Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

Jot.ka, Vobla, stiprybės, susidūrus su tokiais iššūkiais verysad.gif
Mažai apie tai išmanau, bet nuojauta sako, kad gal padėtų aukštos, tankios gyvatvorės užuovėja bent dalyje sklypo, ten, kur būnama ilgiausiai. O jei dar alergenų piko metu, nuolat ją padrėkinti, gautųsi visai neblogas žiedadulkių gaudytuvas. Tik tokio rezultato iš skroblo gyvatvorės teks laukti labai jau ilgai, gal įmanomas koks greitesnis variantas...
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 10, 14:31)
tai ir pridėjau, kad reti atvejai. Ir nekalbu apie dabartinį kaimą schmoll.gif Jūsų tėtis jau šių laikų žmogus, kai tos idiliškos kaimo pievos buvo purškiamos herbicidais ir dar visokiais "idais", tikriausiai valgo ir produktus su ne vienu E, važinėja mašina ir pan. ir t.t.  Nė nešautų galva kaimą aukštint - aš antra karta nuo žagrės, vaikystės prisiminimai, susiję su kaimu, absoliučiai idiliški, bet nė negalvoju, kad ten fantastiška ir paprasta gyvent (todėl kaime ir negyvenu biggrin.gif ).

Tiesiog tik vieną aspektuką paėmiau - kad senovės kaimas, be chemijos, sakykim prieš šimtą metų, buvo n kartų mažiau alergizuojantis (nors ir pilnas dulkių, žiedadulkių, erkučių ir pan.) nei dabartinis kaimas ar miestas.  Ne ditirambus kaimui giedu, o alergijos atvejų padažnėjimus turiu omeny biggrin.gif  Alergijos yra civilizacijos rykštė (bet ir nereiškia, kad civilizaciją menkinu - visai ji man patinka, tik vėl gi proto ribose)  ax.gif ir tenka jau su tuo mums gyvent.

Ne taip mane supratai. Norejau pasakyti, kad mano nuomone apie kaima, gera jos ora ir kitus ditirambus yra grista asmeniniu patyrimu ir jis idile nekvepiantis. Tai jeigu kada uzeina kalba kaip nepaprastai gerai vaikams ten augti, tai as nepalaikau sitos nuomones:) As nemanau, kad jus norejote ditirambus kaimui giedoti.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 11 10, 13:41)
Jot.ka, Vobla, stiprybės, susidūrus su tokiais iššūkiais  verysad.gif
Mažai apie tai išmanau, bet nuojauta sako, kad gal padėtų aukštos, tankios gyvatvorės užuovėja bent dalyje sklypo, ten, kur būnama ilgiausiai. O jei dar alergenų piko metu, nuolat  ją padrėkinti, gautųsi visai neblogas žiedadulkių gaudytuvas. Tik tokio rezultato iš skroblo gyvatvorės teks laukti labai jau ilgai, gal įmanomas koks greitesnis variantas...

ačiū už pasidalinimą mintimis bitule smile.gif.o kur padažiau žaliai, tai čia taip dviprasmiškai pažodžiui skaitant gaunasi, padrėkinti tą zoną kur daugiausia būnama ar mano svajojamą skroblų gyvatvorę ? blush2.gif ir dar, nors ne į temą, skroblo gyvatvorė labai ilgai auga? na tarkim kol pasiektų metrą, ar pusantro čia labai ilgai laukt? aišku ir ''ilgai'' sąlyginis dalykas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 11 10, 15:26)
ačiū už pasidalinimą mintimis bitule smile.gif.o kur padažiau žaliai, tai čia taip dviprasmiškai pažodžiui skaitant gaunasi, padrėkinti tą zoną kur daugiausia būnama ar mano svajojamą skroblų gyvatvorę ? blush2.gif ir dar, nors ne į temą, skroblo gyvatvorė labai ilgai auga? na tarkim kol pasiektų metrą, ar pusantro čia labai ilgai laukt? aišku ir ''ilgai'' sąlyginis dalykas smile.gif

Metro sakeliu tai galima nusipirkti, kol pasieks toki issisakojima ir platuma, kad taptu gyvatvore - cia uztruks:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 11 10, 14:37)
Metro sakeliu tai galima nusipirkti, kol pasieks toki issisakojima ir platuma, kad taptu gyvatvore - cia uztruks:)

smile.gif supratau, bet kol kas vistiek ji man svajonių gyvatvorė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 11 10, 15:26)
taip dviprasmiškai pažodžiui skaitant gaunasi,

Oi, iš tiesų nepastebėjau blush2.gif , turėjau mintyse gyvatvorę, bet turbūt nepakenktų ir visą plotelį pakrapint biggrin.gif. Esu girdėjusi, kad nuo šienligės gelbstisi kabindami šlapias paklodes ant langų, tai gal pavyktų pasiekti bent jau kažkiek panašaus efekto ir kokiame kiemo kampelyje.
Skroblas yra buko giminaitis, turiu jų įsimaišiusių gudobelių gyvatvorėje - prieaugis per dešimt metų koks geras pusmetris doh.gif, bet gal čia nuo sąlygų priklauso g.gif Šiuo požiūriu man labiausiai imponuoja žvilgantysis kaulenis ax.gif reaktyvinio augumo ir labai kantrus augalas.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 11 10, 13:48)
pelynas tai ir yra vaistinis kietis, tai labai tikėtina kad aplamai kiečiams gali būti padidėjęs jautrumas, na mum tfu tfu, vaistai tik tam atvejui, jei pasimato blogėjimas, šiaip nereikia jų vartoti, o namai taip, reiks daug pertvarkų.

