Matronoms prieš šiuos kaimiečius turėtų būti gėda, bet nebus, nes iš jų tik paminklai belikę, tad neliko kam gėdytis. O kaimiečiai be malonios akiai žiedynų spalvelės dar ir lapelius žaviai pasigeltonino. Žodžiu, užsitarnavo vyrukai vietelę reprezentaciniame gėlyne. Kaži, ar juos kartais prasilavinę žmonės ne ‘Autumn Joy‘ vadina?

user posted image

Na ir fotogeniškąją per amžius notrelę parodysiu, negaliu susiturėti... smile.gif

user posted image

Atsakyti
jot.ka, irgi į meną patraukė? smile.gif Na, gražiai gi gavosi tą augaliukų mielumą parodyti. Kokioje būsenoje jie bebūtų... Nors man iš galvos vis neišeina 1 jūsų vasarinė nuotrauka, kuriai metų prizą duočiau (jei turėčiau... smile.gif ), nes joje be netyčinių fotoefektų matosi dar ir sukurto gėlyno realus įstabumas.
Priminėte rūgtis, nors parodėte kraujalakę (yra panašios baltos ilgažiedės)... smile.gif Maniškė rūgtis jau pasibaigė ir bais negražiai atrodė, tad nukarpiau tuos nurudusius skarmalus. Bekarpydama atradau, kad nekurie nugulę gėliukai į žemę suleido dantis. Pamenat, kaip kalbėjom, kad teoriškai taip turėtų būti, tai praktiškai taip ir gavosi. smile.gif Bus daaaug rūgčiukų... smile.gif
Ir dar priminėte makedoninę buožainę, nors parodėte žvaigždūnę (panašios jos gi...). smile.gif Makedoninė buožainė, pasirodo, šalnų nesibaido ir atrodo taip pat guviai, kaip ir katžolė. Štai kiek vėlyvą rudenį puošiančių gėliukų galima prisirinkti į gėlynus.

Atsakyti