tai vat, kad kazkaip keistokai nustatinejo. ne aplamai kieciams, o tiesiog atskirai bandymukas pelynui. pakraipiau galva kuo jau jis toks isskirtinis g.gif
Papildyta:
del skroblu man kilo klausimas, ar gyvatvorems naudojamas koks nors ypatingas, ar tinka toks kur pilnos pakeles ( vietomis) priauge? man ko gero pati graziausia gyvatvore, tik vat palei Vilniu rizikuoja kokia ziema ir neatsprogti g.gif
Atsakyti
šiaip paprastasis skroblas naudojamas, o per Lietuvą eina šiaurinė jo paplitimo riba, kiek skaičiau, šiauriausiai jie aptinkami Skuode, tai viliuosi, kad pajūrys tinkamas jam augti. abejonės kyla tik dėl jo lėto augimo, ar šakojimosi, nes poreikis yra atsitvert nuo kelio. buvo mintis ir kieme panaudot, kaip foną gėlynams, bet dabar ir dėl alergijos, ir dėl jo savotiškumo, kiemo vidui visgi paliksiu turbūt ligustrą, jis man irgi patinka. o kaulenį vis kasmet kažkas puola, pas mamą jie vis padžiūsta...
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 11 10, 15:01)
Ne taip mane supratai.  Norejau pasakyti, kad mano nuomone apie kaima, gera jos ora ir kitus ditirambus yra grista asmeniniu patyrimu ir jis idile nekvepiantis. Tai jeigu kada uzeina kalba kaip nepaprastai gerai vaikams ten augti, tai as nepalaikau sitos nuomones:) As nemanau, kad jus norejote ditirambus kaimui giedoti.

supratau mirksiukas.gif man šiuolaikinis kaimas idile nelabai "kvepia", bet aišku ne vien tik su pakitusia gamta tai susiję - pats "kaimas" bendraja prasme labai pasikeitęs. Kaip ir emigrantai, grįžtantys gimtinėn po kelių dešimčių metų tikisi rast tą idilišką kadais paliktą "vaizdelį" - medines trobeles su bobulytėm, palangėse siūbuojančiais putinais, bijūnais, o randa ką randa ax.gif Kontingentas didžiaja dalimi kaime pasikeitęs oi ne į gerąja pusę verysad.gif

................

Apžiūrėjau savo gėlynus, tai vis tik šią akimirką dekoratyviausi astrai ir šilokai - astrams rimtosios šalnos rodos nė nepakenkė, ypač vidutinio ūgio. Šviečia žiedai iš tolo net gražu žiūrėt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 11 10, 09:48)
ateinu pasiguost, atsiprašau, kad ne visai į temą, bet ir apie augalus bus.....

Užjaučiu dėl alergijos verysad.gif Bet gal paguos, kad bent jau aš gana didelę alergiją spygliuočių žiedadulkėms sėkmingai išaugau. Pasikankinom drauge su tėvais kelis metelius tarp kokių 4 - 9 metų, bet dabar nieko baisaus. Tik kai rankas į beveik gryną pušų aliejų įmerkiau, tai reakcija buvo, bet ir tai nieko panašaus į siaubingus tinimus vaikystėje. Taigi gal tik neilgam tuos graižažiedžius reikės atidėti. O jei ir ilgam, tai kaip smth2 sako, tai tik viena augalų grupė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 11 10, 16:36)
šiaip paprastasis skroblas naudojamas, o per Lietuvą eina šiaurinė jo paplitimo riba, kiek skaičiau, šiauriausiai jie aptinkami Skuode, tai viliuosi, kad pajūrys tinkamas jam augti. abejonės kyla tik dėl jo lėto augimo, ar šakojimosi, nes poreikis yra atsitvert nuo kelio. buvo mintis ir kieme panaudot, kaip foną gėlynams, bet dabar ir dėl alergijos, ir dėl jo savotiškumo, kiemo vidui visgi paliksiu turbūt ligustrą, jis man irgi patinka. o kaulenį vis kasmet kažkas puola, pas mamą jie vis padžiūsta...

del pajurio ten nei kiek neabejoju. bet kazkur skaiciau, kad jo arialas kaip tik ties Vilniumi baigaisi ( bandau ieskot ot ir neberandu kur as tokia info nuziurejau g.gif ), taciau pas pazystama, kaip tik i ta puse Vilniaus, kur mes iskure, ir kuria as vadinu siaures siknaskyle- kuo graziausiai auga fantastiska skroblu gyvatvore. ir ant veju kiaurai perpuciama ir dzin jai unsure.gif
gal koki gabaliuka kitamet pasisodinsiu eksperimentui g.gif pas tevus palei soda pilnas griovys priauges- vis tiek kelininkai nusienaus.
siemet is pakeles atsivezem tris akacijas. tai kol radom normaliu sodinuku- visi matosi jau n kartu buve nupjauti. augaliukas gal metro, o is saknu visas kelmas doh.gif
Atsakyti
Labas. esu pradedanti gėlių augintoja, todėl labai praverstų Jūsų patarimai ir patirtis. Nusipirkau tikrųjų levandų sėklų ir skaičiau, kad jas seip reikia sėti pavasarį, bet kažkur radau, kad geriau sėti rudenį, tai yra apie lapkričio mėnesį, nes taip jos stratifikuosis per žiemą.. Patarkit, kada geriau sėti? Atsiprašau, jeigu įsikišau į pokalbį su tokiu paprastu klausimu, tiesiog trūksta patirties blush2.gif
Atsakyti